Log in

View Full Version : Почистване на охладителна система

BillyBoy`
24-09-2016, 08:46
Някои правил ли го е и каква е точно процедурата.Питам защото наскоро ми се наложи да сменям едни мъркучи за антифриз по газовата уредба,бяха готови да се спукат и видях че вътре е пълно със мътилка направо станала като тиня.Чудя се дали това не са отлагания от разлагащите се ,,хубави'' мъркучи на газовата или от антифриза.Карам със Лук Оилския розовия.Незнам дали това е правилния антифриз но го допускам като вариант за тези гадни отлагания.

ivo_red
24-09-2016, 11:37
Схемата е - сменяш антифриза с некъв непретенциозен- караш 1-2 дена и после пак смяна. Ако излезе голяма гняс може да потретиш смяната.

BillyBoy`
24-09-2016, 14:49
Мръсотията е наистина голяма,явно всяка една система от автомобила трябва да се поддържа своевременно за да не се стига до подобни ситуации.Със какъв амтифриз карате автомобилите си,или по скоро със какъв е правилно да се карат тези двигатели червен или син?Даваите още предложения за почистване на охладителната система.

lan
24-09-2016, 18:29
Първоначално публикувано от lordlines:
Аз промивам с маркуча от чешмата, отвивам някой долен маркуч на радиатора и наливам през казанчето, после слагам маркуча пълня до горе, пак откачам и така докато ми хареса, после пълня цялата система с дестилирана вода за да измести тази от чешмата и пак точа, част от водата остава в двигателя, когато правиш концентрацията го имай предвид. Карам с червен антифриз на Шел.

nickgaidarov
24-09-2016, 20:20
...

BillyBoy`
24-09-2016, 21:41
Ако можеш да ми кажеш как се казва тази добавка добре,утре ще ходя да обикалям магазините да се подготвям за тази процедура,другия месец във началото съм планирал да го направя това нещо,защото и зимата си наближава да съм подготвен,тая сутрин във Пловдив беше 7-градуса.Парно трябвя да има.

nickgaidarov
24-09-2016, 21:55
...

BillyBoy`
24-09-2016, 22:12
Благодаря за инфото.Смятам да ида до магазина на Yacco гледам във саита им предлагат нещо подобно та да видим каква цена ще ми кажат.

nickgaidarov
24-09-2016, 22:22
...

BillyBoy`
24-09-2016, 22:34
Абе влязох във контакт със главния там във офиса дето продават даже и отспъпки ползвам,та до сега винаги ми и обяснявал всичко подробно,маслата са им качествени наистина,вече са пробвани сега идва ред на другите им продукти.

Alex_26
26-09-2016, 09:41
Абе влязох във контакт със главния там във офиса дето продават даже и отспъпки ползвам,та до сега винаги ми и обяснявал всичко подробно,маслата са им качествени наистина,вече са пробвани сега идва ред на другите им продукти.

Внимавай с почистването да не тръгнат след това течове, които сега са затапени от мръсотията

_power_
03-10-2016, 23:35
Това, много съм го чувал... и никога не съм виждал :biggrin1:

BillyBoy`
04-10-2016, 00:07
Работата е извършена.Отне ми няколко часа.Излезе много мътилка и малки кафеви парченца наподобяващи песъчинки някои от които според мен си бяха и големички.Съжалявам само че бях самичък и нямаше кои да снима за да се види по някакъв начин мизерията която се беше натрупала.Смених и термостата и антифриза,,сложих такъв на Yacco,колата си загрява и охлажда нормално,няма и никакви течове след като ползвах и добавка за почистване поне за сега.Само мога да кажа че които се заема със тази работа предварително да си направи план как да деиства че инак си е мъка особенно ако си сам както бях аз.И във заключение ще кажа че е добре да се прави тази процедура на всеки 2 години или 60 хил.км. както казват хората за да не се стига до там че колата да не охлажда добре и системата да се затлачи със някаква мътилка.Някои ако има въпроси да пита,ако мога ще отговоря.Лека вечер на всички.:).

nickgaidarov
04-10-2016, 00:39
...

BillyBoy`
04-10-2016, 09:14
Не съм се уточнил вероятно за което се извинявам,добавката за почистване я сложих във стария антифриз така беше по упътване след което колата се оставя да работи така 40-45 мин.,оставяш я да поизстине и след това се почва със плакненето няколко пъти или докато на теб ти хареса.Последното измиване го направих със дестилирана вода след което заредих новия антифриз.

nickgaidarov
04-10-2016, 13:03
...

pace
07-10-2016, 14:25
А каква е добавката?

BillyBoy`
07-10-2016, 14:49
Добавката е на Yacco.