View Full Version : Синтетика или полусинтетика за 155 2.0 8В
Mind_Control
14-04-2007, 22:10
синтетично или полусинтетично масло се взима за тая кола??
Mind_Control
15-04-2007, 11:19
Selenia 20K - 10 w 40
Това и аз го знам, че го пише в книжката... Въпросът е то полусинтетично ли е или е пълна синтетика?
А и селения точно тук, където съм ми е трудно да намеря
ALFA CORSE
15-04-2007, 11:52
Selenia 20K - 10 w 40
Това и аз го знам, че го пише в книжката... Въпросът е то полусинтетично ли е или е пълна синтетика?
Синтетично е.
Mind_Control
15-04-2007, 12:22
[quote=turbi]Selenia 20K - 10 w 40
Синтетично е.[/quote:1ihr1k8s]
Сигурен ли си? защото и на селения голд пише синтетично на опаковката, ама не е пълна синтетика..
А какво значи HC-Synthese??
Мисля да сипя Castrol GTX 5 Magnatec 10w40- в страницата на Кастрол излиза това масло за тази алфа.. Някакви възражения :roll:
Синтетично е.[/quote:ehuvzaj2]
http://www.flitalia.it/en/fl/component/ ... temid,254/ (http://www.flitalia.it/en/fl/component/option,com_dspcatprod/Itemid,254/)
Syntetic based означава че не е пълна синтетика....
Mind_Control
15-04-2007, 23:38
Синтетично е.
http://www.flitalia.it/en/fl/component/ ... temid,254/ (http://www.flitalia.it/en/fl/component/option,com_dspcatprod/Itemid,254/)
Syntetic based означава че не е пълна синтетика....[/quote:2ptv2h0o]
Е това ме интересуваше :)
ALFA CORSE
15-04-2007, 23:47
Синтетично е.
Syntetic based означава че не е пълна синтетика....[/quote:2ibd74il]
Да е, то го пишело ама аз нещо съм се заблудил :roll:
Когато карах със Селения Голд винаги имах 1литър под ръка за доливане. От както минах на Лики Моли Мос2 15/40 (колата е на 200 000 км) забравих за доливане и мотора мърка.
Същото масло слагам и на джипа 10/40 и съм много доволен.
Liqui Moly не е лошо , напротив, доста добро масло е - мене единствено ме притеснява заради вариатора :roll:
Mind_Control
16-04-2007, 17:17
Liqui Moly не е лошо , напротив, доста добро масло е - мене единствено ме притеснява заради вариатора :roll:
защо те притеснява?
защо те притеснява?
щото не знае как работи вариатора :wink:
Mind_Control
16-04-2007, 17:19
[quote=turbi]Liqui Moly не е лошо , напротив, доста добро масло е - мене единствено ме притеснява заради вариатора :roll:
защо те притеснява?
щото не знае как работи вариатора :wink:[/quote:1914yg65]
С думи прости няма проблеми така ли?
75 2.0 turbo
16-04-2007, 23:48
няма сипи му олио :D
Cuore_Sportivo
17-04-2007, 01:22
в момента карам с Лики Моли Мос2 10/40 и няма ядове - преди тва със Селения голд . . . или нещо от сорта беше, пак 10/40 също нема проблеми - и двете масла са хубави така че квото и да сипеш няма да е проблем
[quote=turbi]Liqui Moly не е лошо , напротив, доста добро масло е - мене единствено ме притеснява заради вариатора :roll:
защо те притеснява?
щото не знае как работи вариатора :wink:[/quote:2sove1oy]
ъъъъ, да , не сам спец, ама май клапана отвара6е канала за маслоту.
Та по тойа повод - не е ли важно ко масло влиза ватре се пак?
и кви са му свойствата? вискозитет , капилярни ефекти ( предполагам само, то маи за тва си е реди4ко и си го гори ) некви други такива неща?
това се заформи много интересно като тема...
ENERGOTEAM
12-07-2007, 22:50
VALVOLINE DURABLEND 10w40.
Много добро и върши работа. Цената му е приемлива.
Ако колата гори масло първо смени вложки на клапаните и се кръсти да спре, щото иначе кофти.
Аз викам да заложиш на Agip :wink:
SINT 2000 EVOLUTION 5W/40 пълна синтетика
SINT 2000 10W/40 полусинтетика
Поне знаеш, че слагаш първо качество :wink: За цени ми пиши на ЛС
абе то си пише за теб -такова, а за тебе -такова. има си книжки, ама вие незнам ...нова история ли пишете...
НЕ СИ ПРАВЕТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ С КОЛИТЕ...
virusalfa
13-07-2007, 11:17
няма сипи му олио :D :clap2: :roll2:
аз нямам книжка на колата....
какво масло да сложа на 16V?
селенИя :lol:
е то ясно че токова... а другите екстри след големия надпис?
селенИя :lol:
WR :wink:
[quote="търтей":3c7hceqr]селенИя :lol:
WR :wink:[/quote:3c7hceqr]
ей сиа вече са ебаваш.....
е що да се ебавам?
вр е мноо убаво масло
ми идеята ми беше някой ако има случайно някаква таблица дето е написано точно като отида каво да поискам-да ми помогне...
не да ми казва масло за бензинов мотор...както и да е... мерси все пак....
ми идеята ми беше някой ако има случайно някаква таблица дето е написано точно като отида каво да поискам-да ми помогне...
не да ми казва масло за бензинов мотор...както и да е... мерси все пак....
Аз сипах 20к ...
Ама още нямам кой знае какви впечатления освен 13,7 за литър...:D
ALFA CORSE
13-07-2007, 14:54
Аз сипах 20к ...
Ама още нямам кой знае какви впечатления освен 13,7 за литър...:D
Във Варна що е толкова скъпо, понеделник го вземах 17лв за литър :(
И честно казано хич не ми вдъхна - при по-силно дърпане цялата пластмаса излиза от металната кутия и после пак си я слагаш :shock: :shock: :shock:
досега не ми се беше случвало при предните смени с 20к
ENERGOTEAM
02-08-2007, 20:11
10W40, това е важното!
пък какъв етикет ще има залепен на шишето, да не ти пука :D
10W40, това е важното!
Стига да не е Приста :lol: :lol:
И вискозитета не е от жизнено важно значение :wink: 15/40 пак не е проблем...10/60 и 20/50 също са супер за лятото ...
Хубаво е да се знае какъв клас масло се взема, какви присадки има, как се държи при различни температури, и една камара свойства....
Мен ако питаш е най-добре зимата да караш с едно масло, а лятото с друго..ама "нема кинти нема нема кинти скоро нема да си вземам ГТ :lol: " :lol:
Та за това 10/40 е средния вариант...един вид компромис -съобразен с цени, условия и т.н от производителя..:)
10W40, това е важното!
Стига да не е Приста :lol: :lol:
И вискозитета не е от жизнено важно значение :wink: 15/40 пак не е проблем...10/60 също е супер за лятото ама пък и може да го поизгаря...
Хубаво е да се знае какъв клас масло се взема, какви присадки има, как се държи при различни температури, и една камара свойства....
Мен ако питаш е най-добре зимата да караш с едно масло, а лятото с друго..ама "нема кинти нема нема кинти скоро нема да си вземам ГТ :lol: " :lol:
Та за това 10/40 е средния вариант...един вид компромис -съобразен с цени, условия и т.н от производителя..:)
Всички коли карам с приста 10В-40, вече няколко години. И не само личните, а всички коли около мен са с приста. На найсе годишни таралясници скъпи масла е глупост.
Нямам нищо общо с Приста, не съм дилър за да ги хваля и не ме интересува кой какво си мисли за приста. Пробвах най различни масла и добавки. Няма еднозначен критерий едно масло дали е добро. Няма да споря с никой.
И да спориш няма да е с мен :D И аз съм твърдо за Приста и ИНСА или Лубрика или ПЛАМА...Все български масла от нисък клас, които са идеалния избор за стари коли :) Няма смисъл един стар автомобил да се кара с много висок клас масло...Тука обаче си изключвам алфа..>Там колкото и да е стара мисля, че трябва да се слага висок клас :P
Иначе както казах вискозитета въобще не е от значение...Неговата стойност се избира само според условията на употреба :wink: