PDA

View Full Version : Помогнете - обезвъздушаване съединител АЛФА 166

италианеца
27-06-2016, 14:59
Здравейте колеги - имам странен проблем - долната помпа на съединителя протече, в сервиз ми я смениха, затвориха всичко и вече втори ден не могат да обезвъздушат системата. . . Бегачката е АЛФА 166, 2,4jtd 185к.с. 2007г. . . Когато стана белята и ми изтече маслото забелязах, че от казанчето на спирачната течност не липсва масло - може ли да се захранва от отделно казанче, например да е върху педала на съединителя, при горната помпа някъде. . .

ecotronic
27-06-2016, 15:09
Няма друго казанче.
Проверете да няма запушване на входната тръба на помпата.
Трябва да се обезвъздушава от щуцера за обезвъздушаване в предната част на горния цилиндър.

Alex_26
27-06-2016, 16:14
Чакай, чакай, ти си с лагер помпа, нали? На самата нея има за обезвъздушаване

lordliness
27-06-2016, 16:36
Долната помпа коя е според теб?

Alex_26
27-06-2016, 17:23
Цитат:
Първоначално публикувано от lordliness http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1483625#post1483625)
Долната помпа коя е според теб?

Абе аз не те гледам теб, а моят любимец.

---------- Post added at 17:23 ---------- Previous post was at 17:19 ----------

Цитат:
Първоначално публикувано от италианеца http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1483588#post1483588)
Здравейте колеги - имам странен проблем - долната помпа на съединителя протече, в сервиз ми я смениха, затвориха всичко и вече втори ден не могат да обезвъздушат системата. . . Бегачката е АЛФА 166, 2,4jtd 185к.с. 2007г. . . Когато стана белята и ми изтече маслото забелязах, че от казанчето на спирачната течност не липсва масло - може ли да се захранва от отделно казанче, например да е върху педала на съединителя, при горната помпа някъде. . .

Като обезвъздушават, има ли изтичане на масло като помпат отнякъде? Например да е протекло от кутията на съединителя?
От общото казанче влиза в помпата на педала, виж някъде за теч дори в купето или за прищипан маркуч от казанчето до помпата на педала

lordliness
27-06-2016, 17:42
Питам автора коя помпа нарича горна. Ако каже ще му кажа как се обезвъздушава.

iveli
27-06-2016, 22:19
Лорде автора е на 5мнения Не го тормози с въпроси Просто му подайте темата Съжалявам че немога аз да свърша това То помпи работни цилиндри А моето мнение е че и аз много се блъсках като обезвъздушавах моята Надуване с уста помпене чакане и така доста пъти

италианеца
27-06-2016, 23:18
Ами горна помпа имам предвид на педала - при някои автомобили имало отделно казанче с отделно масло именно върху педала - така ми казаха разни разбирачи - как е при моята не знам. . .

lordliness
27-06-2016, 23:35
Казанчето е едно. Трябва да се върнеш при тези, които са ти сменили помпата на педала да и откачат изходящия маркуч и първо да обезвъдушат там. Няколко пъти, ако е необходимо. И чак след това другата помпа от щуцера. Не знам дали са процедирали така. Това е начина. Докато стане. Мъка е и сам няма да можеш сигурно.

myato
28-06-2016, 09:13

Нали това е в сервиз? Като не могат да я обезвъздушат гравитачно, работата се прави с вкарване на спирачна течност обратно, под налягане. Някой е натиснал педала, когато системата е била празна и буталото на помпата е заседнало. Ако не го избута обратното налягане, следва разглобяване, за да се върне буталото в изходно полажение.

италианеца
29-06-2016, 10:04
Готово - оправиха я, след като смениха и горната помпа - не правила налягане. . . Сега обаче педала стана по-твърд и с по-къс ход, не слиза чак до долу. . . Както и да е - може би като покарам ще се оправи. . . Благодаря на всички за инфото!

myato
29-06-2016, 13:19
Готово - оправиха я, след като смениха и горната помпа - не правила налягане. . . Сега обаче педала стана по-твърд и с по-къс ход, не слиза чак до долу. . . Както и да е - може би като покарам ще се оправи. . . Благодаря на всички за инфото!

Уфф. С прискърбие ще ти кажа, че по-вероятно е да има продължение по темата. Дълго е да обяснявам защо.

Alex_26
03-07-2016, 14:07
Уфф. С прискърбие ще ти кажа, че по-вероятно е да има продължение по темата. Дълго е да обяснявам защо.
Вика му се съединител долу