View Full Version : Фаровете светят ниско
Здравейте,
не можах да намеря решение на подобен проблем до сега. Фаровете не са ксенон, обикновени са. Та идеята е, че макар и вдигнати на макс, пак са светят по-ниско от колкото трябва. И на стенд ходих и човека каза, че не може повече да се вдигнат.
Идеи?
:cheers:
ecotronic
27-01-2016, 18:14
Здравейте,
не можах да намеря решение на подобен проблем до сега. Фаровете не са ксенон, обикновени са. Та идеята е, че макар и вдигнати на макс, пак са светят по-ниско от колкото трябва. И на стенд ходих и човека каза, че не може повече да се вдигнат.
Идеи?
Вдигнати на макс. откъде? Ако е от копчето вътре, то могат да се вдигнат и от врътката на фара за промяна на вертикалния ъгъл (шестостена на моторчето).
Вдигнати на макс. откъде? Ако е от копчето вътре, то могат да се вдигнат и от врътката на фара за промяна на вертикалния ъгъл (шестостена на моторчето).
На макс от врътката вътре и на макс от самите фарове.
Най-лесно е да сложиш подложки на долните крепежи на фара, за да изхвърлят долния край на фара напред.
old alfist
28-01-2016, 00:01
Не се разбра дали изобщо се движат тези фарове - ако не се движат разлепване и ремонт.
Не се разбра дали изобщо се движат тези фарове - ако не се движат разлепване и ремонт.
Движат се, просто и двата стигат до едно ниво, което е по-ниско от желаното (и според стенда). Иначе и двата достигат еднакво ниво, не е да кажеш, че само единия се е прецакал.
ivomanev
28-01-2016, 16:28
А провери ли дали крушките са ти монтирани правилно и дали случайно на са ти на обратно! ;)
А провери ли дали крушките са ти монтирани правилно и дали случайно на са ти на обратно! ;)
Н7 не виждам как ще се обърнат.. :lupe:
Не :tooth:
ecotronic
28-01-2016, 17:25
Между корпуса на фара и рефлекторите има едно ябълковидно съединение посредством което моторчето ги движи. Възможно е да са се разкачили.
Bobiuzunov
28-01-2016, 18:49
Или рефлекторите са загинали което е до болка познат проблем на нас собствениците на 166-ци.
ivomanev
29-01-2016, 16:08
Н7 не виждам как ще се обърнат.. :lupe:
Хахаха повярвай ми, сблъсквал се с такъв проблем!
Може да няма как, но някой майстор все някак беше успял и колата беше като разногледа! :crazy::crazy:
Да си призная на моята 156 когато сменях крушка на левия фар я монтирах на обратно. Незнам как,но го направих,а добре,че беше брат ми да ми каже,че трепя гугутките,та снимах рефлектора,че не се вижда как трябва да се сложи крушката :P
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Linkestis
30-01-2016, 23:14
Аз даже съм слагал крушката на обратно.Ефекта беше същия,фар ниско долу.
Аз все още не мога да си обясня как става.. скобата, държаща крушката, не може да се закачи нормално ако не е легнала както трябва.. :crazy:
Bobo Markov
01-02-2016, 01:23
Здравейте,
Идеи?
че не могат да се вдигнат е тъпотия могат и то както го е описал Любо с болтовете за регулиране има и друг момент биалетките на реостатите на нивоматите може да са превъртяли обикновено се обръщат на обратно и фаровете се рестартират т.е. светят в ДМТ. Понеже окачването на тази кола е малко странно настроено и се случва да обърне биалетките ... това мисля аз
че не могат да се вдигнат е тъпотия могат и то както го е описал Любо с болтовете за регулиране има и друг момент биалетките на реостатите на нивоматите може да са превъртяли обикновено се обръщат на обратно и фаровете се рестартират т.е. светят в ДМТ. Понеже окачването на тази кола е малко странно настроено и се случва да обърне биалетките ... това мисля аз
Няма нивомат. Най-обикновени фарове (мисля, че само ксеноните имат, предишната ми беше с оригинален ксенон и имаше такова животно на задния мост).
ecotronic
01-02-2016, 22:35
Няма нивомат. Най-обикновени фарове (мисля, че само ксеноните имат, предишната ми беше с оригинален ксенон и имаше такова животно на задния мост).
