View Full Version : Алфата се дави? Помощ!!!
pinkmousy
13-04-2007, 11:05
От известно време колата ми почна да се дави. Първо и почистиха нещо, което било задръстено. Смених всички гърнета, филтрите са сменяни преди 2 месеца. Всъщност започна да прави проблем малко след това. Диагностиката нищо не показва. Преди да сменя гърнетата направо спираше и не можеше да се форсира и на празен ход. Сега е малко по-добре, но след последното извънградско (много друскаво) почна направо да гасне. Възможно ли е да е от буклуци в бензина (или вода, знам ли) ? Като и напълня резервоара над половината и се държи добре... Човека на диагностиката спомена, че може да е някаква електроника. Помагайте, че вече цяла седмица стои на паркинга...
Алфата е 96-та година
А бензиновият филтур сменян ли е с другите филтри ?
pinkmousy
13-04-2007, 11:11
Да, всички филтри, масло, свещи, ремъци. Купих я януари и това ми беше първата работа.
напълно възможно е да е от калпав бензин.
напиши в профила от къде си, евентуално да препоръчаме читав сервиз.
Човека си е писал че е в СФ
Ето ти инфо:
Ами можеш да идеш или при Бобо или в клубният сервиз - Румен и Чавдар или във Ванто трейд. Адреси и телефони има в Общ технически раздел, най- отгоре във важните теми.
charmario
13-04-2007, 12:20
Провери си за всеки случай бензиновото филтърче да не е почернялко, щото имах бая ядове при същите симптоми с предишната ми Джета. В резервоара бяха попаднали боклуци и докато се изчистят съм сменил сигурно 15 филтърчета. Добре, че поне са евтини.
Бензиновото филтърче е малко металничко и да го видиш дали е почерняло малко трябва с флекс да се реже :)
Или се бъркам
ultrashock
13-04-2007, 15:14
Или като при мене дебитомер, ама не е за препоръчване!
Стига глупости тази кола няма дебитомер :idea: :idea: :idea:
pinkmousy
16-04-2007, 16:08
Мерси на всички! Оказа се бензина :) Почистихме филтъра, имало гадости... Следващия път ще го сменям :? Сега си хвърчи милата :D
Да препоръчате бензиностанции, където да зареждам / да не зареждам :?:
еко елда до софия ленд е правилното място.
pinkmousy
21-06-2007, 16:08
Още причини за симптомите:
В допълнение се оказа, че уплътнението на бензиновата сонда (ако така се нарича това, където е помпата) е прастаро и се е наронило в бензина. Като го сравних с новото, липсваха му 3-4мм. В магазина не бяха изненадани, че това търся, явно проблема е често срещан. Поизчистихме буклуците от сондата колкото можеше, по-добре е вече.
А дали може лесно да се почисти резервоара на 145? Без да се сваля по възможност...
nikola_n
21-06-2007, 18:10
Стига глупости тази кола няма дебитомер :idea: :idea: :idea:
Боксера няма дебитомер, така ли? :oops: Или специално неговата?
1,6 boxer GM injection е с МАП сензор, няма дебитомер :D
nikola_n
22-06-2007, 12:15
Ясно :roll:
Casapina
25-06-2007, 22:53
и сас моята се получи сащото самоче при мен нее от бензин щото помпата я замерихме и хварля постоянно 2.9бара парво почна сас давене и сега дайе неще да запали като е загряла
но като е съдена е като часовинк.;моля помогнете елкома не показва никакви грешки.както си варви и направо гасне,като я запаля гарми вав аспуха това ме води до мисалта 43е нее от бензина...моля помогнетеееееееееееееееееее
Casapina
26-06-2007, 21:53
днес направо отказа на цяло дайе немойе да се запали вообще...помогнете де
gh0str1d3r
27-06-2007, 23:35
може да е дебитомера аз имах подобни проблеми.
alfa_145_boxer
17-07-2007, 16:10
1,6 boxer GM injection е с МАП сензор, няма дебитомер :D
А при 1,3 boxer как стоят нещата ?
И той е с МАП сензор но инжекциона е Бош :idea: :wink:
И той е с МАП сензор но инжекциона е Бош :idea: :wink:
1.3 boxer е с Weber-Marelli IAW 8F.6b. И наистина е с MAP, и TPS разбира се.