Log in

View Full Version : Съвет за покупка на Алфа

cruella
23-04-2007, 14:40
Здравейте!
Искрено се надявам, че съм нацелила точният раздел :D Харесала съм си една Алфа, ето и характеристиките (ако може така да се каже):

Дата на производство - май 2000 г.
Тип двигател - Бензинов
Мощност (к.с.) - 104 к.с.
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Хечбек
Пробег - 104000 км
Цвят - Перла
2(3) Врати
ABS
Airbag
Аларма
Бордови компютър
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Застраховка
Имобилайзер
Климатик
Климатроник
Лети джанти
Лизинг
Металик
Серво управление
Стерео уредба
Халогенни фарове
Центр. заключване
цена 5700 лева
..та въпросът ми е какво ще кажете за цената и за колата? Струва ли си, скъпо ли е? Ето и малко снимки..
Благодаря предварително!

charmario
23-04-2007, 16:28
Да ти кажа, колата страшна красавица! Цената обаче въпреки че е 2000 г. ми се струва малко височка. Не за друго, но все пак е със слабия двигател. Ако имаш път покрай Сточна гара при Александър Ауто - отпред продават една същата, ама черна - невероятна с 1.6 TS за 5500 лв. Днес минах покрай нея и не можах да си изтържа погледа 2 часа :big_love:
Не знам в какво състояние е наистина, но предполагам, че е запазена, защото за контакти е даден магазина на Александър Ауто. Успех!

pent
23-04-2007, 16:42
@cruella - направи му оферта на която не може да откаже - 4000 за нея!

5500 е много!

cruella
23-04-2007, 17:25
:D
Благодаря за отговорите, но колата е в автокъща, аз не съм си купувала кола до сега и не ми е много ясно, човек може ли да се пазари за цената??

търтей
23-04-2007, 17:26
ако си руса :wink: се ще се намери кой да дойде с теб да я погледне
иначе да - спокойно можеш да се пазариш за цената

cruella
23-04-2007, 17:30
ееее..знаех си,че трябва да се изруся :D то има кой да дойде с мен, просто питах, защото не знам как става..мислех, че като са казали крайна цена и тва :D извинявам се, че 2 пъти пуснах един и същи отговор.. :oops:

Mury
23-04-2007, 19:25
Аз пък не мисля че е чак толкова висока цената :idea: :idea: вие кво си мислите са че колите станаха по 2 за лев ли :?: :evil:Я се замислете че за по 5500 на пазара още продават боксери :idea: :idea: :idea: Колежке ако ти харесва колата и щом има кой да я види заедно с теб и ако успеете да свалите малко от цената я взимай.Успех :wink: :wink: :wink:колата наистина изглежда доста добре :wink: нищо че е бяла :lol:

rosku
23-04-2007, 19:56
СКЪПА Е - нормално е около 4800
мотора е слаб /особенно за тая цена/
иначе изглежда много добре
вземи с теб някой който кара такава кола и досега не си го познавала
/все някой от клуба ще дойде с теб/
иначе има опасност да не видиш доста недостатъци/които биха свалили цената/
ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ТОВА Е ЕУФОРИЯТА ОТ ПОКУПКАТА НА КОЛА И ТРЪПКАТА КОЯТО ТЕ ЖЕГВА КАТО ВИДИШ ТОЛКОВА КРАСИВА КОЛА

Mury
23-04-2007, 20:11
СКЪПА Е - нормално е около 4800
мотора е слаб /особенно за тая цена/
иначе изглежда много добре
вземи с теб някой който кара такава кола и досега не си го познавала
/все някой от клуба ще дойде с теб/
иначе има опасност да не видиш доста недостатъци/които биха свалили цената/
ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ТОВА Е ЕУФОРИЯТА ОТ ПОКУПКАТА НА КОЛА И ТРЪПКАТА КОЯТО ТЕ ЖЕГВА КАТО ВИДИШ ТОЛКОВА КРАСИВА КОЛА

Пич ако тая кола е скъпа и цената и е 4800 както казваш ти трябва да продадеш твойта за не повече от 2500 лв :idea: :idea: цените паднаха но тези ефтините са истински барутарници :idea: :idea: ако искаш що годе читава кола пак трябва да се бръкнеш лекинко :wink: Аз мойта старата я продадох Януари за 4400 и вече бяха паднали цените но дадох на човека обслужена кола без никакви проблеми :wink: :wink:

Crusader
23-04-2007, 20:32
Бе както и да е, то джамбазина си е калкулирал поне 200-300 дискаунт, ся да не говорим че и за 1.50 да мия дават пак ще се пазаря :wink: - колкото за репутация :lol: :lol: :lol: , та ако има някой който наистина да не гледа през очите на купувача е по-добре, наистина се виждат повече недостатъци, което пък е повод за пазарлък.
Вски спестен лев от покупката може да отиде в подръжка и глезотийки по колата, та за това се пазари до последно :wink: , на времето мойта беше оценена на 6400, с джамбазина си стиснахме ръцете на 5600 :lol: :lol: :lol:
Айде бе колеги помогнете на колежката :!:

cruella
23-04-2007, 22:00
Много благодаря на всички за отговорите и съветите :D Ще ходим да я гледаме, да се возиме и да я видят в някой сервиз, ще се пазарим и ще пиша какво е станало..и ще се похваля ако я купя :D

Mury
24-04-2007, 10:22
да се возиме и да я видят в някой сервиз

Звънни на 0888 232 484-Бобо,той може да я погледне в неговия сервиз :wink: :wink:

rosku
24-04-2007, 16:07
колега аз мойта вече я продадох / за 4100лв/
но това не значи,че тя струва толкова

на тази бяла красавица джамбазина е сложил поне 1200-1300лв
за да може да му остане около 900 след пазарлъка

cruella
26-04-2007, 09:49
charmario, къде точно се намира тази черна алфа? в смисъл от това което прочетох из форумът, Александър Ауто - магазин и сервиз, колата се намира пред магазинът така ли? защото аз с целият си акъл първончално реших, че е автокъща :oops: А самият магазин къде се намира, искам да пратя съгледвачи да я погледнат? :D

ultrashock
26-04-2007, 13:11
Вчера я видях красавицата, много е добра, изглежда запазена. Според мен цената не й е висока, добра оферта е! 8)

Bodom
26-04-2007, 14:37
charmario, къде точно се намира тази черна алфа? в смисъл от това което прочетох из форумът, Александър Ауто - магазин и сервиз, колата се намира пред магазинът така ли? защото аз с целият си акъл първончално реших, че е автокъща :oops: А самият магазин къде се намира, искам да пратя съгледвачи да я погледнат? :D
Намира се на бул. Васил Левски, малко над СМГ.
Гледах я колата, ама на мен не ми хареса особено.. Вътре купето изглеждаше мърляво доста. Шофьорската седалка имаше някакво голямо разкъсване на табицерията. И цената беше висока (по спомен 5500), но предполагам може да се договори по-ниска.

cruella
26-04-2007, 15:29
..и аз бях да я видя днес, човекът дори каза, че от днес я пуска за продажба в нет-а..няма аларма, няма застраховка, има касетофон, но са паднали капаците на колонките, и да седалката е разкъсана..и мигачите който са отстрани на номера са счупени, и е леко драсната отзад..бронята..99 година..ще си гледам пак бялата алфа..

jblmusic
27-04-2007, 15:31
Колата наистина изглежда добре.Говорих с собственика й и човека каза .."ако нещо не ти хареса цената може да се коментира"..
Какво значи това вие кажете :D

charmario
27-04-2007, 16:22
..и аз бях да я видя днес, човекът дори каза, че от днес я пуска за продажба в нет-а..няма аларма, няма застраховка, има касетофон, но са паднали капаците на колонките, и да седалката е разкъсана..и мигачите който са отстрани на номера са счупени, и е леко драсната отзад..бронята..99 година..ще си гледам пак бялата алфа..

Честно да си призная, не се бях заглеждал много подробно, просто ми направи впечатление. Като добавим застраховките, алармите и консумативите - става страшна работата :? Иначе като видя 1.6 ТS отзад и нещо ме жегва отвътре и почват да ми текат лигите. Може би за това ми беше харесала толкова :oops: Успех с покупката! Да ни държиш в течение.

vamfan
27-04-2007, 21:38
миналата седмица се прибрах от поредното си пътуване до германия. факт- гледах 2 коли- 146 1,6 тс и 1.6 боксер цените бяаха 1100-1200 еуро. без да се пазаря. значи по 1000еуро след пазърлък. колите бяаха с климатик и доста екстри, в перфектно състояние , повярваите ми така е. добвете си и 300еур за докарване с автовоз, ако не ви се занимава да патувате и ето ви краина цена 1300 еуро. останалото е регистрация и това е. които ми казва че тази кола не е скъпа , да ме извинява. освен това сигурно е от италия, което значи, че е още по евтина. има ги алфите в раздела общи приказки- разходи по докарване от германия, червена и сребриста. това си е мое мнение и не споря с никого. но е пълна реалност. и както казват всички във форума, и да и е сменено всичко , аз пак ще и го смена, таке че не ми говорете че колата е обслужена и такива подобни. тава на никой не му пука. плащаш това което виждаш, а не това което ти казват. успех с избора на кола на колегата( посто дума колега няама за женски род от там кадето е излезнала тази-латинския)

Vankata85
28-04-2007, 10:23
Аз саветвам колегката да избаягва Алфаите ваобще италианските боклуци .По евтини са и по хубави години но неса стока .Немската кола е 100 па\ти по хубава но и по скапа

georgievst
28-04-2007, 11:40
Е сега стана страшно........

koolio
28-04-2007, 12:33
Аз саветвам колегката да избаягва Алфаите ваобще италианските боклуци .По евтини са и по хубави години но неса стока .Немската кола е 100 па\ти по хубава но и по скапа
Кои точно немски и кои италиански? И с какво точно са по-хубави? Специално Алфа Ромео е съпоставима с БМВ и може би ауди. Кажи с какво БМВ 3-та серия- Е46 и Ауди А4- първия модел, превъзхождат Алфа Ромео 156? Динамика? Удобство? Пътно поведение? Возия? Дизайн? Цена на поддръжката?

georgyg
28-04-2007, 15:38

Изказването ти е крайно и МЕ ДРАЗНИ МНОГО. Като искаш си купувай каквато кола ти е на сърце, ама да се изказваш принципно това е тъпо.
Коли се сравняват нови като модел и данни, цена и т.н. другото е до екземпляр.

rosku
28-04-2007, 20:27

ти кога си карал италианска кола,че да правиш такива изказвания?

нито са по-хубави немските нито са по-скъпи

НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ НЕПОДГОТВЕН :machinegunner:

Naso
28-04-2007, 21:56
Иване защо го направи ? От нищо не те лишихме ! Всичко ти купувахме, Ваньо :)

А ти какъв дарак караш, мамин златен ?

Остайте го младежа бе :) Той само 85ти набор :)

tifoza
28-04-2007, 21:58
Аз саветвам колегката да избаягва Алфаите ваобще италианските боклуци .По евтини са и по хубави години но неса стока .Немската кола е 100 па\ти по хубава но и по скапа Много е неприятно когато тъп човек се опитва да мисли,още по зле е когато се исказва неподготвен ТИ НИКОГА НЯМЯ ДА КАРАШ ИТАЛЯНСКА КОЛА,ЗАЩОТО НЕ ОТИВА НА ГЛУПАКА НЕЩО КРАСИВО И ХУБАВО

morfius
28-04-2007, 22:31

Кога стана калайджия, кога ти почерне гъзо...
Карай си немските бараки (щото като те гледам за висок клас кола не си дорасъл) и си мисли, че си си купил супер ултра мега здрава кола.
Но тоя съвет преди това си го пъхни дето слънце не огрява... :twisted:

Speeder
29-04-2007, 00:16
Хора що му се връзвате на момъка??? Аз съм сигурен че сега той се превива от смях. (Точно както и аз).
Е в крайна сметка е хубаво да има и по една разведряваща тема... :wink:

reci
29-04-2007, 15:43
cruella според мене 5500лв не е лоша цена все пак е 2000г. Ако тази бялата под капака изглежда така както отвън и ако няма някакви сериозни повреди не се замисляи а направо я купувай. На мене на снимките много ми харесва .Истинско бонбон4е . :thumbup:

Mury
29-04-2007, 19:12
миналата седмица се прибрах от поредното си пътуване до германия. факт- гледах 2 коли- 146 1,6 тс и 1.6 боксер цените бяаха 1100-1200 еуро. без да се пазаря. значи по 1000еуро след пазърлък. колите бяаха с климатик и доста екстри, в перфектно състояние , повярваите ми така е. добвете си и 300еур за докарване с автовоз, ако не ви се занимава да патувате и ето ви краина цена 1300 еуро. останалото е регистрация и това е. които ми казва че тази кола не е скъпа , да ме извинява. освен това сигурно е от италия, което значи, че е още по евтина. има ги алфите в раздела общи приказки- разходи по докарване от германия, червена и сребриста. това си е мое мнение и не споря с никого. но е пълна реалност. и както казват всички във форума, и да и е сменено всичко , аз пак ще и го смена, таке че не ми говорете че колата е обслужена и такива подобни. тава на никой не му пука. плащаш това което виждаш, а не това което ти казват. успех с избора на кола на колегата( посто дума колега няама за женски род от там кадето е излезнала тази-латинския)

А бре ти говориш за коли 95-97 а в темата става въпрос за 99-00 :idea: :idea: за пореден път се изказваш неподготвен :idea: :evil:

JJJ
29-04-2007, 21:08

Тази констатация сигурно много време ти е отнело да я направиш, чрез годините опит в експлоатацията и ремонта на всякакви автомобили. А може знанията ти за автомобилите са на академично ниво, да си правил експерименти, опити, статистики да си извадил.
Най-вероятно ти си типичния пример за селянин, който след като е отворил капака на две три голфчета и е развил двайсет трийсет болчета и гайки си мисли че знае всичко.
Факта че имаш наглостта да пишеш за гениалните си заключения тук, ме кара да си мисля , че обичаш хората да те псуват и обиждат, да обичаш да се чувстваш зле. Може би затова обожаваш толкова немските и мразиш италианските коли. :screwy: :screwy: :screwy:

Romeo
29-04-2007, 22:12
Аз саветвам колегката да избаягва Алфаите ваобще италианските боклуци .По евтини са и по хубави години но неса стока .Немската кола е 100 па\ти по хубава но и по скапа абе Иван ли си кьв си научи се пьрво да пишеш а после се изказваи неподготвено :wink:

Romeo
29-04-2007, 22:25
колата изглежда много сладка и има доста екстри ако и мотора изглежда така и наи важно работи добре направо брои парите е пробваи да смькнеш нещо но не ми се вярва много да смькнеш и ако тва са верните километри 100 000 км не са много само нещо аспуха не ме кефи много но винаги можеш да го смениш hi hi hi 8) успех в покупката

ALFA155Ts
10-05-2007, 12:01
Някои ходи ли в краина сметка да я види на живо тая хубосница и ако е ходил изразете мнение ???

Crusader
10-05-2007, 14:03
Аз саветвам колегката да избаягва Алфаите ваобще италианските боклуци .По евтини са и по хубави години но неса стока .Немската кола е 100 па\ти по хубава но и по скапа абе Иван ли си кьв си научи се пьрво да пишеш а после се изказваи неподготвено :wink:

Точно така, слушайте го колегата Ванчо, иначе как аз утре ще си купя страхотна 156-ца за малко парички :wink: Те талянките са кошници - спор няма, купувайте си Голфери и Алдита :wink: , че от немското по читаво - няма, пък на нас остайте тия скапани Алфи, дето само се чупят и не вървят, ма ко очаквате от хора дето правят макарони и ядат жаби, да напраат кола ли бе - :nono: , то само швабунгерите моат праат коли - глеей Гоуфу за другото - не питай!
Ай със здраве!

ALFA155Ts
10-05-2007, 14:41
Даи боже господи повече такива екземпляри !!!! като тоа с гоуфо Помолете се и вие колеги колкото се може повече такива т...ци да има да си купуват само голфове по 6000 лв. 94 та с черни брони с екстри ляво огледало подлакатник спортна капачка на резервоара и ала бала та да поевтинеят наще любими !

odisey
10-05-2007, 15:15
Е сега стана страшно........

хаха колегата позна мислех си че никой няма да се занимава с тоя тъпак да му отговаря :)

ALFA155Ts
10-05-2007, 16:18
Аиде и от мен последно може и да е оффтопик ама поне ще се позабавлявате това е от новите листовки за кормеване приятно решаване

charmario
10-05-2007, 16:28
Ха-ха-ха! Ей, тия Голфове ги скъсахме начи...

odisey
10-05-2007, 16:31
Първо преминава маршрутката :) никога не знаеш откъде ще ти изскочи :P

Bobo
11-05-2007, 00:44
Аз знам отговора минават голфа и камиона заедно а аз гледам сеир и поредния голф за надин :lol: :lol: :lol:

PEPI-2ALFA
11-05-2007, 09:11
Даи боже господи повече такива екземпляри !!!! като тоа с гоуфо Помолете се и вие колеги колкото се може повече такива т...ци да има да си купуват само голфове по 6000 лв. 94 та с черни брони с екстри ляво огледало подлакатник спортна капачка на резервоара и ала бала та да поевтинеят наще любими !
Вече е късно колега :cry: .Колкото и загубени да сме като народ ,все пак за тия години "свободен" пазар хората се понаучаваме да гледаме все по-реално и хубавите и стойностни неща си пробиват път. Само най-дървените глави си остават с предразсъдъците. Дано все пак останат малко ,че.... останахме без коли.

Sergey_gigov
12-05-2007, 10:43
ма ко очаквате от хора дето правят макарони и ядат жаби, да напраат кола ли бе - :nono: , то само швабунгерите моат праат коли - глеей Гоуфу за другото - не питай!
Ай със здраве![/quote]

хахахах те по - добре да ядат жабешки бътчета и спагети , пици и такива - поне е ядене - можеш ли да ми кажеш в бавария какво ядат?
ако не можеш аз ще ти кажа :) - печени меки круши с горчица и втасало зелйе :evil: