PDA

View Full Version : Замръзнал капак - 156



Mario_95
25-01-2016, 21:02
Здравейте колеги,

Определено не съм 1-вия с този проблем, но въпроса ми е още малко по-конкретен. Значи 1 седмица я държах под големия сняг и реших да я чистя, разбира се акумулатора ми беше паднал за тази 1 седмица, няма да оточнявам дали е заради акумулатора или отечка, но я паркирах се бях върнал от 200 км извън градско. Така де това не е релевантно към въпроса ми, но съответно не можах да си отворя капака. Разбира се още е доста студено в Русе, но пък се зачудих че ръчката под капака си играе много свободно, а не би трябвало нали?!

Т*шака в цялата ситуация е че общо взето нямам какво да направя, че изчакам да се стопли, и ако нещо се е разкачило по механизма не знам.

Та някой има ли мнение по малко несвързаните ми изречения?

alfaromeo16vVarna
26-01-2016, 09:02
Ами какво да ти кажа най вероятно пружината се е откачила щом казваш ,че се движи свободно ръчката

Travel_Mate
26-01-2016, 09:54
Чакай да се стопли колега, че то си беше нечовешко в Русе цяла седмица. И аз май скъсах вървичката в багажника за резервоара, ама като се постопли ще я гледам.

Alexanderbb
26-01-2016, 10:54
Ами хора в големите студове не издевателствайте над колите. Метала става крехък и разни жила и пружини се късат. Уплътненията на вратите също могат да пострадат от насилие. Затова ако не сте взимали мерки предварително сега просто изчакайте ден два да се стопли

Mario_95
26-01-2016, 21:14
Здравейте отново колеги,

Съжелявам, че съм започнал темата си така неграмотно, но беше дълъг емоционален ден за мен.

Та днес времето в Русе беше доста приятно за сезона и не само че успях да си отворя и капака, но и се оказа, че в акумулатора е имало ток и успя да запали без да му се оказва помощ.

Попринцип според мен най-доброто решение за уплътненията е просто да са сухи и винаги ако имам проблем с врата примерно, просто я натискам навътре няколко пъти и тогава я отварям, вместо да дърпам само. С вратите нямах особен проблем, но явно самият механизъм на предния капак беше замръзнал и не пускаше независимо колко го натисках капака. На нищо не давам много зор в тези минусови температури.