PDA

View Full Version : Фаровете светят ниско

Chimev
27-01-2016, 17:29
Здравейте,
не можах да намеря решение на подобен проблем до сега. Фаровете не са ксенон, обикновени са. Та идеята е, че макар и вдигнати на макс, пак са светят по-ниско от колкото трябва. И на стенд ходих и човека каза, че не може повече да се вдигнат.

Идеи?

:cheers:

ecotronic
27-01-2016, 18:14
Здравейте,
не можах да намеря решение на подобен проблем до сега. Фаровете не са ксенон, обикновени са. Та идеята е, че макар и вдигнати на макс, пак са светят по-ниско от колкото трябва. И на стенд ходих и човека каза, че не може повече да се вдигнат.

Идеи?

Вдигнати на макс. откъде? Ако е от копчето вътре, то могат да се вдигнат и от врътката на фара за промяна на вертикалния ъгъл (шестостена на моторчето).

Chimev
27-01-2016, 18:19
Вдигнати на макс. откъде? Ако е от копчето вътре, то могат да се вдигнат и от врътката на фара за промяна на вертикалния ъгъл (шестостена на моторчето).

На макс от врътката вътре и на макс от самите фарове.

myato
27-01-2016, 18:40
Най-лесно е да сложиш подложки на долните крепежи на фара, за да изхвърлят долния край на фара напред.

old alfist
28-01-2016, 00:01
Не се разбра дали изобщо се движат тези фарове - ако не се движат разлепване и ремонт.

Chimev
28-01-2016, 09:46
Не се разбра дали изобщо се движат тези фарове - ако не се движат разлепване и ремонт.

Движат се, просто и двата стигат до едно ниво, което е по-ниско от желаното (и според стенда). Иначе и двата достигат еднакво ниво, не е да кажеш, че само единия се е прецакал.

ivomanev
28-01-2016, 16:28
А провери ли дали крушките са ти монтирани правилно и дали случайно на са ти на обратно! ;)

EMo0o
28-01-2016, 16:46
А провери ли дали крушките са ти монтирани правилно и дали случайно на са ти на обратно! ;)

Н7 не виждам как ще се обърнат.. :lupe:

Chimev
28-01-2016, 16:58

Не :tooth:

ecotronic
28-01-2016, 17:25
Между корпуса на фара и рефлекторите има едно ябълковидно съединение посредством което моторчето ги движи. Възможно е да са се разкачили.

Bobiuzunov
28-01-2016, 18:49
Или рефлекторите са загинали което е до болка познат проблем на нас собствениците на 166-ци.

ivomanev
29-01-2016, 16:08
Н7 не виждам как ще се обърнат.. :lupe:

Хахаха повярвай ми, сблъсквал се с такъв проблем!
Може да няма как, но някой майстор все някак беше успял и колата беше като разногледа! :crazy::crazy:

Zlobich
29-01-2016, 16:15
Да си призная на моята 156 когато сменях крушка на левия фар я монтирах на обратно. Незнам как,но го направих,а добре,че беше брат ми да ми каже,че трепя гугутките,та снимах рефлектора,че не се вижда как трябва да се сложи крушката :P

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Linkestis
30-01-2016, 23:14
Аз даже съм слагал крушката на обратно.Ефекта беше същия,фар ниско долу.

EMo0o
31-01-2016, 22:15
Аз все още не мога да си обясня как става.. скобата, държаща крушката, не може да се закачи нормално ако не е легнала както трябва.. :crazy:

Bobo Markov
01-02-2016, 01:23
Здравейте,

Идеи?

че не могат да се вдигнат е тъпотия могат и то както го е описал Любо с болтовете за регулиране има и друг момент биалетките на реостатите на нивоматите може да са превъртяли обикновено се обръщат на обратно и фаровете се рестартират т.е. светят в ДМТ. Понеже окачването на тази кола е малко странно настроено и се случва да обърне биалетките ... това мисля аз

Chimev
01-02-2016, 22:31
че не могат да се вдигнат е тъпотия могат и то както го е описал Любо с болтовете за регулиране има и друг момент биалетките на реостатите на нивоматите може да са превъртяли обикновено се обръщат на обратно и фаровете се рестартират т.е. светят в ДМТ. Понеже окачването на тази кола е малко странно настроено и се случва да обърне биалетките ... това мисля аз

Няма нивомат. Най-обикновени фарове (мисля, че само ксеноните имат, предишната ми беше с оригинален ксенон и имаше такова животно на задния мост).

ecotronic
01-02-2016, 22:35
Няма нивомат. Най-обикновени фарове (мисля, че само ксеноните имат, предишната ми беше с оригинален ксенон и имаше такова животно на задния мост).

И аз не знам да има. А с фабричен ксенон, мисля, че има датчици и на двата моста.

Bobo Markov
02-02-2016, 01:14
И аз не знам да има. А с фабричен ксенон, мисля, че има датчици и на двата моста.

и на двата моста има отдясно закрепени към долния носач

iveli
02-02-2016, 07:02
Датчиците са отдясно ако си срещу колата Ако крушките са сложени правилно и работят ела и ръчното регулиране подложи шайби на долните уши Явно или стърчи задницата на колата или виси предницата Ако са разглобявани лупите за покритие може да са обърнати самите рефлекторчета и така цокъла на крушката се обръща Пробвай ако може да обърнеш крушките дори да е грешно

Vesko84
17-02-2016, 22:52
Фаровете са с ел. моторче за регулиране, което се командва от врътка вътре в таблото, така ли е?

Питам, защото моята няма ръчна настройка на таблото, а се настройват автоматично с едни биалетки на носачите, както са писали колегите.

Аз имах същия проблем, и се пробвах с шестограм да ги вдигна посредством пластмасовите болтчета отгоре на моторчетата на фаровете. Стигнах до горна крайна точка, и пак светеха твърде ниско. Тогава свалих моторчетата, върнах настройката им надолу (разкачени от фаровете) и ги монтирах обратно. Тогава отново започнах да вдигам фаровете. Този път се вдигнаха достатъчно.

Не знам дали при всички 166 има такива моторчета, но ако е така, това е начинът!

Chimev
18-02-2016, 11:11
Фаровете са с ел. моторче за регулиране, което се командва от врътка вътре в таблото, така ли е?

Питам, защото моята няма ръчна настройка на таблото, а се настройват автоматично с едни биалетки на носачите, както са писали колегите.

Аз имах същия проблем, и се пробвах с шестограм да ги вдигна посредством пластмасовите болтчета отгоре на моторчетата на фаровете. Стигнах до горна крайна точка, и пак светеха твърде ниско. Тогава свалих моторчетата, върнах настройката им надолу (разкачени от фаровете) и ги монтирах обратно. Тогава отново започнах да вдигам фаровете. Този път се вдигнаха достатъчно.

Не знам дали при всички 166 има такива моторчета, но ако е така, това е начинът!

Това е добра идея, ще пробвам :)

EMo0o
05-03-2016, 18:57
Така.. от няколко дни имам проблем с единия фар на фейслифтовата 66-ца. Включвам фаровете и след като се регулират сами.. десния сам пада леко леко до най-долно положение. Спирам ги, пускам ги.. пак същото. Опитах да ги регулирам от врътките на фара, но не реагира.

poligraf
06-03-2016, 00:01
Скоро имах подобен проблем.Оказа се,че единия щифт който държи рефлектора се е счупил та се наложи сваляне броня,фар,отлепяне на стъкло и смяна на щифта.Добре,че имамстар фар та взех от него.Пластмасата от която е направен е много твърда и крехка,ако ти се наложи да го лепиш вземи си лепило за трудно лепими пластмаси.Има такива специални.Махни на фара гумения капак отзад на крушката,хвани рефлектора и се опитай да го разлюлееш нагоре надолу ако се движи свободно това ти е проблема.

EMo0o
06-03-2016, 20:40
Нищо не се движи свободно, а и фара не стои постоянно долу.. регулират си се и пада бавно бавно. Направо е ужасно да се кара вечер, все едно съм с един фар :disgust:

Al12
10-07-2016, 18:55
Здравейте от 2 седмици имам 166 2.4 жтд 2002 г фаровете светят в земята . Кварталните майстори вдигнаха ръце . Моля препоръчайте ми някой който да ги оправи. Аз съм от София
п.с. забравих да кажа колата е с оргинален ксенон