Log in

View Full Version : Зачестяват ли паркинг щетите?

кученцетоОгиитаткоДоги
13-02-2016, 21:18
Абе нещо последно време взеха много да зачестяват паркинг щетите,поне такива са моите наблюдения.Последно време доста ми се жалват познати,кой броня,кой калник, на една позната направо са и зганали вратата и пича са е изсулил по търлъци.Сега илизам от нас некав с неква бангия а6-ца явно драйвър го дава че я турил на спортна джанта и ниска гума, на място къде може да паркира прицеп толкова близо са е паркирал до мен,че с мъки успях да си влезна в собствената кола,по голяма дебилщина не бях виждал,обсмислям сериозно слагането на камери към паркинга до нас.

old alfist
14-02-2016, 01:11
Наблюденията ти са правилни.
Хората тотално са изпростяли и оглупяли и изобщо не се стремят да не съсипят целостта и външният вид на колите на другите.
Наистина зачестяват случаите на ожулени врати и калници и това обикновено е от т.нар.джипове, като се има впредвид височината на ожулванията - явно тези водачи избиват комплекси.

Бобби
16-02-2016, 00:26
За да нямате щети на паркинг си купувате Ситроен кактус.....:big_heat:

Zlobich
16-02-2016, 07:35
Ехеее,живея срещу детска градина. Съответно сутрин и вечер колата ми е подложена на терор,от невнимателни хора. Спиращи отварящи врати,закачиха ми предна дясна врата,лявата част на бронята,сега от няколко седмици се радвам на хубава драскотина дълбока на дясна задна врата. От няколко дни си имам прекрасни черти от гумите на нечия количка по задния капак,та за две години колата ми заприлича на нищо. Хората просто не пазят,а на такива дето ми възпрепятстват влизането в колата и трябва да се цедя през ппроцеп или да влизам от дядно отварям рязко и със сила врата,ефекта е моментален. Прежалих си външния вид на колата. Тя от бояджийното няма да излезе,ако тръгна да я оправям.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

santo_traficante
16-02-2016, 09:36
Те не са спирали :) За да зачестяват:pp:

acho_
16-02-2016, 18:31
За да нямате щети на паркинг си купувате Ситроен кактус.....:big_heat:

Или направо може да се лепнат стелките със секундно лепило от външната страна на вратите :drool:

Бобби
17-02-2016, 00:57
Те не са спирали :) За да зачестяват:pp:
Е да де...ако иде реч за застраховки...:))

кученцетоОгиитаткоДоги
29-02-2016, 21:57
И мен некой мае закачил по задната броня миналата седмица.................хем паркирвам винаги да излязат с прицеп дейба....................горе в ляво леко се е извадила,ма трябва да се сваля цялата.........................и да са намести като хората.............

old alfist
29-02-2016, 22:40
Такива щети сам съм си нанесъл на 166 с вкарването и изкарването на колелетата ми в гаража, че надали някой друг би го направил.

кученцетоОгиитаткоДоги
29-02-2016, 22:45
Такива щети сам съм си нанесъл на 166 с вкарването и изкарването на колелетата ми в гаража, че надали някой друг би го направил.

Абе що не вземеш да си гледаш пенсията.................че утре с тоя параход ще минеш през някой човек и пак няма да разбереш................

old alfist
29-02-2016, 23:05
Абе що не вземеш да си гледаш пенсията.................че утре с тоя параход ще минеш през някой човек и пак няма да разбереш................

За съжаление имам много години до пенсията, а това с минаването върху хората не зависи от възрастта.

кученцетоОгиитаткоДоги
29-02-2016, 23:29
За съжаление имам много години до пенсията, а това с минаването върху хората не зависи от възрастта.

Миналата седмица си лафим с мой човек който е вече 35 години в автомонтьорството и 20 години мастър шеф,че някой пред сервиза беше надрал по левия заден калник един бумер за 30 000 евро и са е изсулил по търлъци.Вика копеле ти наиш че има хора които ти удрят бронята или калника и въобще не разбират за това:) Шашна ма:) Викам му ари уе:)

old alfist
29-02-2016, 23:32
По-добре е да ти върви добре колата и ти, да сте в кондиция, за да може да те измъкнете от критични ситуации.

кученцетоОгиитаткоДоги
29-02-2016, 23:40
По-добре е да ти върви добре колата и ти, да сте в кондиция, за да може да те измъкнете от критични ситуации.

Абе тя колата върви................:) Сега и върлих една добавка 1 към 15.Тоест един флакон на 15 кила тунджа:) Добавката е специялна,ползват я във формула 1 от екипа на Алонзо:) А не бе:) Ти за какво си мислиш че става толкова пъти шампион:)

MJ23
10-03-2016, 04:42
Здравейте, колеги. Знам, че мнението ми няма общо по темата, но е абсурдно за подобно питане да отварям нова тема. :D Искам да Ви помоля да разрешим един възникнал днес спор между мен и баща ми.
Мястото е - https://www.google.bg/maps/@43.4050017,24.6205247,3a,75y,90.48h,84.37t/data=!3m6!1e1!3m4!1sidxGY_akQYltD4dmLnzCEA!2e0!7i1 3312!8i6656?hl=en

Намирам се в лявата лента и ще завивам на ляво на светофара. До мен в дясно е мизерен около 60 годишен бакшиш с мустаци, може би служещ за прототип на Шишо Бакшишо. В момента, в който завивам на ляво въпросният бакшиш от крайно дясна лента решава. че може да завие също наляво и ме засича. Разрешена ли е маневрата му?
Благодаря!

mell0
10-03-2016, 10:14
Здравейте, колеги. Знам, че мнението ми няма общо по темата, но е абсурдно за подобно питане да отварям нова тема. :D Искам да Ви помоля да разрешим един възникнал днес спор между мен и баща ми.
Мястото е - https://www.google.bg/maps/@43.4050017,24.6205247,3a,75y,90.48h,84.37t/data=!3m6!1e1!3m4!1sidxGY_akQYltD4dmLnzCEA!2e0!7i1 3312!8i6656?hl=en

Намирам се в лявата лента и ще завивам на ляво на светофара. До мен в дясно е мизерен около 60 годишен бакшиш с мустаци, може би служещ за прототип на Шишо Бакшишо. В момента, в който завивам на ляво въпросният бакшиш от крайно дясна лента решава. че може да завие също наляво и ме засича. Разрешена ли е маневрата му?
Благодаря!

Би трябвало да не може, изтрила се е маркировката.

кученцетоОгиитаткоДоги
10-03-2016, 12:47
До колкото виждам пред стетофара платната са разделени с непресечена линия тоест няма право...........................но всички сме правили такива маневри...................включително и аз.........................в последния момент решаваш да смениш курса и за части от секундата няма как да погледнеш да ли е свободна лентата и да минеш в нея и действаш с качулата на главата...............................по-добре да изгубиш 5-10-20 минути от колкото да нацелиш някой.......................

MJ23
11-03-2016, 03:58
Благодаря за мненията. В случая е таксиметров шофьор и едва ли е искал да отиде на другия край на града. На предишния светофар направи абсолютното същото - зави от дясна лента наляво, но засече друг колега.. :chair: