View Full Version : BOSE vs JBL
Искам да питам дали някой от колегите е чувал на живо как звучат BOSE companion 2 series 3 и дали си струват близо 100 лева отгоре в сравнение с JBL duo.
Са, гледах разбира се в тубата сравнения , ама през моите колони двете звучат еднакво :), колкото и да хвалеха BOSE-то в клипа . Та, ако някой има живи впечатления ,моля да сподели....
Bobo Markov
18-02-2016, 22:12
Искам да питам дали някой от колегите е чувал на живо как звучат BOSE companion 2 series 3 и дали си струват близо 100 лева отгоре в сравнение с JBL duo.
Са, гледах разбира се в тубата сравнения , ама през моите колони двете звучат еднакво :), колкото о да хвалеха BOSE-то в клипа . Та, ако някой има живи впечатления ,моля да сподели....
зависи какви са ти мониторите (колоните) всичко друго са глупости на тоя фон
---------- Post added at 22:12 ---------- Previous post was at 22:09 ----------
ти за какво говориш за активни монитори или за кар аудио? дай повече инфо
Не бе , настолни колони за комп без буфер ... според клипчетата BOSE-то вадело някъв невероятен звук за размерите си..... ма де да знам
http://bose.co.ua/image/cache/data/produkt/multmediya_systems/PC/Companion2/684776-500x500.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41WQCQPQ92L.jpg
Bobo Markov
18-02-2016, 22:20
активни монитори са БОСЕ- бацееееееееееееееее тва какъв звук вади - чувал съм ги наживо !!! Уникални саааааааааааа! Уникални!!!!!!
това чист мониторен звук без кривене - уникални активни мониторчета!!!
зимай БОСЕ - другите са малко повече дизайн и маркетинг а и не уважавам JBL те кънтят и са скапани - ти ако знаеш тия БОСЕ каква динамика имат и каква плътност баце ич немаше създаваш тази тема :)
кученцетоОгиитаткоДоги
18-02-2016, 22:23
Батко босето съм го чувал няколко пъти,има го като рекламен модел в местния диксаунтър за електроника.Мисля че цената му беше около 200 евро ако не се лъжа,но е такава дървения че ми идваше да си прережа вените от мъка......................Ще ти пусна едно комплелктче след малко доста по ефтино но с невероятен звук,аз поне мисля да си го взема,също съм го чувал, и звука е харман кардон+алпине на квадрат:cheers:Наздраве
Bobo Markov
18-02-2016, 22:24
ако обаче искаш да спестиш някой лев дай ми ценови диапазон аз ще ти дам алтернативи от ozone.bg с подобни показатели
но Босето саааа ...
old alfist
18-02-2016, 22:25
Щом е настолен, вземи си с буфер и го хвърляш в краката си да ти проветрява чорапите и да те топли през зимата.
Според мен всичко свързано с PC-тата трябва да се взима от производител свързан с тях.
Аз съм с Сreative и ми свири мното добре докато си бачкам.
Bobo Markov
18-02-2016, 22:27
Батко босето съм го чувал няколко пъти,има го като рекламен модел в местния диксаунтър за електроника.Мисля че цената му беше около 200 евро ако не се лъжа,но е такава дървения че ми идваше да си прережа вените от мъка......................Ще ти пусна едно комплелктче след малко доста по ефтино но с невероятен звук,аз поне мисля да си го взема,също съм го чувал, и звука е харман кардон+алпине на квадрат:cheers:Наздраве
е ти са ме разби ... аз имам Хармън Кардън тук но Босето са им на нивото е то зависи къде и как ги слушаш де то си е субективно все пак ... баси как ми опонира дейба :)
---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 22:25 ----------
Щом е настолен, вземи си с буфер и го хвърляш в краката си да ти проветрява чорапите и да те топли през зимата.
Според мен всичко свързано с PC-тата трябва да се взима от производител свързан с тях.
Аз съм с Сreative и ми свири мното добре докато си бачкам.
добри са криейтив и Лоджитех има добри и то доста добри колкото и странно да звучи на малкия колоните са два сателитите и един субуфер технология транзмишън лайн тва са мониторчета за 100 лева но вадят чист звук
Ми босе-то в сайта е 215лв JBL-а към 130...
Та ако наистина са толкова добри бих дал 200-250. Са нали нема да давам концерти , просто искам като си пусна некое филмче или музичка да имам приятен звук...
Точно това е въпроса че не искам буфер, понеже чорапите като съм вкъщи обикновенно са сухи и проветрени....
кученцетоОгиитаткоДоги
18-02-2016, 22:36
е ти са ме разби ... аз имам Хармън Кардън тук но Босето са им на нивото е то зависи къде и как ги слушаш де то си е субективно все пак ... баси как ми опонира дейба :)
Батко в момента разговаряш с най-големия бивш аудио манияк:meeting: Винаги съм имал най-хубавата уредба в квартала:) И са събирахме фнас да пием и да и са кефим,после минах на отделни компоненти,отделен сиди плеър,отделен усилвател,отделен еквалайзер,отделен воуфър отделен център,позлатени жакове абе мани:) Ела в полицията да видиш колко жалби има срещу мен от комшии,неколко генерации съм изнесъл от блока:) ама одъртех и вече са интересувам от беенве Е46 330i и след девет часа София Ден и Нощ:)
old alfist
18-02-2016, 22:40
Не разчитай Компа да ти извади някакъв страхотен саунд, освен ако не си маниак и си му сложил специализирана звукова карта, тъй, че марката няма някакво особено значение - най-добре би било когато се избира да разчиташ на слуха си, но за съжаление в магазина обема на помещението е голям и не можеш да прецениш.
Bobo Markov
18-02-2016, 22:48
Батко в момента разговаряш с най-големия бивш аудио манияк:meeting: Винаги съм имал най-хубавата уредба в квартала:) И са събирахме фнас да пием и да и са кефим,после минах на отделни компоненти,отделен сиди плеър,отделен усилвател,отделен еквалайзер,отделен воуфър отделен център,позлатени жакове абе мани:) Ела в полицията да видиш колко жалби има срещу мен от комшии,неколко генерации съм изнесъл от блока:) ама одъртех и вече са интересувам от беенве Е46 330i и след девет часа София Ден и Нощ:)
баце, жалко е че не се познаваме наживо... аз съм ти пълна противоположност аз служам интелиджънт дръм енд бейз и джаз за мен правия (мониторен звук) е задължение освен тва гравитирам около филмови продукции в саунд департмънт-а ние в студиото работим с Genelec сертифицирани от BBC и adam 77f ... относно звук за студио звучене не знам дали някой от вас има толкова опит все пак продукциите в които участвам са професионални аудиовизуални продукти с бюджети над 500 000 лева ... надявам се да съм убедителен в илюстрацията на качествата на преценката ми :) виж относно кар аудио нищо не разбирам :(
---------- Post added at 22:48 ---------- Previous post was at 22:44 ----------
Не разчитай Компа да ти извади някакъв страхотен саунд, освен ако не си маниак и си му сложил специализирана звукова карта, тъй, че марката няма някакво особено значение - най-добре би било когато се избира да разчиташ на слуха си, но за съжаление в магазина обема на помещението е голям и не можеш да прецениш.
най-добре е да се махне звуковата карта от компа вътрешната карта е шит всички използваме външни саунд карти аз използвам най-евтината но не и най-лошата Native Instruments Audio 2 - компактен Дигитално аналогов конвертор на хубава цена ако към този дивайс се вържат някакви мониторчета система ви е по-добре звучаща и от 4DX :)
кученцетоОгиитаткоДоги
18-02-2016, 22:56
Аз ще си взимам това,малко по скъпо е но пък взимаш един път....................http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_logitech-z-623-2-1-speakersysteem-1136943.html Чувал съм ги няколко пъти,баса не дрънчи като тенджера от два и педесе:) а е дълбок и шантав:) излиза от дълбочина и та бие в десетката:) Високите и средните само те бръснат леко по мустака:)
---------- Post added at 23:56 ---------- Previous post was at 23:53 ----------
[QUOTE=Bobo Markov;1464719]баце, жалко е че не се познаваме наживо... аз съм ти пълна противоположност аз служам интелиджънт дръм енд бейз и джаз за мен правия (мониторен звук) е задължение освен тва гравитирам около филмови продукции в саунд департмънт-а ние в студиото работим с Genelec сертифицирани от BBC и adam 77f ... относно звук за студио звучене не знам дали някой от вас има толкова опит все пак продукциите в които участвам са професионални аудиовизуални продукти с бюджети над 500 000 лева ... надявам се да съм убедителен в илюстрацията на качествата на преценката ми :) виж относно кар аудио нищо не разбирам :([COLOR="Silver"]
Батко но тук говорим за домашно аудио закачено на пеце:meeting:
Bobo Markov
18-02-2016, 23:03
Аз ще си взимам това,малко по скъпо е но пък взимаш един път....................http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_logitech-z-623-2-1-speakersysteem-1136943.html Чувал съм ги няколко пъти,баса не дрънчи като тенджера от два и педесе:) а е дълбок и шантав:) излиза от дълбочина и та бие в десетката:) Високите и средните само те бръснат леко по мустака:)
---------- Post added at 23:56 ---------- Previous post was at 23:53 ----------
[QUOTE=Bobo Markov;1464719]баце, жалко е че не се познаваме наживо... аз съм ти пълна противоположност аз служам интелиджънт дръм енд бейз и джаз за мен правия (мониторен звук) е задължение освен тва гравитирам около филмови продукции в саунд департмънт-а ние в студиото работим с Genelec сертифицирани от BBC и adam 77f ... относно звук за студио звучене не знам дали някой от вас има толкова опит все пак продукциите в които участвам са професионални аудиовизуални продукти с бюджети над 500 000 лева ... надявам се да съм убедителен в илюстрацията на качествата на преценката ми :) виж относно кар аудио нищо не разбирам :([COLOR="Silver"]
Батко но тук говорим за домашно аудио закачено на пеце:meeting:
абе ей - https://www.ozone.bg/product/logitech-z623/? нали се сещаш а? това предлагам и аз това са системи на KRK (Yamaha) тия мониторчета се ползват като маркери в студиата демек ако нещо звучи добре на тях ще звучи добре навсякъде :) алоооо тоя модел който ти и аз сме пуснали е стерифициран по THX !!! адски са добри и знаеш ли че тия 200 вата ще ти избият дограмата ;) а и освен това не принизявай домашното РС аудио ;) мой приятел има сет Naim с DAC през компютъра си ;)
old alfist
18-02-2016, 23:15
Ако трябва да си мерим буферче-тата, моето е по-голямо но сателитчетата са по-елегантни от тези на ваш-то Logitech-че - предполага се, че ще стоят на работен плот и да не заемат място.
За РС предпочитам Altec Lansing.:dj:
Бе хора бе :) , нали ви казах че няма да каня Бионсе у нас (жената е против) . Искам да са компактни о качествени говорителчета ,които ако искам да ги включа на лаптопа или на компа и за това действие да не ми отива половин ден ....
ecotronic
19-02-2016, 13:44
Бе хора бе :) , нали ви казах че няма да каня Бионсе у нас (жената е против) . Искам да са компактни о качествени говорителчета ,които ако искам да ги включа на лаптопа или на компа и за това действие да не ми отива половин ден ....
Я си вземи едни колони от ю-пАйтър (Юпитер):
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpKEaCsNpNOo1tyGg8OeItRgyffPGkK SlEmzGk6ImpDIWNrIcT
и не се занимавай с гнили боклуци, като Bose, JBL или Altec :)
Юпайтерите си ги свържи ти към твоят "Правец" :)
ecotronic
19-02-2016, 14:45
Юпайтерите си ги свържи ти към твоят "Правец" :)
Не съм с Правец. Аз съм с лампов "Минск" - 17 ядрен. Хард дискът му е хидравличен :)
Не съм с Правец. Аз съм с лампов "Минск" - 17 ядрен. Хард дискът му е хидравличен :)
Кво се оплакваш тогава ?!?!? Тури си едни юпайтъри и си готов за хакерска атака срещу Кремъл.... Ма да не забравиш една маска да си туриш за антивирус :)
ecotronic
19-02-2016, 15:03
К'ъв Кремъл бе? Аз атакувам само Лангли и то с каска от Касперски :)
кученцетоОгиитаткоДоги
19-02-2016, 17:19
Не мога да цъкна на снимката на Юпитер да я увелича,но те преличат много на едни където бащата на времето купи в Съюза заедно имаше едни плоски еднокасетатъчни декове с плъзгачи:) Майко това беше контрабанда едно време то краставици нямаше по магазините еле пък аудио системи:) Свиреха в на бащата заведението първо в Съюза после и в бегето.Аз счупих дека с един чук понеже бях много въртоглав,после бащата ги даде на негов приятел да ги ползва 4-5 години,после аз ги взех и ги продадох на един познат сигурен съм че още свирят:) Уникален звук вадат:) Един познат грък тука също ги има в заведението си и до ден днешен свирят уникално:)
ecotronic
19-02-2016, 17:37
Юпитер, Унитра, Uher и Студио-2 бяха върха на соц-хайфайщината.
От другата страна на завесата имаше неща като Nakamichi, Teac, Marantz, Alpage, Quad.............
Разлика - от тук до големия взрив.
Юпитер, Унитра, Uher и Студио-2 бяха върха на соц-хайфайщината.
От другата страна на завесата имаше неща като Nakamichi, Teac, Marantz, Alpage, Quad.............
Разлика - от тук до големия взрив.
Не мое се сдържиш ей..... Ако питам по кое време е брачният период на мечките пак ще ги разделиш на гризли и кафяви и ще стигнеш до Ленин..... :)
А съм сигурен че не си ги сравнявал директно юпАйтера с нито една от преброените ти марки същата година производство и същия клас
ecotronic
19-02-2016, 20:28
Не мое се сдържиш ей..... Ако питам по кое време е брачният период на мечките пак ще ги разделиш на гризли и кафяви и ще стигнеш до Ленин..... :)
А съм сигурен че не си ги сравнявал директно юпАйтера с нито една от преброените ти марки същата година производство и същия клас
Споко - само си гворим. Имах Юпайтер, защото друго не можех да си позволя. После успях да си взема един касетен дек Хитачи (от нисък клас)+ усилвател мое производство. Разликата беше космическа в полза на Хитачи-то. А уж онова беше лентов магнетофон.
Което си е, си е. Виж колоните на Юпайтера не бяха никак лоши. Изобщо руснаците от край време правят добри колони. И в момента свирукам вкъщи с руски колони. За парите си са мега-добри.
кученцетоОгиитаткоДоги
19-02-2016, 20:44
В тоя ред на мисли си спомням средата на 80-те наш близък ни изпращаше каталози от Канада като немския ,,Некерман,, аудиото го гледахме и само викахме ,,Брейййй,иееее,майкууу,, :) и абер си нямахме че иде реч за друго измерение:) спомням си един и същи модел уокмен в 6 различни цвята го предлагаха:) Наздраве:drunk:
Май BOSE- то ще е :)
---------- Post added at 18:47 ---------- Previous post was at 18:45 ----------
В тоя ред на мисли си спомням средата на 80-те наш близък ни изпращаше каталози от Канада като немския ,,Некерман,, аудиото го гледахме и само викахме ,,Брейййй,иееее,майкууу,, :) и абер си нямахме че иде реч за друго измерение:) спомням си един и същи модел уокмен в 6 различни цвята го предлагаха:) Наздраве:drunk:
А касетофоните с три касетки помниш ли ги ? Дето можеш да правиш запис и в същото време да слушаш друга касетка а ?!?!?
Bobo Markov
19-02-2016, 22:41
Споко - само си гворим. Имах Юпайтер, защото друго не можех да си позволя. После успях да си взема един касетен дек Хитачи (от нисък клас)+ усилвател мое производство. Разликата беше космическа в полза на Хитачи-то. А уж онова беше лентов магнетофон.
Което си е, си е. Виж колоните на Юпайтера не бяха никак лоши. Изобщо руснаците от край време правят добри колони. И в момента свирукам вкъщи с руски колони. За парите си са мега-добри.
Руснаците не правят нищо добро освен ракети с близък до среден обсег. Имал съм Амфитон купени от магазина на петте кифтета изгърмях ги за един час с някакъв джаз - нито свиреха добре нито имаха сила еле па плътност - тотален вълнен пОловер им бяха говорителите но искрено ме забавляваше диодчето "Опасная перегрузка" :D дейба руснаците - хейтим руснаците мой чиче ги нападна някога ...
Руснаците не правят нищо добро освен ракети с близък до среден обсег. Имал съм Амфитон купени от магазина на петте кифтета изгърмях ги за един час с някакъв джаз - нито свиреха добре нито имаха сила еле па плътност - тотален вълнен пОловер им бяха говорителите но искрено ме забавляваше диодчето "Опасная перегрузка" :D дейба руснаците - хейтим руснаците мой чиче ги нападна някога ...
Бояне, заеби хейта към руската техника. Ела в нас да чуеш Радиотехника-та с ресивърчето Маранц. Доста хора не вярваха че тия колони са още фабрични, всеки си мисли, че съм набутал други говорители и филтри в руските сандъци, ма не съм. Фабрични са си още. 90-те им вата са си напълно реални и не горят.
Bobo Markov
20-02-2016, 00:22
Бояне, заеби хейта към руската техника. Ела в нас да чуеш Радиотехника-та с ресивърчето Маранц. Доста хора не вярваха че тия колони са още фабрични, всеки си мисли, че съм набутал други говорители и филтри в руските сандъци, ма не съм. Фабрични са си още. 90-те им вата са си напълно реални и не горят.
остана ми лека вяра по спомена от миналото, когато тези които конструираха в Русия бяха едни готини типове с костюми и рогови рамки на очилата - аз с таз техника съм отрасъл и нейните мислители са ми били гурута, не се и съмнявам, че колоните Радиотехника са супер един мой приятел има такива а той е тонрежисьор на пулт в БНР и знае доста но на мен лично тези неща са ми извън разбиранията имам контрасантимент, преживял съм ги ... сега гледам само напред и нагоре както пееше Тодор Колев :)
да, ще оценя колоните обективно но субективно няма да мога ... предвид личния ми хейт към всичко руско ...
---------- Post added at 00:22 ---------- Previous post was at 00:15 ----------
Почна се :) ....
къде тва? :):):)
кученцетоОгиитаткоДоги
20-02-2016, 00:29
[QUOTE=Bobo Markov;1464886]остана ми лека вяра по спомена от миналото, когато тези които конструираха в Русия бяха едни готини типове с костюми и рогови рамки на очилата - аз с таз техника съм отрасъл и нейните мислители са ми били гурута, не се и съмнявам, че колоните Радиотехника са супер един мой приятел има такива а той е тонрежисьор на пулт в БНР и знае доста но на мен лично тези неща са ми извън разбиранията имам контрасантимент, преживял съм ги ... сега гледам само напред и нагоре както пееше Тодор Колев :)
да, ще оценя колоните обективно но субективно няма да мога ... предвид личния ми хейт към всичко руско ...[COLOR="Silver"]
Няма да хейтиш руското бре алоуууу,лошо ли ти беше 26 стинки хляба? :)
Bobo Markov
20-02-2016, 00:56
[QUOTE=Bobo Markov;1464886]остана ми лека вяра по спомена от миналото, когато тези които конструираха в Русия бяха едни готини типове с костюми и рогови рамки на очилата - аз с таз техника съм отрасъл и нейните мислители са ми били гурута, не се и съмнявам, че колоните Радиотехника са супер един мой приятел има такива а той е тонрежисьор на пулт в БНР и знае доста но на мен лично тези неща са ми извън разбиранията имам контрасантимент, преживял съм ги ... сега гледам само напред и нагоре както пееше Тодор Колев :)
да, ще оценя колоните обективно но субективно няма да мога ... предвид личния ми хейт към всичко руско ...[COLOR="Silver"]
Няма да хейтиш руското бре алоуууу,лошо ли ти беше 26 стинки хляба? :)
виж сега хайде да направим равносметка - 26ст. хляба казваш ти и 30 ст. А86 бензин литъра при наем на ведомствено жилище от 16 лева на месец и заплата на член от семейството 220 лева аванс 100 заплата 120 и на другия член на същото 120 лева аванс 60 заплата 60 ... отнесено към момента?
---------- Post added at 00:56 ---------- Previous post was at 00:51 ----------
При моя чичу нещата са били в подем тогава получаваш реални райсхмарки можеш да си купиш всичко включително и кола! за 15 000 райхсмарки! получаваш заплата реални 800 райсхмарки и не зависиш от ипотеки и подобни - да, механизма на чичо се е пренесъл през годините той е заимстван все пак и е работещ но е недалновиден, спънат и недействителен... да, 26 ст. ти е бил хляба но имаше ли го ??? и ти чакал ли си като 6 годишно хлапе на опашка за хляб ? същия тоя за 26 ст. както казваш :)
old alfist
20-02-2016, 01:01
Я си вземи едни колони от ю-пАйтър (Юпитер):
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpKEaCsNpNOo1tyGg8OeItRgyffPGkK SlEmzGk6ImpDIWNrIcT
и не се занимавай с гнили боклуци, като Bose, JBL или Altec :)
Тези колони бяха много добре фурнировани, шлайфани и лакирани, но в звуково отношение бяха пълна скръб - българските вадеха много по-добро звучене.
кученцетоОгиитаткоДоги
20-02-2016, 01:06
[QUOTE=кученцетоОгиитаткоДоги;1464888]
виж сега хайде да направим равносметка - 26ст. хляба казваш ти и 30 ст. А86 бензин литъра при наем на ведомствено жилище от 16 лева на месец и заплата на член от семейството 220 лева аванс 100 заплата 120 и на другия член на същото 120 лева аванс 60 заплата 60 ... отнесено към момента?
Прав си,на стринка ми баща и беше готвач при военните та и не знаеха и цената на хляба:) и за кратко време купи два апартамента зад Балкан в Плевен,а не бе:)
---------- Post added at 02:06 ---------- Previous post was at 02:03 ----------
[QUOTE=кученцетоОгиитаткоДоги;1464888]
---------- Post added at 00:56 ---------- Previous post was at 00:51 ----------
При моя чичу нещата са били в подем тогава получаваш реални райсхмарки можеш да си купиш всичко включително и кола! за 15 000 райхсмарки! получаваш заплата реални 800 райсхмарки и не зависиш от ипотеки и подобни - да, механизма на чичо се е пренесъл през годините той е заимстван все пак и е работещ но е недалновиден, спънат и недействителен... да, 26 ст. ти е бил хляба но имаше ли го ??? и ти чакал ли си като 6 годишно хлапе на опашка за хляб ? същия тоя за 26 ст. както казваш :)
Ми всеки ден взимахме по 3 хляба на село,да имаше опашка пред фурната ама беше пълно с хора на село,сега тука в лидлл да не мислиш че няма опашки,еле пък петък и събота:)
Bobo Markov
20-02-2016, 01:12
[QUOTE=Bobo Markov;1464894]
Прав си,на стринка ми баща и беше готвач при военните та и не знаеха и цената на хляба:) и за кратко време купи два апартамента зад Балкан в Плевен,а не бе:)
---------- Post added at 02:06 ---------- Previous post was at 02:03 ----------
[QUOTE=Bobo Markov;1464894]
Ми всеки ден взимахме по 3 хляба на село,да имаше опашка пред фурната ама беше пълно с хора на село,сега тука в лидлл да не мислиш че няма опашки,еле пък петък и събота:)
аз съм Лидл фен - секи ден виснем да си купувам бира че е хубав градус и е хубава - на фона на спиртосаните бири в БГ де ... иначе да, ти си имаш хубави спомени аз нямам нашия квартален супер в Ел, Марконе хляб немаше имаше пресни млека с вкус на ябълка, банан и ананас предимно имаше и някое друго шише ВЕро но друго немаше ... ааа имаше и оцет :) поне преди да въведът купоните :( сега днес гледах некролога на моя съсед Димитър Попов - министер председател беше - готин човек ... мир на праха му!
всичко това ти го пиша в подчертано нетрезво състояние но това не го прави лишено от символизъм! да го имаш предвид! :)
AttilaSL
20-02-2016, 23:02
Бих ти препоръчал висок клас Logitech,казано простичко води се Мерцедеса(примерно) при компютърните системи за озвучаване (или както там му казват :) ) .
Но и BOSE-то не е за изхвърляне.
Поздрави!
Bobo Markov
21-02-2016, 00:09
Бих ти препоръчал висок клас Logitech,казано простичко води се Мерцедеса(примерно) при компютърните системи за озвучаване (или както там му казват :) ) .
Но и BOSE-то не е за изхвърляне.
Поздрави!
високия клас Logitech са всъщност KRK (Yamaha) те са монитори сертифицирани по THX това е сертификат измислен от Дрордж Лукас и е негов патент, дори и ниския клас Logitech обаче използват система Acoustic transmission line, което гарантира преоцветени баси с невероятна плътност
http://www.usilvateli.com/ad/view/Marantz-PM360-3774
+
http://olx.bg/ad/maranrz-tonkoloni-ID5NjE4.html#14144bcb3e
= :band:
Ако не си взел онея чикии... оферта е тоз сет .. сериозно ;)
Bobo Markov
21-02-2016, 00:47
http://www.usilvateli.com/ad/view/Marantz-PM360-3774
+
http://olx.bg/ad/maranrz-tonkoloni-ID5NjE4.html#14144bcb3e
= :band:
Ако не си взел онея чикии... оферта е тоз сет .. сериозно ;)
сета е на бай Жорко от пицарията през 30% от активния си живот смукал изпаренията от дюнера :) цъ! тоя сет за нищо не става :) точка!
old alfist
21-02-2016, 00:50
високия клас Logitech са всъщност KRK (Yamaha) те са монитори сертифицирани по THX това е сертификат измислен от Дрордж Лукас и е негов патент, дори и ниския клас Logitech обаче използват система Acoustic transmission line, което гарантира преоцветени баси с невероятна плътност
Yamaha могат да оценят само хора с изтънчен слух, които не са живяли в градски условия - имах щастието на времето да си купя такава нова висококачествена система, но не успях да я оценя тъй като възможностите на слуховият ми апарат тогава бяха съсипани от продължителната ми работа в среда с работеща строителна механизация.
