Log in

View Full Version : Въпрос за немски транзитни номера

Orm
27-08-2016, 13:05
Така, докарах си кола от Германия , талоните са на мое име с червените немски транзитни номера. На 24-и ми свършиха номерата, ама колата е в сервиз и няма как да я регистрирам сега. А и днеска получих писмо от Германия че им дължа 27 евро данък..... :-?
Та , въпросите са ми два :
1) Дали ще е проблем в КАТ като са изтекли транзитките (колата още 1 седмица ше е в сервиз)?
2) Като я регистрирам тука , автоматично ли отпада немската регистрация (че нещо не ми се плащат 50 кинта на месец) ? :)

ecotronic
27-08-2016, 17:17
Мисля, че щом са изтекли немските транзитни номера, регистрацията автоматически отпада и не следва повече да те търсят за данъци. А за тези 27 евра, се обади на Меркел да пие една студена вода :)
Мисля, че не е проблем да си седи в сервиз и без валидни транзитни номера.
Като тръгнеш да я караш до КАТ, тогава ще идеш да си вземеш нашенски транзитни номера.

Orm
27-08-2016, 17:25
Мисля, че щом са изтекли немските транзитни номера, регистрацията автоматически отпада и не следва повече да те търсят за данъци. А за тези 27 евра, се обади на Меркел да пие една студена вода :)
Мисля, че не е проблем да си седи в сервиз и без валидни транзитни номера.
Като тръгнеш да я караш до КАТ, тогава ще идеш да си вземеш нашенски транзитни номера.

Как така ще метнем бабата бе.... :). Въпроса е че в писмото пише че ще миги вземат от сметката (искат я като вадиш номера там), което не знам как ще стане без мое съгласие. А и да не стане така че тия 27 евра да ми се трупат всеки месец и накрая да има изненада....

ecotronic
27-08-2016, 17:27
Как така ще метнем бабата бе.... :). Въпроса е че в писмото пише че ще миги вземат от сметката (искат я като вадиш номера там), което не знам как ще стане без мое съгласие. А и да не стане така че тия 27 евра да ми се трупат всеки месец и накрая да има изненада....

Виж само, какви главоболия си си навлякал, като купуваш кола от ЕС. Аз колко пъти да ти обяснявам, че кола се купува само от Русия? :)

Orm
27-08-2016, 17:41
Виж само, какви главоболия си си навлякал, като купуваш кола от ЕС. Аз колко пъти да ти обяснявам, че кола се купува само от Русия? :)

Ми кат ти квзвам че загниват, ти - не.... Щом цялата надежда е в мене и моите 27 евро, смяттай....

ecotronic
27-08-2016, 17:42
Ми кат ти квзвам че загниват, ти - не.... Щом цялата надежда е в мене и моите 27 евро, смяттай....

И какво си докара, ако не е тайна? Що реши да сменяш Пежото?

Orm
27-08-2016, 18:18
И какво си докара, ако не е тайна? Що реши да сменяш Пежото?

Щот ми трябваше уж комби..... Докарах си пак пежо, само че 806 ама него с автовоз и няма проблем. Другото е X-Trail

Alex_26
30-08-2016, 09:53
Щот ми трябваше уж комби..... Докарах си пак пежо, само че 806 ама него с автовоз и няма проблем. Другото е X-Trail

На тези 27 ще ти текат лихви и в първия удобен момент ще те цакнат. За сега в България можеш да дишаш, но не и в Европа. Сметката ти не могат да пипнат, но ако имаш вземания от бюджета, заплата по банков път и т.н. ще те гепат. А след няколко месеца лихвите стават жестоки, подлежиш на глоба и запор на сметките. Зависи от конкретното законодателство. Моят шеф си изпати в Холандия - фото за превишена скорост. Намериха го тук
Колкото до транзитния номер - репатрак до кат или нов такъв

Orm
30-08-2016, 16:15
На тези 27 ще ти текат лихви и в първия удобен момент ще те цакнат. За сега в България можеш да дишаш, но не и в Европа. Сметката ти не могат да пипнат, но ако имаш вземания от бюджета, заплата по банков път и т.н. ще те гепат. А след няколко месеца лихвите стават жестоки, подлежиш на глоба и запор на сметките. Зависи от конкретното законодателство. Моят шеф си изпати в Холандия - фото за превишена скорост. Намериха го тук
Колкото до транзитния номер - репатрак до кат или нов такъв

Е хубаво де, как да я отрегистрирам от там ? Като й направя нормални номера в Бг не се ли отрегистрира автоматично там ? Или трябва да ходя до там пак ?

acho_
30-08-2016, 20:18
Тия номера, при пристигане в България, не се ли пращаха с куриер някъде?

Alex_26
30-08-2016, 21:16
Те са изтекли, предаваш ги в КАТ и толкоз. Но докато не ги отпишеш плащаш. Така е било. Все пак питай КАТ