PDA

View Full Version : РЕФЕРЕНДУМ

Pages : [1] 2

Alex_26
30-10-2016, 13:18
Колеги, не ви агитирам, но нека поне да гласуваме на референдума. Не го харесвам Слави, защото има тайни амбиции, но въпросите му касаят нас и трябва да престанем да сме апатични или да чакаме някой да ни свърши работата вместо нас. Гадно е, че премахнаха 3 от въпросите му и затова да покажем, че властоимащите бъркат с нас и не сме рая

nickgaidarov
30-10-2016, 13:33
...

Zlobich
30-10-2016, 14:28
Ще гласувам на референдума,съмнявам се за ефекта от него,но ще упражня правото си на глас.

Пай сее ...

pa4ito
30-10-2016, 16:19
Естествено, че ще се гласува...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Alex_26
30-10-2016, 16:50
А можеш ли да дадеш поне един пример през последните 72 години (45 години "народна власт" и 27 години "демократично общество"), който да показва (хайде нека да не е чак доказва), че не сме рая?
Няма, а и да има те са единици и случаите се покриват

nickgaidarov
30-10-2016, 19:03
...

Alex_26
30-10-2016, 20:36
Тогава какъв референдум и избори ви гонят? По-добре се вслушайте в стиховете на Пушкин: "К чему стадам дары свободы? Их должно резать или стричь".
нас вече достатъчно ни режат, стрижат и т.н. Време е да се събудим, ама като гледам апатията тук .... ще има повече четящи и пишещи ако темата е за мен

nickgaidarov
30-10-2016, 20:40
...

ecotronic
30-10-2016, 20:44
нас вече достатъчно ни режат, стрижат и т.н. Време е да се събудим, ама като гледам апатията тук .... ще има повече четящи и пишещи ако темата е за мен

Ти какво очакваш да се случи в тази тема? Да я задръстим с урни и бюлетини ли?

То, ако на някого, върху решението му дали да гласува или не, трябва да му повлияе някаква си тема от някакъв си форум........

И да - едва ли вотът от референдума ще успее дори да се доближи до твоя анкетен рекорд. :tooth:

nickgaidarov
30-10-2016, 21:04
...

Alex_26
30-10-2016, 21:35
Ти какво очакваш да се случи в тази тема? Да я задръстим с урни и бюлетини ли?

То, ако на някого, върху решението му дали да гласува или не, трябва да му повлияе някаква си тема от някакъв си форум........

И да - едва ли вотът от референдума ще успее дори да се доближи до твоя анкетен рекорд. :tooth:

Идеалист, нищо не искам. Но не очаквах, че си толкова ограничен в мисленето.

Bobo Markov
30-10-2016, 22:47
Идеалист, нищо не искам. Но не очаквах, че си толкова ограничен в мисленето.

аз съм по-ограничен :) :Lkingsmiley: извинявам се за офф-а но всъщност кой е Цвятко?

---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:44 ----------

Колеги, ... че властоимащите бъркат с нас и не сме рая

много силно послание но ме навява на спомена за един виц, в който симпозиума на гинеколозите в България бил под надслов "Колеги къде бъркаме ние всъщност"

lordliness
30-10-2016, 23:01
Цвятко продава маховици, напиши някъде маховик и веднага получаваш оферта, дали става за твоята кола е без значение, по това ще го познаеш.

Alex_26
31-10-2016, 08:08
Цвятко продава маховици, напиши някъде маховик и веднага получаваш оферта, дали става за твоята кола е без значение, по това ще го познаеш.

Ей, нема да престанеш с простотиите. Поне пиши по темата.
Преди години, като вдигнаха цената на бензина и се вдигаха някакви вяли протести, участвах в блокиране на едно кръстовище с други колеги. Тогава един започна да ни псува що сме задръствали движението. Да не си бил ти? Ма аз защо те изтрих от игнора? Я пак там!
Пък и бил pathfinder. Ужас!

---------- Post added at 08:08 ---------- Previous post was at 08:05 ----------

аз съм по-ограничен :) :Lkingsmiley: извинявам се за офф-а но всъщност кой е Цвятко?

---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:44 ----------

много силно послание но ме навява на спомена за един виц, в който симпозиума на гинеколозите в България бил под надслов "Колеги къде бъркаме ние всъщност"
Рая сме и винаги ще си останем. А колкото до мен, просто един любител на Алфа Ромео

Бобби
31-10-2016, 08:22
Референдумът е основна форма на пряка демокрация, чрез него народът осъществява държавната власт непосредствено, отговаряйки на решение на поставен въпрос само с „да” или „не”.......:smoke:
Аз такава демокрация не виждам у нас....:smoke:

myato
31-10-2016, 08:49
Референдумът е основна форма на пряка демокрация, чрез него народът осъществява държавната власт непосредствено, отговаряйки на решение на поставен въпрос само с „да” или „не”.......:smoke:

Баш тъй.
За това и отговорът тук е - "да бе, да".
Иначе, при нас има само едно пряко нещо - на пряко външно управление сме:smoke:

lordliness
31-10-2016, 09:02
Ей, нема да престанеш с простотиите. Поне пиши по темата.
Преди години, като вдигнаха цената на бензина и се вдигаха някакви вяли протести, участвах в блокиране на едно кръстовище с други колеги. Тогава един започна да ни псува що сме задръствали движението. Да не си бил ти? Ма аз защо те изтрих от игнора? Я пак там!
Пък и бил pathfinder. Ужас![COLOR="Silver"]
Общи приказки, колегата пита, аз му отговарям.
Ще ми блокираш кръстовища, къде се намираш?
Ако бях аз на онова кръстовище, може би щеше да спиш отделно от зъбите.
Махна ме от игнора защото си любопитник и не издържаш без да прочетеш какво съм написал,
Гледам че най-после се научи да ползваш преводача на Гугъл- браво
И не говори в множествено число, ти ако се имаш за стадо, много хора тук не се имат за част от стадо, защото са успели въпреки всички несгоди.

Alex_26
31-10-2016, 10:23

Боби, няма я, наистина. Ама ако хептем седим само и чакаме нищо няма да стане. Само ще остане в сила лафът за гинеколозите. Ма теб май те кефи ;)

ecotronic
31-10-2016, 11:06
Баш тъй.
За това и отговорът тук е - "да бе, да".
Иначе, при нас има само едно пряко нещо - на пряко външно управление сме:smoke:

Ето, че ви се дава възможност пряко да решите нещо. Очевидно и това не е вариант.

Какво искате? Да дойде някой у вас в удобно за вас време и да ви пита, къде и какво ви сърби?

Susscrofa
31-10-2016, 13:27
Ето, че ви се дава възможност пряко да решите нещо. Очевидно и това не е вариант.

Какво искате? Да дойде някой у вас в удобно за вас време и да ви пита, къде и какво ви сърби?

Да, пращат нереза Гошо при майката свинкя Пепа, но по пътя го скопяват..........
Та така и с нашите референдуми.
Защо "Ви се дава"?
Ти от "различните" ли си?

---------- Post added at 11:27 ---------- Previous post was at 11:26 ----------

Общи приказки, колегата пита, аз му отговарям.
Ще ми блокираш кръстовища, къде се намираш?
Ако бях аз на онова кръстовище, може би щеше да спиш отделно от зъбите.
Махна ме от игнора защото си любопитник и не издържаш без да прочетеш какво съм написал,
Гледам че най-после се научи да ползваш преводача на Гугъл- браво
И не говори в множествено число, ти ако се имаш за стадо, много хора тук не се имат за част от стадо, защото са успели въпреки всички несгоди.

:prescription:

Alex_26
31-10-2016, 13:47
Да, пращат нереза Гошо при майката свинкя Пепа, но по пътя го скопяват..........
Та така и с нашите референдуми.
Защо "Ви се дава"?
Ти от "различните" ли си?

---------- Post added at 11:27 ---------- Previous post was at 11:26 ----------

:prescription:
Да, някои имат мания за величие и няма да спрат да пишат простотии. Гърците за 10 цента направиха национална стачка, а той ми бил PATHFINDER

ecotronic
31-10-2016, 14:13
И в тази тема си неудържим, мамелюк :)

Ходи ли на концерта на Слави?

Като гледам, какъв си референдумен агитатор, начи неа начин да не си ходил.

Сигурно са те били сложили да блокираш Орлов мост, като човек със сериозен опит в блокирането на кръстовища.

:tooth:

Zlobich
31-10-2016, 14:20
Аз също блокирах кръстовища с Буса по протостите. Както всичко чисто,така и те бяха опорочени,а срещу Ореха,изтърках един чифт маратонки по паветата и НДК. Може да пием,но не и да се бием.

Пай сее ...

Susscrofa
31-10-2016, 14:32

Сигурно са те били сложили да блокираш Орлов мост, като човек със сериозен опит в блокирането на кръстовища.

Теб референдумът май те притеснява.
Нормално, това не ме изненадва.:bath:

Alex_26
31-10-2016, 15:34
Теб референдумът май те притеснява.
Нормално, това не ме изненадва.:bath:

Мен, например, хич не ме. Но все пак ми се иска тия горе да видят, че хората гласуват с ДА за референдума, а не им пука за МАЙКАТА на нацията, например

---------- Post added at 15:31 ---------- Previous post was at 15:27 ----------

Папуас, ако имаше малко мисъл в главата, щеше да си разбрал, че аз на концерта не съм бил. За мен не е важно колко народ е събрал да го гледат. Това нищо не значи. А един официален референдум все пак е нещо. Вземи си осмисли с нещо истинско съществуването

---------- Post added at 15:34 ---------- Previous post was at 15:31 ----------

Аз също блокирах кръстовища с Буса по протостите. Както всичко чисто,така и те бяха опорочени,а срещу Ореха,изтърках един чифт маратонки по паветата и НДК. Може да пием,но не и да се бием.

Пай сее ...

Добре, че не си налетял на PATHFINDER-a. Щеше да те разбие с тежка недонислена мисъл защо блокираш кръстовища? Той още не може да осмисли кое в този живот има смисъл освен някое чене

ecotronic
31-10-2016, 15:54
Мамелюк, не станаха ли много хората с проблемните мисли тук? :)

Свинята, какво се набира? Кажи му, че всички тия дето не си пият хапчетата ми седят в игнора. Т.е - не виждам, какво дращят.

Zlobich
31-10-2016, 16:03
Момчета,спрете се де.
По протестите за горивата,срещах все хора които проявяваха търпимост. Миии даа блокирахме. Иии Бойко го карахме да настръхва на откриването на магистрала люлин тогава,баш бяха протестиъе. То не беше жандармерия,милиция. Хубаво нещо е референдума,ама дали ще се слушат в суверена,ще разберем. Досега никой не го направил.

Пай сее ...

Alex_26
31-10-2016, 16:09

Свинята, какво се набира? Кажи му, че всички тия дето не си пият хапчетата ми седят в игнора. Т.е - не виждам, какво дращят.

Свинята поне има смелост да си каже, че е свиня. Но нали знаеш, че свинята най-много се доближава по много показатели до хората. И тогава се запитвам ти в действителност какво си?
http://cs6.pikabu.ru/post_img/2014/10/09/11/1412876491_1002626790.jpg
И защо спамиш темата.

---------- Post added at 16:09 ---------- Previous post was at 16:07 ----------

Момчета,спрете се де.
По протестите за горивата,срещах все хора които проявяваха търпимост. Миии даа блокирахме. Иии Бойко го карахме да настръхва на откриването на магистрала люлин тогава,баш бяха протестиъе. То не беше жандармерия,милиция. Хубаво нещо е референдума,ама дали ще се слушат в суверена,ще разберем. Досега никой не го направил.

Пай сее ...

Все някога има за първи път. Трябва да се опитва постоянно. Примиренчеството и простотията са безгранични, ако не се бориш с тях

Susscrofa
31-10-2016, 18:55

Свинята обича да папка тикви.

---------- Post added at 16:55 ---------- Previous post was at 16:51 ----------

Свинята поне има смелост да си каже, че е свиня. Но нали знаеш, че свинята най-много се доближава по много показатели до хората. И тогава се запитвам ти в действителност какво си?
http://cs6.pikabu.ru/post_img/2014/10/09/11/1412876491_1002626790.jpg
И защо спамиш темата.

---------- Post added at 16:09 ---------- Previous post was at 16:07 ----------

Все някога има за първи път. Трябва да се опитва постоянно. Примиренчеството и простотията са безгранични, ако не се бориш с тях

Що реши, че съм свиня?
Чети между редовете.
еГотроника ме е игнорнал.
Лоши спомени има с мен и се държи кат бивша любовница, с която е злоупотребено.:)

Alex_26
31-10-2016, 20:27
Що реши, че съм свиня?
Чети между редовете.
еГотроника ме е игнорнал.
Лоши спомени има с мен и се държи кат бивша любовница, с която е злоупотребено.:)
Казах го образно и трябва да си ме разбрал. По-добре свиня отколкото прогнила кратуна.
А който не знае, свинята има близки до човека органи, кръв

pa4ito
31-10-2016, 22:23
Казах го образно и трябва да си ме разбрал. По-добре свиня отколкото прогнила кратуна.

Между другото едно от светилата в генетиката преди време изказа теорията, че човекът е кръстоска между свиня и шимпанзе... И ако това е вярно, а и другото, че мъжете се държат като свине, това означава ли, че жените са шимпанзета?!?! :lol_sign:
И в унисон с темата - абе, то е ясно, че на никой не са му изгодни идеите на Слави, но интересно каква му е играта на него? Едва ли е полит-кариера. Нещо не ми се връзва. По-скоро агитира...

Всяка прилика ... не е случайна :D (http://www.chudesa.net/wp-content/uploads/2013/12/plod-lyubov-svinja-i-shimpanze.jpg)

Susscrofa
31-10-2016, 22:39

Кво ми се обясняваш сега.
Поне ме успокои, че генетично съм близо до хомо с. р.

---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:34 ----------

Между другото едно от светилата в генетиката преди време изказа теорията, че човекът е кръстоска между свиня и шимпанзе... И ако това е вярно, а и другото, че мъжете се държат като свине, това означава ли, че жените са шимпанзета?!?! :lol_sign:
И в унисон с темата - абе, то е ясно, че на никой не са му изгодни идеите на Слави, но интересно каква му е играта на него? Едва ли е полит-кариера. Нещо не ми се връзва. По-скоро агитира...

Всяка прилика ... не е случайна :D (http://www.chudesa.net/wp-content/uploads/2013/12/plod-lyubov-svinja-i-shimpanze.jpg)

Пиши си за политика, тука се излагаш!
Слави, хм.
Абе ако порът види, че цар на животните е станал скункс, и той ще добие самочуствие да сложи корона.

pa4ito
31-10-2016, 22:47
Кво ми се обясняваш сега.
Поне ме успокои, че генетично съм близо до хомо с. р.

---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:34 ----------

Пиши си за политика, тука се излагаш!
Слави, хм.
Абе ако порът види, че цар на животните е станал скункс, и той ще добие самочуствие да сложи корона.

Тоя па, к'во ти пука. Плюс това току-що ти дадох още едно предположение, че си близо до х.х. До х.с.р. имаш още доста време и хляб...

