PDA

View Full Version : Проблем с алфа 146 QV губи масло и пуши

teddywonderland
10-06-2016, 15:44
Здравейте колеги! Колата е алфа Ромео 146 QV и с нея преди месец някъде се въртях но успях да спра в един бурдюр и колата изпуши бял дим от капака. картера съответно беше пукнат, смених го и нямаше проблем като я карах. Два дни не я карах и на третия забелязах локва масло под колата и се оказа, че пробката на картера е развита и от там е изтекло. Завих я и долях масло, но антифриз нямаше като миналата година беше до горе, а не съм забелязала колата да вдига температура. Налях вода и я запалих, но вдигайки над 5000 оборота двигателя пушеше. Някой да има идея това от какво може да е?

Alex_26
12-06-2016, 10:03
Ремонт

JORDANGT
12-06-2016, 13:21
Пуши от двигателя а не от ауспуха така ли?Да няма нещо спукано по охладителната система.За разход на масло нищо не видях.

V@K@T@
12-06-2016, 14:49
Просто можеш да я форсираш и в същото време да наблюфаваш от коя част на двигателния одсег идва димът. Може да си прецакал радиатора нещо знам ли.

JORDANGT
12-06-2016, 15:19
Просто можеш да я форсираш и в същото време да наблюфаваш от коя част на двигателния одсег идва димът. Може да си прецакал радиатора нещо знам ли.

Май че е КОЛЕЖКА колега!!!

V@K@T@
13-06-2016, 12:50
Ами колежка или колега... Едва ли можем да бъдем на 100% в помощ по конкретния въпрос за това те съветвам да отидеш в няколко сервиза да я прегледат и да събереш мнения от няколко човека. Ако имаш други питанки може би ще сме по-полезни

teddywonderland
15-06-2016, 18:20
Правилно предположихте..колежка съм :D иначе писах защото уж в приятелски сервиз ама гледат да я разкарам красавицата, защото не са фенове на марката и била прекалено ниска за нашите пътища и ми заявиха, че е за основен ремонт на двигателя, което не ми се вярва. Познат, който сам си прави колата мисли, че е гарнитура на главата. Заедно с него я бяхме запалили на място и я форсирахме и тогава забелязахме, че губи масло тече доста като вдигне оборотите и двигателя пуши като че ли от дясно ;д при нея имах проблем и с пробката на картера уж я оправиха в сервиза ама май наистина искат да я разкарам колата след като прибирайки я от сервиза реших да си и видя възможностите на колата и съответно вдигах и обороти и след като я паркирах пред нас след час всичкото масло беше изтекло..имаше разход на антифриз като преди да я закарам колата налях до горе ..

roshaf
20-06-2016, 16:55
...

Изтрих това което бях написал защото явно не бях прочел добре.
Най добре е колата да я закараш на някой друг сервиз, щом не им се занимава - няма да свършат добре работата.