PDA

View Full Version : Бензинова 166-ица

sugarboy
27-02-2016, 14:04
Здравейте, колеги! Много ми харесва 166-ицата, отдавна се заглеждам по сайтовете. Сега излезе една бензинова. За да не пускам линкове от други сайтове - има я в познатите сайтове за продажби на коли, тя е единствената червена, предлага се във Враца, 2005 година. На едно място я пише за 3990, на друго - за 4000. Има ли някаква уловка, как ви изглежда на пръв поглед тази кола от обявата? Трудна ли е за поддръжка бензиновата Алфа? Ще съм ви благодарен за мненията, а дай, Боже, мога да ви стана и реален съфорумец, със съответната красива Алфа :) Поздрави!

Bobiuzunov
27-02-2016, 18:27
Ако е тази фейса е коментирана и в друга тема.Колата по снимки не изглежда никак зле,като изключим скъсаното гумено уплътнение на шофьорската врата което няма как да се случи за 150к,но както и да е :-)
За подръжката ще чуеш милион мнения и за окачването и за мотора,но ако колата е добра(задължително диагностика и тест драйв преди покупка) скачай и няма да останеш разочарован.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

sugarboy
27-02-2016, 20:29
Тя пък днес следобед е изчезнала от сайтовете, явно са я купили. Нищо, търсенето ще продължи.

Wolfy
29-02-2016, 10:49
Здравей, колега. Колата на живо не изжглежда толкова добре, колкото на снимките, но ще постарая да я постегна, за да приеме подобаващ вид. Има доста косурчета, които вече са в процес на отстраняване.

Съвет от мен - за първа Алфа си вземи от частно лице, по-възможност някой колега от форума. По къщите са най-често "пакетни коли", освен ако не е някой наистина запазен екземпляр, който обаче ще ти струва поне колкото обслужен еквивалент с БГ регистрация и история за престоя си тук.

Понеже гледаш бензинови 166 с новия фейс, ще дам обратна връзка и за дупнишката 2,5 V6 на газ:

Колата седи от доста врме, на момчето не му се занимаваше да носи акумулатор да я запали да чуем как работи този шестак :) Но от огледа:

Изглежда, че е карана до последно, преди да дойде време за голямо обслужване - като пример - дискове, и предни, и задни, са доста изядени и са за смяна, може да им провериш цените. Има леки драскотини по боята, най-сериозното мисля беше в десния ъгъл на предната броня. Също в дясно, прагът зад предната гума стоеше неестествено и разстоянието меджу калника и вратата не ми се стори ОК спрямо другата страна - мисля, че е имало някакъв удар, но не мога да преценя колко сериозно е било. Вътре салона е сравнително запазен, на задната седалка има две точици (надрано/скъсано), конзолата отстрани има разни видии и следи от други такива :)

Цената - на 4 900 е готов да я даде, аз не можах да му смъкна повече.

В темата, където обсъждаме обявите за 166 има и обратна връзка за 3.0-ката автоматик.

Doomguy
02-03-2016, 14:55
Аз шси търся скоро 3.2 V6 от 2005 нагоре, ама май няма да ме огрее да намеря в БГ. Внасят само някакви гадни дизели автоматици, разцепени от каране.

Wolfy
02-03-2016, 16:23
Аз шси търся скоро 3.2 V6 от 2005 нагоре, ама май няма да ме огрее да намеря в БГ. Внасят само някакви гадни дизели автоматици, разцепени от каране.

Да ти кажа честно и аз се бях спрял на този вариант. Но тези коли са редки в оказионите, дори и в Италия. Човек трябва да се отдаде на закупуването доста сериозно - и като време, и като път - ще бъде голямо приключение. Ценово - би трябвало до 15 000лв да се вмести човек, овсен, ако не се хвърли на супер запазен екземпляр, който спокойно ще стъпи на цената на новото Типо да речем.

Bobiuzunov
02-03-2016, 17:41
Мдаа и аз повече от година се оглеждам за читаво 3.2,ама не и това си е,имаше едно форумно много гледано,но го очука градушката и така и не разбрах какво стана с тази кола,та и аз съм се спрял на вариант от чужбина и постоянно дебна за читав екземпляр.

Doomguy
02-03-2016, 20:54
Мдаа и аз повече от година се оглеждам за читаво 3.2,ама не и това си е,имаше едно форумно много гледано,но го очука градушката и така и не разбрах какво стана с тази кола,та и аз съм се спрял на вариант от чужбина и постоянно дебна за читав екземпляр.

Колата на Geniusloci, 2004 беше и я даваше накрая за смешни пари. До колкото знам, замина на части за съжаление.

Bobiuzunov
02-03-2016, 21:13
Точно за нея говоря,бяхме се разбрали като мине огледа по каското да се чуем,ама аз звънях 3-4 пъти и после ми стана неудобно да нахалствам,та така и изгубих дирите на тази страхотна кола.Въпреки градушката аз и бях много навитак.

Skyline
04-03-2016, 22:47

http://www.cars.bg/c1539703

Doomguy
05-03-2016, 01:35
http://www.cars.bg/c1539703

Супер е, ама ако се напъна още съвзем малко взимам CLS 350 в супер състояние от познат, а двете коли нямат много допирни точки...

Bobiuzunov
05-03-2016, 11:20
Да този екземпляр и аз го видях и ми грабна окото,но не е в моя ценови диапазон. :-)

cvetelin
06-03-2016, 09:27
абе на тея ТИ какво точно им е различно?
и като гледам волана сие е същия, салона и той, праговете хром и пише ТИ - на нормалните пише алфа ромео.
Освен джантите не виждам нищо в съществено в тая кола ....
аз ли греша?

щото ако си купя 2 стикера и едни джанти и моята е бъде ТИ:grin:

Skyline
06-03-2016, 19:45
абе на тея ТИ какво точно им е различно?
и като гледам волана сие е същия, салона и той, праговете хром и пише ТИ - на нормалните пише алфа ромео.
Освен джантите не виждам нищо в съществено в тая кола ....
аз ли греша?

щото ако си купя 2 стикера и едни джанти и моята е бъде ТИ:grin:

- 18ките точно и само с тази шарка
- стикерите под мигачите, и отзад под 166
- спортно окачване ( по ниска е от нормалните ФЛ 166 и нито пружините нито амор. са еднакви с нормалните )
- на седалките подшивките на емблемата "алфа" са винаги от бял конец
-кожата е винаги черна
-подсветката на таблото е винаги червена
-таблото (циферблатите) е винаги черно ( не бяло и т.н. )
-праговете винаги са TI

EMo0o
06-03-2016, 20:44
- спортно окачване ( по ниска е от нормалните ФЛ 166 и нито пружините нито амор. са еднакви с нормалните )
-кожата е винаги черна
-праговете винаги са TI

А скапания ICS пак си свети зелено и изглежда ужасно на фона на всичко червено вътре :notify:

Skyline
06-03-2016, 21:32
А скапания ICS пак си свети зелено и изглежда ужасно на фона на всичко червено вътре :notify:

хаха, да , ама затова го остави на режим "ден" така поне комб. от цветове е по-нормална, иначе това зелено е като повърнато :disgust:

Doomguy
06-03-2016, 22:21

Е, хайде сега, все пак е Алфа ;). На мен винаги ми е било смешно как в изцяло бежовия салон волана, конзолата с уредите и топката на скоростите са черни и контрастират със всичко. Седи като изсрано...

Това имам в предвид -
https://img03.carview.co.jp/cvmaterials/modelimages/gallery/38/35840.jpg

Skyline
07-03-2016, 12:09
Е, хайде сега, все пак е Алфа ;). На мен винаги ми е било смешно как в изцяло бежовия салон волана, конзолата с уредите и топката на скоростите са черни и контрастират със всичко. Седи като изсрано...

Това имам в предвид -
https://img03.carview.co.jp/cvmaterials/modelimages/gallery/38/35840.jpg

хм да, аз винаги съм си мислел, че като видя черния волан на бежавия салон, значи е имало удар и е сменян волана с такъв от друга алфа. дизайнера е спял като са го питали за цветовете

Bobiuzunov
07-03-2016, 13:51
Да това цветово решение винаги ме е учудвало,виждал съм го при Пежо 607 и при други коли,но тук говорим за италианска кола където дизайна би трябвало да е всичко,но както винаги си има и изключения. :-)

ecotronic
07-03-2016, 14:11
Въпрос на вкус. На мен много ми допада това цветосъчетание.

Megadet
07-03-2016, 14:39

Има го и в червено

EMo0o
07-03-2016, 16:43
Има го и в червено

:big_bow_down:

tonov
07-03-2016, 22:09
Това е правено после.

Ето го и моят вариант:
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1399546&postcount=18

Scrapera
07-03-2016, 22:54
Това е правено после.

Ето го и моят вариант:

Много добре е станало. Много!

:cheers:

Doomguy
08-03-2016, 00:22
Това е правено после.

Ето го и моят вариант:

Таблото се е получило много сполучливо, жалко, че моето е с белите циферблати и ще стои гадно с бели светлини.

cvetelin
08-03-2016, 16:38
-кожата е винаги черна
-праговете винаги са TI
тая шарка джанти я има и Торра....
за окачването - ок
и нормалните са с емблеми на алфа- момо салоните.
бахти ти-то нищо кой знае какво, а струва една камара пари...

Това е правено после.

Ето го и моят вариант:

ау.... убих та.