View Full Version : Вече собственик на Алфа
Да се похваля вече съм собственик на алфа 156 1,8 тс комби
mirchozo
03-05-2016, 08:31
Да се похваля вече съм собственик на алфа 156 1,8 тс комби
То не е много за хвалене ама....
Ай честито
До Mirchozo: Е защо да не е за хвалене, аз съм горд собственик на Алфа 146 1,6 t.s. вече 9 години... това ако не е за хвалене....
Пожелавам на tampico, моите безпроблемни 9 години.....
mirchozo
03-05-2016, 16:06
До Mirchozo: Е защо да не е за хвалене, аз съм горд собственик на Алфа 146 1,6 t.s. вече 9 години... това ако не е за хвалене....
Пожелавам на tampico, моите безпроблемни 9 години.....
Ами защото 156 1.8тс ще е в най-добрия случай на 13-14г, на мин 300х км (на километраж 150-160х км естествено), а както всички знаем този мотор не е от най-издържливите и е доста претенциозен откъм подръжка и консумативи. Дано не съм прав и колегата се радва дълго на безпроблемен автомобил.
Пс Написаното ми мнение по-горе имаше лека нотка шега спрямо заглавието, сякаш сме си купили сОвалка :)
Айде със здраве и безаварийна.
sollider
03-05-2016, 16:27
Честита да ти е и много безаварийни километри да ѝ навъртиш. ;)
Качи наистина някоя снимка да ѝ се порадваме :D
Честито колега,наливай бензин и масло навреме!
Mario_95
03-05-2016, 22:54
Тцтцтц.... еййй какво общество искате като 1вия коментар, който получва човека е "то не е за хвалене"... Аз предполагам, че приятели и познати вече са му дали акъл да не се занимава с Алфа, няма нужда и тук да получава такива коментари.
Само най-добрите консумативи, малко по-отговорно отношение към колата и да чукаме на дърво всичко би трябвало да бъде наред.
И аз съм с 1.8 TS, моторчето е доста прилично :)
Безавариини километри ти пожелавам колега!
mirchozo
03-05-2016, 23:12
Що бре колега, какво против имаш мнението ми? Нищо ново не казвам, нито лъжа, все пак съм имал 156/2.0тс за разлика от доста хейтъри дет си плюят ей тъй за спорта. Навъртях и 60х км за 2г, къв бой видя само тя си знае, ама не издържа милата, ама и бая пари глътна. Просто не е кола за пердах, не издържа, а повечето точно за това си взимат Алфа.
Абе друго си е да те дръпнат нютонметрите и да тупаш бурийте по някой отзад.
Mario_95
03-05-2016, 23:33
Що бре колега, какво против имаш мнението ми? Нищо ново не казвам, нито лъжа, все пак съм имал 156/2.0тс за разлика от доста хейтъри дет си плюят ей тъй за спорта. Навъртях и 60х км за 2г, къв бой видя само тя си знае, ама не издържа милата, ама и бая пари глътна. Просто не е кола за пердах, не издържа, а повечето точно за това си взимат Алфа.
Абе друго си е да те дръпнат нютонметрите и да тупаш бурийте по някой отзад.
Аз затова като че ли се озъртам за нещо от рода на 145 2.0 да си взема за пердах, и да се счупи да не ме притеснява, че моята 156 ми е мила и драга на сърцето, гледам си я, не и давам много зор или поне не за продължителни периоди от време.
Ама то и да ти кажа честно, зависи какви очаквания има човек, не е и много бърза, така че човек няма за къде много да й дава зор, като натрупа инерция се чуства по-добре, иначе при ниски скорости да се изтисква или от място още повече... усещат й се родилните мъки :D Какво ли съм тръгнал да обеснявам де, ти си врял и кипял, ама готино си е бензинчето, мене си ме кефи. Живот и здраве може би някой Busso ;)
mirchozo
04-05-2016, 08:46
Истината е че караме пребити коли, а периода им на полуразпад е преминал отдавна.
alfa_romeo_forever
04-05-2016, 15:12
Жив и здрави .. и ти и тя ;)
sollider
05-05-2016, 21:39
Има наистина пазени коли, в които си струва да инвестираш. Годините невинаги са показател за състоянието на автомобила и никога не съм разбирал изказвания от типа на "тия коли се взимат, за да се карат година-две и да се хвърлят". Една кола като я взимаш с идеята да я караш и изхвърлиш след година, бъди сигурен, че и толкова може да не те изкара. Колкото и да са трудни за намиране, там някъде (из пазара) има наистина читави бройки, лошото е, че са кът и е малко трудно да случиш гледана кола на реални (малко навъртени) километри.
SandoOne
05-05-2016, 21:46
Що бе кара се праиш ремонт на мотора обслужване и искарва докато ламарината не се разпада това че оборотите са му проблем е по - добре от колкото да правиш турбо ... с много по малки средства се оправа безаварийни
mirchozo
05-05-2016, 23:49
Хаха, ще стане бензин срещу дизел пак...
Турбота има по 200-500лв според модела, вадиш,слагаш и газ, аз досега не съм сменял. Ти какъв точно ремонт си правил на тс че да кажеш цена за такъв. Преди 3 дни вадих и слагах глава на 1.8тс, мога да говоря и в цифри ако искаш ама няма смисъл. Всеки има право да си купи и кара това което иска, да си го хвали и т.н., пак казвам 2.0ts, 1.9jtd/105, 1.9jtd/140, 2.4jtd/136, 2.4jtd/175, всичките са 156ци, мислиш ли че дрънкам глупости колкото да си убивам времето или да се заяждам. Живи и здрави, радвайте се на придобивките и не мислете че ше разцепите мрака.
SandoOne
06-05-2016, 09:03
Колата брат ти е много хубава спор няма мирксозо виждал съм я неща да се заяждам с туин спарка ако си го следи се отвози и ще те питам нещо колко струва съединитела комлекта на 2.4жтд - м 175 коня и колко струва на 1.8 тс .. питай румен :)
mirchozo
06-05-2016, 09:25
На 2.4/20v не съм го сменял, на 2.4 136кс е 300лв. Маховиците са скъпи много, но не е задължително да се сменят ако се усетят по с време.
Относно моята кола, обикновен таралясник, нищо особенно.
SandoOne
06-05-2016, 10:22
Не е таралясник ... ако наричаш колата си таралясник то половината алфи в бг не изглеждат така има хубави коли и хубави коли това е ... достатъчно върви сигорно си с чип така че .. Аз също уважавам жтд-та просто навремето не ги правеха нямаше софтоер рядко 175ца и цифрата и беше 14,15 000 хилки за да струва толкова значи си е заслужавало ....
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11461170420418416&slink=dtna71
Това е моята количка :) утре отивам да я плаштам