View Full Version : За светлините на 146?
Колеги имам 2 питания...
1 - Коя светлина от задните за какво е (мигачите са ясни, фара за мъгла и за задна също, но със стоповете и габаритите имам малка чуденка).
като светна фаровете отзад се получава следното
Х о о Х ------------ Х Х о Х
При натисната спирачка
Х О о Х ----------- Х Х О Х (всъщност не съм сигурен дали 3 ляво не се усилва също)
о - слаба светлина
О - по-силна светлина
Х - не свети.
Тук нещо ме вкарва в чуденка, защо свети по тоя начин... нещо погрешно ли има или не.
2 - Някъде правят ли реглаж на фарове, нямам къде и как да чертая линийки по стените (а и левия ми фар е с винтче на мястото на вътрешния водач) предпочитам да го направят някъде.
Sergey_gigov
24-04-2007, 00:25
стопа и габарита са на 1 само че крушката е с 2 свелини
А какво свети на 3 позиция в ляво а го няма в дясно някой знае ли?
Х О о Х ----------- Х Х О Х (всъщност не съм сигурен дали 3 ляво не се усилва също)
2 ляво - габарит + стоп - крушка две светлини
3 ляво - само габарит
2 дясно - габарит + стоп - крушка две светлини
3 дясно ( X ) - само габарит на който крушката е изгоряла или има някакъв друг проблем но също трябва да свети.
trustworthy
24-04-2007, 08:49
3 ляво - само габарит
3 дясно ( X ) - само габарит на който крушката е изгоряла или има някакъв друг проблем но също трябва да свети.
3-ките се са си чист габарит, няма други светлини в тоя сектор и не се усилва. Изгоряла такава лампа е често срещано явление. Ако не се лъжа 4 ляво е габарита за мъгла. Нормално трябва да светят по два сектора в ляво и дясно
3 ляво - само габарит
Те това е работата :wink: провери си крушките или някой контакт,на мен редовно не ми бачка светлината за задна но немоем да разберем защо :x :x
Те това е работата :wink: провери си крушките или някой контакт,на мен редовно не ми бачка светлината за задна но немоем да разберем защо :x :x
Привет, и аз да задам едно въпросче когато НЕ са включени фароветве и се превключи на задна предавка отзад кои светлини трябва да светят? При мен свети само от дясната страна (може ли лявата крушка да е изгоряла или там няма крушка)
Благодаря ви преварително
Благодаря, ще го погледна тоя габарит.
А за фарове някъде да настройват?
Привет, и аз да задам едно въпросче когато НЕ са включени фароветве и се превключи на задна предавка отзад кои светлини трябва да светят? При мен свети само от дясната страна (може ли лявата крушка да е изгоряла или там няма крушка)
Ляво най-отвътре е задния фар за мъгла. Дясно най-отвътре е за заден ход.
(гледано отзад)
абе колега от едната страна ти е бялото за задна, от другата страна(лявата) ти е допълнителни обозначение при мъгла и е червено. включва се от отделно копче не от габарита. иначе на габарит светят 2 червени една до друга и като се натисне спирачка светкат по-силко само външните. е те това е
trustworthy
24-04-2007, 20:51
...на мен редовно не ми бачка светлината за задна но немоем да разберем защо :x :x
E то като бачка щото много се вижда нещо с тая вирната задница...или просто ми е прекалено тъмен джамът :?
...на мен редовно не ми бачка светлината за задна но немоем да разберем защо :x :x
E то като бачка щото много се вижда нещо с тая вирната задница...или просто ми е прекалено тъмен джамът :?
е и на мен не ще да се оправи единият стоп ма кво да праим писна ми и го запойвах и кво ли не даже и търтея се опита да го оправи ма не.
е и на мен не ще да се оправи единият стоп ма кво да праим писна ми и го запойвах и кво ли не даже и търтея се опита да го оправи ма не.
То не е въпроса да се опитваш а да го оправиш :wink: А за да стане тва трябва да знеш кво му е :lol: