Log in

View Full Version : търся износител на бензин или адвокат да съдя Шел:)

Woodstock
14-04-2007, 18:13
Не мога да разбера откога Ви-Пауър се е смалил на 93 октана, и как тъй тва е най-високооктановия бензин...и повече да не съм чул оплаквания, че в България бензинът не отговаря на тва дето е написано, щото и пикнята ми ще е повече от 87 октана :shoot: :usaflag:

me_to_u
14-04-2007, 18:51
Това снимано в УСА ли е? Не виждам нищо странно, ако е така... :roll:

Woodstock
14-04-2007, 18:54

ми цената е в УС долари, количеството се измерва в галони, трябва да е в УСА :) Ае те нищо свестно не могат да напраят, даже те самите не са направени както трябва, баща им ги е прайл с пикня, деба и прасето. А преди седмица беше с един долар по евтин бензина мамка им нещастна.

trustworthy
14-04-2007, 19:11
Е ти ако мислиш, е тука не се вдига цената на бензина, лъжеш се :idea:

me_to_u
14-04-2007, 19:16
Хубаво, ама до сега колко октана е бил В-повева? 94-95? И що са го намалили октановото число?

търтей
14-04-2007, 20:45
аби лапетии :lol:
у щатско и у бг октана се мери по различен начин :P

Stello
14-04-2007, 21:36
Немога да разбера защо псуваш за цената.В България по ли ти харесва?

pinko
14-04-2007, 21:56

ми цената е в УС долари, количеството се измерва в галони, трябва да е в УСА :) Ае те нищо свестно не могат да напраят, даже те самите не са направени както трябва, баща им ги е прайл с пикня, деба и прасето. А преди седмица беше с един долар по евтин бензина мамка им нещастна.

В САЩ октановото число се мери по друг метод, не като в Европа. Разликата при различните видове бензини е около 4-5 до 6 единици.

В САЩ се използва Motor Octane Number (MON) , в Европа Research Octane Number (RON).

Ето чети тук

http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating

Сега е редно да се извиниш на всички за манифестиращото си невежество.

Woodstock
15-04-2007, 01:52

В САЩ октановото число се мери по друг метод, не като в Европа. Разликата при различните видове бензини е около 4-5 до 6 единици.

В САЩ се използва Motor Octane Number (MON) , в Европа Research Octane Number (RON).

Ето чети тук

http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating

Сега е редно да се извиниш на всички за манифестиращото си невежество.

О, всевишни и всичкознаещи, извинявайте, че не съм си изгубил толкова голяма част от времето да търся методи за измерване на октани на бензина, особено на тия дето толкова се впрягат ;)

me_to_u
15-04-2007, 02:36
Ами за това и ми беше неясно какво точно се е случило...

Европа (включително България) октановото число на бензина се обявява по изследователския метод (RON), но в други държави това не е така. Например в САЩ бензинът в търговската мрежа се маркира със средното октаново число по моторния и изследователския метод [(RON+MON)/2]...В сравнение с моторния метод, изследователският системно завишава резултатта за октановото число, обикновено с около 10 октана

ne0
15-04-2007, 03:18
Абе идеята е че АМЕРИКАНЦИТЕ са тъпанари и водят воини за да могат да си купят 93!!!!!

ShoxXx
15-04-2007, 04:32
Някой не си е прочел урока и пуска тежки теми...

ne0
15-04-2007, 12:47
Някой не си е прочел урока и пуска тежки теми... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

KGB
15-04-2007, 13:16

Що ги светна бре.... :lol:

Момчето искаше да ги съди а ти сега....

Woodstock
15-04-2007, 18:31
кво злобеете бре, бахти народа
И кво, искате да ми кажете че в България караме с бензин 85 октана

ShoxXx
15-04-2007, 21:22
Караш с толкова колкото пише на колонката!
Не прочете ли до сега, че в САЩ се мери по друг начин?

Woodstock
15-04-2007, 21:27
Караш с толкова колкото пише на колонката!
Не прочете ли до сега, че в САЩ се мери по друг начин?

Абе аз прочетох ама ти не прочете ли, че предната ми реплика е относно България?

търтей
16-04-2007, 10:02

Що ги светна бре.... :lol:

Момчето искаше да ги съди а ти сега....

епма да ги съди бре
кой го е спрел
у щатско секви безумни дела имат шанс :lol: :lol: :lol:

Woodstock
20-04-2007, 03:48
ееееех, големи комплекси в тов форум :repuke:

turbi
20-04-2007, 08:10

нема комплекси, наистина стандартите за октаново число са различни . A шела в USA не е наи добрия избор... що не минеш на мобилска бензиностанциа или на шевронче :wink:

Woodstock
20-04-2007, 17:14

нема комплекси, наистина стандартите за октаново число са различни . A шела в USA не е наи добрия избор... що не минеш на мобилска бензиностанциа или на шевронче :wink:

Аз говорех за друго ама както и да е...мерси за съвета! :)