PDA

View Full Version : отностно боксера

cvetelin
20-04-2007, 15:34
здравейте колеги,
интересно ми е чета,чета за валове за турбини за чипове и т.н. и се говори само за Т.С. мотора. На боксеров мотор как може да се докара накое конче отгоре. Самият мотор позволява ли и т.н. Много ми е интересно, защото никъде не видях(а може би толкова съм гледал) някой да е правил нещо на боксер.

75 2.0 turbo
20-04-2007, 20:32
скучно ли ти е или си чешеш езика :lol: :lol: :lol: тея боксьори едвам кретат на атмосферно налягане ти искаш да го прескачаш :wink: :wink:

cvetelin
20-04-2007, 21:38
скучно ли ти е или си чешеш езика :lol: :lol: :lol: тея боксьори едвам кретат на атмосферно налягане ти искаш да го прескачаш :wink: :wink:

бе интересно ми е нищо повече. щото никъде нищо не пише за тях :)
ти па веднага да ме скастриш :>

turbi
21-04-2007, 00:08
Имаше едни англичани , дето доста успешно докарват за 1.7 матора до кам 200 коня..... па май беше и нагоре... Ама цифрите са....
Ще шотарся и постна

75 2.0 turbo
21-04-2007, 21:33

бе интересно ми е нищо повече. щото никъде нищо не пише за тях :)
ти па веднага да ме скастриш :>
не те кастря вее тва е истината за боксьорчетата :lol:

turbi
22-04-2007, 00:09
нещо търся и не го намирам, но има нещо друго интересно, което намерих по темата....
http://www.alfa-pages.co.uk/phpBB3/index.php :wink:

cvetelin
22-04-2007, 13:06
нещо търся и не го намирам, но има нещо друго интересно, което намерих по темата....
http://www.alfa-pages.co.uk/phpBB3/index.php :wink:

мерси

turbi
22-04-2007, 13:08
зациклих на темата... ше тарся оше

ivelin
23-04-2007, 00:27
аве хора не ви ли омръзна да спорите вече?Кво значение има боксер т.с?все е Алфа ве пичове.Няма значение ква.И тъй като се видя вече кое е по добро на "Драг",остава само да се пробват и на "Италианско"и всичко е О.К...ако не е пробвано вече де :oops:

75 2.0 turbo
24-04-2007, 00:49
аве хора не ви ли омръзна да спорите вече?Кво значение има боксер т.с?все е Алфа ве пичове.Няма значение ква.И тъй като се видя вече кое е по добро на "Драг",остава само да се пробват и на "Италианско"и всичко е О.К...ако не е пробвано вече де :oops:
ти пиян ли си вее де видя спор :shock:

V_G_Z
24-04-2007, 08:25
Имаше едни англичани , дето доста успешно докарват за 1.7 матора до кам 200 коня..... па май беше и нагоре... Ама цифрите са....
Ще шотарся и постна
AHM motorsport

Venci
24-04-2007, 21:32
По темата ми идва на ум една интересна подробност, а именно, че при боксера коляновия вал лежи на едва три основни лагера. Другото ми е много интересно къде точно ще "застане" турбината? Чувал съм за 33-ки без парно, а на негово място нейде из коша се подвизава охлюва, ама това вече не става много за нормално каране.

Bobo
24-04-2007, 22:21
По темата ми идва на ум една интересна подробност, а именно, че при боксера коляновия вал лежи на едва три основни лагера. Другото ми е много интересно къде точно ще "застане" турбината? Чувал съм за 33-ки без парно, а на негово място нейде из коша се подвизава охлюва, ама това вече не става много за нормално каране.

Събери малко парички дай една 33-ка и ше видиш как се прави :lol: :wink:

Mind_Control
24-04-2007, 22:30

Е на субару и порше как слагат турбо...

turbi
24-04-2007, 23:26
Ще шотарся и постна
AHM motorsport

тиа са да

V_G_Z
24-04-2007, 23:51
ем ето на какво прилича боксер с турбо :o успех :lol:

Sergey_gigov
20-06-2007, 10:12
изглежда добре :D искам и аз такова хахаха - а приблизително каква цифра трябва да си приготви човек за тая джаджа ?- въпреки че никога не се снае - какво ще се сменя по двигателя - говоря просто имагинерно - колко парички струва една турбина кулер генерация и такива неща .
колко коня ще се докарат от търбото ? и в другия случай - ако се сложат само валове - какво се прави - на тях им знам приблизително цената , но не знам колко ще вдигнат и как ще се държат на този тип двигател -
смятам че темата е много интересна и не бива да се отминава просто така с лека ръка - в случая поставих въпрос (турбо или валове или и дете на куп :) )

дано все пак някой ми отговори

vikoalfa
25-06-2007, 23:40
изглежда добре :D искам и аз такова хахаха - а приблизително каква цифра трябва да си приготви човек за тая джаджа ?- въпреки че никога не се снае - какво ще се сменя по двигателя - говоря просто имагинерно - колко парички струва една турбина кулер генерация и такива неща .
колко коня ще се докарат от търбото ? и в другия случай - ако се сложат само валове - какво се прави - на тях им знам приблизително цената , но не знам колко ще вдигнат и как ще се държат на този тип двигател -
смятам че темата е много интересна и не бива да се отминава просто така с лека ръка - в случая поставих въпрос (турбо или валове или и дете на куп :) )

Брат никой не знае пък и никой не може да направи боксер самоделка турбо в Б-я.Знам че има хора ,който ако се съберат заедно което няма да стане :cry: могат и да направят нещо ама за какво и да стане като от завода не са преценили,че може!Освен турбо требе си буталца,гарнитурки,валчета и подобни простотиики :!:изобщо треа чували с пари :shock:
Защо непременно требе турбо може да се пипнат други работи глави,гърнета,чипове,филтри,плазма или пък на 16в карбове качва магаренца доста.
Скоро ще кача снимки на глави който са доста подобрени от нормала и ще има ефект надявам се :lol:

Bobi_33
25-06-2007, 23:47

Брат никой не знае пък и никой не може да направи боксер самоделка турбо в Б-я.Знам че има хора ,който ако се съберат заедно което няма да стане :cry: могат и да направят нещо ама за какво и да стане като от завода не са преценили,че може!Освен турбо требе си буталца,гарнитурки,валчета и подобни простотиики :!:изобщо треа чували с пари :shock:
Защо непременно требе турбо може да се пипнат други работи глави,гърнета,чипове,филтри,плазма или пък на 16в карбове качва магаренца доста.
Скоро ще кача снимки на глави който са доста подобрени от нормала и ще има ефект надявам се :lol:

Ако намериш ковани бутала и биели в БГ за боксер Алфа може и да си първия в БГ с турбо-боксерна алфа ,ма да знаеш не са ефтини :wink:

Sergey_gigov
30-06-2007, 10:44
Пуснато на: Пон Юни 25, 2007 11:40 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Sergey_gigov написа:
изглежда добре искам и аз такова хахаха - а приблизително каква цифра трябва да си приготви човек за тая джаджа ?- въпреки че никога не се снае - какво ще се сменя по двигателя - говоря просто имагинерно - колко парички струва една турбина кулер генерация и такива неща .
смятам че темата е много интересна и не бива да се отминава просто така с лека ръка - в случая поставих въпрос (турбо или валове или и дете на куп )

Брат никой не знае пък и никой не може да направи боксер самоделка турбо в Б-я.Знам че има хора ,който ако се съберат заедно което няма да стане могат и да направят нещо ама за какво и да стане като от завода не са преценили,че може!Освен турбо требе си буталца,гарнитурки,валчета и подобни простотиики изобщо треа чували с пари
Скоро ще кача снимки на глави който са доста подобрени от нормала и ще има ефект надявам се

А можеш ли да ми кажеш какъв е ефекта от подобряването на главата - предполагам че ми приказваш за портване - и колко би оптимизирало работата на двигателя
за генерация и филтри - това съм го направил - следва чип , но не мисля че ще тръгне така както на мен ми се иска - нямам карбуратор - 16v само че е инжекция
и все пак с едни валчета какво ще стане ? :twisted:

Bobi_33
30-06-2007, 18:22
:shock: Абе някой ще ме светне ли, ква е тая "плазма" , че само чета тука, ама не съм наясно с тия тунинг чудеса. Извънземните ли го донасят .. какво е това?! :shock: :roll:

JJJ
30-06-2007, 19:02
:shock: Абе някой ще ме светне ли, ква е тая "плазма" , че само чета тука, ама не съм наясно с тия тунинг чудеса. Извънземните ли го донасят .. какво е това?! :shock: :roll:

Предполагам че за такива работи говори...
http://picts.atspace.com/index_files/Page367.html

Ако става дума за такива "плазмени катализатори", ми се струва че ще има ефект само при работа на бедна смес и работа на ПХ. При максимална мощност и богата смес ефекта трябва да е незабележим.

vikoalfa
01-07-2007, 00:26

Предполагам че за такива работи говори...
http://picts.atspace.com/index_files/Page367.html

Ако става дума за такива "плазмени катализатори", ми се струва че ще има ефект само при работа на бедна смес и работа на ПХ. При максимална мощност и богата смес ефекта трябва да е незабележим.
Да наистина за тва става дума и има ефект и то забележим :idea: Иначе Лисан ме светна за това,а наистина той по въпросите за тунинг боксера е извънземен :P ТС си имате Бобо ние си имаме Лисан :twisted:
Колега Гигов спортното сърце е готово и чака присаждане, главите ще имат ефект вервайми ама Лисан ми забрани да ги снимам. Надявам се при първите кръгчета с италянката да си проличи.Едно бързо разработване и най-накрая един бърз боксер :lol:За валчета незнам, но според мен не си заслужава не само заради торбата с пари ами качеството няма смисъл колкото и да се слага турбо

Sergey_gigov
03-07-2007, 17:36
остава само да ми поприказваш във финикийски знаци - колко ще ми седне това удоволствие - и след това ще почна да питам де е :"Лисан"

Събев
03-07-2007, 17:38
Lisan е лесен за откриване!
Колегата Sergey_gigov с каква генерация си и какъв филтър сложи???
И накрая усети ли някаква разлика?

Събев
03-07-2007, 17:44
vikoalfa теб те чакам да разработиш колата и
те предизвиквам на гонка, да видим дали наистина ще ти е
бърз боксера!
Дано да върви количката, да не стане друг боксер с 8кл. по-малко да те минава! :lol:
Ко ме биеш, признавам Lisan за тунингмайстор!
Майтапа настрана, но като си готов свиркай!

Lisan
03-07-2007, 21:11
бърз боксера!
Дано да върви количката, да не стане друг боксер с 8кл. по-малко да те минава! :lol:
Майтапа настрана, но като си готов свиркай! :lol: :lol: Събев,Събев горкия ти :shock: пак си спал на течение :!: :!: :!:Не само ще те бие,а ще разцепи и после ще те е срам да говориш поне един месец като миналия път,когато прееба мойта кола/вече правят бирени кутийки от нея/хем ти казах че нещо не е в ред. :!: Но всяко зло за добро и ти ще го отнесеш пръв,твойта кола я зная и нема шанс :!: :!: само трябва да я поразработи Малкия малко че всичко е ново и нема смисъл да се бърза :gayfight:

vikoalfa
04-07-2007, 00:07
бърз боксера!
Майтапа настрана, но като си готов свиркай! :lol: :lol: Събев,Събев горкия ти :shock: пак си спал на течение :!: :!: :!:Не само ще те бие,а ще разцепи и после ще те е срам да говориш поне един месец като миналия път,когато прееба мойта кола/вече правят бирени кутийки от нея/хем ти казах че нещо не е в ред. :!: Но всяко зло за добро и ти ще го отнесеш пръв,твойта кола я зная и нема шанс :!: :!: само трябва да я поразработи Малкия малко че всичко е ново и нема смисъл да се бърза :gayfight:
Събев нямаш проблем за гонката :P Удоволствието е изцяло мое.Веднага разбработвам и пускам тема с записвания за гонки :twisted: ,но ти ще имаш възможноста да си пръв най-искам 1.4 тс ако може Пловдивско :lol: :lol: :lol: щото ми е в категорията :lol:
Събев ще падне голямо пляскане :smackbum: Гигов плазмата струва 350-400лв с една година гаранция, за главите са нужни 200лв и една седмица може и да се измислят отстъпки. Като стане готова каручката ще напиша списък с цените на нещата имащи ефект.Все пак има разлики между твоя и моя мотор :D

Р.S. Събев имаш страшна кола,а пък Дригата :shock: лелелеле невероятен Спринт мамо качете снимки на красавиците не ги криите
:oops: нека видат и завиждат :wink:

solar73
04-07-2007, 03:16
събев ми аз ве4е половин година те 4акам след като ме предизвика ама никъв те няма :boost:

vikoalfa
04-07-2007, 16:33
бърз боксера!
Събев нямаш проблем за гонката :P Удоволствието е изцяло мое.Веднага разбработвам и пускам тема с записвания за гонки :twisted: ,но ти ще имаш възможноста да си пръв най-искам 1.4 тс ако може Пловдивско :lol: :lol: :lol: щото ми е в категорията :lol:
Събев ще падне голямо пляскане :smackbum: Гигов плазмата струва 350-400лв с една година гаранция, за главите са нужни 200лв и една седмица може и да се измислят отстъпки. Като стане готова каручката ще напиша списък с цените на нещата имащи ефект.Все пак има разлики между твоя и моя мотор :D

Р.S. Събев имаш страшна кола,а пък Дригата :shock: лелелеле невероятен Спринт мамо качете снимки на красавиците не ги криите
:oops: нека видат и завиждат :wink:
Абе къв съм идиот 400лв дадох и за плазма и главите.Много ме е напекло слънцето :lol: май ше треа клима да слагам :lol: :lol: :lol:

Събев
04-07-2007, 17:57
Lisan ти ми знаеш колата, но незнаеш колко върви!
Твоята кола......извинявай ама не ми удържа нещо бате, само
знам че не вървеше и на половината на моята!
Надявам се да си направил всичко необходимо на 16-ката на
vikoalfa че да тръгне като хората че батко ще берете срам!
Ще документираме всичко и ще пускаме на хората да гледат! :lol:
vikoalfa мерси за комплиментите, но как да пусна снимки тук на колата
като знам че ще ме наплюят хората тук!
И давай зор на Lisan да започваш да караш че те чакам след разработка! Малко не схванах нещо с това 1.4T.S.???

Събев
04-07-2007, 18:01
solar73 мен ли чакаш????????
Като те предизвиках ми каза че колата ти е 290к.с. с турбо и нитро
само че си имал скъсан рог на купето и си щял да сменяш купето!
Аз чакам да се обадиш че си готов с купето!
Ако си, нямаш грижите и без това съм обещал на пловдивчани да идвам към тяхния град, а все не намирам време!

Събев
04-07-2007, 18:21
Lisan аз какво да направя че се опита да засилиш една 16-ка и
нещо не се получи!
Защо си мислиш че твоята като не се е засилила и на хората няма да
тръгнат???
Можеш да питаш и drigata за неговата кола!
И той ще ти каже дали не му върви колата, аз като гледам тези
GOLF-ове 3-ки ли там как се наричат с 2.0 16V мотори по 150к.с. ги
прави точка с кола преднина от старта за Golfa!
А има още какво да се довършва по колите!

Lisan
04-07-2007, 19:14
И давай зор на Lisan да започваш да караш че те чакам след разработка! Малко не схванах нещо с това 1.4T.S.??? :lol: :lol: :lol: Събев,Събев пак заблуждаваш хората :lol: :lol: с твойта вървяща Алфа :!: Що не кажеш колко километра мина на въже в събота на път за Божура :shock: Теглих те точно 180км, и да ти кажа чесно верно вървеше,не можех да ти избягам :!: Па разбрах че и малко ти харчи :lol: :lol:

vikoalfa
05-07-2007, 00:05
И давай зор на Lisan да започваш да караш че те чакам след разработка! Малко не схванах нещо с това 1.4T.S.???
:lol: Стига бате спри се за малко пий една студена бира :D Стига сме спамили темата, хората ,че кажат ский ги тея кво се хранят :frown: Лисан ми прави колата да си я карам с удоволствие не за драг :!:
Срам нема да берем колкото тебе :twisted: ,искам резултатите да говорят
,а не само да дрънкам както повечето хора- мойта е с турбо ,нитро,азот ,газ,метан,500кс онова тва ама аз такова с друга кола съм мойта и прайм гърнета и подобни глупости :wink:
Споко ластика ще го имаш с мен ама трябва ли да се храним :?:
Дай некви резултати,покажи на тс ,че става нещо от тоя боксер де :!:
Да не стане пак идат бате с кални Алфи не можах да спя просто от ЯД.
Кой ще те плюе :idea: той трябва да е пълен идиот :lol: За 1.4 тс е тва нали бие 1.6 боксер да видим с 16ка ама ще махна единия кабел на свещите :lol: :lol: :lol:

Събев
05-07-2007, 02:04
Lisan нямам спомен в събота да си ме теглил на въже!
Нещо си започнал да забравяш ли???
Че ме тегли няма да споря, ама не беше в събота и не беше за божура!
Пък на всеки може да се случи подобен инцидент, него пожелавам на никой! Аз поне тръгвам без да ми пука дали ще стигна, атака и каквото е писано!
На 10 000+ оборота нормално е на която и да е друга кола да се
случи същото! Но какво от това! А в събота вечерта си летеше наобратно без никакви грижи с цялата газ!
С теб в четвъртък ще се разберем очи в очи стига сме писали глупости тука!
А vikoalfa значи аз срам може да съм брал, но заради друг човек!
Че колата кална, ми собственика и ми я даде в това състояние, да взема и да му я мия ли!
С тея Т.S. 1.4 няма ли да те е срам да се пускаш???
Защото ми се струва супер неравностойно!
Че и кабели на свещи ще махаш, ми махни го единия и ще гледаш как
някой колега с 1.4 ще ти маха докато те минава, пък после да видим кой ще бере срам! Като си толкова бърз пускай се с 1.8, 2.0Т.S. 16V тогава ще си проличи дали ти върви колата!
Аз не съм се пробвал защото в нашата област нещо са против Алфите и много много няма с такива мотори, да не казвам изобщо!
При нас уважават най-вече опели, фолксвагени, хонди и май други много много не признават! Затова мога да казвам рвзултати от такива гонки! Иначе мерак имам само да има наоколо алфи!
Успех на всички!

Lisan
05-07-2007, 10:50
Батковото,време е да млъкнеш :!: :!:

Sergey_gigov
05-07-2007, 19:28
Lisan е лесен за откриване!
Колегата Sergey_gigov с каква генерация си и какъв филтър сложи???
И накрая усети ли някаква разлика?

абе бате сложих едно проходно гърне и едно резонаторно - на цяло не съм я пипал - сложих и 1 конъсче - смених и съединителя и - не че не усетих разликата ма се спря в дървото със задницата :oops:

MrX
06-08-2007, 16:11
кой питаше как се прави боксер турбо?!?
http://logic.no-ip.info/alfarom/html/motor.html

Naso
06-08-2007, 17:37
Тия с малолитражките пак се превъзбудиха... :whip: :spiteful: :crazy:

MrX
06-08-2007, 18:01
Тия с малолитражките пак се превъзбудиха... :whip: :spiteful: :crazy:

и ся ко да та прайм кат си 140 л :twisted: :twisted: :twisted:

Sergey_gigov
06-08-2007, 18:18
кажи сега че номера ще стане и с 1.7инжекция и гледай как пак няма да спа 1 година :lol:

MrX
06-08-2007, 18:22
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Sergey_gigov
08-08-2007, 15:31
Оттекох в канализацията :D
току що я боядисах красавицата - сега започвам да си мисля за нещо като това от снимката :twisted:

vikoalfa
08-08-2007, 23:37
Става, няма невъзможни неща :lol:
Само че на снимките турбото е на 8клапанов бохер.Чувал съм,че на карбуратори се слага по-лесно турбо-механичен компресор,а и няма нужда да сменяш бутала :wink: Което в твоя вариант не е удачно,намери си ковани бутала и тогава е лесно абе трябват точки :lol: за всичко.
Даже имам идея купи си един 16в бохер допълнително и експериментирай .Купувай части лека полека сглобявай :twisted:

MrX
09-08-2007, 08:16
се слага по-лесно турбо-механичен компресор

малка корекцийка,щом е механичен не е турбо, а само компресор :wink:

vikoalfa
09-08-2007, 23:10
се слага по-лесно турбо-механичен компресор

малка корекцийка,щом е механичен не е турбо, а само компресор :wink:
:oops: извинявам се,незнам защо написах турбо мерси за поправката :wink: :D