Е да ама нито порът, нито скунксът имат щаб да мислят заради тях. Те зат'ва си мисля, че агитира.

Susscrofa
31-10-2016, 22:53
Тоя па, к'во ти пука. Плюс това току-що ти дадох още едно предположение, че си близо до х.х. До х.с.р. имаш още доста време и хляб...

Е да ама нито порът, нито скунксът имат щаб да мислят заради тях. Те зат'ва си мисля, че агитира.

Затъпял си от цъкане в оная смрад, "за хора без работа".
Как нещо ще е кръстоска, а мъжките и женските ще са кръстосаните видове?
:big_whoops:

pa4ito
31-10-2016, 22:59

Абе ти си станал много зле покрай цялата тая вода. Ама след като киснеш и у виртуалното блато, значи реалното не ти стига явно...
Говорим за наследствени белези, които имат проявление в потомството...
Ма то свинете ги ползват за основа на посадъчен материал и култури, а не за мозък... :grandpa:

Susscrofa
31-10-2016, 23:07
Абе ти си станал много зле покрай цялата тая вода. Ама след като киснеш и у виртуалното блато, значи реалното не ти стига явно...
Говорим за наследствени белези, които имат проявление в потомството...
Ма то свинете ги ползват за основа на посадъчен материал и култури, а не за мозък... :grandpa:
Пиян ли си?
Или садиш фъстъци на ламината?
Жените били шимпанзета:)
Мъжете свине.
Ти си мармозетка.
Откъде ги четете тия тъпни.

pa4ito
31-10-2016, 23:21
Пиян ли си?
Или садиш фъстъци на ламината?
Жените били шимпанзета:)
Мъжете свине.
Ти си мармозетка.
Откъде ги четете тия тъпни.
Ама ти верно бълбукаш яко. Стига си взима домашно от службата...
Джуджевидната мармозетка си ти, че гледаш как да се закачаш с опашката. Ама явно и мозъкът ти е останал 15 грама от раждането, или ДжейБи-то не ти понася тази вечер. Явно правиш напъни да плуваш в генетиката като малка маймунка в язовир. Не го твари тоя мозък толкова моля те, че ще изпуши и няма утре как да бачкаш по блатата... А и мен ще обвинят за трудовата ти злополука...

А за другото питай д-р Юджийн Маккарти...

Bobo Markov
31-10-2016, 23:31
Ама ти верно бълбукаш яко. Стига си взима домашно от службата...
Джуджевидната мармозетка си ти, че гледаш как да се закачаш с опашката. Ама явно и мозъкът ти е останал 15 грама от раждането, или ДжейБи-то не ти понася тази вечер. Явно правиш напъни да плуваш в генетиката като малка маймунка в язовир. Не го твари тоя мозък толкова моля те, че ще изпуши и няма утре как да бачкаш по блатата... А и мен ще обвинят за трудовата ти злополука...

А за другото питай д-р Юджийн Маккарти...

Съскрофа обаче както винаги веднага седна в аквариума ;) него току го нема нема а като цъфне и нема стигане :)

pa4ito
31-10-2016, 23:33
Съскрофа обаче както винаги веднага седна в аквариума ;) него току го нема нема а като цъфне и нема стигане :)

Наваксва :)
И понеже другите не му се връзват и се дрънка с нас, защото към блатото го влече... ;)

Bobo Markov
31-10-2016, 23:42
Наваксва :)
И понеже другите не му се връзват и се дрънка с нас, защото към блатото го влече... ;)

той па не нацели таргета :) сефте :) да беше влезнал у "тунинг и рацинг" да види кво ще го направят ония скинари там :)

pa4ito
31-10-2016, 23:49
той па не нацели таргета :) сефте :) да беше влезнал у "тунинг и рацинг" да види кво ще го направят ония скинари там :)

Там не мое се бъзика, а и бързо ще го изхвърлят ;)

Бобби
31-10-2016, 23:50
Ало...Руменчо, ае да си имаме уважението, че идва Коледа....:grandpa:...не забравяй, кога тия без работа ти подаваха ръка....оти ще се скъса стената на язовира и ще се удавиш моето момче....имай ни уважението...;-)

pa4ito
31-10-2016, 23:59
Ало...Руменчо, ае да си имаме уважението, че идва Коледа....:grandpa:...не забравяй, кога тия без работа ти подаваха ръка....оти ще се скъса стената на язовира и ще се удавиш моето момче....имай ни уважението...;-)

А, свиня бе, какво да го правиш, все същото го влече.. :)

Bobo Markov
01-11-2016, 00:02

а, не, бе :)

Susscrofa
01-11-2016, 07:56
Ако не друго, поне Ви извадих от блатото.
Тия в тунинга верно ли са скинари?

Alex_26
01-11-2016, 09:44

Всяка прилика ... не е случайна :D (http://www.chudesa.net/wp-content/uploads/2013/12/plod-lyubov-svinja-i-shimpanze.jpg)Виж, трябва да търсиш рационалното. Той сега започва нещо, което е изгодно за българина. Затова трябва да го подкрепим, ... не него персонално, а референдума. А после, като започне и той да дриска, да го топнем в одрисканото, а не да ходим и да скачаме като изоглавени като едно време (аз не съм скачал, щото знаех кои са всите СДС-ри)

СЪСКрофа - всички сме прасета, щом търпим това, дето е навън. С тая разлика, че някои са абсолютни свинки. Колкото до папуаса - може да отбира от електроника и да е полезен с доста неща, но му липсва прозрението и аналитичното мислене. Все търси заобикалянето на проблема

И МОМЧЕТА, ТЕМАТА Е ЗА РЕФЕРЕНДУМА, МОЛЯ ПСУВАЙТЕ СЕ ДРУГАДЕ

pa4ito
01-11-2016, 13:28
Виж, трябва да търсиш рационалното. Той сега започва нещо, което е изгодно за българина. Затова трябва да го подкрепим, ... не него персонално, а референдума. А после, като започне и той да дриска, да го топнем в одрисканото, а не да ходим и да скачаме като изоглавени като едно време (аз не съм скачал, щото знаех кои са всите СДС-ри)

СЪСКрофа - всички сме прасета, щом търпим това, дето е навън. С тая разлика, че някои са абсолютни свинки. Колкото до папуаса - може да отбира от електроника и да е полезен с доста неща, но му липсва прозрението и аналитичното мислене. Все търси заобикалянето на проблема

И МОМЧЕТА, ТЕМАТА Е ЗА РЕФЕРЕНДУМА, МОЛЯ ПСУВАЙТЕ СЕ ДРУГАДЕ

Съгласих се и както всеки път ще отида и ще гласувам. Просто написах някои мои размисли по темата, щото по навик като направи някой нещо и аз се питам "що така прави"

Прав си и за офф-а, ама прасчо толкова ни липсваше, щото имаше грижи покрай дъщеричките си, че не моем му се нарадва, където и да е...
Извинявам се, няма повече да спамим :)

Бобби
01-11-2016, 23:43
Аха...и ако те хванат, ще ти намажат задника с високо октанов бензин, ще ти се изправи опашката и на 400 м. ще дадеш ниска 13-ка....:boost:

Bobo Markov
02-11-2016, 00:26

скинари ли? какви скинари? някой да е видял скинари наоколо

old alfist
02-11-2016, 00:46
Не е лошо да припомним първоначалните 6 въпроса :

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Конституционния съд леши, че нечетните номера не протоворечат на Конституцията.

Bobo Markov
02-11-2016, 01:05

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Олди, водили сме доста дискусии с теб и ме знаеш, както знаеш че така скалъпена идеология е немислима и неарелизируема да, тя ще ти даде малко емоционален заряд за в бъдеще мислейки за нейното реализиране но сам знаеш, че това (реализирането и) е невъзможно поради цяла енциклопедия причини ... На първо място въпросите (точките) на тоя референдум са зададени тъпо, витиевато и неправилно, иначе съм за този "референдум" ПР или както там на всеки му изнася да го тълкува

old alfist
02-11-2016, 01:19
Олди, водили сме доста дискусии с теб и ме знаеш, както знаеш че така скалъпена идеология е немислима и неарелизируема да, тя ще ти даде малко емоционален заряд за в бъдеще мислейки за нейното реализиране но сам знаеш, че това (реализирането и) е невъзможно поради цяла енциклопедия причини ... На първо място въпросите (точките) на тоя референдум са зададени тъпо, витиевато и неправилно, иначе съм за този "референдум" ПР или както там на всеки му изнася да го тълкува

Според мен 2-ра и 4-та точка трябваше да се включат и тогава щяха да отпаднат секциите в чужбина и прекалено големия брой депутати за нашето малко население.
Т.6-та ми се струва малко отвлечена - не съм си имал взимане-даване и хар хабер си нямам от местния полицейския началник, както и не съм от системата на МВР за да го познавам или да гласувам за някой друг.

Alex_26
02-11-2016, 07:50
Само за полицейската история не съм съгласен. Там трябва кметът да назначава, може би

myato
02-11-2016, 10:33

Първото, няма как да стане, щото никога група българи няма да са на един акъл. Пък и МАЖОритарните ... вече сме ги тупали. Затова - смесена система.
За второто съм по-съгласен, даже и толкоз са много.
Задължителното гласуване е тъпня. Когато направиш от правото, задължение, ебем ти и демокрацията.
Не съм съгласен с ел.гласуването. Нека се изпотят малко повече за фалшификацията.
За редуцирането на субсидиите съм съгласен. Като ще правиш политическа партия, събери си членски внос.
Това, шестото е в стил "Подкрепете местният шериф" и си е жив популизъм, както и първото де.

Alex_26
02-11-2016, 13:45
Първото, няма как да стане, щото никога група българи няма да са на един акъл. Пък и МАЖОритарните ... вече сме ги тупали. Затова - смесена система.
За второто съм по-съгласен, даже и толкоз са много.
Задължителното гласуване е тъпня. Когато направиш от правото, задължение, ебем ти и демокрацията.
Не съм съгласен с ел.гласуването. Нека се изпотят малко повече за фалшификацията.
За редуцирането на субсидиите съм съгласен. Като ще правиш политическа партия, събери си членски внос.
Това, шестото е в стил "Подкрепете местният шериф" и си е жив популизъм, както и първото де.

1. Подкрепям
2. Нека са 120, но не повече
3. Задължително, но с графа "Не подкрепям никой от изброените"
4. НЕ - ще има много фалшификации на този етап
5. Да, без да могат да си дават, дадените от държавата имоти, под наем
6. За щатите градчета до 10000 души става, но иначе - НЕ

Бобби
02-11-2016, 22:07
Ебем ти референдума.....то няма за кога.....изтървахме времето...:smoke:
https://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw
...и тая песен, не е актуална вече...сорри...:smoke:

---------- Post added at 20:07 ---------- Previous post was at 20:01 ----------

И боклуците не може да си изхвърлим, а само ги създаваме...:smoke:
https://www.youtube.com/watch?v=CSnCsizBUFI

Alex_26
03-11-2016, 03:24

Не трябва да спираме да опитваме. А и трябва да попречим на ГЕРБ

Zlobich
03-11-2016, 06:37
https://youtu.be/hflx4J_L9cs

Пай сее ...

Alex_26
04-11-2016, 16:03

Бо, направи си труда да пуснеш листчето все пак

Bobo Markov
04-11-2016, 21:08

http://www.webcafe.bg/webcafe/politika/id_1823437826_Referendumat:_Polzite_riskovete_i_dy avolat_v_detaylite?utm_source=arena&utm_medium=banner&utm_campaign=webcafe

Бобби
05-11-2016, 00:32
Не трябва да спираме да опитваме. А и трябва да попречим на ГЕРБ
Да бе...45 години ни лъжат, че е власт на народа, след това 27 години ни лъжат, че е демокрация...ай стига бе....законите не ни защитават !!!

---------- Post added at 22:32 ---------- Previous post was at 22:24 ----------

Аз винаги гласувам......ама вярата е няма, няма...което говори, че сме много зле.....за близо 50-години живот разбрах, че народът ни е завистлив, пълен с интрига, предатели бол, някой да е добре би направил 200-та да са зле и т.н...а бе не ми се говори...позитивно настроените ги смятат за луди у нас!!!

Alex_26
05-11-2016, 12:48
Да бе...45 години ни лъжат, че е власт на народа, след това 27 години ни лъжат, че е демокрация...ай стига бе....законите не ни защитават !!!

---------- Post added at 22:32 ---------- Previous post was at 22:24 ----------

Аз винаги гласувам......ама вярата е няма, няма...което говори, че сме много зле.....за близо 50-години живот разбрах, че народът ни е завистлив, пълен с интрига, предатели бол, някой да е добре би направил 200-та да са зле и т.н...а бе не ми се говори...позитивно настроените ги смятат за луди у нас!!!Много си прав! Но не трябва да се предаваме!
Аз утре ще гласувам за генерала, не за друго, а за да събере повече гласове от МАЙКАТА и оня да си подаде оставката. Карата е само на думи, а Марешки няма шанс на този етап

ecotronic
05-11-2016, 13:06
Това с отметката "не харесвам никого", защо го измислиха и включиха в бюлетината, след като и с него и без него е все тая.

Поредната демагогия!

Да не говорим, че така сложно го обясняват, че не ми е ясно, как баба Гица от с. Горно Нанадолнище, ще го разбере.

Имам усещането, че живея в детска градина за олигофренчета.

Alex_26
05-11-2016, 14:51
Това с отметката "не харесвам никого", защо го измислиха и включиха в бюлетината, след като и с него и без него е все тая.

Поредната демагогия!

Да не говорим, че така сложно го обясняват, че не ми е ясно, как баба Гица от с. Горно Нанадолнище, ще го разбере.

Имам усещането, че живея в детска градина за олигофренчета.
Да, за такива ни смятат.
Отметката с не харесвам никого води до това, че тези гласове не се разпределят после за победителите. Макар, че според мен тя е подходяща за парламента и местните
А и президентът при нас е ... лукова глава. Само лапане без никаква власт

ecotronic
05-11-2016, 15:10
Да, за такива ни смятат.
Отметката с не харесвам никого води до това, че тези гласове не се разпределят после за победителите. Макар, че според мен тя е подходяща за парламента и местните
А и президентът при нас е ... лукова глава. Само лапане без никаква власт

Лукова глава, но заради тая лукова глава отпандаха 3 от въпросите за референдума. 2 от които, според мен, най-важните. За намаляването броя на депутатите и този за електронния вот.

Alex_26
05-11-2016, 15:13
Лукова глава, но заради тая лукова глава отпандаха 3 от въпросите за референдума. 2 от които, според мен, най-важните. За намаляването броя на депутатите и този за електронния вот.

Да, има го и това. Но не ги отхвърли той, а продажните съдии

ecotronic
05-11-2016, 15:21
Да, има го и това. Но не ги отхвърли той, а продажните съдии

Конституционният съд едва ли щеше да се самосезира по тоя въпрос, ако не беше ветото на Плевнелиев.

Alex_26
05-11-2016, 17:38
Конституционният съд едва ли щеше да се самосезира по тоя въпрос, ако не беше ветото на Плевнелиев.

Така е, ама ако бяха на място щяха да го отхвърлят. А и все някой друг от т....е щяха да го сезират. А сега като се замисля, дори и на първия тур Радев да спечели повече гласове, оня няма да си подаде оставката. Така, че - Марешки. Винаги когато не сме били с Русия сме бъркали страшно много. И ония 45 години, ако имахме повече акъл, щяхме да живеем още по-добре - една целувка по устата и потичаше и нефт, и газ, и стомана. Само, че селският хитрец остаря и сегашните дупедавци го махнаха

ecotronic
05-11-2016, 17:49
Има ли някой в тази държава, който да си мисли, че велико народно събрание някога ще вземе решението, броят на депутатите да се намали от 240 на 120?

чл. №1, ал. 2 от конституцията гласи:

"Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция."

И като е така записано в конституцията, защо някой реши, че по този въпрос народът не трябва да бъде питан?

Ако някой претендира, че спазва закона, не следваше ли нещата да се случат в следната последователност:

1 - Народът да бъде попитан на референдум по този въпрос.
2 - Следващото велико народно събрание да промени или да не промени чл. 63 от конституцията в зависимост от резултата на референдума.

Alex_26
05-11-2016, 20:08
Има ли някой в тази държава, който да си мисли, че велико народно събрание някога ще вземе решението, броят на депутатите да се намали от 240 на 120?

чл. №1, ал. 2 от конституцията гласи:

"Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция."

И като е така записано в конституцията, защо някой реши, че по този въпрос народът не трябва да бъде питан?

Ако някой претендира, че спазва закона, не следваше ли нещата да се случат в следната последователност:

1 - Народът да бъде попитан на референдум по този въпрос.
2 - Следващото велико народно събрание да промени или да не промени чл. 63 от конституцията в зависимост от резултата на референдума.
Много правилно разсъждаваш! Но не и конституционните съдии. Нали знаеш как ги избират? Не им четох мотивите за да не се дразня и ядисвам напразно.
Дилемата сега ми е за кой да гласувам - за Радев или Марешки? Дайте акъл. Бойко така и така няма да си подаде оставката. А аз не мога да дишам Москов

ecotronic
05-11-2016, 20:12
Много правилно разсъждаваш! Но не и конституционните съдии. Нали знаеш как ги избират? Не им четох мотивите за да не се дразня и ядисвам напразно.
Дилемата сега ми е за кой да гласувам - за Радев или Марешки? Дайте акъл. Бойко така и така няма да си подаде оставката. А аз не мога да дишам Москов

Сега гласувай за този, когото харесваш. На балотажа ще е по-трудно.

Zlobich
06-11-2016, 13:41
Изгласувах се. Бягайте до урните :D

Пай сее ...

Alfa User
06-11-2016, 14:25
...

Марешки няма особени шансове ...

Бобби
06-11-2016, 17:10
Аз гласувах....
До сега гласувах за тези, който губеха....ако и сега се получи така, ще емигрирам....

---------- Post added at 15:10 ---------- Previous post was at 14:59 ----------

Много си прав! Но не трябва да се предаваме!
Аз утре ще гласувам за генерала, не за друго, а за да събере повече гласове от МАЙКАТА и оня да си подаде оставката. Карата е само на думи, а Марешки няма шанс на този етап
А бе никой не се предава, ама като гледам как разсъждаваш...тоя няма шанс, ония има шанс....и не държиш на убеждението си.....май няма никога да се оправим, защото медиите са те манипулирали ......

Alex_26
06-11-2016, 20:00
Аз гласувах....
До сега гласувах за тези, който губеха....ако и сега се получи така, ще емигрирам....

---------- Post added at 15:10 ---------- Previous post was at 14:59 ----------

А бе никой не се предава, ама като гледам как разсъждаваш...тоя няма шанс, ония има шанс....и не държиш на убеждението си.....май няма никога да се оправим, защото медиите са те манипулирали ......

Не, никой не ме манипулирая. просто не мога да разгадая тоя народ как ще реагира. Ние сме уникати по простота досега. Дано започнем да поумняваме

Bobi_33
06-11-2016, 20:24
Марешки няма особени шансове ...

4-ти е засега. И аз не очаквах да събере толкова много гласова, ма събра човека. Вероятно 80 % от варненци са гласували за него. И ги разбирам, ако е така. те имат своята си причина да го направят.

Alex_26
06-11-2016, 20:38
4-ти е засега. И аз не очаквах да събере толкова много гласова, ма събра човека. Вероятно 80 % от варненци са гласували за него. И ги разбирам, ако е така. те имат своята си причина да го направят.

Бо, много хора гласуваха за Радев вместо за Марешки за да видят т....а дали ще си подаде оставката. Това беше ход на т...а за да привлече към себе си, ама не успя

Bobo Markov
06-11-2016, 20:48
Бо, много хора гласуваха за Радев вместо за Марешки за да видят т....а дали ще си подаде оставката. Това беше ход на т...а за да привлече към себе си, ама не успя

много зряла политическа грамотност имате колега

Bobi_33
06-11-2016, 20:48

Аз лично харесвам Радев, достоен човек. Обаче вицето ме спира да гласувам за двойката. Не че има значение кой е вице, ма е страшна гад.

Zlobich
06-11-2016, 20:50
Комунде и гербераст на балотаж,ужас. Нищо добро не очаква България.

Пай сее ...

Alex_26
06-11-2016, 21:04

Пай сее ...

Ние сме си виновни!
А ти си гледай сега бебока, че на жена ти не е лесно

Bobo Markov
06-11-2016, 21:08
Ние сме си виновни!
А ти си гледай сега бебока, че на жена ти не е лесно

изключително оптимистична гражданска позиция и голяма демонстрация на семеен опит правите, колега, леко започнахте да ме замисляте

Alex_26
06-11-2016, 21:32
Аз чакам оставка вече. Не мога да понасям Москов! И не само

Bobi_33
06-11-2016, 21:57
Аз чакам оставка вече. Не мога да понасям Москов! И не само

Да бе да. Аз на Бойко не вярвам. За нищо. Също е не вярвам на обещаната оставка.

Zlobich
06-11-2016, 21:57
Детето си го гледам. Бъди спокоен,но тази пумия просто ... нямам думи.

Пай сее ...

Bobo Markov
06-11-2016, 22:20
Да бе да. Аз на Бойко не вярвам. За нищо. Също е не вярвам на обещаната оставка.

Боби гледай Ефирния Официоз сега! първа пресконференция ;)

Бобби
06-11-2016, 22:31

Пай сее ...
А бе открай време се върти тоя омагъосан кръг...леви комунисти, десни комунисти...ти на мене аз на тебе....само си прехвърлят кокала.....като изключим Марешки, всички са продукт на БКП....

Zlobich
06-11-2016, 22:36
Ужасно си прав. Незнам Марешки,не съм се интересувал от него,но ми е леко съмнителен,но няма да правя коментар относно него. Ще видим как ще се развият нещата около него.

Пай сее ...

Бобби
06-11-2016, 22:42
Ако резултатите са реални, а не маниполирани...то народът ни е много прост и мазохистично предразположен.....

Zlobich
06-11-2016, 22:44
Дам, горко ни.

Пай сее ...

pa4ito
07-11-2016, 00:06
На всички беше ясно още преди изборите, че Цачева и Радев ще са на балотаж. Но беше важно да се гласува реално, а не с невалидни бюлетини. Защото невалидна бюлетина и квадратчето "всички са маскари" дава гласът ти на някой друг. Кофтито е, че сега не знам за кого да гласувам на балотажа...

nikolaaaay
07-11-2016, 00:22
Аз лично харесвам Радев, достоен човек. Обаче вицето ме спира да гласувам за двойката. Не че има значение кой е вице, ма е страшна гад.
И какво му е достойното. Ти познаваш ли го? Едва ли. Никой не го познава, а е на път да стане президент. Иначе добре рецитира клишета, но решения досега никакви не е предложил. Само със заучени фрази едва може да се постигнат резултати.
А, това, че щял да обедини нацията е пълен ташак. Президент от ДПСБСП НИКОГА НЯМА ДА ОБЕДИНИ НИЩО!
Ако бъде избран, още от първия ден съм сигурен, че ще има протести срещу него пред президенството.

pavlin
07-11-2016, 03:12
Да ще има протести, Таратайчо ще е първи там да обяснява че той е единствената алтернатива. Нали за това му плащат разните там фондацийки.

Zlobich
07-11-2016, 04:12
И какво му е достойното. Ти познаваш ли го? Едва ли. Никой не го познава, а е на път да стане президент. Иначе добре рецитира клишета, но решения досега никакви не е предложил. Само със заучени фрази едва може да се постигнат резултати.
А, това, че щял да обедини нацията е пълен ташак. Президент от ДПСБСП НИКОГА НЯМА ДА ОБЕДИНИ НИЩО!
Ако бъде избран, още от първия ден съм сигурен, че ще има протести срещу него пред президенството.
Дяволски прав си. Този ще направи само бели ...

Пай сее ...

Alex_26
07-11-2016, 06:31
Ако резултатите са реални, а не маниполирани...то народът ни е много прост и мазохистично предразположен.....

Леле, чак сега ли го установи??? Тук е "абе аз мое да съм зле, ама Вуте требе да е по-зле" Това ни е генетично заложено. А заяждането си е на почит

---------- Post added at 06:28 ---------- Previous post was at 06:24 ----------

А ти тази лицемерка Цачева ли искаш? Тая, дето правеше сметки от по няколко хиляди лева в Елемаг и пазаруваше с две коли на службата за охрана всякаседмица. Откъде тия пари,а? Ако боко махне Москов, ще си помисля за кой да гласувам, иначе Радев. И не си мислете, че Радев е ДПС. Просто ДПС няма кой да издигнат - те са достатъчно хитри нагаждачи начело с Доган

---------- Post added at 06:31 ---------- Previous post was at 06:28 ----------

Дяволски прав си. Този ще направи само бели ...

Пай сее ...

Той - НЕ, но тази зад него е опасната. Той е за замаска само, грим. И не трябва да има правителство и президенстство на една партия в България, щото народът е заспала работа все още

Бобби
07-11-2016, 08:17
О...Боже....:priest:...Мир Вам....

ecotronic
07-11-2016, 10:44
На всички беше ясно още преди изборите, че Цачева и Радев ще са на балотаж. Но беше важно да се гласува реално, а не с невалидни бюлетини. Защото невалидна бюлетина и квадратчето "всички са маскари" дава гласът ти на някой друг. Кофтито е, че сега не знам за кого да гласувам на балотажа...

Направи, като мен. Допиши в бюлетината ред "не харесвам никого" и сложи отметка в него. Така ще си чист пред съвестта си.

Alex_26
07-11-2016, 10:54
Направи, като мен. Допиши в бюлетината ред "не харесвам никого" и сложи отметка в него. Така ще си чист пред съвестта си.

Гласът в квадратчето "не харесвам никого" не се дава на никой, а просто намалява реалните проценти на другите

ecotronic
07-11-2016, 14:57
http://btvnovinite.bg/video/videos/tazi-sutrin/ako-bjaha-smartfoni.html

mordohy
07-11-2016, 15:31
Ние сме като огледален образ на САЩ. Избираме между лош и още по-лош

Alex_26
07-11-2016, 18:47
Ние сме като огледален образ на САЩ. Избираме между лош и още по-лош

Сами сме си виновни.

Ако Гербера махне Москов, ще гласувам за МАМА. Но не обещавам на 100%

Zlobich
07-11-2016, 19:01
Ииии пак,мисля,че по-малкото зло е МАМИЦАТА ?

Пай сее ...

Alfa User
07-11-2016, 19:50
Вие всичките сте луди бре ... мамицата ви ...

Zlobich
07-11-2016, 19:58
Даааааа наШта мамкааааа :D

Пай сее ...

lan
07-11-2016, 20:14
Ясно е, че на балотажа вотът ще е наказателен - поне аз ще гласувам против единия от двамата, а не ЗА другия.
Мога да се хвана на бас, че за когото ДПС обявят подкрепата си, то явно имат договорка с другите. Това им решение ще доведе до отлив на гласоподаватели за "подкрепения" кандидат.
А "МАЙКАТА" изби рибата с лафа, че ще разговаря с Клинтън на "европейски" език.

Susscrofa
07-11-2016, 21:36
Сега една седмица ще слушам за излизане от нато, ес и за виденова зима.
За путин, за фалирали банки и за нестабилност.
Мъка.
:sleepy:

Zlobich
07-11-2016, 22:14
Колко да е мъка,то лаЙ..на история,ясно е,че баба цеца шЪ спИчели :D

Пай сее ...

aav
08-11-2016, 00:40
Колко да е мъка,то лаЙ..на история,ясно е,че баба цеца шЪ спИчели :D

Пай сее ...
Ами, ако не спечели. Ще спрем да съществуваме ли без Б.Х.? Ако някой друг от омразните ни политици нагло и безцеремонно излъже за оставката си, така ли ще го търпим. Но Борисов може да лъже, той е божество и имаш право само да го величаеш. Затова аз съм за Радев

Бобби
08-11-2016, 00:58
Ей какви бояджии сте....кой ще подкрепим сега...?...ами никой, ако преди това не си гласувал за него....като тия депутати сте, дето менят парламентарните групи за келипир...ай стига бе...не може ли да устоявате мнението си.....каква е файдата, като се изправиш, пак да се наведеш....:humpx:

Бобби
08-11-2016, 01:50
....https://www.youtube.com/watch?v=-FuCpteX9D8

Zlobich
08-11-2016, 07:33
Да де, но неподкрепяйко един от двама оставяш да се гаврят с България.
Боко и да си подаде оставката КАКВО? Всеки говори за тази УСТАФКА. Не го харесвам,не го подкрепям,но нужни ли са ни още избори?

Пай сее ...

myato
08-11-2016, 09:44
Да де, но неподкрепяйко един от двама оставяш да се гаврят с България.
Боко и да си подаде оставката КАКВО? Всеки говори за тази УСТАФКА. Не го харесвам,не го подкрепям,но нужни ли са ни още избори?

Пай сее ...

Пък като ги подкрепиш, не участваш ли пряко в гаврата?

Вопиющо е необходимо Б.Х. да си ходи, следователно и предсрочни парламентарни избори са свръхспешно необходими.

ecotronic
08-11-2016, 09:57
Шапка свалям на Каракачанов, който не призовава симпатизантите си да гласуват за някой друг на балотажа и съм разочарован от Марешки поради обратното.

ivan dimitrov
08-11-2016, 10:21
Шапка свалям на Каракачанов, който не призовава симпатизантите си да гласуват за някой друг на балотажа и съм разочарован от Марешки поради обратното.

