View Full Version : Alfa Romeo 146 1,3 boxer
Здравейте алфаманиаци! И аз се присъединявам към вашия клуб. Купих си Alfa Romeo 146 1,3 boxer 96 година на 83 000 км (наистина е на толкова). Странно ми е обаче, че всички 146-ци за които пише в тоя форум са 1,6. Тези като моите са по-рядко срещани ли какво ? Изобщо какво можете да ми кажете за тази кола, освен, че ще е по-слаба от 1,6 и може би ще гори малко по-малко. Благодаря !
Разхода май е почти колкото на 1.6 боксер. Да ти е честита колицата. Безаварийни километри ! Аз съм гледал доста 146 1.3боксер , но май не влизат в интернет :roll:
Разхода май е почти колкото на 1.6 боксер.
Разгледай тази тема :
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10890
Sergey_gigov
24-04-2007, 09:52
Здравейте алфаманиаци! И аз се присъединявам към вашия клуб. Купих си Alfa Romeo 146 1,3 boxer 96 година на 83 000 км (наистина е на толкова). Странно ми е обаче, че всички 146-ци за които пише в тоя форум са 1,6. Тези като моите са по-рядко срещани ли какво ? Изобщо какво можете да ми кажете за тази кола, освен, че ще е по-слаба от 1,6 и може би ще гори малко по-малко. Благодаря !
Даже и малко повече гори от 1.6 :)
Е, чак пък повече, не ми се вярва. Колата е супер запазена, почти не е карана, намерена е в някакъв гараж в Италия цялата в паяжини, така, че се надявам да не гори чак толкова.
Е, чак пък повече, не ми се вярва. Колата е супер запазена, почти не е карана, намерена е в някакъв гараж в Италия цялата в паяжини, така, че се надявам да не гори чак толкова.
Наистина харчи малко повече в града-даже ако имаш книжка погледни вътре то си пише,още от завода го дават-мисля че 1.6 е 10.5 а 1.3 е 10.6 или нещо таквоз :wink: :wink:
Честито колега, много безаварийни и да те радва на пътя. Моята също е 1.3 и за този двигател да ти кажа много върви. Е не е бегачка, по-скоро е семейна кола със спортен дух ;). Малко е тромава в ниските обороти, затова трябва да внимаваш при изпреварванията. Аз гледам винаги като изпреварвам да съм над 3000 оборота и към 100тина км/ч. Над тези обороти направо излита :) Разхода и е към7/7.5 извънградско и 10/12 градско, зависи колко я караш студена.
Е, най-после едина Алфист с кола като моята, благодаря ти колега, дано да е безаварийна, 10-12 градско не е много зле. Аз мисля да и сложа газова уредба, и сигурно ще падне малко мощността. Но се двуомя дали да не сложа газов инджекцион, с него конете ще се увеличат малко.
konstantin
26-04-2007, 04:27
Не слагай бомба в колата нети трябва газова уредба
Mind_Control
26-04-2007, 12:18
Не слагай бомба в колата нети трябва газова уредба
Ти па колко гръмнали коли заради газовата си виждал :shock: тва, че е бомба са глупости.
Иначе и аз съм против газовите- евтиното винаги излиза по скъпо като си сметнеш, че и на бензин трябва да я палиш всеки път, после, свещи, кабели за свещи, филтри.. Е ако правиш по 30 000 на година си струва :)
Май верно не е добра идеята за газ, ще помисля още малко. Какво можете да ми кажете за тия двигатели boxer, надеждни ли са ? Защо вече не ги правят ? :?:
batececo
27-04-2007, 16:50
Един леко некоректен въпрос: Колко парички я взе колицата?
Ами парите са 3 700, но без застраховки и регистрация и от приятел. Мисля, че не е лошо за кола на 83 000 км. А ? Сменил съм и само маслото и работи като часовник. Дори на диагностика не съм я водил още.
Ами парите са 3 700, но без застраховки и регистрация и от приятел. Мисля, че не е лошо за кола на 83 000 км. А ? Сменил съм и само маслото и работи като часовник. Дори на диагностика не съм я водил още.
Па тя ако няма проблем ще ще я водиш на диагностика :?: карайу си колата и недей дърпа дявола за опашката :twisted: