PDA

View Full Version : Заден спирачен апарат - задържа

maloun
24-02-2016, 16:21
Колеги,единият заден спирачен апарат започна да ми задържа по малко от другият.Това се вижда когато дисковете са хванали ръжда след миене,въпросният диск не се остъргва от нея напълно,а другият е лъскав.Накладките са нови.Това показа и на техническияпреглед,че едното колело задържа по малко.Та какво трябва да се ннаправи за да задържат еднакво?Колата е 155 ца.

mimouzunov
24-02-2016, 16:40
Колеги,единият заден спирачен апарат започна да ми задържа по малко от другият.Това се вижда когато дисковете са хванали ръжда след миене,въпросният диск не се остъргва от нея напълно,а другият е лъскав.Накладките са нови.Това показа и на техническияпреглед,че едното колело задържа по малко.Та какво трябва да се ннаправи за да задържат еднакво?Колата е 155 ца.

Стандартните неща... Профилактика, раздвижване смазване и тн... Според някои смяната на задните апарати с алуминиеви било добра идея, според мен ако са наред и тенекиените си вършат работата отлично (при мен примерно ръчната блокира задните колела, апаратите са отлични и са си старите, но са полагани грижи за тях... )

siniqtzmey
28-02-2016, 18:31
И на мене заден десен апарат задържа по-малко. Смених дискове и накладки (бях много зле със спирачките изобщо) и ги раздвижиха и облсужиха, но този апарата не се оправи. И като ходих на ремонт викат има канали новия диск и се налага замяна на всичко със спирачните апарати, но неми се дават пари за да сменям нови части пак. Най-добре било да се сложат задни апарати от 145/146 алуминиеви.

Furious 155
29-02-2016, 00:08
И аз закупих от тези алуминиеви апарати и съм доста доволен. Ревизирах ги, като се оказа че са от ланча делта/дедра мисля. След това и ръчната си дойде и задните колела помагат да спира колата, както го е замислил италианеца.
Единствен минус, според мен е по-скъпият комплект накладки, за тези апарати, спрямо оригиналните на 155.