View Full Version : Решетки на прозорците....
Я колеги дайте съвет . Понеже съм на първи етаж имам 3 варианта за прозорците:
1) Да си ги оставя така (както се казва , ако са решили да те оберат нищо няма да те спаси)
2) Решетки , като минуса тука е че си зад рвшетките :)
3) От тези ролетните щори (не знам как точно се казват май е така) , като минуса при тях пък е като са затворени и все едно си оставил табела "Влизайте , вкъщи няма никой"
Ще ми е интересно да чуя различни мнения ....
old alfist
11-02-2016, 21:45
Бронирани стъкла, но преди това провери дали черчеветата и пантите им ще издържат на тежестта.
Bobo Markov
11-02-2016, 21:48
Я колеги дайте съвет . Понеже съм на първи етаж имам 3 варианта за прозорците:
1) Да си ги оставя така (както се казва , ако са решили да те оберат нищо няма да те спаси)
2) Решетки , като минуса тука е че си зад рвшетките :)
3) От тези ролетните щори (не знам как точно се казват май е така) , като минуса при тях пък е като са затворени и все едно си оставил табела "Влизайте , вкъщи няма никой"
Ще ми е интересно да чуя различни мнения ....
нито едното... добър СОТ с максимална чуствителност на датчиците, качествена дървена дограма със стъколопакет с фолио против чупене на стъклото, хубава застраховка имущество и black out завеси :) ако си направиш проучване ще видиш че пасивната защита като решетки и т.н. са или много грозна или много скъпа алтернатива ...
кученцетоОгиитаткоДоги
11-02-2016, 22:04
Тури камери и по една лепенка на прозорците Вис-2 и нема да имаш ядове:)
old alfist
11-02-2016, 22:10
Има много случаи когато при пристигането си, СОТ-а заварва централата на системата натопена в кофа с вода.
Бе те какво могат да изнесат?!?! Май застраховката за едни 10К е най добрия вариант....
Bobo Markov
11-02-2016, 23:13
Има много случаи когато при пристигането си, СОТ-а заварва централата на системата натопена в кофа с вода.
СОТ-а е важен само с това че ти пада цената на застраховката иначе са абсолютно ненужни - вършат си работата но идват късно винаги - аз съм го описал в поста си по темата и ако искате ще го обоснова по точки :)
---------- Post added at 22:58 ---------- Previous post was at 22:56 ----------
Бе те какво могат да изнесат?!?! Май застраховката за едни 10К е най добрия вариант....
това винаги е най-добрия вариант - пълен опис към застраховката с фактури и както ти описах :) задължително блек аут завеси най-евтините са в Икея 110 лева са и гарантират пълен мрак аз позлвам такива в студиото когато снимам :) това е когато си пуснеш голямодиагоналния телевизор от светлината на екрана случайни хора да не ти виждат озвучаването ;)
---------- Post added at 23:13 ---------- Previous post was at 22:58 ----------
ама камерите HD ли трее снимат ? :):) а и тия лепенки в ибей вървят по 200 долера парчето бре ;)
кученцетоОгиитаткоДоги
11-02-2016, 23:23
Те застрахователите каквито са плащачи...................майка плаче грамуфон свири..............аз бях питал преди време за застраховка против пожар и наводнения,обяснихами че се изплаща стойноста на вещите към днешна дата.Тоест ако през 2009 съм си купил телевизор за 300 евро,то към днешна дата не би струвал повече от 70-80 и дефактно това и получаваш.Далаверата е да застраховаш неща които със всеки изминал ден стават все по скъпи,като антики например:) ама там сигурно и това което даваш на месец ще е друго:) Човек трябва добре да си направи сметката и да проучи нещата,че това застрахователи и банкери са най-голямата зган:sniper:
---------- Post added at 00:23 ---------- Previous post was at 00:16 ----------
ама камерите HD ли трее снимат ? :):) а и тия лепенки в ибей вървят по 200 долера парчето бре ;)
На един познат на времето му бяха подарили такава лепенка и си я лепна на вратата,че доста разбиваха покрай него.После дори домууправитела спрял да му иска за асансьор:)
Bobo Markov
11-02-2016, 23:51
Те застрахователите каквито са плащачи...................майка плаче грамуфон свири..............аз бях питал преди време за застраховка против пожар и наводнения,обяснихами че се изплаща стойноста на вещите към днешна дата.Тоест ако през 2009 съм си купил телевизор за 300 евро,то към днешна дата не би струвал повече от 70-80 и дефактно това и получаваш.Далаверата е да застраховаш неща които със всеки изминал ден стават все по скъпи,като антики например:) ама там сигурно и това което даваш на месец ще е друго:) Човек трябва добре да си направи сметката и да проучи нещата,че това застрахователи и банкери са най-голямата зган:sniper:
---------- Post added at 00:23 ---------- Previous post was at 00:16 ----------
На един познат на времето му бяха подарили такава лепенка и си я лепна на вратата,че доста разбиваха покрай него.После дори домууправитела спрял да му иска за асансьор:)
и това е така но поне получаваш компенсация иначе само СОТ - не майка плаче ами и Балкан стене ;) да, пичовете са готини и си вършат работата но идват след полвин час при мене имаше случай централата е под мивката в кухнята и жена ми като наводни централата тя дава аварийка и пали сирената ужасна пиезокристалноговорителна сирена а малкия беше на 8 месеца бебе ... тая сирена като се включи и аз го извеждам с количката на балкона да не чува че апартамента ми е със солидна шумо-топло и т.н. изолация хващам тия клещИ и режем сирената :) междуврменно аз с пускам швейцарския си ръчен часовник на хроноброяч а часовника ми е скъп и брои вярно секундите и СОТ идват след колко?? 25 минути и няколко секунди :) евала огледаха всичко вкл. и малкия както беше в количката ... евала :)
кученцетоОгиитаткоДоги
12-02-2016, 00:00
и това е така но поне получаваш компенсация иначе само СОТ - не майка плаче ами и Балкан стене ;) да, пичовете са готини и си вършат работата но идват след полвин час при мене имаше случай централата е под мивката в кухнята и жена ми като наводни централата тя дава аварийка и пали сирената ужасна пиезокристалноговорителна сирена а малкия беше на 8 месеца бебе ... тая сирена като се включи и аз го извеждам с количката на балкона да не чува че апартамента ми е със солидна шумо-топло и т.н. изолация хващам тия клещИ и режем сирената :) междуврменно аз с пускам швейцарския си ръчен часовник на хроноброяч а часовника ми е скъп и брои вярно секундите и СОТ идват след колко?? 25 минути и няколко секунди :) евала огледаха всичко вкл. и малкия както беше в количката ... евала :)
То аз за 25 минути вече ще съм минал Калотина:)
Bobo Markov
12-02-2016, 00:11
То аз за 25 минути вече ще съм минал Калотина:)
а не бе :)
Уепенката трябва да е на СИК....оти и премиера е с тях:))
Аз бих заложил на външни метални ролетни решетки . Дали с ръчно вдигане или с ел мотор въпрос на финансови възможности.
Друго важно е дограмата да има и вътрешни райбери, пвц. дограмата се отваря безшумно с права отвертка :laser:
Bobo Markov
12-02-2016, 01:06
Аз бих заложил на външни метални ролетни решетки . Дали с ръчно вдигане или с ел мотор въпрос на финансови възможности.
Друго важно е дограмата да има и вътрешни райбери, пвц. дограмата се отваря безшумно с права отвертка :laser:
Пауърче, затва писах дървена дограма со стъклопакет :)
Susscrofa
12-02-2016, 10:03
Като човек с опит, живял около 7 години на първия етаж не бих те посъветвал да слагаш решетка.
Решетката винаги е знак, че ти държиш скъпи вещи вътре и ще си влязат направо през вратата.:)
Остъкли си балкона с добра дограма с подсилен обков. Тук недостатъка е, че проветрението липсва, но е вариант горното отваряне.
Ролетните решетки са добри, защото можеш да ги пускаш само когато си извън дома или нощем, но си е занимавка.
Много е важно да знаеш нещо - Крадците влизат там където има какво да вземат и могат да влязат навсякъде.
Решетката ще спре влизане на психопати, наркомани и много гладни роми.:):sleepy:
ecotronic
12-02-2016, 10:27
И аз съм противник на решетки, щори и пр. Един прожектор със сензор за движение в зоната непосредствено под прозорците респектира в случай, че решат да проникнат докато нощуваш (както се случи при мен). Натъкми и нещо, което да имитира присъствие, когато няма никой.