И аз не знам да има. А с фабричен ксенон, мисля, че има датчици и на двата моста.
Bobo Markov
02-02-2016, 01:14
И аз не знам да има. А с фабричен ксенон, мисля, че има датчици и на двата моста.
и на двата моста има отдясно закрепени към долния носач
Датчиците са отдясно ако си срещу колата Ако крушките са сложени правилно и работят ела и ръчното регулиране подложи шайби на долните уши Явно или стърчи задницата на колата или виси предницата Ако са разглобявани лупите за покритие може да са обърнати самите рефлекторчета и така цокъла на крушката се обръща Пробвай ако може да обърнеш крушките дори да е грешно
Фаровете са с ел. моторче за регулиране, което се командва от врътка вътре в таблото, така ли е?
Питам, защото моята няма ръчна настройка на таблото, а се настройват автоматично с едни биалетки на носачите, както са писали колегите.
Аз имах същия проблем, и се пробвах с шестограм да ги вдигна посредством пластмасовите болтчета отгоре на моторчетата на фаровете. Стигнах до горна крайна точка, и пак светеха твърде ниско. Тогава свалих моторчетата, върнах настройката им надолу (разкачени от фаровете) и ги монтирах обратно. Тогава отново започнах да вдигам фаровете. Този път се вдигнаха достатъчно.
Не знам дали при всички 166 има такива моторчета, но ако е така, това е начинът!
Фаровете са с ел. моторче за регулиране, което се командва от врътка вътре в таблото, така ли е?
Питам, защото моята няма ръчна настройка на таблото, а се настройват автоматично с едни биалетки на носачите, както са писали колегите.
Аз имах същия проблем, и се пробвах с шестограм да ги вдигна посредством пластмасовите болтчета отгоре на моторчетата на фаровете. Стигнах до горна крайна точка, и пак светеха твърде ниско. Тогава свалих моторчетата, върнах настройката им надолу (разкачени от фаровете) и ги монтирах обратно. Тогава отново започнах да вдигам фаровете. Този път се вдигнаха достатъчно.
Не знам дали при всички 166 има такива моторчета, но ако е така, това е начинът!
Това е добра идея, ще пробвам :)
Така.. от няколко дни имам проблем с единия фар на фейслифтовата 66-ца. Включвам фаровете и след като се регулират сами.. десния сам пада леко леко до най-долно положение. Спирам ги, пускам ги.. пак същото. Опитах да ги регулирам от врътките на фара, но не реагира.
poligraf
06-03-2016, 00:01
Скоро имах подобен проблем.Оказа се,че единия щифт който държи рефлектора се е счупил та се наложи сваляне броня,фар,отлепяне на стъкло и смяна на щифта.Добре,че имамстар фар та взех от него.Пластмасата от която е направен е много твърда и крехка,ако ти се наложи да го лепиш вземи си лепило за трудно лепими пластмаси.Има такива специални.Махни на фара гумения капак отзад на крушката,хвани рефлектора и се опитай да го разлюлееш нагоре надолу ако се движи свободно това ти е проблема.
Нищо не се движи свободно, а и фара не стои постоянно долу.. регулират си се и пада бавно бавно. Направо е ужасно да се кара вечер, все едно съм с един фар :disgust:
Здравейте от 2 седмици имам 166 2.4 жтд 2002 г фаровете светят в земята . Кварталните майстори вдигнаха ръце . Моля препоръчайте ми някой който да ги оправи. Аз съм от София
п.с. забравих да кажа колата е с оргинален ксенон