View Full Version : Конверсия на електронен скоростомер за Алфасуд Спринт
Предполагам ще Ви е интересно да проследите тази тема, която е все още в развитие.
Тази конверсия цели да имам фунциониращ скоростомер в Спринта понеже с новата скоростна кутия (от 33 16v) изчезва възможността за механичен такъв.
http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=7910.msg100299;boardseen#new
Браво за мерака,но защо не взе табло от 33 първа генерация,която е с електронен километраж,но със старите циферблати ??? Сега разликата в циферблатите меко казано дразни.:sick::sick::sick:
coca-cola
18-02-2016, 21:29
То хубу ма на спринта таблото май имаше дат4ик за налягане на маслото или съм много дърт или съм забраил ко мяса.Майната му оби4ам я най ве4е заради оборотомера винаги е на мястото си.Километража
го е.....:meeting:......ааа той е за голфаджии да се хвалят колко им дигнал варела:sickness:Бъзик.Благодарства за добрата информация
Мъри, таблото е от 33 16 клапана защото не ми се рискуваше с различни датчици, а и това е до 240 км/ч.
Шрифта между другото е еднакъв, стрелката е различна.
Налягане на маслото Спринта си има, то е между двата уреда.
Реално ще се преместят лампите на габарити, къси и дълги фарове, които оригинално при Спринт са поместени под скоростомера, който сменяме.
Имам обаче резервни места от отпадналия смукач и една резервна лампа.
Датчиците за скоростомер/километраж на 33 са еднакви през целият период на производството.
А и не са баш еднакви шрифтовете, в 3-та генерация разграфението в чертичките е зад цифрите, а на 1-ва генерация 33-ка е обратното, точно като на Спринт.
Датчиците за скоростомер/километраж на 33 са еднакви през целият период на производството.
А и не са баш еднакви шрифтовете, в 3-та генерация разграфението в чертичките е зад цифрите, а на 1-ва генерация 33-ка е обратното, точно като на Спринт.
И аз тва щях да кажа,че малко са на обратно,и не са баш същите.......:clapping::clapping::clapping:
И аз тва щях да кажа,че малко са на обратно,и не са баш същите.......:clapping::clapping::clapping:
Важното е да работи за начало. След това мога да и разпечатам подходящ циферблат и да го заменя.