View Full Version : ТЕМПЕРАТУРА
Здравейте колеги! От скоро карам алфа 1.6 боксер. Предполагам,че имам проблем.Тои се сьстои в това.Колата ми загрява до чертата между 80 и 120 градуса. Предполагам,че там са 100 градуса тогава се пускат перките.Това се случва когато карам в задрьстване.Искам да знам дали това е нормално за тоя двигател. Или да тьрса спасение.
cvetelin
12-04-2007, 20:51
И аз като я вземах така си мислех, че нещо не е нарад. И моята така прави вдига градусите. И после като мина 400 метра без да спирам и отива на 80 градуса. А ако я карам малко повече без да спирам пада и под 80. Да на 90/100 градуса се включва перката смъква малко и спира. Тука ми казаха, че е нормално. Въпроса е да не минава делението на 90-те градуса:)
Спокойно май при всички бохери е така :)
Поздрави :)
Дано всичко да е наред.Като влезна в задрьстване само там гледам :roll:
cvetelin
12-04-2007, 21:25
да много е гадно ... като стигнат там градусите и аз започвам да се потя вътре... няма са плашиш газ и тва е :)
Благодаря за сьвета.Поуспокоих се малко ама до като свикна ще ми е терсене :wink:
cvetelin
12-04-2007, 21:36
Моля, другите колеги с бохери да кажат при всички ли е така :>
Един приятел предложи да си сменя датчика за да се пускат по рано перките.Ама щом и на тебе ти така няма да пипам нищо. :D
cvetelin
12-04-2007, 21:49
виж това не ми е идвало на акъла ама тука един майстор искаше да ми слага марзеланче на таблото да си я пускам когато искам :)
тъй, че вариянти много :)
Един приятел предложи да си сменя датчика за да се пускат по рано перките.Ама щом и на тебе ти така няма да пипам нищо. :D
Не знам с какво се занимава твоя приятел, но не го слушай за датчика. Те хората не случайно са го проектирали за такива температури. Градусите на превключване са както следва :
92- вкл първа степен на вентилаторите
87- изкл първа степен
97- вкл втора степен
92- изключва втора степен
(Ако бъркам нека поправете ме)
За повече инфо пиши "загрява" в търсачката и чети Успех
Благодаря колега! Няма да пипам нищо просто се бях притеснил малко. Имах нужда от 1 , 2 мнения.
Не ми благодари за нищо :wink: Айде забавлявай се с боксерчето щото са на изчезване :(
kordilio
13-04-2007, 10:10
И при мен е същата история.. така 4е.... първа, газ колкото има и клечка на клаксона хаха :D
за успокоение, да кажа, че и при мен е така, независимо дали е нормално или не
allberti
13-04-2007, 10:26
Споко колега всичко е наред. Имай предвид, че порше сложиха водно охлаждане едва на поседния си боксер. Просто концепцията понася без проблем големи температурни амплитуди. Забавлявай се.
Споко, и при мойта е така. Абе тия коли не са правени да се карат бавно :lol:
cvetelin
13-04-2007, 14:47
Споко, и при мойта е така. Абе тия коли не са правени да се карат бавно :lol:
оо да :) за това си много прав. Газ и това е ... :)
Всичко си ти е в ред...няма да сепритесняваш.Моята също го прави т'ва.Щом за 2 години(ОТ ТОЛКОВА Я КАРАМ) не се е строшила значи е ОК
Благодаря на всички колеги!!! :D За компетентните мнения. Всякво мнение ми е от полза.
Не ми благодари за нищо :wink: Айде забавлявай се с боксерчето щото са на изчезване :(
Ми на изчезване са щото майсторите са кът. Моторът е супер, звука е неповторим, но не ги купуваме нови в BG. И аз не искам да карам TS, харесвам си Боксера, дори и само 90 к.с. да е. Ама нищо, скоро ще трябва Субару да купя май :D
Да колеги,звука е неповторим.Незнам к'во ше правя като дойде време да си купувам друга кола????Май ше преминавам на V-образен....
Според мен не е за притеснение, то хубав звук може от почти всеки двигател да се изкара при желание и пари. При подобни на боксера пълнителен и изпускателен колектори и редовия двигател ще изкара страхотен звук. :)
Звука на боксера е уникален особено с филтьр и гьрне става нещо страшно :D
извода: да живеят боксерите
Mind_Control
14-04-2007, 19:58
незнам дали има смисъл да пиша, но и при мен е такова положението с температурата!!
Аз съм казвал над 100 пъти за тази температура повечето знаят за проблемите ми със старата кола и знам всичко наизуст по таз охладителна система :twisted: :twisted: :twisted:
П.С.Катанец :wink: