PDA

View Full Version : Скромен апел

Alfa User
28-08-2016, 22:54
Хора ... след има-няма 5 дена имаме празник ... всички ще се юрнем по пътищата, ясно е ... МОЛЯ ВИ, нека не ставаме част от клипове като този !!! Бъдете разумни, и стигнете живи и здрави за където сте тръгнали!!!

https://www.youtube.com/watch?v=oC_rnkedy7k (https://www.youtube.com/watch?v=oC_rnkedy7k)

mordohy
28-08-2016, 23:38
Тягостна история.
Вижда се, че се правят няколко, едни и същи грешки.
Прехода от сухо на мокро.
Несъобразената скорост с тая на останалите участници в движението.
Несъобразяване с възможностите на другите видове ППС. Типична грешка е, че не се отчита факта, че мотоциклетите, освен, че се набират много бързо и се навират навсякъде, защото имат малки габарити.
Настъпване на двойна непрекъсната линия. Това никой не го осъзнава и минава с израза: Абе хайде, какво пък толкоз. Гледайте обаче внимателно и ще видите, че 20-30% от катастрофите не биха били възможни, ако се спазваше това правило.
Аз ви виждам, ама вие мене?!
Какво по дяволите прави тоя смотаняк пред мене. Ами това, което ти не виждаш, бе говедо!!!
До някъде мрачната картина се освежава от чешитът, дето си носеше патериците на гърба. Може да муъ потрябват. Знае ли човек...

lordliness
28-08-2016, 23:44
Глас на един, който вика в пустинята.
Матея, глава 3, стих 3

Няма да стане, пълно е с идиоти.

mordohy
28-08-2016, 23:47
Така е, защото май всички сме идиоти. Идиоти сме, защото имаме търпимост към подобни хора.

lordliness
29-08-2016, 00:23
Така е, защото май всички сме идиоти. Идиоти сме, защото имаме търпимост към подобни хора.

Аз пътувам доста. Те са болшинство, идиотите. Какво може да им направиш? Летят зад теб, до теб, срещу теб и се мислят за безсмъртни.
Хубава статия
http://www.trafficnews.bg/news.php?id=55186

mordohy
29-08-2016, 02:29
Статията е добра, но къде е превенцията?
Тя не става само с присъди и осъждания, защото в повечето случаи се потулва.
Пресен пример от пролетта:
Връщам се от работа и един тиквеник ми отне предимството на кръстовище. За малко да се челосаме. Свирнах му, а той тръгна след мен , но на дистанция. Спрях пред блока, а той на два входа преди това. Беше груб мъж около 190-5 и около 120-130 кила. Видях го с периферното си зрение, как държи нещо зад гърба си и със спокойна крачка ме приближава в гръб.
Аз съм нисък, шишкав индивид с неугледна фигура.
Изчаках го да ме приближи на две крачки, като се тутках около колата и точно на предпоследната му, когато единият му крак се повдигна за последната и извади бухалката, аз го ритнах с обратен шпиц точно в коляното на опорния крак. Коляното му изхрущя, изпусна бухалката, размаха ръце и се наклони на ляво. От там с контра-шпиц на десния крак, с възглавничката под пръстите му праснах едно маваши гери между очите. Трябва мозъкът му да е шляпнал добре, защото падна и не мръдна.
Оказа се, че точно до нас е имало патрулка и са видели всичко добре, както и цялата квартална общественост.
Тогава имах видеорегистратор, който имаше ивтора камера от зад.
Имаше доказателства и цял табун свидетели, но полицията не направи нищо по въпроса.
Имаше средна телесна повреда, но нула цяло и кур десети процента действие от тях.
Ето това ни е проблема. На никой не му се работи или поема отговорност. Некомпетентност на всякакво ниво.

Alex_26
29-08-2016, 11:51
Абе дай най-напред да си тунинговаме автомобилите, да ги ремапнем, да ги направим по 500 коня нищо, че сме на гол тумбак с по един кременлия, че нямаме стаж като шофьори и пари за насъщния. Къде в цивилизована страна ще ти дадат да си пипаш колата така, както у нас, да правиш от една 100 коньова на незнайни години на 200?
не ми се ....

---------- Post added at 11:51 ---------- Previous post was at 11:45 ----------

Статията е добра, но къде е превенцията?
Тя не става само с присъди и осъждания, защото в повечето случаи се потулва.
Пресен пример от пролетта:
Връщам се от работа и един тиквеник ми отне предимството на кръстовище. За малко да се челосаме. Свирнах му, а той тръгна след мен , но на дистанция. Спрях пред блока, а той на два входа преди това. Беше груб мъж около 190-5 и около 120-130 кила. Видях го с периферното си зрение, как държи нещо зад гърба си и със спокойна крачка ме приближава в гръб.
Аз съм нисък, шишкав индивид с неугледна фигура.
Изчаках го да ме приближи на две крачки, като се тутках около колата и точно на предпоследната му, когато единият му крак се повдигна за последната и извади бухалката, аз го ритнах с обратен шпиц точно в коляното на опорния крак. Коляното му изхрущя, изпусна бухалката, размаха ръце и се наклони на ляво. От там с контра-шпиц на десния крак, с възглавничката под пръстите му праснах едно маваши гери между очите. Трябва мозъкът му да е шляпнал добре, защото падна и не мръдна.
Оказа се, че точно до нас е имало патрулка и са видели всичко добре, както и цялата квартална общественост.
Тогава имах видеорегистратор, който имаше ивтора камера от зад.
Имаше доказателства и цял табун свидетели, но полицията не направи нищо по въпроса.
Имаше средна телесна повреда, но нула цяло и кур десети процента действие от тях.
Ето това ни е проблема. На никой не му се работи или поема отговорност. Некомпетентност на всякакво ниво.
Иво, ние нямаме полиция и прокуратура. Само някакъв съд все още имаме. Но без първите две и той е с вързани ръце. И аз съм с мярка подписка заради простотия на съответните хора и инстанции. В обвинението си прокурорът е написал, че съм изтръгнал с ръце топката на скоростния лост на кола Ягуар автоматик и съм го хвърлил в близката градинка. Интересно как би станало това??? Ама прокурорска му мисъл, продажна. И след това колата продължила

lordliness
29-08-2016, 12:02
. И аз съм с мярка подписка заради простотия на съответните хора и инстанции. В обвинението си прокурорът е написал, че съм изтръгнал с ръце топката на скоростния лост на кола Ягуар автоматик и съм го хвърлил в близката градинка. Интересно как би станало това??? Ама прокурорска му мисъл, продажна. И след това колата продължила

Мале, какви хора има тук и не се срамуват

Zlobich
29-08-2016, 13:18
И се хвали,нямам думи.
Аз бих казал,че няма значение колко е мощна колата,всякакви идиоти са застрашавали живота и здравето на мен и пътниците в колата която управлявам. Превенция ... чаааак като загине някой. Иии,нека си го кажем,че корупцията е на висоно ниво,което допълнително засилва чувството за безнаказаност в хората.
Не правете като цвятко,бъдете сдържани защото всеки бърза. Тръгнете 1 час по-рано за да не бързате и да нарушавате правилата. Не си заслужава да се колим,стреляме и бием за глупости.

-----------
Пай сеее ...

Alex_26
29-08-2016, 14:01
Реших да видя какво пишат някои "другари" по темата на Ник за Дойран и ги изключих от игнора. Сега виждам, че те пишат и тук, но и те не знаят какво и за какво. Важното е да е с/у мен. Но никой от тези "начетени" люде не си зададе скромния въпрос (а те са и специалисти по колите) каква свръх сила има този омразен им Цвятко та да изтръгне топката на скоростен лост на автоматична скоростна кутия, че и да я изхвърли в близката градинка. И как така след това тази кола е продължила безпроблемно. Това не е само една топка, а и цял механизъм с бутон и лостова система. Ама нейсе, дай да плюем с/у Цвятко и важното е колкото се може повече и за всичко. Друг е въпросът, че тази "свидетелка" не могат да я намерят да се яви в съда, за да докаже правотата на глупостите, които е писала. Да докаже, че точно аз съм направил и това, и всичко останало. Защото ако аз не бях извикал полиция, тази шофьорка, която обиждаше и псуваше наред всички, щеше да се размине не само с няколко оскубвания и удари от озверелите шофьори зад нея поради безцеремонното си нагло, нахално и т.н. държане
А и докато другите я налагаха, аз помагах на жена ми да спрем кръвта от носа на дъщеря ни, заради което отивахме на лекар

Хайде БОКЛУЦИ, пишете мижитурските си изказвания

lordliness
31-08-2016, 00:59
За последните два дни жертвите са 10

Alfa User
01-09-2016, 20:14
Ами от утре цяла Бг се юрва по пътищата пак ... Въпреки че бяха работни дни миналите вече четири, се нагледах на толкова простотия, че само като се сетя, ми настръхва косата...
По предните празници минах през Сф - имаше ужасни задръствания по магистралата заради катастрофи ... и докато чакахме в поредното - стана още една, заради бързащ в аварийната лента идиот... Предполагам празника е минал добре за него...
Та нека направим всичко възможно да стигнем живи и здрави накъдето сме тръгнали, а и да се върнем пак така.
Лек път на всички, пазете се!

lordliness
01-09-2016, 20:34
Господ да ни пази от идиотите на пътя.

Alex_26
06-09-2016, 13:32
В Германия, Швейцария, Италия стават жестоки задръствания и катастрофи. НО НИКОЙ НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ДОКОСНЕ АВАРИЙНАТА ЛЕНТА БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА ПОЛИЦИЯТА И СЪОТВЕТНОТО ОБОЗНАЧЕНИЕ. Поне аз не видях такъв малоумник. Явно е нямало български тузар в момента

undy
06-09-2016, 18:00
Финландия.Петък. 19:00ч.

boris037
06-09-2016, 18:54
Да, обаче всички карат културно, защото глобата е процент от заплащането.

Затова, когато Финландия играе с някой ги обиждат с Verotoimisto.

undy
06-09-2016, 19:03
Да, обаче всички карат културно, защото глобата е процент от заплащането.

Затова, когато Финландия играе с някой ги обиждат с Verotoimisto.

Хах :) мдаа, цакаш яко щом згафиш(ако те хванат)...ма ето за обидата сега го чувам :)...иначе са толерантни финците като шофьори.

Alex_26
06-09-2016, 19:09
Не виждам смисъл да сравнявате Финландия с България. "Софиянци" вече имат ново село - Гърция. 4 часа опашки и задръстване онзи ден. Опашката на Горубляне беше и на Цариградско шосе та чак до околовръстното. Да живее Жельо Желев, че премахна гражданството

lordliness
06-09-2016, 19:14
70 тежки катастрофи за 4 дена

Alex_26
06-09-2016, 20:14
70 тежки катастрофи за 4 дена

И сигурно поне половината с BMW

lordliness
06-09-2016, 20:31
идиотите карат всичко, днес джип Крайслер и някакъв Мерцедес много държаха да ме изпреварят, не ги спирах, но хем искаха, хем не им стискаше, накрая все пак го направиха на забранен участък с ограничение на скоростта

Alex_26
06-09-2016, 20:59
идиотите карат всичко, днес джип Крайслер и някакъв Мерцедес много държаха да ме изпреварят, не ги спирах, но хем искаха, хем не им стискаше, накрая все пак го направиха на забранен участък с ограничение на скоростта

Аз тия ги заснемам с регистратора и после на КАТ. Следва акт

alfa racer GTA
06-09-2016, 21:01
А бре, да ви кажа и на мен "не ми стиска" много-много.Особено когато имам пред мен идиот с камион или бус които стоят непосредствено до осевата линия не мога да видя какво идва отсреща ми, за да преценя кога да ги изпреваря. Отделно и пред камиона и буса не виждам дали в същата посока се движи някои и какво е разстоянието/дистанцията между тях.
И камионите и бусовете са по-високи и по-широки от лека кола и отделно ограничават видимостта, а отгоре на това не им трябва да се движат до осевата линия, защото и мястото на водача е доста по-високо и виждат ясно какво се случва пред тях.

Вчера така един идиот с бус на пътя Пазарджик-Пловдив вместо да кара вдясно той държи здраво осевата линия и аз се каних/излизах 1-2 пъти като настъпвах с лява гума осевата линия за да видя какво се случва отсреща и най-накрая като видях че насреща в близките 500 метра няма автомобил ръгнах 4-та и газ, минах го бързо, ама пред него на 20-30 метра едно чероки, а аз съм се засилил, а междувеременно насреща идва друг автомобил.

Нямаше никакъв проблем да се разминем 3 автомобила, но не обичам такива изпреварвания и ударих спирачките и влезнах между буса и черокито.

След това отново газ и минах и черокито, след което се кротнах на 80-85 км/ч.

И това само защото не обичам да не виждам от бус или камион какво се случва пред него.

Не ги разбирам тези с камионите и бусовете, когато "държат осевата линия" с лявата си част на буса/камиона.

lordliness
06-09-2016, 21:24
един друг днес си мина на чисто червено, по средата на червеното си направи ляв завой, омръзна му да чака сигурно.
А по тоя път Пловдив- Пазарджик карат най- големите кретени, никой не кара с 90

mordohy
06-09-2016, 22:57
Най-обичам на магистралата в баира, мерцедес 230Е или някой друг такъв курник с голям бензинов двигател на метан, да кара с фантастичните 70 км/ч, баш по средата. Както и някоя от новите бракми, дето са само тенекия и боя, навъртяла вече 200-250 000 км и задъхваща се от изпърделия си вече двигател, да изпреварвайки някой бус, да кара десетина километра успоредно на него, задръствайки всичко.

Zlobich
06-09-2016, 23:25
Мразя магистралата. Само сутрин рано и вечер става. През деня 60-70 км. дясната лента,лявата 150 +++ е аз искам да карам с 140 ама говедата отзад летят и са фарове,клаксони,майки,лели. Тръкна да се прибирам,айдееее със 70... където е възможно бягам. А за кошниците си прав,ем,знае,че колата е покойник,ем се пъне.

-----------
Пай сеее ...

mordohy
06-09-2016, 23:36
Тц. Не знае. Мисли си, че боята я кара. Не може да разбере, че един форд Фокус на 250 000 вече е покойник, въпреки, че изглежда съвсем прилично. Такива са и Мазда и доста от новите кошници.

Zlobich
07-09-2016, 07:49
Карам по цял ден из София. На какво се наглеждам ... пресен случай с една жена,свирнах и да ме види,че ще ме тресне. Баси,все едно и бръкнах в г...
Кара до мен свири ми,средни пръсти даже показва :D нямаме култура на шофиране и се мислим за безсмъртни.

-----------
Пай сеее ...

alfa racer GTA
07-09-2016, 11:02
Да и беше показал с ръка(пръсти) знака за ОК- показалец и палец свити в кръг, а другите пръсти нагоре във форма "ветрило".

Можела е да иска нещо от теб и да те е преследвала като ти показвала, че иска "среден пръст" ... ;-)

Zlobich
07-09-2016, 12:11
Опитвам се,да бъда над нещата и по-различен от болшинството зад волана. :)

-----------
Пай сеее ...

Alex_26
07-09-2016, 13:16
Карам по цял ден из София. На какво се наглеждам ... пресен случай с една жена,свирнах и да ме види,че ще ме тресне. Баси,все едно и бръкнах в г...
Кара до мен свири ми,средни пръсти даже показва :D нямаме култура на шофиране и се мислим за безсмъртни.

-----------
Пай сеее ...

Е те за оня случай, дето бях писал, че съм даден на прокурор, беше подобен. Само, че оная хем виновна, хем нагла, псуваше яко, а после що са я били. И понеже нямаше как да намери останалите, ме натопи мен, щото ми имаше името от това, дето извиках полиция и написах жалба с/у нея

---------- Post added at 13:14 ---------- Previous post was at 13:11 ----------

един друг днес си мина на чисто червено, по средата на червеното си направи ляв завой, омръзна му да чака сигурно.
А по тоя път Пловдив- Пазарджик карат най- големите кретени, никой не кара с 90

Тоя път си е скоростна отсечка. Едно време присветнеш, тоя отсреща се свива и се разминавате 3-ка, широк е. Ама сега ....

---------- Post added at 13:16 ---------- Previous post was at 13:14 ----------

Не знам, аз се пазя много от тия с БМВ, особено старите

lordliness
07-09-2016, 14:55
Аз се пазя от опели и роми и най-много от роми с опели.

Zlobich
07-09-2016, 16:08
Те не останаха опели,роми има бол,с беенвета дори и с алфи :D

-----------
Пай сеее ...

alfa racer GTA
07-09-2016, 16:42
Ромите с алфи са екзотика.

Масово са с БМВ-та, Аудита, Мерцедеси.Има и с форд транзит, фолксваген транспортер и опели.

По-миналата неделя във Варна един с прогнил комби опел(може би астра) от зората на човечеството(1992 година модел) реши че искам да се бягам на светофар с него и при светване на зелена светлина свири гуми.

Аз не.
Карах си спокойно.Не искам да си чупя колата, особено в града с най-много дупки на пътя на глава от населението = Варна ...

Не се състезавам с никой.

Като иска скорост, да ме намери на магистралата точно когато отиваме с жената на море в началото на отпуската и тя "бърза да се пече на плажа, а не да стои в колата" :biggrin::biggringift:

Тогава и да искам не дава да намалявам скоростта :BIGsmile:

Alex_26
07-09-2016, 17:54
Ромите с алфи са екзотика.

Масово са с БМВ-та, Аудита, Мерцедеси.Има и с форд транзит, фолксваген транспортер и опели.

По-миналата неделя във Варна един с прогнил комби опел(може би астра) от зората на човечеството(1992 година модел) реши че искам да се бягам на светофар с него и при светване на зелена светлина свири гуми.

Аз не.
Карах си спокойно.Не искам да си чупя колата, особено в града с най-много дупки на пътя на глава от населението = Варна ...

Не се състезавам с никой.

Като иска скорост, да ме намери на магистралата точно когато отиваме с жената на море в началото на отпуската и тя "бърза да се пече на плажа, а не да стои в колата" :biggrin::biggringift:

Тогава и да искам не дава да намалявам скоростта :BIGsmile:
Нека включим селяндурите (не селяните) и .... за жалост шофьорките. Когато съм с бебока всички ми правят път като пресичам улицата, но жените даже бързат да минат пред мен дори на пешеходната. Става въпрос най-вече за младите

lordliness
07-09-2016, 20:01
ромите най- много харесват Опел Вектра А, като го видят и очите им светват, все едно Бентли са видели, а как ги настъпват, все едно са Аладин с килимчето, летят, летят

lordliness
08-09-2016, 15:11
Ето, Опел Вектра. Вече блъскат по два пъти. :)
http://trafficnews.bg/news.php?id=56516