При мен СОТ-а пристига за около 5 мин макс.
Отделно застраховка.
Отделно, че съм и на "нощен" режим, та да не ме изненадат като колегата в горното мнение. Лягам си, пускам си я и някой ако отвори някъде, отново се вдига патардия.:busted_cop:
Най-сигурното е всичко в едно. Охранителни ролетни щори вързани към алармата - пускаш я и те сами падат.
Обезопасяване на външната врата с магнитен безключов патронник, застраховка.
Тези които биха влезнали в такова жилище са заслужили да влезнат, та за това ти е и застраховката.:hump:
ecotronic
12-02-2016, 13:10
При мен СОТ-а пристига за около 5 мин макс.
Отделно застраховка.
Отделно, че съм и на "нощен" режим, та да не ме изненадат като колегата в горното мнение. Лягам си, пускам си я и някой ако отвори някъде, отново се вдига патардия.:busted_cop:
Най-сигурното е всичко в едно. Охранителни ролетни щори вързани към алармата - пускаш я и те сами падат.
Обезопасяване на външната врата с магнитен безключов патронник, застраховка.
Тези които биха влезнали в такова жилище са заслужили да влезнат, та за това ти е и застраховката.:hump:
Ти вече си се разделил с една прилична сума. Т.е - заслужил си да не те тарашат.
Бе въртеше се една история за моряк дето си монтирал сирена от кораб вкъщи и крадеца влезнал и останал на място - инфаркт . Та , съдиха го човечеца за непредумишлено убийство :)
ecotronic
13-02-2016, 13:03
Бе въртеше се една история за моряк дето си монтирал сирена от кораб вкъщи и крадеца влезнал и останал на място - инфаркт . Та , съдиха го човечеца за непредумишлено убийство :)
Ти можеш да взаимстваш от......... (знаеш от кого) далеч по-съвършени и недоказуеми прийоми за "охрана".
:)
old alfist
13-02-2016, 14:03
Народа краде яко и хич не му пука за нищо.
Нощес към 2,30ч. докато си миех зъбите наблюдавах през прозореща какво се случва около блокчето ни.
Гледам как 2 пишлемета минавайки бързо покрай скъпи возила без да се заглеждат по тях, целенасочено застанаха около предните врати и се вторачваха вътре в една фирмена кола спряла пред блока - отказаха се защото малко преди да разбият, едното погледна нагоре, видя ме и набързо изчезанаха.
Наоколо всичко е осветено и камерите на съседа от първият етаж са насочени към това място, но въпреки това бяха решили да разбият.
Разбиват на всякъде и няма спасение.Аз съм на първия етаж и съм решил с алуминиеви щори и взломозащитно фолио.
Така поне ако реши да троши ще се озори.Инак преди бяха решетки от предишният собственик,ми то първо са грозни,второ от тях можеш да стигнеш и до вторият етаж.
ИИ трай бабо да те не стига.
Единственото ,което ми идва на ум е ...вземи тъщата да живее при тебе :smoke:
кученцетоОгиитаткоДоги
14-02-2016, 14:20
Камери задължително,аз възнамерявам да си сложа.Могат да бъдат за много неща полезни.Някой до нас на паркинга където има и детска площатка постоянно хвърля големи боклуци по земята като кутийки от безалкохолно,използвани мокри кърпички и т.н. при наличието на две кошчета и един контейнер ебаси дебилщината.Писна ми да ги обирам и да ги изхвърлям аз.
Единственото ,което ми идва на ум е ...вземи тъщата да живее при тебе :smoke:
Що кълнеш бе ?!!?!? :)
old alfist
14-02-2016, 16:25
Камери задължително,аз възнамерявам да си сложа.Могат да бъдат за много неща полезни.Някой до нас на паркинга където има и детска площатка постоянно хвърля големи боклуци по земята като кутийки от безалкохолно,използвани мокри кърпички и т.н. при наличието на две кошчета и един контейнер ебаси дебилщината.Писна ми да ги обирам и да ги изхвърлям аз.
Камерите не решават проблема - те могат да насочват към лица фигуриращи в картотеките, но за да се докаже вина са необходими много други доказателства.
Организираната престъпност действа заедно с Полиция, адвокати, а понякога и със Съда.
В случаят който споменах имаше 2 явно насочени камери, които всеки що годе наблюдателен човек би забелязал, камо ли хора в бранша.