View Full Version : Относно редактиране на стари постове - забрана ?
potrebitel22
12-07-2016, 16:42
Привет на всички,
гледам и тук има разни хора, които питат, след като им се отговори се "обиждат" или не знам какво и си затриват постовете.
Така нито може да се разбере какъв е бил проблема, нито как да се реши.
Това е леко безобразно нещо - някои идва, пита, решава му се проблема и после майната му на другите...
Понеже отскоро следя форума, за тази тема става дума:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=93565
Вероятно има и други.
Няма ли начин да се "заключат" постове над ден-два, за да не се правят такива глупости ?
ecotronic
12-07-2016, 17:08
Привет на всички,
гледам и тук има разни хора, които питат, след като им се отговори се "обиждат" или не знам какво и си затриват постовете.
Така нито може да се разбере какъв е бил проблема, нито как да се реши.
Това е леко безобразно нещо - някои идва, пита, решава му се проблема и после майната му на другите...
Понеже отскоро следя форума, за тази тема става дума:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=93565
Вероятно има и други.
Няма ли начин да се "заключат" постове над ден-два, за да не се правят такива глупости ?
+1
Напълно споделям казаното.
В правилата на форума е казано, че подобно действие е "нежелателно".
Има потребители, които никога не редактират стари постове, освен ако те не съдържат справочна информация, която следва да бъде актуализирана периодично.
Има и потребители, които по една или друга причина, системно трият свои стари постове.
Това тотално изопачава дадена дискусия.
В контекста на горното, аз не разбирам, какво точно означава думата "нежелателно".
Хубаво е да има някакъв период от време, примерно час за редакция, после да не може да се редактира, а само модератор да действа. Някой път като чета дискусия прилича на монолог.
Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
lordliness
12-07-2016, 18:36
Може и по друг начин, използваш винаги цитат при отговор и няма триене и да искат :) , освен ако не решат да трият всички
ecotronic
12-07-2016, 20:06
Има и друго, макар и не във връзка с дискутирания въпрос.
В някои чужди форуми си имат рейтингова система. С нея всеки потребител може да оцени даден пост. Така постовете от дадена тема се класират по значимост на информацията и когато търсиш нещо, попадаш директно "в десятката", без да е нужно да губиш часове в четене на спам.
lordliness
12-07-2016, 20:46
Има и друго, макар и не във връзка с дискутирания въпрос.
В някои чужди форуми си имат рейтингова система. С нея всеки потребител може да оцени даден пост. Така постовете от дадена тема се класират по значимост на информацията и когато търсиш нещо, попадаш директно "в десятката", без да е нужно да губиш часове в четене на спам.
Да не може да го изтриеш после :)
Повечето теми са без решение, пита някой, решава го после някак проблема и не смята за необходимо да каже как. Такива кухи теми направо трябва да заминават в кофата и да има раздел- ''Изтрити теми'', който иска да ги чете
Пълно е с такива теми.
Други се правят на интересни- ''имаш лично''
И полезна информация почти няма.
dimitar_vd62
12-07-2016, 22:14
Да не може да го изтриеш после :)
Повечето теми са без решение, пита някой, решава го после някак проблема и не смята за необходимо да каже как. Такива кухи теми направо трябва да заминават в кофата и да има раздел- ''Изтрити теми'', който иска да ги чете
Пълно е с такива теми.
Други се правят на интересни- ''имаш лично''
И полезна информация почти няма.
Щот не е фен на марката и нема пари за БМВ а кифлата чака да я водят на дискотека.Другите явно са уцелили нещо и не казват тайната на всеки.
potrebitel22
13-07-2016, 21:10
Явно живеенето в Италия ти се отразява на чувствителността :hehehm:
Старите теми нямат снимки, защото са качвани на хостинги, които вече не съществуват.
Администраторите на няколко пъти са призовавали да се ползва функцията на форума за качване на снимки, за да се запазват.
Така че това реване, че стари теми са така си има техническо обяснение, стига да можеш да го разбереш.
Иначе супер, прави :kissy: постъпки, като това да си редактираш постовете с информация, пък после говори за български постъпки. При теб не само завистливостта се обажда, ами явно и доста повече.
Явно живеенето в Италия ти се отразява на чувствителността :hehehm:
1. Не на чувствителността, а на просташкото самочувствие
2. Човека избива комплекси, понеже е под чехъл
3. Не си фантазирам за горните 2 :evil:
Пояснение по точка 2 за късата ти памет: отнася се за темата дето мрънкаше че жена ти не ти позволила да си лепнеш ония циганските лепенки. :big_whoops:
Не се плескай по дебилската тиква
Че да не би и аз да съм дресиран като пудел, че да изпълнявам команди? :)
Ще ти се извиня за първата точка обаче, тъй като прибързано обвиних емиграцията без да взема в предвид влашката жилка. Дебилно от моя страна, наистина :big_whoops:
dimitar_vd62
14-07-2016, 13:46
Що ти като ми отговори качи ли снимка да видя как е- не....ще отговоря наместо теб не ми качи.Е аджаба защо съм длъжен аз да се превръщам в фотограф да ви качвам висококачествени снимки на това кое как !От сега нататък само писане майка ненте снимки..
Аз също разгледах форума и в важни теми снимките ги няма а линковете ме пращат в 5 глуха ! Като например
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=6391 има и още но ще си ги намерите сами виждам някой с това се занимават по цял ден !
А между другото установих,че снимките ви дразнят (обажда се българската завистливост ) за туй
И между другото такива глупости ли трябва да чета в тема си..аз нищо не разбрах какво иска да каже господина
Господина искаше да каже че самото сд няма опция да се пуска и спира със завъртане на ключа, понеже доколкото разбрах търсите проблема в колата или окабелаването.Ако нещо не съм разбрал и поста ми е неуместен , не го вземайте под внимание.
ecotronic
14-07-2016, 17:15
Господина искаше да каже че самото сд няма опция да се пуска и спира със завъртане на ключа, понеже доколкото разбрах търсите проблема в колата или окабелаването.Ако нещо не съм разбрал и поста ми е неуместен , не го вземайте под внимание.
Винаги ми е било чудно, как така някой не разбира нещо, но иначе разбира, че то е глупост.
Мен ми е било винаги чудно как така някой хора сами се определят,че са големи разбирачи от всичко, а иначе са кръгла нула.Е то освен в някой форум къде другаде ще му четат глупостите който той пише и си мисли,че са най правилните
Именно. Като един човек прочел на филтъра, че трябва да го смазва с масло, а не прави разлика между съществително и глагол в изречението.
:choice:
ecotronic
14-07-2016, 19:45
Когато си нервак, това може да бъде оправено с медикаменти, ако си ги пиеш редовно.
Когато си галош, това си е за цял живот.
ecotronic
14-07-2016, 20:55
Ай стига психясва вече. :dyrvo_v_kenefa:
Ходи се лекувай някъде или драскай във форума за шизофреници.
Много ми е интересно, как галош, като теб разбира, кой и какво знае или не знае.
Виж сега...нервак силно казано ,но когато такива мишоци като теб зад клавиатурата се правят на нещо си
О, иронията... :roll:
Абе плъх нещастен много си силен зад клавиатурата..това да не е форум за правопис я марш от там дето си ....
Ама я гледай - гузен негонен бяга.
Тук не става въпрос за правопис. Правиш ли разлика между двете думи, които съм написал, че очевидно не правиш, щом ми говориш за правопис.
И точно защото не правиш разликата, то не може да си преведеш изречението правилно. Това още тогава ти го спестих, ама карай.
А и ме радваш как сам квалифицираш българските черти, а сам не виждаш колко си им силен поддръжник и даваш личен пример. Ама друго си е да живееш в Италия.:scherzkeks:
Alfa User
15-07-2016, 17:51
До тука - поне 3 причини за як бан на даден потребител виждам ...
Но явно на модовете все още им е забавно колко още простотия ще се излее, преди да се престрашат да яхнат метлата :)
P.S. Или може би просто чакат потребителя да натрупа достатъчно точки за перманент? :pancake:
digitalundgrd
15-07-2016, 23:50
Да нещо такова...
lordliness
16-07-2016, 17:58
Ако може и някой да оправя правописните грешки ще е много добре, навсякъде е ясно , че няма да стане, но поне в заглавията, защото гледката е тъжна
Alfa User
16-07-2016, 22:51
Остава сега и да си искате старите модове обратно на линия ... и ще живне форума :D
thecleaner
16-07-2016, 23:08
Остава сега и да си искате старите модове обратно на линия ... и ще живне форума :D
Нема нужда, с дърти ....., нов бардак не се прави нали знаеш ;)
dimitar_vd62
16-07-2016, 23:42
То общо взето пиянската тема е най възпитана и коректна.
Нема нужда, с дърти ....., нов бардак не се прави нали знаеш ;)
Па дололкото помня достс години си на линия и ти :pancake::pancake:
thecleaner
17-07-2016, 12:21
Па дололкото помня достс години си на линия и ти :pancake::pancake:
Нема как да не помниш мамин ;) аз съм твоя кошмар, и...
http://i.giphy.com/I79LJnc93nufe.gif
ecotronic
17-07-2016, 12:38
Благородно ти завиждам, защото той пък е моя кошмар :)
Благородно ти завиждам, защото той пък е моя кошмар :)
Требе и ти да си имаш като почнеш да се улисваш с интеграло-диференциални безсмислени разсъждения
---------- Post added at 14:13 ---------- Previous post was at 14:10 ----------
http://i.giphy.com/I79LJnc93nufe.gif
Охмамче, на е си от най-добрите и справедливи
digitalundgrd
17-07-2016, 14:38
Факта, че пишеш все още след 10тата ти регистрация говори сам по себе си, че нещата в момента са достатъчно демократични и не виждам да имаш причина за да негодуваш от модераторите.
Повярвай ми с твоя "специфичен" стил на писане всеки може да те разпознае на 10тия ти пост, независимо от ника, който ползваш и си регистрирал ;)
Представи си, че си нещо подобно на слон носещ розов МИШИ костюм за дегизировка - т.е. не върши работа ;)
ecotronic
17-07-2016, 15:02
Представи си, че си нещо подобно на слон носещ розов МИШИ костюм за дегизировка - т.е. не върши работа ;)
:rotfl:
Той общо взето и като слон в стъкларски магазин се държи във форума :)
Факта, че пишеш все още след 10тата ти регистрация говори сам по себе си, че нещата в момента са достатъчно демократични и не виждам да имаш причина за да негодуваш от модераторите.
Повярвай ми с твоя "специфичен" стил на писане всеки може да те разпознае на 10тия ти пост, независимо от ника, който ползваш и си регистрирал ;) - нарочно
Не се оплаквам, но и не мисля, че цари демокрация. Повечето са корпоративни интереси. А и не можеш да отречеш, че Форумът е много западнал. Имате си един многознайко, който е навсякъде с по много постове и една тапишонка, която освен два прякора (които явно са по негов адрес в реалността), нищо съществено не казва
ivan dimitrov
17-07-2016, 22:44
Имате си един многознайко
Кои сме ние, които си имаме? Това виртуално "място" не случайно се нарича форум. Всички регистрирали се участници сме заедно в кюпа. Качеството му си зависи от нас.
А каква беше темата?!:dyrvo_v_kenefa:
Той общо взето и като слон в стъкларски магазин се държи във форума :)
Хехе, кат катерицата от Ледена епоха е по точно.
Кои сме ние, които си имаме? Това виртуално "място" не случайно се нарича форум. Всички регистрирали се участници сме заедно в кюпа. Качеството му си зависи от нас.
И от модераторите. Хареса ми лафа на чистача за бардака.
И по темата - не трябва да се трие след определено време или последвал пост
:bowdown::bowdown:
Това ми хареса.
Но със сигурност такъв мега объркан технически инвалид-карък не съм срещал в моя живот.
Техническите му познания се свеждат до почти нулево ниво, а реално си мисли, че знае всичко. А и най-якото - от тотален невеж в някоя тема, с има-няма 5 поста по-късно става специалист по темата. Направо лудница. Че и започва да дава акъл.
Просто прогреса на дегизирания слон никога няма да го забравя. (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1480646&postcount=115)
Признавам си.
ecotronic
18-07-2016, 12:57
И да не забравяме:
"Стоманата е стомана за да бъде яка а не да се огъва" (или нещо от сорта).
Тази блестяща мисъл е достойна да бъде добавена към този списък (https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%9B%D0%BE%D0%B7%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B8_%E2%80% 94_%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%B8_%E2% 80%94_%D0%90%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B8). :)
Да, кажи го поне цялото - стоманата е стомана не за да се огъва и да си стои огъната. Иначе и ти щеше да си крив. (то знае ли се)
---------- Post added at 15:05 ---------- Previous post was at 15:01 ----------
харесва ми тук, че мога да споделя някоя и друга мисъл с модераторите. Моята цел не е да обидя някой, макар да ме наричат как ли не. Но нека не се трият постовете, за да може човек да си препрочита някои гениални мисли и т.н.
И да не забравяме:
"Стоманата е стомана за да бъде яка а не да се огъва" (или нещо от сорта).
Да напомня с точния цитат:
Стоманата за това е стомана, за да е яка, а не за да можеш да я деформираш.
Наистина нямат забравяне такива технически бисери.
И пак с такава история - тотален технически инвалид, който и в тотото не му върви, демек технически инвалид-карък, сяда, изчита някакви неща, които не ги разбира в крайна сметка, пробва се да улучи нещото, което е изчел и накрая се роди някакъв такъв технически бисер.
Акъл море, глава шамандура.
:clapping::clapping:
ecotronic
18-07-2016, 15:08
харесва ми тук, че мога да споделя някоя и друга мисъл с модераторите. Моята цел не е да обидя някой, макар да ме наричат как ли не. Но нека не се трият постовете, за да може човек да си препрочита някои гениални мисли и т.н.
В това, че не си триеш постовете (за разлика от някой друг) e и най-голямото ти достойнство.
Само така могат галактическите ти прозрения да останат за поколенията :)
...... Освен ако някой модератор не ги изтрие междувременно.
В това, че не си триеш постовете (за разлика от някой друг) e и най-голямото ти достойнство.
Само така могат галактическите ти прозрения да останат за поколенията :)
...... Освен ако някой модератор не ги изтрие междувременно.
Тук съм да си говоря с модераторите. Колкото до постовете ми - ти не си критерии
Тук съм да си говоря с модераторите. Колкото до постовете ми - ти не си критерии
Говори си с който искаш.
Аз съм доволен, че започнаха да заключват темите наистина, а не да ги трият и да заличават техническите бисери, които ръсиш.
Сега ми е кеф, че мога да те цитирам и да видят хората, какви ги бръщолевиш постоянно.
Лично аз не мисля, че като ти казвам, че си технически инвалид-карък, то те обиждам. Не мога да обидя човек, който си е такъв, като му казваш истината в очите.
Ако си гей и ти го кажа, не те обиждам, ама ако не си, то бих те обидил.
Ама като изръсиш поредния бисер, вече десетки такива в последно време, то си личи от самолет, че си слонче в маскировъчен костюм и няма как да заличиш тоталната ти липса на техническа култура. Просто няма как да я заличиш.
А пробата да я прикриеш, облечена в самочувствието, кеото имаш за себе си, то те правят много неориентирана личност.
В частност - технически инвалид-карък.
Гледам, че ти продължават бисерите с пълна сила. Признавам, креативен си. Направо не мога да разбера от къде ги вадиш тия бисери постоянно. Ама нормално де, като нямаш понятие как работят нещата, съчетано с грешни представи, облечени в тотално грешно самочувствие, със завършек на каръщина, защото не може да познаеш нищо на принципа проба-грешка, не случайно е довело до прякора ти на "технически инвалид-карък".
Я кажи, че още чакам отговорът ти - дизела трябва ли да разтовари турбото като отпуснеш газта, защото въздуха от турбото няма къде да отиде?
Говори си с който искаш.
Аз съм доволен, че започнаха да заключват темите наистина, а не да ги трият и да заличават техническите бисери, които ръсиш.
Сега ми е кеф, че мога да те цитирам и да видят хората, какви ги бръщолевиш постоянно.
Лично аз не мисля, че като ти казвам, че си технически инвалид-карък, то те обиждам. Не мога да обидя човек, който си е такъв, като му казваш истината в очите.
Ако си гей и ти го кажа, не те обиждам, ама ако не си, то бих те обидил.
Ама като изръсиш поредния бисер, вече десетки такива в последно време, то си личи от самолет, че си слонче в маскировъчен костюм и няма как да заличиш тоталната ти липса на техническа култура. Просто няма как да я заличиш.
А пробата да я прикриеш, облечена в самочувствието, кеото имаш за себе си, то те правят много неориентирана личност.
В частност - технически инвалид-карък.
Гледам, че ти продължават бисерите с пълна сила. Признавам, креативен си. Направо не мога да разбера от къде ги вадиш тия бисери постоянно. Ама нормално де, като нямаш понятие как работят нещата, съчетано с грешни представи, облечени в тотално грешно самочувствие, със завършек на каръщина, защото не може да познаеш нищо на принципа проба-грешка, не случайно е довело до прякора ти на "технически инвалид-карък".
Я кажи, че още чакам отговорът ти - дизела трябва ли да разтовари турбото като отпуснеш газта, защото въздуха от турбото няма къде да отиде?
Има тема за мен, моля драскай там
dansguardian
21-07-2016, 15:46
Да, кажи го поне цялото - стоманата е стомана не за да се огъва и да си стои огъната. Иначе и ти щеше да си крив. (то знае ли се)
---------- Post added at 15:05 ---------- Previous post was at 15:01 ----------
Стоманата не е задължително да възвръща първоначалната си форма след огъване. Стоманата е желязо-въглеродна сплав със съдържание на въглерод до 0.6 процента (от 0.6-2.0 процента вече се води чугун). Колкото повече е наличието на въглерод, толкова по-здрава е стоманата. А закалената стомана не подлежи на запазване на формата, която и е придадена при деформация.
П.С. Завършил съм "Машиностроене" с 5.97 ;)
ecotronic
21-07-2016, 17:07
Стоманата не е задължително да възвръща първоначалната си форма след огъване. Стоманата е желязо-въглеродна сплав със съдържание на въглерод до 0.6 процента (от 0.6-2.0 процента вече се води чугун). Колкото повече е наличието на въглерод, толкова по-здрава е стоманата. А закалената стомана не подлежи на запазване на формата, която и е придадена при деформация.
До 2% съдържание на въглерод - гарантирано се води стомана!
nickgaidarov
21-07-2016, 19:49
...
lordliness
21-07-2016, 21:22
Този път - поздравления, алфисте-идеалист!
А за сведение на колегата dansguardian, чугун се води желязо-въглеродна сплав със съдържание на въглерод от 2%, по-точно 2,14% до 6.67%.
Гайдаров е най- добрият в тази област.
E не всички са учили желязо-въглеродната диаграма..:machinegunner:
nickgaidarov
21-07-2016, 22:37
...
:tongue2:
май само аз съм учил "черна металургия" от пишещите тука,та положението е следното:
над 0.7та чак до 2.1 % се водят не чугуни, а инструментални стомани,под 0.7 са конструкционни.По спомен последната марка беше Ст70 и след това почваха у-тата -например У7 -това е по бдс и гост стандартите.
Освен това, тъй като специалността ми е "Обработка на металите чрез пластична деформация " смея да твърдя ,че всяка стомана си възвръща първоначалната си форма след огъване ,стига приложеното усилие да е по-малко от минимално необходимото за започване на пластичната деформация,т.е.всяка стомана си има и еластична ,и пластична деформация -няколко години съм поработил и на прокатен стан за студено валцоване където има и от двата вида деформация по много, така съм имал възможността да видя как теорията се потвърждава от практиката.
:tongue2:
май само аз съм учил "черна металургия" от пишещите тука,та положението е следното:
над 0.7та чак до 2.1 % се водят не чугуни, а инструментални стомани,под 0.7 са конструкционни.По спомен последната марка беше Ст70 и след това почваха у-тата -например У7 -това е по бдс и гост стандартите.
Освен това, тъй като специалността ми е "Обработка на металите чрез пластична деформация " смея да твърдя ,че всяка стомана си възвръща първоначалната си форма след огъване ,стига приложеното усилие да е по-малко от минимално необходимото за започване на пластичната деформация,т.е.всяка стомана си има и еластична ,и пластична деформация -няколко години съм поработил и на прокатен стан за студено валцоване където има и от двата вида деформация по много, така съм имал възможността да видя как теорията се потвърждава от практиката.
Така, имам питане. Започне ли пластичната деформация не води ли до счупване? И ако разтеглиш зегерката до толкова, тя не си ли губи еластичността?
ecotronic
22-07-2016, 11:07
Така, имам питане. Започне ли пластичната деформация не води ли до счупване? И ако разтеглиш зегерката до толкова, тя не си ли губи еластичността?
Нещата са много по-сложни отколкото ти се струват. Обикновено при пластична деформация в определени граници не се получава счупване/скъсване, но се получава допълнителна повърхностна закалка (наклеп).
Сигурен съм, че колегата, който се е занимавал със студено валцуване ще потвърди това. Често пъти след студено валцуване и съответно пластична деформация, повърхностното закаляване е нежелано. Поради това в последствие се налага загряване на проката до определена температура за да се премахне закалката. Това се нарича "отгряване".
Не бяхме ли на мнение, че зегерката не може да се разтегне посмъртно?
Нещо много бързо забравяш доскорошните ти позиции ми се струват. Че чак и предложение на тази твоя теза имаш, за да изкараш доста пари. Нищо не правиш по въпроса. Просто да ти припомня. :magic:
Нещата са много по-сложни отколкото ти се струват. Обикновено при пластична деформация в определени граници не се получава счупване/скъсване, но се получава допълнителна повърхностна закалка (наклеп).
Сигурен съм, че колегата, който се е занимавал със студено валцуване ще потвърди това. Често пъти след студено валцуване и съответно пластична деформация, повърхностното закаляване е нежелано. Поради това в последствие се налага загряване на проката до определена температура за да се премахне закалката. Това се нарича "отгряване".
Не питам нито теб, нито тапишонката. Вие не сте в час с материята и тук
В сучай ,че приложим сила която да доведе до пластична деформация на зегерката ,реално тя ще получи друга форма,като същественото в случая е, че се променя структурата и формата на зърната в метала там където е деформирана и това се нарича наклеп .Счупване ще се получи, ако продължим да увеличаваме прилаганата сила или преминем границата на ковкост .
Ако внимателно я огънем без да я чупим, еластичноста продължава да съществува след преустановяване на прилагането на силата водеща до пластична деформация,но интересното е че се наблюдава повишаване на максималното ниво на силата на еластичната деформация в следствие на образувания наклеп и съответното повишаване на якостта ..
Ако прекалим със силата,дори и да счупим зегерката,парчетата ще запазят еластичността си.
Възтановяването на структурата на претърпял пластична деформация метал или по-точно сплав(ако трябва да съм прецизен) се прави чрез рекристализационно отгряване-което представлява загряване до определена температура и задържане на нея за определено време с последващо контролирано по скорост охлаждане като тези параметри могат да варират в широки граници в зависимост от това каква структура на метала ни е нужна.Има много и различни отгрявания ,отвръщания,нормализации и т.н.. Това си е всъщност отделен раздел в този област на науката известен като "Термична обработка на металите" и може да се каже,че е черешката на тортата в металургията .
И всичко това е така,ако сплавта е с правилния химичен състав.
Тия зегерки като гледам как ги кривят колегите...са едва ли не от стамана 3 :) То проблемите от тук идват според мен.
В сучай ,че приложим сила която да доведе до пластична деформация на зегерката ,реално тя ще получи друга форма,като същественото в случая е, че се променя структурата и формата на зърната в метала там където е деформирана и това се нарича наклеп .Счупване ще се получи, ако продължим да увеличаваме прилаганата сила или преминем границата на ковкост .
Ако внимателно я огънем без да я чупим, еластичноста продължава да съществува след преустановяване на прилагането на силата водеща до пластична деформация,но интересното е че се наблюдава повишаване на максималното ниво на силата на еластичната деформация в следствие на образувания наклеп и съответното повишаване на якостта ..
Ако прекалим със силата,дори и да счупим зегерката,парчетата ще запазят еластичността си.
Възтановяването на структурата на претърпял пластична деформация метал или по-точно сплав(ако трябва да съм прецизен) се прави чрез рекристализационно отгряване-което представлява загряване до определена температура и задържане на нея за определено време с последващо контролирано по скорост охлаждане като тези параметри могат да варират в широки граници в зависимост от това каква структура на метала ни е нужна.Има много и различни отгрявания ,отвръщания,нормализации и т.н.. Това си е всъщност отделен раздел в този област на науката известен като "Термична обработка на металите" и може да се каже,че е черешката на тортата в металургията .Благодаря ти. някога съм я учил тая част, но не като основен предмет.
Ами сегментите на буталата как са? Виждал съм нови как се ратварят и други как направо се чупят. Вторите бяха качествени
---------- Post added at 16:51 ---------- Previous post was at 16:50 ----------
И всичко това е така,ако сплавта е с правилния химичен състав.
Тия зегерки като гледам как ги кривят колегите...са едва ли не от стамана 3 :) То проблемите от тук идват според мен.
Не знам точно параметрите на стомана 3, но наистина турските зегерки не са с най-доброто качество явно
Ами сегментите на буталата как са? Виждал съм нови как се ратварят и други как направо се чупят. Вторите бяха качествени[COLOR="Silver"]
Вероятно и първите са били качествени.По-скоро за качеството може да се съди, ако след известен период на употреба почти нямат разлика с нови ,не са направили поражения по ризите и разхода на масло е в нормите.
Точно това с разтварянето и чупенето е несериозно,нещо като виното ,ако е направило малко утайка в бутилката значи е некачествено.
Най-добре питай някой учил ДВГ,с буталните пръстени филма е голям,трябва да са с точно определена еластичност,т.е. да притискат към цилиндъра с определена сила,да издържат на температурни цикли,да не отблъскват смазката,повърхностния слой да е с определена износоустойчивост и твърдост пък отвътре да са яки и т.н.
ecotronic
23-07-2016, 18:11
.....с буталните пръстени филма е голям,трябва да са с точно определена еластичност,т.е. да притискат към цилиндъра с определена сила,да издържат на температурни цикли,да не отблъскват смазката,повърхностния слой да е с определена износоустойчивост и твърдост пък отвътре да са яки и т.н.
Ще допълня и това, че не трябва пък и да са прекалено твърди.
Аз да попитам "ВЕЗДЕСЪЩИТЕ"
-защо като ударим една врата фронтално кънти,а като я ударим странично не кънти?
От състава на мат'ряла ли е нещо?
-----------
Пай сеее ...
Вероятно и първите са били качествени.По-скоро за качеството може да се съди, ако след известен период на употреба почти нямат разлика с нови ,не са направили поражения по ризите и разхода на масло е в нормите.
Точно това с разтварянето и чупенето е несериозно,нещо като виното ,ако е направило малко утайка в бутилката значи е некачествено.
Най-добре питай някой учил ДВГ,с буталните пръстени филма е голям,трябва да са с точно определена еластичност,т.е. да притискат към цилиндъра с определена сила,да издържат на температурни цикли,да не отблъскват смазката,повърхностния слой да е с определена износоустойчивост и твърдост пък отвътре да са яки и т.н.
Не трябва да се кривят, а да се чупят беше отговорът
---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:51 ----------
Ще допълня и това, че не трябва пък и да са прекалено твърди.
Има ли нещо да не знаеш?
с чело ли я удряш ?
С ръка,не с чело :)
-----------
Пай сеее ...
ecotronic
23-07-2016, 21:23
Има ли нещо да не знаеш?
Успокой се - има. И то ужасно много неща.
А това за сегментите го казвам от личен опит, щото едни прекалено твърди сегменти ми изядоха ризите за 30К.
Сегментът трябва да е толкова твърд, че хем да не се износва но не и прекалено твърд за да не яде ризите. Ти прецени, кое от двете е по-добре.
Вместо да ми се зъбиш, можеш да извлечеш полза от това сведение.
Не трябва да се кривят, а да се чупят беше отговорът
Баце,а варианта едните да започват да се кривят чак след като се приложи по-голяма сила от тази при която другите се чупят как го разбираш?
А най-убаво е да си водим дебата във вагон-ресторанта сутрин между 8 и 9 когато съм в кондиция да разсъждавам,щото сега отивам да бачкам с таксито и съм с четвърт мозък.
Из София ли въртиш?
-----------
Пай сеее ...
Баце,а варианта едните да започват да се кривят чак след като се приложи по-голяма сила от тази при която другите се чупят как го разбираш?
А най-убаво е да си водим дебата във вагон-ресторанта сутрин между 8 и 9 когато съм в кондиция да разсъждавам,щото сега отивам да бачкам с таксито и съм с четвърт мозък.
Едните ги извих на спирала като тел, другата на половин оборот се счупи
Писна ми да серете във всички теми и раздели.:bash:
Всеки написал каквото и да било след този пост го пращам да си почива. И без това е лято.
Отваряйте си теми в ОБЩИ. Там ако искате се омажете хубаво с изаканото по целия форум!