Bobo Markov
21-02-2016, 00:56
Yamaha могат да оценят само хора с изтънчен слух, които не са живяли в градски условия - имах щастието на времето да си купя такава нова висококачествена система, но не успях да я оценя тъй като възможностите на слуховият ми апарат тогава бяха съсипани от продължителната ми работа в среда с работеща строителна механизация.
Олди, Yamaha се използват за маркери т.е. всяко студио има такива за да се знае как звучи мастеринга на всичко друго :) аз ти говоря за ей тия монитори имитиращи звука в кинозала - http://www.adam-audio.com/en/pro-audio/products/a77x/description
активни сравнително нискобюджетни студийни монитори ако искаш мога да ти постна и високобюджетни ;)
И останалите 70% от живота си в на чичо Митко баничарницата да е седял тоя сет, пак ще е по-добре от онези пластмасови говорителчета.
Yamaha е супер, но по ми хареса Tannoy и следователно избрах него, 10г години наслада за ушите.
Bobo Markov
21-02-2016, 01:05
И останалите 70% от живота си в на чичо Митко баничарницата да е седял тоя сет, пак ще е по-добре от онези пластмасови говорителчета.
Yamaha е супер, но по ми хареса Tannoy и следователно избрах него, 10г години наслада за ушите.
насладата за ушите е строго субективна ... Тannoy не са лоши примерно аз слгобявах две години една система DSP Denon (Nippon Columbia Co.) вкъщи, сетнах DSP-то и я продадох ... сега съм на съвсем друга вълна - старите говорители ама въобще не ме вълнуват откакто имах щастието да вляза в студията на BBC 2 :)
old alfist
21-02-2016, 01:06
Олди, Yamaha се използват за маркери т.е. всяко студио има такива за да се знае как звучи мастеринга на всичко друго :) аз ти говоря за ей тия монитори имитиращи звука в кинозала - http://www.adam-audio.com/en/pro-audio/products/a77x/description
активни сравнително нискобюджетни студийни монитори ако искаш мога да ти постна и високобюджетни ;)
Не ми пращай, защото продължавам да следя новостите в това отношение, но първо трябва да си пробвам слуха слушайки с хора какво чуват и да коментираме, защото има теория, че се слухът се възстановява след живот на село и продължителна работа в офис условия.
Bobo Markov
21-02-2016, 01:16
Не ми пращай, защото продължавам да следя новостите в това отношение, но първо трябва да си пробвам слуха слушайки с хора какво чуват и да коментираме, защото има теория, че се слухът се възстановява след живот на село и продължителна работа в офис условия.
клетките на вътрешното ухо което е всъщност е хардуера (охлюва) който поема софтуерно звука и го преобразува за да мине чист преди да го филтрира малкия мозък в усещания и преди да филтрира всички заложени в софтуера му заплашителни звуци и т.н и докато стигне коктейла до големия мозък (това при нас освен при Мури става за милисекунди) има пак огромна разлика и оттам идва и всичко едни предпочитат една марка настроена за него си друг друга ... тука няма угодия
old alfist
21-02-2016, 01:34
клетките на вътрешното ухо което е всъщност е хардуера (охлюва) който поема софтуерно звука и го преобразува за да мине чист преди да го филтрира малкия мозък в усещания и преди да филтрира всички заложени в софтуера му заплашителни звуци и т.н и докато стигне коктейла до големия мозък (това при нас освен при Мури става за милисекунди) има пак огромна разлика и оттам идва и всичко едни предпочитат една марка настроена за него си друг друга ... тука няма угодия
Съгласен съм, но преди това има нещо друго.
Не ми се иска да споря, но пропускаш един много важен фактор - тъпанчето на ухото, представляващо една мембрана и еластичността и оказва влияние на амплитудата и не на последно място е инервацията или количеството на невроните в нея.
Bobo Markov
21-02-2016, 01:48
Съгласен съм, но преди това има нещо друго.
Не ми се иска да споря, но пропускаш един много важен фактор - тъпанчето на ухото, представляващо една мембрана и еластичността и оказва влияние на амплитудата и не на последно място е инервацията или количеството на невроните в нея.
да, така е тука малко пропуснах - мембраната е най-важното изобщо тя има много функции и е едното от най-яките изобретения на Господ щом моя син спука тъпанчева мембрана в сряда а днес вече е напълно възстановена значи това си е най якия монитор в света изобщо!
кученцетоОгиитаткоДоги
21-02-2016, 02:09
Последните които имах и ми доставяха уникално удоволствие да ги слушам бяха тези на Jamo151207 с два вградени фоуфара със 8 канален усливател на пайнер с отделно вграден еквалайзер и окабелени с най-висок клас жакове вързани за пецето.Баткооо а не бе все едно преслава ми пее на ушенце:) и ГалЕна на другото:) 620 евро ги платих заедно със жаковете и усилватела,обаче хола ми беше доста малък и с тях почна доста да ми отеснява и с голяма мъка ги житнах на един холандец:(
old alfist
21-02-2016, 02:19
Последните които имах и ми доставяха уникално удоволствие да ги слушам бяха тези на Jamo151207 с два вградени фоуфара със 8 канален усливател на пайнер с отделно вграден еквалайзер и окабелени с най-висок клас жакове вързани за пецето.Баткооо а не бе все едно преслава ми пее на ушенце:) и ГалЕна на другото:) 620 евро ги платих заедно със жаковете и усилватела,обаче хола ми беше доста малък и с тях почна доста да ми отеснява и с голяма мъка ги житнах на един холандец:(
Проблема ти е бил в малкото сечение на проводниците, ма ти откъде да знаеш.
Поръчах си BOSE-то , кат пристигнат ще споделям впечатления...... дано не е разочерование само...
Bobo Markov
01-03-2016, 22:15
Поръчах си BOSE-то , ъа кат юристигнат ще споделям впечатления...... дано не е разочерование само...
повярвай няма да е ...
Най накрая пристигнаха......не знам как и откъде тоя мъник вади такъв звук :metal::wow::metal: Шокиран съм.....
ecotronic
23-03-2016, 17:46
Най накрая пристигнаха......не знам как и откъде тоя мъник вади такъв звук :metal::wow::metal: Шокиран съм.....
Свръх-секретна руска технология, открадната от индиец и пренесена в САЩ :)
Свръх-секретна руска технология, открадната от индиец и пренесена в САЩ :)
Знаех си аз че руснаците имат пръст в цялата работа.... Не мое се сдържиш ей.... :)
Bobo Markov
24-03-2016, 00:17
ааа виде ли сега а? :):) а честито :)
ааа виде ли сега а? :):) а честито :)
A мерси, следващото ще е това
http://s.4pda.to/vePhK5E3ZDKBCa0aZJO9z2PNqMaVkv3Kz1q8ip.jpg
А ако жена ми не ме изгони накрая, и това :)
http://www.enceintesbluetooth.fr/wp-content/uploads/2014/03/Bose-SoundLink-3.png
old alfist
25-03-2016, 23:44
A мерси, следващото ще е това
http://s.4pda.to/vePhK5E3ZDKBCa0aZJO9z2PNqMaVkv3Kz1q8ip.jpg
А ако жена ми не ме изгони накрая, и това :)
http://www.enceintesbluetooth.fr/wp-content/uploads/2014/03/Bose-SoundLink-3.png
Бъди практичен и не се занимавай с глупости - показвам ти едно от двете сателитчета от трикомпонетната система за РС-то ми
Субуфера /Тубата/ с нискочестотните честоти е много по-голям и се намира на място където ти е удобно в пространството на стаята- за човешкият слух е без значение къде е той, защото не може да го локализира.
Бъди практичен и не се занимавай с глупости - показвам ти едно от двете сателитчета от трикомпонетната система за РС-то ми
Субуфера /Тубата/ с нискочестотните честоти е много по-голям и се намира на място където ти е удобно в пространството на стаята- за човешкият слух е без значение къде е той, защото не може да го локализира.
Човек, тия малките не бих ги разменил с нищо , ако ще и 15 компонентно да е .... Не съм разбирач високи, низки, средни и тем подобни да обяснявам , просто звука е много по различен . Сядаш пред компа и се кефиш... Не казвам че избиват стъклата в нас но ти галят ушите (ето това е научно обяснение) :)
old alfist
26-03-2016, 14:51
Човек, тия малките не бих ги разменил с нищо , ако ще и 15 компонентно да е .... Не съм разбирач високи, низки, средни и тем подобни да обяснявам , просто звука е много по различен . Сядаш пред компа и се кефиш... Не казвам че избиват стъклата в нас но ти галят ушите (ето това е научно обяснение) :)
Най-важното е да те кефи, тъй, че Честито - да сте живи и здрави, да си ги слушате с удоволствие.
Най-важното е да те кефи, тъй, че Честито - да сте живи и здрави, да си ги слушате с удоволствие.
:big_bow_down: