PDA

View Full Version : Alfa 33 '90 с 1.7 137к.с.

PetarD
01-02-2016, 02:42
Здравейте колеги,

Реших да пусна отделна тема за колата, която купих преди около 2 седмици. Успях преди малко да направя среднощни снимки: http://tusara.snimka.bg/automobiles/alfa-33.893562
Колата още я опознавам, тъй като преди не съм карал боксер, още повече в стара Алфа. Струва ми се, че след всяко каране колата върви повече :evilsmiley: (само километражът не работи и това много ме дразни). Предишният собственик ме увери, че двигателят е бил разглабян целият и възстановен много прецизно и след това са изминати много малко километри, та може би още се разработва... не знам... а може би аз започвам да и свиквам на машинката. Със сигурност е голяма забава и от към "фън фактор" не може да се сравнява с всекидневката ми (Рено Сеник).
Днес я пробвах с БМВ-то на един приятел, който "посади" 2.8 от е46 в е34 и до към 120 колите бяха на равно (даже Алфата дръпна малко в началото). След това баварката започна да увеличава преднина. Като цяло се усеща, че силата на колата е в завои, особено с това твърдо окачване отпред, но гумите не са много добри и ме е страх на мокрия и студен асфалт да бъда твърде смел.

PE4E
01-02-2016, 09:33
Изглежда добре :) честито и безаварийно занапред :cheers:
Ако се разработва наистина избягвай пълната газ и сложи хубаво и скъпо масло ;)
Поздрави
Петър

Bobi_33
01-02-2016, 19:49
А спирачките фабричните ли са?

PetarD
02-02-2016, 09:31
Не знам... Отзад са барабани, което малко ме дразни, ама тя е доста лека и се справя със спирането. Няма АБС (не ме питай как знам :D )

Bodom
02-02-2016, 12:18
Мисля, че тези дни видях 33ката в Младост 2 до Рума.
Счупих си врата да я заглеждам. Много добре изглежда! Много да те радва!

Bobi_33
02-02-2016, 19:19
Не знам... Отзад са барабани, което малко ме дразни, ама тя е доста лека и се справя със спирането. Няма АБС (не ме питай как знам :D )

А, то АБС няма как да има, тая кола е примерно 84-85-та година. Италианките по това време абсурд с АБС. Щом отзад е с барабани, значи отред дисковете са 240 мм - оригиналните CD-та. Демек, няма спирачки.

PetarD
03-02-2016, 02:45
Ами може да се желае още от спирачките и се чудя как това може да се подобри. Ако имате предложения, ще се радвам да споделите...
Очаквах също скоростите да са по-лесни за боравене, отколкото при 75цата (за първа и втора предавка говоря), обаче уви- пак трябва да им свиквам :BIGsmile:
Иначе колата наистина беше няколко дни в Младост 2, но сега вече е в гараж :dance:

Bobi_33
03-02-2016, 19:45
Ами може да се желае още от спирачките и се чудя как това може да се подобри. Ако имате предложения, ще се радвам да споделите...
Очаквах също скоростите да са по-лесни за боравене, отколкото при 75цата (за първа и втора предавка говоря), обаче уви- пак трябва да им свиквам :BIGsmile:
Иначе колата наистина беше няколко дни в Младост 2, но сега вече е в гараж :dance:

За спирачките съм направил важна тема, тя е по-нагоре, добре съм описал какво може да се направи и приблизително за какви пари. А за скоростите, просто са умрели, това е.
Ремонтират се, но не излиза евтино.

Kris
06-02-2016, 19:41
Честито, с кеф да си я караш братле.

PetarD
23-02-2016, 22:36
Колеги, обръщам се с молба към вас. Някой, който кара кола със същия двигател като моя (1,7 16V може и 8V), или е карал и знае как върви, да ме повози на неговата за да сравня, или аз да го повозя на зелената. Вече втори човек, който е карал такова, ми заявява, че колата ми не вървяла както трябва... Просто все още не съм убеден, че трябва се дават 200- 250 лв за настройки на Мега-та, защото двигателят си работи добре, равномерно, изцежда се, не прекъсва и т.н... Но колата наистина не върви като за 150- 160 коня на 900 килограмово купе. Нямам никаква база за сравнение, защото това е единствената боксерова Алфа, в която съм се возил

Bobi_33
23-02-2016, 22:49
Така като знам горе-долу 33-ките и нашата групичка, май аз в момента съм единствения в София с 33-ка 16V която не е на трупчета. Но и моята в момента не върви както трябва. А по принцип моята си е с оригиналните коне, че даже съм в дълбоко съмнение, че ще извади и фабричните коне.

Иначе за твоята, че няма как да е 160 коня, на мен ми е ясно, ма не знам, що си мислиш, че е възможна тая работа. По принцип на тоя мотор, за да достигне тая мощност, му трябват сериозни валове, сериозно сгъстяване и още куп доработки, за да стане 160 коня. Другото аз го наричам Sci-Fi

PetarD
23-02-2016, 23:08
160 коня (както беше по обява) и на мен ми изглеждат нереални... Ако имаш възможност, ще се радвам да се засечем на някоя среща на форума (в четвъртък примерно) и да кажеш мнение, като я видиш на живо

Speeder
24-02-2016, 09:38
Като оправя окачването на Спринта ще се видим за да сравним кое как върви.

PetarD
24-02-2016, 13:23
Ще се радвам, благодаря :)

coca-cola
24-02-2016, 19:19
Ма си вижте кутиите и килцата. Спринта ша въри кат сувалка с 16v не о4аквай да си като него бая :big_heat:ша падне да го стигнеш

Speeder
25-02-2016, 11:50
Да, но може да се усети кой мотор как работи и как върви.
33ката не е много по-тежка от Спринта.

coca-cola
25-02-2016, 19:03
Между 70-100 кила е разликата с 3-та серия сринтовата кутия до 3-та е по къса.Но ти знаеш за какво става въпрос 4уй как му работи мотора и е шест момъка:BBQ: нека и се радва страхотна любов е \поне за мен/

Speeder
25-02-2016, 20:30
Между 70-100 кила е разликата с 3-та серия сринтовата кутия до 3-та е по къса.Но ти знаеш за какво става въпрос 4уй как му работи мотора и е шест момъка:BBQ: нека и се радва страхотна любов е \поне за мен/

Неговата 33ка е първа серия, а моята кутия е от 33 16v :)

coca-cola
25-02-2016, 20:44
;-) Ами тогава надявам се щастието ще е пълно.Пък и ако покара??? Аз бих се посрал от кеф:static:м-ду другото да си смени горивния филтър има голяма вероятност да се задъхва и от него.Успех

PetarD
25-02-2016, 23:05
Това с горивния филтър е идея. Ако се отпуши от него, ще ми излезе доста по-евтино :D