View Full Version : нова Алфа
Здравейте
Купих си скоро 146 Ti, 3-тата :) италианска кола подред която карам. Бих искал да попитам хората с опит с туинспарка на какво да се обърне внимание в началото като разпространени проблеми или слаби страни (настрана ремъци масло и т.н.) освен ако няма нещо спец за туинспарка де, досега все 8V съм карал. :wink: Гледах по темата за цените и ремонтите че много често ламбда сонда се сменя и вариаторен комплект :cry: ?
Благодаря!
Сменят се неща които и при всички други коли-ламбдата,дебитоемр и т.н са консумативи :idea: иначе ако гледаш моя пост,респективно Владувия не се плаши :twisted: :twisted:
Сменят се неща които и при всички други коли-ламбдата,дебитоемр и т.н са консумативи :idea:
както на типото и ланчиата носачите и гарнитурите на картера ли ? :P
За носачите зависи как караш а за тези гарнитури за първи път чувам :shock: :wink:
Ами при типото точно два пъти за 2 години я сменях :) , а и на ланчиата за половин година каране (докато се стошиха биелните лагери :oops: ). Иначе че всяка кола си има слаби места изобщо не подлежи на коментар. В работата имам един колега с 146 и казва че проблемите с климатика примерно са често срещани, лагери на главини, помпи разни и т.н.
Rado_Kesera
23-04-2007, 19:52
сори че правя офтопик но може ли да попитам какво е ламбдата и дебитоемра за какво служат и за какво са те?
В работата имам един колега с 146
Бате от 146 до 146 има разлика :idea: :idea: иначе аз не съм чул някой да се оплаква от лагери а и от климатици незнам да има чак толкова оплаквания :wink:
Crusader
23-04-2007, 20:38
Нема да се плашиш от проблеми в ДВГ-то - доста редки са, ма виж електрониката :evil: -щот е немска, както ти каза Мъри:ламбда, дебитомер разни температурни датчици, реостата на вентилатора на парното /климатика/, вариатора почва да трака с времето, термостатите се скапват...бе такива тегоби :wink:
Консумативите са скъпички /сравнително/ ма все пак колите са 97-98, нормално е да си е по скъпо от Астра 92-ри набор :!:
абе то нали дизела няма вариатор, значи 1 проблем по-малко хахах
Crusader
23-04-2007, 20:51
абе то нали дизела няма вариатор, значи 1 проблем по-малко хахах
Де го видя тоз дизел :?:
Мерси за отговора. 146 1.6 боксер му е мотора иначе е доволен няма много проблеми. Ние сме една групичка итал. фенове :) една брава 146ицата една 155 моите две предишни :wink: та ги иобсъждаме ужким нещата.. А и нали все пак всичко идва от големия брат Фиат :) в нашия случай - Типо ...
А относно цените - като имаш предвид индивидуалността, емоцията и усещането като цяло нека да са малко по скъпи частите :) Наистина за фиата ремъкът с ролката беше 22 лв .... :))) ама какво да се прави .
Поздрави!
146 1.6 боксер му е мотора
щом е такава тя няма дебитомер а е с МАП сензор :idea: -един проблем по-малко :wink: :wink: иначе като мотор е много здрав-мойта старата беше такава :wink:
Crusader
24-04-2007, 12:52
Здравейте
Купих си скоро 146 Ti....
Има Дебиломер :wink:
Здравейте
Купих си скоро 146 Ti....
Има Дебиломер :wink:
Аз говоря за колата на приятеля му :idea: :wink: