View Full Version : Бензинови инжектори
Здравейте! Мисля да си чистя инжекторите и след като ги свалих, видях, че на тях има някакви цифри. Преди имах и друга 155-ца с 1,8 и 8 клапана и от нея ми останаха инжекторите. На сегашната веднъж направих тази манипулация с чистенето, но беше отдавна и не си спомням дали не свалих нейните дюзи и не сложих тези от старата ми кола, но вече почистени. Сега обаче , като правя сравнение виждам, че сегашните ми дюзи и тези свалените са с различни цифри. Та, въпроса ми е имат ли значение тези цифри за работата на инжекторите?
Абе едно време като се занимавах с 33 и 155 ми казваха, че има. Но аз не съм привърженик на чистенето, щото съм гледал какво правят. А и едно такова чистене ме скара с човек, с който не исках да се карам
Слагаш някоя изпитана добавка, магистралата, няколко километра на 6000 оборота и си готов
Furious 155
22-06-2016, 09:20
Номерата на инжекторите ги индентифицират като такива - съпротивление, корпус, размери и дебит при определено налягане. Както се казва - всичко има значение!
Ето една доста подробна таблица за инжектори:
http://users.erols.com/srweiss/tableifc.htm
Благодаря за инфото! Дългия номер при мен съвпада, даже го намерих и в тязи таблица. Но има едни трицифрени номера, които са различни.
Това е снимка на двата и жектора.
mimouzunov
23-06-2016, 12:49
Това е снимка на двата и жектора.
Дюзите на всичко верижно (а и не само) 155 са еднакви... По спомени 190 кубикови... Тоя трицифрения номер по-скоро мяза на производствена дата или нещо от тоя сорт (нее важен демек)
Дюзите на всичко верижно (а и не само) 155 са еднакви... По спомени 190 кубикови... Тоя трицифрения номер по-скоро мяза на производствена дата или нещо от тоя сорт (нее важен демек)
И аз така знам. Различните дюзи били с различни цветове
Това е така, но все пак различните фирми си имат различно оцветяване.
За това гледаш цифрите, а после таблицата.
Мнозина гледат само дебита, а не обръщат внимание не съпротивлението. По тоя начин съм виждал как се горят комп или дюзи.