Log in

View Full Version : Проблем със съединител 145/1.9 Jtd

bobrock
05-01-2016, 17:37
Привет,

смених съединителя (комплект) Valeo преди 4-5 месеца.
точно на хубавия сняг в София, на 30 декември, при маневра смяна на скорост, педала на съединителя ми потъна до край ! (до ламарината)
След, което го издърпах с ръка, но беше супер твърд!
С пътна помощ закарах до майстора, който ми слага съединителя преди 4-5 месеца.и днес звънна счупен бил лагера.
Възможно ли е лагера от новия комплект, толкова бързо да дефектира ?

Купил ми хубав лагер 80 лв, не уточни марката.
Разбира се редовните за монтаж, сума също допълнително.

Мога ли да имам претенции от където купих съединителя за счупения лагер или ?

thecleaner
05-01-2016, 18:14
Привет,

смених съединителя (комплект) Valeo преди 4-5 месеца.
точно на хубавия сняг в София, на 30 декември, при маневра смяна на скорост, педала на съединителя ми потъна до край ! (до ламарината)
След, което го издърпах с ръка, но беше супер твърд!
С пътна помощ закарах до майстора, който ми слага съединителя преди 4-5 месеца.и днес звънна счупен бил лагера.
Възможно ли е лагера от новия комплект, толкова бързо да дефектира ?

Купил ми хубав лагер 80 лв, не уточни марката.
Разбира се редовните за монтаж, сума също допълнително.

Мога ли да имам претенции от където купих съединителя за счупения лагер или ?

Как хем комплект си сменил, хем лагер ти е купувал отделно за 80лв. Тука нещо не се връзва?

bobrock
05-01-2016, 23:11
Аз не съм се изразил правилно , хех
Преди 4-5 месеца смених съединителя, купих си комплект Валео. Карах с новия комплект до преди няколко дни, когато педала потъна!
Майстора(същия ми слага преди 5 месеца новия)че лагера се е счупил! Било се откачил от нещото , дето го държало за съединитекя, уви забравих точната дума.
Купил ми бил сега по-хубав(80лв).
Счупения ще го занеса в магазина откъдето купих комплекта.
Възможно ли е да съм марко тотев или се случва или не-много оригинален комплект?
Забележка: няколко дни преди да се счупи лагера няколко пъти чух тракане , когато карах на 4 и 5 предавка , много леко , което се появяваше от време на време при поддаване на газ, порязко. При смяна скорости или друго го нямаше, възможно ли да е било от тоз лагер?

thecleaner
05-01-2016, 23:25
Аз не съм се изразил правилно , хех
Преди 4-5 месеца смених съединителя, купих си комплект Валео. Карах с новия комплект до преди няколко дни, когато педала потъна!
Майстора(същия ми слага преди 5 месеца новия)че лагера се е счупил! Било се откачил от нещото , дето го държало за съединитекя, уви забравих точната дума.
Купил ми бил сега по-хубав(80лв).
Счупения ще го занеса в магазина откъдето купих комплекта.
Възможно ли е да съм марко тотев или се случва или не-много оригинален комплект?
Забележка: няколко дни преди да се счупи лагера няколко пъти чух тракане , когато карах на 4 и 5 предавка , много леко , което се появяваше от време на време при поддаване на газ, порязко. При смяна скорости или друго го нямаше, възможно ли да е било от тоз лагер?

По-хубав освен пак Валео незнам какъв да има :) А дали можеш да имаш претенции към магазина, по-скоро няма да ти уважат гаранция. То затова понякога да спестиш некои лев се найграваш ;) Специално със съединителя е хубаво да оставиш сервиза да го купи, та той да си гони гаранцията и да не плащаш всяко свяляне и качване по реално гаранционния съединител. Както казва един приятел с части на клиента толко.

bobrock
05-01-2016, 23:29
Благодаря за отговора, за гаранцията досетих се , хаха с ма'триалите на клиента.
Интересува ме възможно ли да е кофти нова част или има възможност да се е счупил в следствие на неправилен монтаж на новия комплект?

thecleaner
05-01-2016, 23:41
Благодаря за отговора, за гаранцията досетих се , хаха с ма'триалите на клиента.
Интересува ме възможно ли да е кофти нова част или има възможност да се е счупил в следствие на неправилен монтаж на новия комплект?

По-скоро е дефектна част, ако е неправилен монтаж, ще се усети веднага след смяната. Щракни една снимка на тоя лагер да видим какво му се е случило.

bobrock
06-01-2016, 18:03
Ето го "счупения" лагер, според майстора са го открили откачен от притисквателя няма видими следи освен разхлабената зегерка, заради, която не искали да рискуват евентуално пак да се откачи. Сложили са пак нов валео, друг не открили за моята Алфа.
Сега колата си работи, съединителя педала еплавен и мек като по масли, скоростите усещам леко са стегнати, не знам дали е нормално.

---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 17:57 ----------

https://www.dropbox.com/s/gou9sbuuyn2izss/image.jpeg?dl=0

---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 18:03 ----------

thecleaner
06-01-2016, 18:15
[QUOTE=bobrock;1458229]Ето го "счупения" лагер, според майстора са го открили откачен от притисквателя няма видими следи освен разхлабената зегерка, заради, която не искали да рискуват евентуално пак да се откачи. Сложили са пак нов валео, друг не открили за моята Алфа.
Сега колата си работи, съединителя педала еплавен и мек като по масли, скоростите усещам леко са стегнати, не знам дали е нормално.[COLOR="Silver"]

Снимките не се отварят, обаче да се откачи зегерката (затова исках да снимаш лагера) е странна работа.

Bobi_33
07-01-2016, 23:46
[QUOTE=bobrock;1458229]Ето го "счупения" лагер, според майстора са го открили откачен от притисквателя няма видими следи освен разхлабената зегерка, заради, която не искали да рискуват евентуално пак да се откачи. Сложили са пак нов валео, друг не открили за моята Алфа.
Сега колата си работи, съединителя педала еплавен и мек като по масли, скоростите усещам леко са стегнати, не знам дали е нормално.[COLOR="Silver"]

Снимките не се отварят, обаче да се откачи зегерката (затова исках да снимаш лагера) е странна работа.

Когато понякога майсторетката обърне феродовия диск, той изважда лагера. Виждал съм го това доста пъти. Но пък често е съпроводено със свирене, когато е обърнат феродовия диск.