PDA

View Full Version : Проблем с отчитането на бензин

alfatal
02-01-2016, 17:22
Привет на всички и честита нова година ! От известно време имам проблем с отчитането на бензин.На таблото показва , че нямам грам бензин.А аз съм напълнил резервоара до горе.Почистих двете букси при кошницата на помпата ама ефект никакъв.Преди пак се бъзикаше с мен, но не показваше за максимум ден и после се оправяше...Един познат ми беше казал да дам една от буксите накъсо и трябвало да покаже пален резервоар на таблото , но аз незнам коя от тези букси трябва да дам .Благодаря предварително.

pace
07-01-2016, 11:14
и при мен беше така от начало после се оправи :) а това с късото.....с такива приятели си като без приятели ;)

V@K@T@
21-01-2016, 23:45
Ако не ти се занимава си смени помпата. Ако ти се занимава направи следното: вадиш кошницата от резервоара и внимателно издърпваш горната от долната й част. Има едно чопче, което не позволява свободното издърпване на двете части. Като я издърпаш почти докрай внимавай да не се счупи пластмасата или да не се скъса някое маркуче. Като я издърпаш и двете части се отделят една от друга ще видиш една голяма пружинка. Разпъни я малко с ръце и сглоби помпата и я натикай обратно в резервоара. Също внимавай, като махаш и слагаш маркуча на помпата, който допълнително се стяга с гайка 8 мм. ... Успех

alfatal
23-01-2016, 17:21
Благодаря ти за съвета! Като се постопли малко времето ще пробвам и ще напиша какво е станало....Но аз исках да разбера дали проблема е от електрониката или от нивомера , защото си мисля , че проблема е от електрониката.

V@K@T@
23-01-2016, 18:41
Ми не знам ... При мен беше от тая скапана пружина. Общо взето не губиш нищо да пробваш. Пък дано е от там.

bat_borko_
27-01-2016, 21:44
залагам на пружината

alfatal
30-01-2016, 08:58
Аз само искам да попитам дали може от някъде да влезе въздух и после да ми прави проблеми...

bat_borko_
30-01-2016, 18:50
Аз имах такъв проблем но не е от въздуха а от нивомера(пружината).иначе за въздуха ако няма бензин има вуздух и обратно

alfatal
30-01-2016, 20:20
Аз имах такъв проблем но не е от въздуха а от нивомера(пружината).иначе за въздуха ако няма бензин има вуздух и обратно

Явно несъм се изразил правилно...по-точно дали може ,като вадя кошницата да влезе въздух в горивната система и после да имам проблеми

bat_borko_
30-01-2016, 21:33
Мисля че не на моята даже отрязах маркучите защото не успях да махна скобите даже целия резервар свалях и не съм имал проблеми,само че мпята е боксер за тс незнам но мисля че няма да имаш проблеми

alfatal
05-02-2016, 15:35
Колеги днес се опитах да сваля кошницата,но немога да я развъртя....откачих буксите и маркучите ,но като трябваше да я развъртя се опитах но неможах ...страх ме да я напъвам яко да не вземе да се счупи...ако може да ми дадете съвети ще съм благодарен

bat_borko_
05-02-2016, 21:28
Аз моята е развих с един агренажен ремък и един самоделен" f" образен ключ

Turbo_A3
05-02-2016, 21:34
Пробвай с отверка и чук става за секунди

flipz
08-02-2016, 18:12
Аз имах проблем с бенз. маркучи в кошницата и многократно отварях помпата .. 5- 6 пъти докато нацеля маркуч.
Вземаш един чук и едно желязо да не е с остър връх и почукваш да се лашне.
Колкото и да се мъчиш иначе не става .. така се и притяга, няма да имаш проблеми.