View Full Version : Какво да гледам при покупка на боксер
ivopifeca
06-02-2016, 23:52
Досега съм карал само редоваци със задно...ако има нещо специфично,да кажете.
Прав картер, липса на цепнатини по роговете точно над полуоските, здраво челно стъкло ако е Спринт ( много много рядки), шенкели със здрави резби към амортисьора. Май това е най-скъпото и важно.
ivopifeca
07-02-2016, 14:45
146-ца е,гледах я с газова,но като отворих капачката на маслото имаше много бял налеп-като маргарин.Иначе на щеката маслото беше чисто.Пуснах запитване и в този раздел,понеже вие сте по боксерите.
146-ца е,гледах я с газова,но като отворих капачката на маслото имаше много бял налеп-като маргарин.Иначе на щеката маслото беше чисто.Пуснах запитване и в този раздел,понеже вие сте по боксерите.
Налепа е от газовата, това да не те притеснява! Най-вероятно е обикновенна газова, а не инжекцион! Какъв мотор е по-точно колата?
ivopifeca
07-02-2016, 16:02
1.6,газов инжекцион
1.6,газов инжекцион
Моето мнение е че е доста здрав мотор, за конете си и килограмите на колата върви добре, газова уредба му понася и няма проблеми с нея! Трябва хубаво масло да се сипва, да се внимава със скоростите как са преди покупката, за купето не мисля че ще имаш някакви проблеми!
ivopifeca
08-02-2016, 20:07
Белите налепи ме притесниха.
Не са притеснителни ако всичко не е станало на боза.
Просто капачката е много високо (гърловината е дълга) и температурата и е доста по-ниска от тази на мотора. На повечето мотори капачката е директно на капака на главата и не се охлажда както при боксера.
Според мен затова се получава конденз.
И при мен го е имало, без проблеми хиляди километри.
juventinets
11-02-2016, 20:28
Белият налеп по капачката може и да е от охл.течност.Миналата година правих ремонт на мотора и вече този проблем го нямам....Не,че преди беше проблем щом маслото си стоеше бистро,но беше доста дразнещо....По-вероятно колегата Събев да е прав за конденза,но имай едно на ум.....
---------- Post added at 20:28 ---------- Previous post was at 20:26 ----------
Имах предвид колегата Speeder