Log in

View Full Version : Проверка от полицията?!?

MJ23
16-03-2016, 15:36
Здравейте,
имам едно питане към Вас, което ми е доста любопитно и ще се надявам на компетентни органи, тъй като не съм запознат.
В последните дни из Плевен има засилено полицейско присъствие, още по-фрапиращо е, че част от тези проверки се извършват от.. жандармерията. Един познат два пъти е спиран, като жандармерията му претарашва целия автомобил.
Първо - Имат ли право без констатирано нарушение да те спрат за проверка? Нали тази кокошкарска практика беше спряна?
Второ - Още по-абсурдното има ли право жандармерията да ти претарашва автомобила без заповед за това?
Благодаря!

кученцетоОгиитаткоДоги
16-03-2016, 15:54
Виж сега колега това което се случва е светлина в тунела.........................и ако няма какво да криеш би трябвало да се радваш.Крайно време е държавата да си влезе в ролята и да вземе голямата сопа..............................Мен са ме спирали многократно и полиция и цол полиция и немската жандармерия без апсолютно никаква причина и са ме държали по час на пътя като са ми и разковачвали колата,спирали са и други.Ама то за това там има ред и спокойствие а при нас пребиват хора на пътя за един клаксон........................................

MJ23
16-03-2016, 16:09
Мисля че издаването на адекватни и най-вече ефективни присъди за тези "биячи" би имало доста по-голям ефект от произволното спиране на невинни водачи, не малка част от които бързащи за работа и т.н.

ФЕРАРИСТ
16-03-2016, 18:37
Виж сега колега това което се случва е светлина в тунела.........................и ако няма какво да криеш би трябвало да се радваш.Крайно време е държавата да си влезе в ролята и да вземе голямата сопа..............................Мен са ме спирали многократно и полиция и цол полиция и немската жандармерия без апсолютно никаква причина и са ме държали по час на пътя като са ми и разковачвали колата,спирали са и други.Ама то за това там има ред и спокойствие а при нас пребиват хора на пътя за един клаксон........................................
Още един от първите истински американски президенти е казал изключително мъдрата фраза че "Когато някой е готов да пожертва от свободата си в замяна на сигурност, не заслужава да притежава нито едното"........
И е напълно прав........

кученцетоОгиитаткоДоги
16-03-2016, 18:52
Още един от първите истински американски президенти е казал изключително мъдрата фраза че "Когато някой е готов да пожертва от свободата си в замяна на сигурност, не заслужава да притежава нито едното"........
И е напълно прав........

Мани ги тия дрън дрън...............................те кат са такива отворковци защо ги пазат тюлените.............................що не ходат без охрана...........................сигурно ако ги питаш и за това имат ,,философски,, отговор.....................като некви бакшиши на централна гара София.......................аман.................. ...

ecotronic
16-03-2016, 19:58
Пак се размечтахе и изместихте темата от фокуса и.

Колегата постави ясен въпрос.

Доколкото аз знам, могат да ти искат да показваш документи, аптечки, пожарогасители, пожарникари............
Но за да тарашат колата, трябва да ти представят заповед за обиск.

кученцетоОгиитаткоДоги
16-03-2016, 21:05
Заповед за обиск само в дома и тя трябва да е подпечатана от прокурор,в случея след тези ,,безредици,, нека така да ги наречем нужно е само едно обаждане от горе Цацаров напримерно и може на всеки ъгъл да има полиция и да спира на ред и да тараши.Също лице може да бъде задържано до 24 часа дори да не е направило никакво нарушение.Дори да не бяха станали тия ,,безредици,, полицай пак има право да ти претараши колата както и самото лице и не му е нужна никаква заповед..................................като почнеш да се правиш на ,,бабаит,, и ,,интересен,, отиваш за 24 часа в управлението.Срещу държавата и господ със шамар не можеш да вървиш...........................

Friday
16-03-2016, 21:17
Днес на "Малинов" до Бизнес парк София, 5,6-ма катаджии спираха наред. Бяха отцепили 100м от едното платно с конуси. До колкото видях все AUDI цъкаха на аварийки.

По темата, мен са ме спирали, но аз сам им показвах съдържанието на багажника. Те нищо не пипаха, само гледаха..

Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk

ecotronic
16-03-2016, 22:06
http://pravatami.bg/54

Bobo Markov
17-03-2016, 01:19
Здравейте,
имам едно питане към Вас, което ми е доста любопитно и ще се надявам на компетентни органи, тъй като не съм запознат.
В последните дни из Плевен има засилено полицейско присъствие, още по-фрапиращо е, че част от тези проверки се извършват от.. жандармерията. Един познат два пъти е спиран, като жандармерията му претарашва целия автомобил.
Първо - Имат ли право без констатирано нарушение да те спрат за проверка? Нали тази кокошкарска практика беше спряна?
Второ - Още по-абсурдното има ли право жандармерията да ти претарашва автомобила без заповед за това?
Благодаря!

жандармерията има право - това е паравоенна сруктура те имат право да правят всичко вкл. и да стрелят без предупреждение
при размирици основен лост е жандармеията те не са полицаи т.е. не могат да арестуват но не са и военни т.е без да е наложемо военно положение - те са по средата могат да стрелят, претарашват, да използват машини за рапръскване на тълпата - там всичко е възможно

Бобби
17-03-2016, 07:57
По добре полицай да те тараши, отколкото митничар....:grandpa:

mirchozo
17-03-2016, 09:49
И мен в неделя вечерта не проверяваха. Както си седя на отбивката гледам някакъв луноход наближава бавно, застана до мен и слезнаха 2ма юнаци в униформи. Документи за проверка, багажника поискаха да им отворя, а колата пълна с инструменти и материални (имам си и документи за тях), кво работиш ала бала... и по живо по здраво. Нито са се заяждали, нищо, провериха си и си тръгнаха. Няма лошо, бяха си любезни, дори ми пожелаха приятна вечер.
Относно правата, винаги могат да си ти направят каквото са си наумили, без значение дали имат право или не. Ще кажат че са те заподозряли в нещо, че си агресивен и съмнителен и готово, иди доказвай че нямаш сестра. Това вече е до самосъзнанието на всеки униформен, държа да отбележа че познавам доста свястни момчета от тях.

PagkoTo
17-03-2016, 10:00
Ако се води че има спусната акция от началството, мисля че могат да правят всичко. Конкретно за коегата от Плевен - явно търсят нещо, щом така усилено се е увеличило полицейското присъствие.
Отностно жандармерията дали може да те претърсва - съм съгласен с мнението на "Bobo Markov", че тя има права средно между полиция и военни. Ако не носите нелегални неща в колата, няма какво да се притеснявате а точно обратното - радвайте се, че поне нещо се върши.

кученцетоОгиитаткоДоги
17-03-2016, 11:40
[QUOTE=Bobo Markov;1468733]те не са полицаи т.е. не могат да арестуват

Айде бе,ти ще ми кажеш че немогат да те арестуват.................................тяхната дейност е много обширна..............от охрана на обществени мероприятия до специализирани акции и арести на лица.В интерес на истината и тука има много засилено полицейско присъствие,никога не бях виждал тука толкова много полиция както през последните 4-5 месеца.Еле пък на магистралата посока Германия в момента доста спират.Според мен всичко се дължи от както станаха проблемите в Париж,след това Кьолн,както и на наплива от емигрантската вълна.Просто на Европата много и се насъбра................................

lordliness
17-03-2016, 13:07
Нямат право да ровят в багажника защото е частна собственост, а тя е неприкосновена. Беше скоро, докато приближавах към гаража си, отзад се залепи една патрулка и пусна бурканите, дойде един и взе да свети с едно фенерче отзад и кучето откачи, излязох вън за да го чувам и се оказа, че зад мен са 2 патрулки и съм обграден от 8 ченгета, питах ги дали не съм пуснат за издирване :) и им предложих да се снимаме :), до сега не бяха ме спирали толкова полицаи. Провериха ми само книжката и това беше.

Това,че не криете нищо не означава, че трябва да ви нарушават правата.

MJ23
17-03-2016, 13:54
Това не е ли превишаване на правомощията.. Чак пък 2 патрулки и с буркан все едно си най-големия престъпник в тази държава. Ако си извършил някакво нарушение - добре. Ако издирват някой с Алфа като твоята пак добре, ама чак така.. Има хора с малки деца, които може да се изплашат от това и т.н.

Иначе за проверките добре е от една страна, да. Но от друга ето, понеже през свободното си време работя като scout reporter към букмейкърска къща и днес от 17:30 имам мач Литекс 2 - Лудогорец 2 и трябва да присъствам по от рано на стадиона, защото в противен случай ще изпусна заработения ми в предишните 9 срещи бонус от около 100 евро. Имам неотложна работа до към 16 и 30 в Плевен и после трябва да стигна веднага до Ловеч, а една такава евентуална проверка ще ме върне в 1 клас :D

lordliness
17-03-2016, 14:05
Това не е ли превишаване на правомощията.. Чак пък 2 патрулки и с буркан все едно си най-големия престъпник в тази държава. Ако си извършил някакво нарушение - добре. Ако издирват някой с Алфа като твоята пак добре, ама чак така.. Има хора с малки деца, които може да се изплашат от това и т.н.

Иначе за проверките добре е от една страна, да. Но от друга ето, понеже през свободното си време работя като scout reporter към букмейкърска къща и днес от 17:30 имам мач Литекс 2 - Лудогорец 2 и трябва да присъствам по от рано на стадиона, защото в противен случай ще изпусна заработения ми в предишните 9 срещи бонус от около 100 евро. Имам неотложна работа до към 16 и 30 в Плевен и после трябва да стигна веднага до Ловеч, а една такава евентуална проверка ще ме върне в 1 клас :D
Те си мислеха че са ме спрели, ама аз си спрях сам пред гаража :) жена ми слезе да отвори вратата и тя ги е видяла първа. Но не видях да се впечатли много. Попитаха дали живеем там, тя вика да аз викам не и двамата в един глас :) ама аз не живея в гаража все пак :)

bouncer
17-03-2016, 14:06
В момента течче полицейска акция и масово спират за проверки. Респектират участниците в движението. И да, можеш да откажеш да отвориш багажника, но не го препоръчвам, освен ако няма какво да криеш.

кученцетоОгиитаткоДоги
17-03-2016, 14:10
Нямат право да ровят в багажника защото е частна собственост, а тя е неприкосновена. Беше скоро, докато приближавах към гаража си, отзад се залепи една патрулка и пусна бурканите, дойде един и взе да свети с едно фенерче отзад и кучето откачи, излязох вън за да го чувам и се оказа, че зад мен са 2 патрулки и съм обграден от 8 ченгета, питах ги дали не съм пуснат за издирване :) и им предложих да се снимаме :), до сега не бяха ме спирали толкова полицаи. Провериха ми само книжката и това беше.

Това,че не криете нищо не означава, че трябва да ви нарушават правата.

ха-ха-ха:D Пич объркал си рейса:) На обществено място какъвто е пътя имат право да те събуят и по гащи ако се усъмнят че криеш нещо което е против закона.После върви се оплачи на арменския поп ако не ти изнася:D Не си попадъл на немската полиция.........................гарантирам ти че ще бъдеш мил като котенце и ще им окажеш пълно съдействие.Само да се осъмнят че си друсан ще пикаеш в канче на магистралата иначе няма да излезеш от управлението.Лошото в случея е че нашите полицаи някои от тях и те самите не знаят какви са им правата,от там понякога някои от тях ги превишават срещу някой,а други на такъв като теб не смеят да им погледнат в багажника.

lordliness
17-03-2016, 16:50
ха-ха-ха:D Пич объркал си рейса:) На обществено място какъвто е пътя имат право да те събуят и по гащи ако се усъмнят че криеш нещо което е против закона.После върви се оплачи на арменския поп ако не ти изнася:D Не си попадъл на немската полиция.........................гарантирам ти че ще бъдеш мил като котенце и ще им окажеш пълно съдействие.Само да се осъмнят че си друсан ще пикаеш в канче на магистралата иначе няма да излезеш от управлението.Лошото в случея е че нашите полицаи някои от тях и те самите не знаят какви са им правата,от там понякога някои от тях ги превишават срещу някой,а други на такъв като теб не смеят да им погледнат в багажника.
Напротив, имал съм си работа с немската полиция. С КРИПО по точно Бяха много учтиви, возих се в полицейско БМВ и през цялото време не ме докоснаха дори с пръст. После ми изпратиха писмо да ми се извинят. Аз няма навик да се държа като жертва и те не се отнасят така с мен.

кученцетоОгиитаткоДоги
17-03-2016, 20:42
Напротив, имал съм си работа с немската полиция. С КРИПО по точно Бяха много учтиви, возих се в полицейско БМВ и през цялото време не ме докоснаха дори с пръст. После ми изпратиха писмо да ми се извинят. Аз няма навик да се държа като жертва и те не се отнасят така с мен.

Сигурно ти се извиниха че не си се возил в Алфа,а в БМВ:tooth: и са ти изпратили писмото с извиненията в бегето:) Мен поне 50 пъти са ме задържали на пътя и 50 пъти са ми тарашили колата,ама това сигурно защото не си знам правата и съм се държал като жертва................................:)

lordliness
17-03-2016, 21:30
Сигурно ти се извиниха че не си се возил в Алфа,а в БМВ:tooth: и са ти изпратили писмото с извиненията в бегето:) Мен поне 50 пъти са ме задържали на пътя и 50 пъти са ми тарашили колата,ама това сигурно защото не си знам правата и съм се държал като жертва................................:)

Те преценяват хората знаят с кой могат да си го позволят без последствия . Писмото с извинения ми го изпратиха в Германия на адреса ми.

кученцетоОгиитаткоДоги
17-03-2016, 21:35
Те преценяват хората знаят с кой могат да си го позволят без последствия . Писмото с извинения ми го изпратиха в Германия на адреса ми.

Да и сигурно като са те видяли теб са се наакали:)

lordliness
17-03-2016, 21:52
Да и сигурно като са те видяли теб са се наакали:)

Ако изглеждаш добре и си добре облечен и знаеш какво да кажеш хората се държат приятелски. Иначе предполагам те спират, задържат и тарашат 50 пъти.

кученцетоОгиитаткоДоги
17-03-2016, 22:20
Ако изглеждаш добре и си добре облечен и знаеш какво да кажеш хората се държат приятелски. Иначе предполагам те спират, задържат и тарашат 50 пъти.

Иеееееееее не знаех че така бачка системата:):) Поне да бях сложил 30-тина кила холански чай в багажника, в Германия се харчи много добре,щеше да има и 10% за теб;) Винаги са отблагодарявам за ценни съвети,особенно ако са доходоносни;)

acho_
17-03-2016, 22:25
Ето още един ценен съвет: намери най-накрая копчето за ,,кавички,, на клавиатурата. :busted_cop:

lordliness
17-03-2016, 22:35
Иеееееееее не знаех че така бачка системата:):) Поне да бях сложил 30-тина кила холански чай в багажника, в Германия се харчи много добре,щеше да има и 10% за теб;) Винаги са отблагодарявам за ценни съвети,особенно ако са доходоносни;)

Не знам как изглеждаш и как си облечен, но знам че не знаеш какво да кажеш, всички знаем.

кученцетоОгиитаткоДоги
17-03-2016, 22:48
Ето още един ценен съвет: намери най-накрая копчето за ,,кавички,, на клавиатурата. :busted_cop:

Тоя па,споко бре:) Говоря ти за истински чай:) като нашия мурсалския,само че холандски,девет билки бате;) Тука е хита на сезона:)

---------- Post added at 23:48 ---------- Previous post was at 23:39 ----------

Не знам как изглеждаш и как си облечен, но знам че не знаеш какво да кажеш, всички знаем.

Начиии изглеждам ного зле:( Кустюми не носа,защото са супер неудобни за шофиране еле пък на дълги разстояния,ама нееам и личен шофьор:( Начи лятно време нося кубинки с бели връзки на босо,на горе съм с къмфлажен панталон от два и педесе,още по на горе съм стениска от илиенци щампована в некоя маза с надпис ,,Metallica,, ,,Master of Pupets,, с кръстовете ако се сещаш,и от горе и то в най-големите жеги бате с яке тип бомбар и то винаги с оранжевата страна и с тътуирана тиква ,,тип Майк Тайсън,, :) абе скинар-извееняк:) ного съм зле:(:(

grkirowa 156
18-03-2016, 00:22
И мене вчера ме претарашиха във Хиподрума... и най смешното когато ме питаха дали има нещо нередно в колата и аз им казах 2 зелки където ми смърдат мн гадно и всичките бяха КЪДЕЕЕЕЕЕЕЕ?:busted_cop::grin::grin::grin::grin::g rin:

кученцетоОгиитаткоДоги
18-03-2016, 00:28
И мене вчера ме претарашиха във Хиподрума... и най смешното когато ме питаха дали има нещо нередно в колата и аз им казах 2 зелки където ми смърдат мн гадно и всичките бяха КЪДЕЕЕЕЕЕЕЕ?:busted_cop::grin::grin::grin::grin::g rin:

Така е....................като не си се облякал с кастюм:D Ако пазиш още ония от абютиренската вечер и той щи свърши работа:) че аз моя го изхвърлих че ми заема само жилищна площ:)

acho_
18-03-2016, 07:17
Така е....................като не си се облякал с кастюм:D Ако пазиш още ония от абютиренската вечер и той щи свърши работа:) че аз моя го изхвърлих че ми заема само жилищна площ:)

Добре си направил, щеше да е ,,като на свинче звънче,,, бате :)

Gligan
18-03-2016, 09:19
Хора, колегата ecotronc ви е дал инфо, на който не му се чете:

Има случаи, в които Пътната полиция може да иска извършване на обиск на шофьора или пътниците в автомобила, проверка на лични вещи и на самото превозно средство, при което полицаят е длъжен да състави протокол, подписан от него, от един свидетел и от проверяваното лице. Този вид проверка става само в посочените от закона случаи, а не произволно. Например при наличие на данни, че проверяваното лице е извършило престъпление или друго нарушение на обществения ред, или при данни, че носи опасни и забранени за притежание предмети. Този вид проверка не е свързан пряко с правилата за движение по пътищата, затова няма да се поколебая да искам обяснение и правни основания за конкретния повод на обиска, както и задължителното изготвяне на протокол с вписани подробно причините за претърсването. Няма и да позволя на полицаите да надхвърлят необходимите им правомощия като знам, че при личен обиск от лице от противоположния пол, мога да възразя.

Обискът на МПС е нещо различно от обичайните проверки на КАТ от типа: “отвори багажника да видя какво караш” или “я да видим какво возиш на задната седалка”. Той може да се извърши, само когато се издирват веществени доказателства за извършено престъпление или нарушение на обществения ред. Става въпрос за задълбочен, щателен оглед на купето, багажника и други места в автомобила, за които се изисква предварително издадена разрешителна заповед. Обиск на МПС без издадена заповед има само в 2 случая – когато лицето е задържано, или ако има неоспорими доказателства, че укрива предмет, обект на престъпление.

С други думи без причина или заповед НЕ МОГАТ ДА ТАРАШАТ АВТОМОБИЛА. Колегата "кучнцето оги" не разбрах в Холандия или в Германия живееш, но там има различно законодателство и различни права, в бантустан е друго...

Zlobich
18-03-2016, 10:51
Колегата куче е светнат по всички въпроси. Представителна извадка за ганьо,който е светнат по всички въпроси. Само глупости пише. Мен дори ме забавлява,като започнеш с правописа,та стигнеш до умозаключенията които вади. Куче чупиш тъпомера.
Никога не са се държали грубо с мен когато са ме спирали,какво е виновен бай Пешо от незнам си къде,че в къщи не са го научили да се държи културно и любезно с хората? Приближава и сумти кой и от къде е?!"проверка ще прави" Обикновенно им изсипвам документите,а веднъж на въпрос да отворя багажника,контрирах?
- Заповед,а протокол?
- Ъъъ ми ние нямаме.
- Идете и вземете, ще ви чакам да дойдете да ми претърсите колата.
Един на съдебната го черпих със солети. Бях си ги ложил до ръчната и си хрупам.
Спират ме за проверка на документи,а единия свети с фенера:
- К'во е т'ва
- Солети,взимам пакетчето и му подавам да се почерпи. Има още мноого случки за които мога да говоря. Но няма смисъл,когато човек си знае правата и разговаря човешки,няма как да му се правят на велики.
Кой ни е виновен,че ни мързи да четем и после се вайкаме?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

кученцетоОгиитаткоДоги
18-03-2016, 11:26
Zlobich явно ти загрява бавно реутана...............................с моите ,,умозаключения,, имах напредвит че всеки гражданин е длъжен да окаже съдействие на органите на реда,включително и проверка на личните ти вещи,той ако се осъмнява че можеш да имаш нещо незаконно в багажника,не му трябва никаква заповед и доказателства за да ти претараши багажника....................както ще да си облечен и колкото и културно и на ниво да се държиш....................те са виждали секви...................................и честно казано почвам да си мисля че в тая държава живеят основно едър и дребен рогат добитък...........................Като почне едрия рогатия добитък да вилнее...................дребния реве......................като държавата се опита да наложи някакъв контрол над целия добитък,основно почва да реве дребния добитък че му претършували багажника за 5 минути.......................................И после кога ще се оправим...........................ми ще се оправим тогава когато дойде някой овчар като бай Тошо който си правеше курбан всеки ден с някое въртоглаво било то едър или дребен добитък.....................................

Лично в България са ми опростявали два акта по 150лв когато бях засечен с радар за превишена скорост..........................и то не защото съм им дал 20лв,съм се държал като жертва или съм ги заплашвал със съд че ми нарушават правата,ми защото се държа нормално............................явно нашите полицаи само с тъпоъгълници се сблъскват ежедневно............и това ги е впечатлило по някакъв начин.

ecotronic
18-03-2016, 11:46
Лично в България са ми опростявали два акта по 150лв когато бях засечен с радар за превишена скорост..........................и то не защото съм им дал 20лв,съм се държал като жертва или съм ги заплашвал със съд че ми нарушават правата,ми защото се държа нормално............................явно нашите полицаи само с тъпоъгълници се сблъскват ежедневно............и това ги е впечатлило по някакъв начин.

Я разкажи, как стана това, че ми стана интересно.

lordliness
18-03-2016, 12:09

И на мен, защото радарите мисля, че правеха запис и трябва да се отчете коя кола е била засечена с тази скорост, освен ако не са го преметнали нещо

кученцетоОгиитаткоДоги
18-03-2016, 15:25

Ми бях с компания в колата,и се бяхме разговорели.....................пътувахме между некви села,не съм забелязъл кога съм влязъл в населено място за да намаля на 50км/ч,засякохаме с радар,стоп палка и почнаха да ми пишат акта.........................в същото време другия полицай почна да ме пита за Холандия,как е,мисля ли да се връщам в България, чисто човешки разговор,не да ме разпитва................................аз ги питах за България доволнили са от условията в които работят, ей така като приятели са разговорихме,другия тамън ми беше написал акта,тоя с който си говорехме му каза ,,абе мани тоя акт....................човека е дошъл тука на почивка да си изкара хубаво,ние сега да му развалим почивката.............,, каза ми ,,Няма се притесняваш за тоя акт,няма да плащаш нищо,лек път,, Стиснахме си ръцете,те ми пожелаха всичко най-добро,аз им пожелах всичко най-добро и така.

ecotronic
18-03-2016, 16:17
Ми бях с компания в колата,и се бяхме разговорели.....................пътувахме между некви села,не съм забелязъл кога съм влязъл в населено място за да намаля на 50км/ч,засякохаме с радар,стоп палка и почнаха да ми пишат акта.........................в същото време другия полицай почна да ме пита за Холандия,как е,мисля ли да се връщам в България, чисто човешки разговор,не да ме разпитва................................аз ги питах за България доволнили са от условията в които работят, ей така като приятели са разговорихме,другия тамън ми беше написал акта,тоя с който си говорехме му каза ,,абе мани тоя акт....................човека е дошъл тука на почивка да си изкара хубаво,ние сега да му развалим почивката.............,, каза ми ,,Няма се притесняваш за тоя акт,няма да плащаш нищо,лек път,, Стиснахме си ръцете,те ми пожелаха всичко най-добро,аз им пожелах всичко най-добро и така.

Ясно. В такава ситуация всеки е изпадал.
Ама ти така го беше написал, че аз останах с впечатлението, че са ти писали актове, излезли са им наказателните постановления, от които си научил и размера на глобите и накрая, заради добро поведение, са ти ги опростили.

lordliness
18-03-2016, 17:10
Актовете имат поредни номера сигурно, не могат да го унищожат ей така.

BO
18-03-2016, 17:23
Актовете имат поредни номера сигурно, не могат да го унищожат ей така.
Това едно.
Второ, че няма как да е бил "заплашен" с глоба от 150 лв. за превишена скорост в населено място.

lordliness
18-03-2016, 17:49
Това едно.
Второ, че няма как да е бил "заплашен" с глоба от 150 лв. за превишена скорост в населено място.

Така е, глобата 150 лв е извън населено място при скорост от 31 до 40 над разрешената

lordliness
18-03-2016, 19:34
Това едно.

Когато фактите говорят, кучетата мълчат :)

Бобби
19-03-2016, 00:43
Ебати и професорите.....да Ви кажа ли нещо за Актовете....в България има начин да не платиш акт, но в Холандия, няма как да стане това.....
Много са ми интересни някой, който коментират определен човек без да го познават реално, а се правят на виртуални гадатели,,,и то много убедени..:))
Сега в полицията текат големи съкращения....е днес бях спрял на автобусна спирка....и идват двама полицай.....офицери ...и казват ей сега ще ти пишем едно актче.....аз им казвам, че съм спрял аварино.....ама те викат споко бе...не ни трябва шоферска книжка...дай си само личната карта....нас са ни изпратили от общината...а и не се знае дали акта ще стигне до твоята община......и така сумати приказки за 10лв.....
Казах ви, че сме много зле кат държава...пращат офицери да се занимават с глупости....и от дума на дума ми обясниха как стоят нещата....а правете си изводите...дали един офицер от полицията трябва да следи за неправилно паркиране.....много сме зле....:-?

lordliness
19-03-2016, 06:06
Зле сме защото е пълно с тарикати и тарикатчета. Нали четеш тук- как да не си платим актовете, как да прецакаме застрахователите. Тук е пълно с такива въпроси и съвети. Как да си караме колата без прехвърляне, да си купим накладки или нещо друго, което може да касае безопастността втора употреба, ако може без пари най- добре. Как като се счупи колата и не можем да я оправим да я продадем веднага на някой нещастник и да сме горди от това. После всички имат големи претенции. Така ли е?
А пък като видиш някой как неграмотно пише не ти трябва много за да го опознаеш.

Zlobich
19-03-2016, 07:53
По-точно няма как да се опише.
Преди две години пешаци ме спряха ба бул.Витоша,затова,че направих обратен точно където свиват линиите посока 5-те кьошета. Ще пишем акт,съгласих се. Взеха да се мотат и да ми четат морал. Аз взех да им се моля да ми напишат акта за да не ме бавят повече,четенето на морал продължи. Сто пъти им казах,че съм нарушил правилника и ще си понеса последствията,и ме пуснаха. Явно беше,че ме бяха спрели за да марудерстват за пари. Не ми написаха акт,скараха ми се строго със заканата,че следващия път няма да ми се размине.
А за да не ги плюя ще споделя и случка в която се оказаха пичаги.
Имахме един бус Вито. Аз с друг бус,водех брат ми с нашия кум един сервиз,че витото беше строшило пружина.
В огледалото видях,че го спряха за проверка.
Завих на светофара и зачаках,но той се забави. Паркирах и тръгнах пеш към него.
Качих се при него и го питам?
-какво става,а той
-е какво забравил съм да залепя стикера на гражданската.
При проверката ченгето видяло,че картончето на гражданската е невалидно. Тогава брат ми се усетил и извадил новото картонче и стикер от жабката.
Чакайки да му напишат акта,полицая дойде и му подаде документите с пожелания за приятен ден /преди това му беше залепил новата гражданска и скъсал старото картонче/
Попитах брат ми къде му е акта,а той ми вика,че незнае. Слезна и отиде до патрулката и попита полицая,а той му се усмихнал и казал,че на всеки се случва да забрави. Та така без да се плащат рушвети,този полицай доказа,че и сред тях има хора,но за мен те са рядкост.
Поредното потвърждение,за човечност бе при катастрофата на баща ми на магистралата прибирайки се от Пловдив. 4 премятания с буса. Полицаите и хората които са се отзовали веднага след катастрофата са реагирали адекватно. Аз изтръпнах като ми звъннаха,веднага се изтрелях да прибирам хората пътуващи с него.
Не вярвах,че това JTD ще устиска напъна който му нададох по магистралата,няма да казвам с колко летях.
Та да има хора,но за съжаление задържаха буса в пътна полиция на магистралата. Еее да за един месец там доста важни части хванаха крачета. Та има хора и хора.

alfa racer GTA
19-03-2016, 07:56
Зле сме защото е пълно с тарикати и тарикатчета. Нали четеш тук- как да не си платим актовете, как да прецакаме застрахователите. Тук е пълно с такива въпроси и съвети. Как да си караме колата без прехвърляне, да си купим накладки или нещо друго, което може да касае безопастността втора употреба, ако може без пари най- добре. Как като се счупи колата и не можем да я оправим да я продадем веднага на някой нещастник и да сме горди от това. После всички имат големи претенции. Така ли е? А пък като видиш някой как неграмотно пише не ти трябва много за да го опознаеш.

+1

Има справедливост.Животът е "насадил" всеки там където му е мястото...

Изключения почти няма.Това е което съм видял и продължавам да виждам...

ecotronic
19-03-2016, 12:44
Само да добавя и това, че ако не го играеш тарикат, въобще не означава, че няма да попаднеш на ченге - идиот и да си патиш от това.

Zlobich
19-03-2016, 13:29
Дамм така си е :)

Бобби
20-03-2016, 00:26
+1

Има справедливост.Животът е "насадил" всеки там където му е мястото...

Изключения почти няма.Това е което съм видял и продължавам да виждам...
Амин....:priest:
п.п...изказваш се като евангелист...

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:23 ----------

Зле сме защото е пълно с тарикати и тарикатчета. Нали четеш тук- как да не си платим актовете, как да прецакаме застрахователите. Тук е пълно с такива въпроси и съвети. Как да си караме колата без прехвърляне, да си купим накладки или нещо друго, което може да касае безопастността втора употреба, ако може без пари най- добре. Как като се счупи колата и не можем да я оправим да я продадем веднага на някой нещастник и да сме горди от това. После всички имат големи претенции. Така ли е?
А пък като видиш някой как неграмотно пише не ти трябва много за да го опознаеш.
Клипа от подписа ти....определя в голяма степен това което лаем тук...

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:26 ----------

https://33.media.tumblr.com/b36c8c09cc72ada43fd0983525bd725a/tumblr_np0y82cM3Y1spm17no1_540.gif

Stefan Caromov
20-03-2016, 10:44
Спирали са ме до преди 4-5 години много. В 80 % от случаите не искали да отвабям багажник. Когато са искали не съм го отварял. Не са ме задължавали. Само една нощ, след отказ, ме закараха в районното да търсят дознател да пише протокол за обиск. Стоях 30-40 мин и ме изгониха от шесто.

Zlobich
20-03-2016, 12:25
Шашкъни.

dimitar_vd62
21-03-2016, 20:44
Спирали са ме до преди 4-5 години много. В 80 % от случаите не искали да отвабям багажник. Когато са искали не съм го отварял. Не са ме задължавали. Само една нощ, след отказ, ме закараха в районното да търсят дознател да пише протокол за обиск. Стоях 30-40 мин и ме изгониха от шесто.

А можеше просто да си отвориш багажника.

Stefan Caromov
22-03-2016, 07:02
Можех, но не желаех.

BO
22-03-2016, 10:44
Можех, но не желаех.
И се доказа като голям мъж на гаджето на предната седалка.:respect:

dimitar_vd62
22-03-2016, 21:07
Всеки говори да си търсим правата, че чак се превърна в задължение.Само дето като избият зъбите на някой първо търси полицията.За правата ясно, ма некой да знае какви са ни задълженията към обществото, щото търсейки личните си права нарушаваме тези на другите.Индивида над всичко.

old alfist
22-03-2016, 21:30
Всеки говори да си търсим правата, че чак се превърна в задължение.Само дето като избият зъбите на някой първо търси полицията.За правата ясно, ма некой да знае какви са ни задълженията към обществото, щото търсейки личните си права нарушаваме тези на другите.Индивида над всичко.
Полицията не може да реши проблемите на хората и те вече би трябвало да знаят, че тя става само да регистрира постфактум нарушенията, което би трябвало да има тежест в Съда.
Полицаите са се превърнали в едни регистратори, административни служители - те са неадекватни в реални ситуации и затова целенасочено избягват екшътът дори и да го усещат или да имат предварителна информация за него.
Неслучайно се появяват веднага когато всичко вече се е случило.
Националните акции са уж за превенция, но всъщност са едни фортиции за маумници.

dimitar_vd62
22-03-2016, 21:42
Ъхъ, а би трябвало с третото си око да знаят че ми е кипнало и мислим да излезем да претрепем някой.Как по-точно да знаят че в Долно уйно селския бек се е напърчил и е решил да обере няква баба за да плати на някоя кака от околомръсното.Обаче като конфискуват някоя друга бухалка от хора които очевидно не знаят дори какво е бейзбол, ще предотвратят някой друг побой.От нас се иска да им пречим на гадните ченгета.Другия вариант де се вслушаме в Путин че когато работата отива на бой е добре да го почнеш пръв, демек всеки да има бухалка, секира, вила, лопата обаче когато бях малък който не ми харесваше го удрях с лопатката и го засипвах с пясък, а сега има наказателен член за тая работа.А пък аз съм никой и няма ме спаси ни зъбобол, ни кръвно, ни дископатия, ни състояние на афект.А не знам защо в случай на инцидент една дузина яки мъже снимат с айфоните си и никой не се сеща да скочи на нападеля.

old alfist
22-03-2016, 21:55
Тези тюфлеци, полицаите са едни мрънкащи маумници и биха размърдали затлъстелите си задници само когато имат някаква заповед или лична изгода.

dimitar_vd62
22-03-2016, 22:15
Ще се съглася че си прав в случая.Полицая трябва да е професионалист и да може да прецени дали си рисков субект или не.И зад гърлба му да има солидни закони без вратички така че престъпниците да си получат заслуженито, а другите да се замислят дали си заслужава за два шамара или избити зъба да платят примерно 15 години пандиз.Виж ся, до нас има еддно кръстовище дето не можеш да излезеш минеш без да притесниш някой щото боклуджийските казани ти пречат отдясно и трябва да изкараш колата до осовата линия за да видиш идва ли някой и вече си го притеснил.Той вместо да съобрази че ти нямаш видимост и да ти даде път, идва като товарния влак даже не си прави труда да изтърка малко феродо и те нарежда щото видиш ли имал предимство.Когато си зад волана трябва да оценяваш пътната обстановка и да вземеш адекватно решение а не да разчиташ на предимство, знаци и прочие, ама това е задача с повишена трудност.Друг е въпросът че на казаните не им е там мястото, на пътното платно, ма общината нехае,сметоподържащата фирма ги лашка дет свари, въпреки че има обособено място за тях място, ченгетата няма седнат да съдят общината или боклуджийската фирма че създава препятствия на пътното платно, а и интересното е че ако спреш зад казаните те глобяват щото спираш на забранено.Каква е разликата дали има два казана или бус.Тя работата не е само до ченгетата.И така може да се окажеш в центъра на неприятна ситуация въпреки че не си имал намерение да създаваш проблеми на никой.

old alfist
22-03-2016, 22:39
Съгласен съм, че полицаите не биха могли да огреят навсякъде - тяхната роля е да стоят като чучало и да плашат, но много скъпо ни излизат тези плашила.
Кръстовищата са проектирани неадекватно, но и водачите са идиоти - напоследък няколко пъти ми си си случва да ми се задейства ABS-а при движение със скорост 50км/ч.
Последният път спрях на 10см. от един присичащ дясностоящ идващ от второстепенно отклонение - този идиот само спря насред пътя и не направи опит да се върне, защото не можеше да продължи и да си направи левият завой поради факта, че почти се бях допрял до него, та се наложи аз да се върна, за да може да се включи в пътя.

кученцетоОгиитаткоДоги
22-03-2016, 23:26
Така е...............................полицаите просто се налага да бъдат чучала и да плашат защото когато си имаш работа с нехора а стадо едър и дребен рогат добитък няма как да е иначе.................................В Плевен на пешеходна пътека никой не спира.......................от десет коли нито една не спря..........................накрая сложиха полицай на една от пешеходните пътеки който седеше ама наистина като чобан от страни и пазеше пешеходците...............................тогава интересено от 10 коли и 10-те спираха............................

old alfist
22-03-2016, 23:42
Така е...............................полицаите просто се налага да бъдат чучала и да плашат защото когато си имаш работа с нехора а стадо едър и дребен рогат добитък няма как да е иначе.................................В Плевен на пешеходна пътека никой не спира.......................от десет коли нито една не спря..........................накрая сложиха полицай на една от пешеходните пътеки който седеше ама наистина като чобан от страни и пазеше пешеходците...............................тогава интересено от 10 коли и 10-те спираха............................

Когато съм пешеходещ винаги са ми спирали, когато заставам на Зебрата и се оглеждам - не се налага да чакам и се поздравяваме с водачите на автомобилните МПС-та.
Взаимотношенията ми като пешеходеч с колоездачите, мотористите и каруцарите е малко по-сложно - получават се жестокомични действия от двете страни.

Zlobich
23-03-2016, 06:51
Щъкат по улиците бая пешаци. Как седят нещата с проверките,че нали уж "респектират".
Имат ли право да спират за проверка пешаци или не?
Аз си шпрехам по хендсфрито и им развалям настроението,шот ме е телефон :P

dimitar_vd62
23-03-2016, 19:55
Щъкат по улиците бая пешаци. Как седят нещата с проверките,че нали уж "респектират".
Имат ли право да спират за проверка пешаци или не?
Аз си шпрехам по хендсфрито и им развалям настроението,шот ме е телефон :P

Имат право и пешаци и секви, даже от жена мое те свалят ако трее.

Някъф си карал а на задното му стъкло обява - продавам колата еди ква си еди колко си и телефон.Една патрулка се лепнала зад него и едното ченге рекло - бе я да му звъннем уж да го питаме за колата и като вдигне телефона ще го глобим за говорене по телефона в движение .Звъннали му, обяче шофера имал хендсфри, а ченгето рекло - абе нещо не те чувам я мини на телефон.-Не мога, рекъл шофера - двама педераси в патрулка карат зад мен.

Zlobich
26-03-2016, 21:42
Хахахахааххахахах

d3v1l
28-03-2016, 11:55
Добре де, ако всичко ти е наред, какъв е проблема да ти се извърши проверка?
Над 50% от констатираните нарушения са от рутинни проверки...
Или днеска бай Иван като каже на полицията: "АЗ ИМАМ ПРАВА! НЯМА ДА МИ ГЛЕДАШ БАГАЖНИКА!", утре Мустафа с бомбата отзад и той ли така да им каже?
Замислете се, че са дошли времена в които трябва да се помага, сигнализира и т.н на полицията, а не да се пречи.

pace
28-03-2016, 14:56
жандармерията има право - това е паравоенна сруктура те имат право да правят всичко вкл. и да стрелят без предупреждение
при размирици основен лост е жандармеията те не са полицаи т.е. не могат да арестуват но не са и военни т.е без да е наложемо военно положение - те са по средата могат да стрелят, претарашват, да използват машини за рапръскване на тълпата - там всичко е възможно

по-голЕма тъпня за жандармерията не бях чел :tooth:

d3v1l
28-03-2016, 15:34
За Жандармерията:

"От 2009г.с промените в закона за МВР и ППЗМВР НС"Жандармерия"е прекръстена на Дирекция Специализирани Полицейски Сили,и от самостоятелна служба в системата на МВР е прехвърлена под "шапката"на Национална Служба Полицията!Това са полицейски подразделения основно за охрана на масови мероприятия,за борба с безредици и тежки нарушения на обществения ред,разполагащи с тежка техника като бронетранспортьори,водометна техника и др.,но при нормална обстановка изпълняват същите функций и задължения като полицайте от районите управления свързани с опазване на обществения ред и противодействие на престъпността!Жандармеристите/или полицайте от СПС по новому/ имат абсолютно всички полицейски правомощия,в някой случай и по-големи,включително и съставянето на Актове по различните закони по които работи МВР - като ЗМВР,ЗБЛД,УБДХ,Наредбите на Общините и др.!За да състаят Актове по КАТ обаче,съгласно заповед на министъра,се държат изпити по ЗДвП чрез които началниците им определят кой ще пише Актове по кат и кой не!Акт за превишена скорост,протокол за настъпило ПТП,или проба за алкохол обаче може да ви направи само служител на КАТ,само те са оторизирани,съгласно заповед на министъра,да работят с такава техника!
При проверка на МПС дори и конкретния полицейски служител да не е оторизиран да ви състави Акт,закона му дава право да потърси съдействие и да ви"задържи"на място до идването на друг полицейски служител който да ви го състави Акта!"

Susscrofa
28-03-2016, 21:59
Паравоенни жандармеристи, Ша са напикам от смЕх.

Момци, ако един полицай ви спре, представи се и поиска да види какво има в багажника ви, покажете му, и му пожелайте приятна вечер.

Гарантирам ви, че ако откажете и поискате заповед и униформения е адекватен може да ви задържи до получаване на заповед. Колко ли ще стоите?

кученцетоОгиитаткоДоги
28-03-2016, 22:13
Аз ако съм един полицай и културно поискам да провера багажника,а ,,филанкишията,, тръгне да ми се прави на интересен със заповед за обиск,със сигурност ще търся за какво да се заям с него........................и със сигурност ще намеря....................и то поне няколко неща.....................за които ще му състава актове както и ще го задържа да си чака заповедта за обиск..............................после ако ще да върви да са оплаква и на папата...........................................

dimitar_vd62
28-03-2016, 22:47
Достатъчно е да поиска пожарогасителя със валидна годност и умираш на място.

Stefan Caromov
29-03-2016, 21:32
При мен мога да твърдя, че всичко е на ред - редовен преглед, гражданска, триъгълник, аптечка, пожарогасител. И на двете ми коли. Дори стоят в алфата зад предната лява седалка, а не в багажника. В доблото стоят под шофьорскатя седалка. А да видим за кво ще се заядат?!?
Това, че болшенството нямат задължителните артикули по колите си, не значи , че всички са така.
И да, на алфата багажника си без обоснавана причина, няма да отваря.

Zlobich
29-03-2016, 22:08
Аз ако съм един полицай и културно поискам да провера багажника,а ,,филанкишията,, тръгне да ми се прави на интересен със заповед за обиск,със сигурност ще търся за какво да се заям с него........................и със сигурност ще намеря....................и то поне няколко неща.....................за които ще му състава актове както и ще го задържа да си чака заповедта за обиск..............................после ако ще да върви да са оплаква и на папата....................................... ....
КОМПЛЕКСАР!!!

BO
29-03-2016, 22:55
При мен мога да твърдя, че всичко е на ред - редовен преглед, гражданска, триъгълник, аптечка, пожарогасител. И на двете ми коли. Дори стоят в алфата зад предната лява седалка, а не в багажника. В доблото стоят под шофьорскатя седалка. А да видим за кво ще се заядат?!?
Това, че болшенството нямат задължителните артикули по колите си, не значи , че всички са така.
Може ли да направиш една снимка на аптечката ти, на всичко, което съдържа и на техния срок на годност. Върху всяка позиция в аптечката трябва да има срок на годност. Просто ми е интересно да видя колко си изряден, както твърдиш.

кученцетоОгиитаткоДоги
29-03-2016, 23:09
КОМПЛЕКСАР!!!

А тука да не мислиш че ще ти пуснат фъндък.....................

Zlobich
29-03-2016, 23:27
Незнам къде е това "тука"?
Какво е фъндък?

кученцетоОгиитаткоДоги
30-03-2016, 00:00
Незнам къде е това "тука"?
Какво е фъндък?

Ами давай го все така ,,батка,, и ще разбереш.................................

dimitar_vd62
30-03-2016, 01:21

А червен парцал имаш ли, щото ако те теглят с въже или колан трябва да има вързано червено парцалче между двете коли.
Чл. 150. (1) При теглене с твърда връзка тегличът трябва да е с дължина от 2 до 4 м и да е оцветен напречно с червени и бели ивици. Тегленото моторно превозно средство трябва да бъде с изправна кормилна уредба.
(2) При теглене с гъвкава връзка дължината й трябва да бъде от 4 до 6 м и поне на едно място да бъде сигнализирана с червен флаг. Тегленото с гъвкава връзка моторно превозно средство трябва да има изправни кормилна и спирачна уредба.

Мен ми е изгаряла крушка в движение и докато се прибера ме спират за неизправни светлини.Иди доказвай че изгоря преди малко.Длъжен си казва да я смениш, което значи че трябва да имаш резервен комплект, и така да продължиш движението.Добре че имах резервни та я смених че ме пуснаха.А можеше да ми напишат акта.Най кофти е да те гонят по устав.

d3v1l
30-03-2016, 10:26

Полицията има право да те задържи за 24 часа, без каквато и да е обоснована причина, ако искаш отваряй багажника :)

кученцетоОгиитаткоДоги
30-03-2016, 10:34
Полицията има право да те задържи за 24 часа, без каквато и да е обоснована причина, ако искаш отваряй багажника :)

Е да де ама нали трябва да си начешим егото...............................седиш 24 часа,ама си имал своите 5 минути..............................:):)

dimitar_vd62
30-03-2016, 21:54
Не мога да разбера какво толкова има да си отвориш багажника.

Stefan Caromov
03-04-2016, 17:42
Bo, сега влизам, утре ще щракна аптечката.
Червен парцал нямам, ама колата ми е в гаранция, така че няма нужда да ме теглят. Ако нещо не дай си боже стане , има си пътна помощ. А алфата не я карам отдавна. Стои и събира прах пред блока

Susscrofa
11-04-2016, 15:55

Това не е точно така.

Това, което си написал може да се случи ако:

1. нарушавам обществения ред;
2. създавам явна опасност за себе си или за околните;
3. съзнателно преча на полицаите да си вършат работата;
4. се мотая без документи за самоличност;
5. има подозрения че съм извършил престъпление;
6. съм малолетен и съм избягал от вкъщи.

Проблемът е в т. 5, която е доста субективна, но все пак:new_Eyecrazy:

Бобби
12-04-2016, 00:24
Това не е точно така.

Е това тълкуването е дълго и широко....винаги мое да го отнесеш......ако тръгнеш например да ги съдиш за неправилно задържане....винаги може да извадят описание или там каквото и да е, на издирван престъпник, който прилича на теб....:beer:

d3v1l
18-04-2016, 20:50
Това не е точно така.

Именно. В случая т.3 - нямало да отваря багажника => пречи на полицията да си върши работата. Ако го няма това, по т.5 веднага заминаваш 24-ка без каквото и да е обяснение.

lordliness
19-04-2016, 12:02
Прочетете го внимателно

http://www.plovdivnews.bg/component/k2/25739-vazhno-eto-kakvi-prava-imame-pri-proverka-ot-patna-politziya

кученцетоОгиитаткоДоги
19-04-2016, 12:46
Прочетете го внимателно

http://www.plovdivnews.bg/component/k2/25739-vazhno-eto-kakvi-prava-imame-pri-proverka-ot-patna-politziya

Да,ако искате да си изгубите около пет минути в четене на глупости написани от някоя сезонна кифла от Слънчев Бряг,наистина прочете го внимателно:roll2:

lordliness
19-04-2016, 14:11
Да,ако искате да си изгубите около пет минути в четене на глупости написани от някоя сезонна кифла от Слънчев Бряг,наистина прочете го внимателно:roll2:
Личи, че трудно четеш и пишеш, а текста е доста дълъг и сложен като материя, не страдай, някой ще ти го разкаже с думи прости.

dimitar_vd62
19-04-2016, 21:10
Иса сещам за един образ дето отиде да си купува кола в Германия а там му нарушили всички права пътните и общински полицаи та се прибра без кола.

кученцетоОгиитаткоДоги
20-04-2016, 00:21
Аз пък преди няколко дена се пребирам от Германия и гледам на една отбивка един тамън си затваряше багажника,а до него Mерцедес комби с надпис ,,Polizei,,

Stefan Caromov
21-04-2016, 07:36
Съвсем забравих за снимката. Бях извън София Во извинявам се

BO
21-04-2016, 09:47
От тези снимки аз не мога да видя дали всичко, освен пожарогасителя, е в срок на годност.
Отделно, че от тези снимки се вижда, че доста неща липсват от аптечката, което я прави невалидна и веднага те глобявам, ако искам да се заям с теб.
Можеше поне да щракнеш описа на съдържанието на аптечката до край.

Stefan Caromov
21-04-2016, 14:44
От тези снимки аз не мога да видя дали всичко, освен пожарогасителя, е в срок на годност.
Отделно, че от тези снимки се вижда, че доста неща липсват от аптечката, което я прави невалидна и веднага те глобявам, ако искам да се заям с теб.
Можеше поне да щракнеш описа на съдържанието на аптечката до край.

Като опис , ако имаш предвид нещо на хартия, то нямам такъв. Никога не е и имало. Комплекта е купуван Октомври, или Ноември миналата година. Сега ще погледна и в алфата в комплекта, дали има нещо на хартия.

BO
21-04-2016, 14:47
Е как да не е имало, като на втората снимка се вижда.:clap:

Stefan Caromov
21-04-2016, 15:06
Е как да не е имало, като на втората снимка се вижда.:clap:

Аууу да, ама вече го няма. Явно като съм вадил да снимам се е затрило. А другата алфовата аптечка няма въобще такова. А тя е по- нова (2-3) месечна е от автокомплект оод. Ама пък тя сега видях има някакви ръкавици

BO
21-04-2016, 16:08
Добре. И това не става. Е как да ти направя проверка на твоята аптечка, без твое съдействие?
Може ли да ми потвърдиш, че имаш 29 неща в аптечката. Като да кажем безопасните игли ги броиш всяка за себе си. Да кажем 6 безопасни игли, 2 бинта 5см/5м...
До тук имаш 8 неща. Ако може да ги изброиш, за да видим дали имаш аптечка или нямаш. Демек ако съм полицай дали ще мога да се заям за нея или няма да мога.

ecotronic
21-04-2016, 16:25
Добре. И това не става. Е как да ти направя проверка на твоята аптечка, без твое съдействие?
Може ли да ми потвърдиш, че имаш 29 неща в аптечката. Като да кажем безопасните игли ги броиш всяка за себе си. Да кажем 6 безопасни игли, 2 бинта 5см/5м...
До тук имаш 8 неща. Ако може да ги изброиш, за да видим дали имаш аптечка или нямаш. Демек ако съм полицай дали ще мога да се заям за нея или няма да мога.

Добре, че не си полицай. :)

Stefan Caromov
21-04-2016, 17:55
Добре, че не си полицай. :)

Би ли ми дал наредбата, в която ясно е указано какво трябва да съдържа една аптечка, щото дори преди малко бях при един познат в магазина му и в аптечките там, нямаше дори една игла.

ecotronic
21-04-2016, 18:06
Би ли ми дал наредбата, в която ясно е указано какво трябва да съдържа една аптечка, щото дори преди малко бях при един познат в магазина му и в аптечките там, нямаше дори една игла.

Дори не знам, че има такава наредба :)

dimitar_vd62
21-04-2016, 20:06

Има аптечки одобрени от министерството на транспорта и такива които са просто аптечки.

ИНСТРУКЦИЯ № 1 ОТ 20 ФЕВРУАРИ 2008 Г. ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА АПТЕЧКИТЕ НА МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
Издадена от Министерството на здравеопазването
Обн. ДВ. бр.27 от 11 Март 2008г.

Чл. 1. (1) Аптечките на движещите се по пътя три- и четириколесни моторни превозни средства съдържат:
1. еластична лента за кръвоспиране (по Есмарх, 5 см/1 м) - 1 брой;

2. марлен бинт, 5 см/5 м - 2 броя;

3. марлен бинт, 8 см/5 м - 2 броя;

4. марлен бинт, 10 см/5 м - 2 броя;

5. пакет медицински памук, 25 г - 1 брой;

6. стерилни превръзки за повърхностни рани, 10 см/10 см - 4 броя;

7. стерилни превръзки за повърхностни рани, 40 см/60 см - 1 брой;

8. пластири за рани, 3 см/6 см x 4 броя - 2 броя опаковки;

9. адхезивен пластир за прикрепване на превръзка, 2,5 см/2,5 м - 1 брой;

10. триъгълна кърпа, 96 см/96 см/136 см - 2 броя;

11. стерилни полиетиленови ръкавици, голям размер - 2 чифта;

12. разтвор на водна основа, подходящ за дезинфекция на ръце и раневи повърхности - 200 мл;

13. безопасни игли - 6 броя;

14. ножица с тъпи върхове - 1 брой;

15. уред за обдишване - 1 брой.

(2) Всички медицински изделия, посочени в ал. 1, следва да са в срок на годност.

Stefan Caromov
22-04-2016, 07:38
В фиатската аптечка ги имам тия неща, в алфовата не всичко. Така е купена без безопасните игли и някои други неща