Гледах и пресконференцията и гостуването на Марешки в някоя от телевизиите. Той поне 3 пъти каза че не се чувства овчар. Отговори той за кого ще гласува и изложи нещо като аргументи, едва след като неколкократно го попитаха.
Мрешки - президент, според мен е безсмислица. Марешки учредител на нова дясна формация - това е друго нещо. Малко ме притесни помпозноста с която започна, но....да не го отписваме все още.

ecotronic
08-11-2016, 10:32
Гледах и пресконференцията и гостуването на Марешки в някоя от телевизиите. Той поне 3 пъти каза че не се чувства овчар. Отговори той за кого ще гласува и изложи нещо като аргументи, едва след като неколкократно го попитаха.
Мрешки - президент, според мен е безсмислица. Марешки учредител на нова дясна формация - това е друго нещо. Малко ме притесни помпозноста с която започна, но....да не го отписваме все още.

А - то оставаше и да заяви, че е овчаря а ние сме овцете :)

Лично мен Марешки успя да ме "спечели" на своя страна поради следните 2:

1 - Реално е направил нещо от което хората имат полза, за разлика от кухите обещания на останалите.

2 - Твърди, че е индивидуалист и че е редно в управлението да влизат все повече такива.

Сега иска да създава нова нам ква си формация, което е в разрез с тезата му за индивидуализма.

Аман от партии и формации!

ivan dimitrov
08-11-2016, 10:56
А - то оставаше и да заяви, че е овчаря а ние сме овцете :)

Лично мен Марешки успя да ме "спечели" на своя страна поради следните 2:

1 - Реално е направил нещо от което хората имат полза, за разлика от кухите обещания на останалите.

2 - Твърди, че е индивидуалист и че е редно в управлението да влизат все повече такива.

Сега иска да създава нова нам ква си формация, което е в разрез с тезата му за индивидуализма.

Аман от партии и формации!

Всъщност, много ясно заяви че не смята избирателите за овце, та да им дава наклон.
При ситуацията в която се намираме, единственият вариянт за промяна е нова дясна партия. Верно е че десните поподразбиране са индивидуалисти, то си и личи, но когато дясното се представлява от тоталитарна партия - няма друг полезен ход.
Мажоритарна система, без механизъм за отзоваване на депутати нищо няма да промени.

ecotronic
08-11-2016, 11:05
Десни партии......СДС, ГЕРБ, ДСБ, РБ.............всички тръгват с голямата кошница и накрая се оказват едното голямо нищо.

Защо да очакваме, че още една нова дясна партия ще бъде нещо по-различно?

След толкова много (достатъчно) опити, не е ли редно да се замислим, че партийният модел е нещото, което е объркано?

Все повече вярвам, че когато партиите изчезнат и на тяхно място дойдат личностите, нещата ще се променят драстично в положителна посока.

myato
08-11-2016, 11:19
Всъщност, много ясно заяви че не смята избирателите за овце, та да им дава наклон.
При ситуацията в която се намираме, единственият вариянт за промяна е нова дясна партия. Верно е че десните поподразбиране са индивидуалисти, то си и личи, но когато дясното се представлява от тоталитарна партия - няма друг полезен ход.
Мажоритарна система, без механизъм за отзоваване на депутати нищо няма да промени.

И що реши, че десните по дефолт са индивидуалисти? Това е валидно за една много тясна част от този "спектър". Отгоре на всичко, що се бутате все там, дето не ви е мястото. Така, като гледам, едва ли може да се позиционирате повече от център, в краен случай, център-дясно.
От друга страна, лявото не е само това, дето си го спомняте от учебниците по "Научен комунизъм".
Мажоритарно ще си избирате само поредният дерибей, а за отзоваване има да си мечтаете.
Нали Славчо, за това иска МАЖОритарни избори. Да узакони вовеки царуването на Б.Х.

ivan dimitrov
08-11-2016, 11:20
Десни партии......СДС, ГЕРБ, ДСБ, РБ.............всички тръгват с голямата кошница и накрая се оказват едното голямо нищо.

След толкова много (достатъчно) опити, не е ли редно да се замислим, че партийният модел е нещото, което е объркано?

Все повече вярвам, че когато партиите изчезнат и на тяхно място дойдат личностите, нещата ще се променят драстично в положителна посока.

Ами те личностите дойдоха и разсипаха партиите. Първо дойде НН и ни оправи за 800 дни, сега Бат Батман ни оправя. Следващият ще е Волен, дето ще ни оправя на воля. Трябва механизъм за отзоваване на депутати, инак мажоритарната система няма да я бъде.
В малките населени места, популистите жънат ли жънат.

И що реши, че десните по дефолт са индивидуалисти? Това е валидно за една много тясна част от този "спектър". Отгоре на всичко, що се бутате все там, дето не ви е мястото. Така, като гледам, едва ли може да се позиционирате повече от център, в краен случай, център-дясно.
От друга страна, лявото не е само това, дето си го спомняте от учебниците по "Научен комунизъм".
Мажоритарно ще си избирате само поредният дерибей, а за отзоваване има да си мечтаете.
Нали Славчо, за това иска МАЖОритарни избори. Да узакони вовеки царуването на Б.Х.

Аз лично се бутам дето не ми е мястото, щото съзнавам че за да дръпне икономиката в тая държава, трябва поне 10г дясна политика. Не център-дясно, умерено дясно.
Аз даже не си и мечтая за отзоваване, за това и това ми отношение към системата.

myato
08-11-2016, 11:23
Ами те личностите дойдоха и разсипаха партиите. Първо дойде НН и ни оправи за 800 дни, сега Бат Батман ни оправя. Следващият ще е Волен, дето ще ни оправя на воля. Трябва механизъм за отзоваване на депутати, инак мажоритарната система няма да я бъде.
В малките населени места, популистите жънат ли жънат.

Жътвата предполага продуктивност. Тези направо ни косят.

ivan dimitrov
08-11-2016, 11:48
Жътвата предполага продуктивност. Тези направо ни косят.

Ами то има продукт бе! Измерва се в проценти.
Аз винаги си правя екзитпол, последните два избора в село. Ужасяващо е полужението.

ecotronic
08-11-2016, 12:17
Много се отплеснахме.

По темата - 13 000 гласа (един квартал) не достигат за да има референдумът задължителен характер.

myato
08-11-2016, 12:23
Много се отплеснахме.

По темата - 13 000 гласа (един квартал) не достигат за да има референдумът задължителен характер.

Аз пък дочух, че пак имало "чувалчета" по кофите:innocent:

alfa racer GTA
08-11-2016, 12:34

Това е защото нямат нито критерии нито система за подбор на кадрите си.Нямат дори най-елементарна визия за това как се прави подбор на кадрите.Има предвид партийните.

Отделно не правят разлика и нямат правила кой има повече право да се кандидатира - този който е свършил повече партийно организационна работа или този който наистина има знанията, уменията, интелекта да реши същестуващият проблем.

В резултат на това им безхаберие партийците надделяват в тази игра без правила и заемат съответният обществен пост/длъжност.В резултат на което проблемът остава нерешен.Като резултат от това народът е недоволен и на следващите избори "отрязва" главата на тази партия и цялата партия ...

Партийните "прелетни птички" прелитат в друга партия, заразяват е със себе си и своето "разбиране" за това "как трябва да се решават проблемите"(по-скоро как да се заеме по-бързо даден обществен пост/длъжност) и имаме поредната партия с "отрязана глава" от избирателя ...

Всички български политици без изключение нямат и елементарна политическа култура и поведение ...

ivan dimitrov
08-11-2016, 12:37
Много се отплеснахме.

Поне така казват.
Е - и!? Аз съм твърдо за пряката демокрация. Ако събера необходимите подписи за референдум, чийто единствен въпрос е - искате ли в България да е вечно лято, дали ще има смисъл от пряката демокрация?
Да допуснем че е задължителен тоя референдум, какво очакваш да се промени?

alfa racer GTA
08-11-2016, 12:38
Генерал Радев според мен ще спечели балотажа.

Твърде много глупаци - партийни "лидери" се взеха на сериозно да помагат на партийната секретарка Тетка Цацева и освен това тя самата има един назидателно-поучителен тон от комунистическото минало който използва по отношение на избирателя който тон ще й изяде главата...

Според мен няма законен начин Тетка да спечели, а и както беше казано какво като Б.Х*й не спечели ще спрем да същестествуваме ли?

ecotronic
08-11-2016, 13:55
Поне така казват.
Е - и!? Аз съм твърдо за пряката демокрация. Ако събера необходимите подписи за референдум, чийто единствен въпрос е - искате ли в България да е вечно лято, дали ще има смисъл от пряката демокрация?
Да допуснем че е задължителен тоя референдум, какво очакваш да се промени?

Очаквам депутатите да насрочат избори за Велико народно събрание с цел промяната на конституцията, съобразно това, което е поискал народът.

myato
08-11-2016, 13:57
Генерал Радев според мен ще спечели балотажа.

Твърде много глупаци - партийни "лидери" се взеха на сериозно да помагат на партийната секретарка Тетка Цацева и освен това тя самата има един назидателно-поучителен тон от комунистическото минало който използва по отношение на избирателя който тон ще й изяде главата...

Според мен няма законен начин Тетка да спечели, а и както беше казано какво като Б.Х*й не спечели ще спрем да същестествуваме ли?

За да спечели, Радев просто трябва да остави всички идиоти опоненти да се плюнчат, без да им отговаря.
Днес ми разкараха един готин виц за МАМАТА, ма не е за споделяне в момента. Ще го пусна след балотажа. В същност, забавното беше, че ми го каза "гербаджия".
Колкото до Б.Х., без него има шанс да почнем да просъществуваме, че и да се развием.

---------- Post added at 13:57 ---------- Previous post was at 13:55 ----------

Очаквам депутатите да насрочат избори за Велико народно събрание с цел промяната на конституцията, съобразно това, което е поискал народът.

Моли се да не пипат Конституцията точно тия.

ecotronic
08-11-2016, 13:57
Моли се да не пипат Конституцията точно тия.

Те нямат право да я пипат.

myato
08-11-2016, 14:23
Те нямат право да я пипат.

Имат и могат. С квалифицирано мнозинство(2/3+1).

Ранобудниче
08-11-2016, 14:48
Това е защото нямат нито критерии нито система за подбор на кадрите си.Нямат дори най-елементарна визия за това как се прави подбор на кадрите.Има предвид партийните.

Отделно не правят разлика и нямат правила кой има повече право да се кандидатира - този който е свършил повече партийно организационна работа или този който наистина има знанията, уменията, интелекта да реши същестуващият проблем.

В резултат на това им безхаберие партийците надделяват в тази игра без правила и заемат съответният обществен пост/длъжност.В резултат на което проблемът остава нерешен.Като резултат от това народът е недоволен и на следващите избори "отрязва" главата на тази партия и цялата партия ...

Партийните "прелетни птички" прелитат в друга партия, заразяват е със себе си и своето "разбиране" за това "как трябва да се решават проблемите"(по-скоро как да се заеме по-бързо даден обществен пост/длъжност) и имаме поредната партия с "отрязана глава" от избирателя ...

Всички български политици без изключение нямат и елементарна политическа култура и поведение ...

Тъжна истина за ярко представителната извадка на досущ приличащия на извадката си народ.
Няма как Андрешко да роди Иисус. Обратното (явно) е възможно.

ivan dimitrov
08-11-2016, 14:50

Хе,хе. Падна в капана.
Значи, очакваш Великото Народно Събрание да докара вечно лято в България(щот аз имагинерният референдум имах предвид).
Това си беше шега, за която се извинявам, но съвсем сериозно ще припомня народната мъдрост - "Внимавай какво си пожелаваш, защото може да ти се случи".
Инак - да, правилата са си правила, ако Конституцията казва че в България е вечно лято, щото мнозинството така иска, то аз ще ходя по фланелка целогодишно, докато мога, после - няма да мога.
Съвсем наскоро имахме пример, какво се получава когато популизмът организира референдум. Собственият опит обаче, си е собствен опит.......

ecotronic
08-11-2016, 15:12
Имат и могат. С квалифицирано мнозинство(2/3+1).

Визирам въпроса от референдума за мажоритарния избор, който представлява промяна в държавното устройство/управление.

Такава промяна може да извърши само ВНС.

От конституцията:

Чл. 153. Народното събрание може да изменя и допълва всички разпоредби на Конституцията с изключение на тези, предоставени в правомощията на Великото народно събрание.

Чл. 158. Великото народно събрание:
1. приема нова Конституция;
2. решава въпроса за изменение територията на Република България и ратифицира международни договори, предвиждащи такива изменения;
3. решава въпросите за промени във формата на държавно устройство и на държавно управление;
4. решава въпросите за изменение на чл. 5, ал. 2 и 4 и на чл. 57, ал. 1 и 3 от Конституцията;
5. решава въпросите за изменение и допълнение на глава девета от Конституцията.

Нали именно с този мотив КС извади от референдума въпроса за намаляването броя на депутатите.

mordohy
08-11-2016, 16:08
Ще ме спукате от смях!
Я се огледайте!
Каква дясна политика ви гони?
Колко от вас са едри капиталисти?
Център дясно, ляво, на главата или няколко педи по долу....
Дясната политика ни "предлага" остеритет.
Оказа се, че на власт идват едни хора, дето са банкери. Те си изстискват още по-добре, подписват някакви договори, от които ни става още по-зле, а после тихомълком се прибират на топло в някоя банка и си харчат безумните бонуси от по няколко стотин милиона.
Харпацумян даде златото ни и сега може да ни се усмихва нагло. Кунева ни "просра" с АЕЦ, а после си отиде на топло в една банка, до като отмине бурята, а сега пак си показва хемороидните си джуки.
Разбира се върхът е Барозо, който сега го мотаят по някакво следствие за сбкъсък на интереси и даже го заплашва лишение от 15 000 евра пенсия. :flirt: Бълга го ухапала , в сравнение с бонуса от 185 000 000 евра, които взе, за това , че съсипа Гърция, Португалия, Испания, отчасти Италия... За нас нищо не казвам. Нас ни ебе всеки. Даже вече с отвращение.
А! Забравих Кристалина.
Когато сеизмолозите от цял свят казваха, че земетресението в Перник е 6.1-6.2, тя като комисар точно по тия дела излезе и категорично заяви:
5.9 е, колкото и да е жалко това.
Не се разбра, съжалява, че не се е срутило всичко или....
Това дребно уточнение доведе до факта, че не получихме помощ от ЕС. Границата е 6 по Рихтер.
Е няма лошо. Нали си има апартамент в Ню Йорк и топло местенце в банка....
Дясното управление доведе до никаква регулация. От 1985-та няма никой, който да се грижи, с какви реклами се заливат нашите деца, как са манипулирани и отиквявани.
Няма никаква регулация на потока на капитали и собственост.
Това доведе до изнасяне на цели производства извън националните държави, а от там и на безработица.
Дясната политика предполага още по-голямо свиване на детските, майчинството, болничното лечение, образованието....
Това ли искате!?
Отделен е въпросът, че унас няма ляво или дясно.
Има една мафия.
БСП провежда дясна политика и ни натика в ЕС и НАТО, а дясното е представено от комунистически подлоги.
Ето защо хората искат мажоритарно гласуване, защото по времето на братя Галеви, цяла Дупница си беше отдъхнала от набези на мургавелки, джепчии, и просто маргинали.
Хората предпочитат местният дерибей да въвежда ред и да знае, че ако не се справи ще го порежат, отколкото някакви идиоти като Тетка Цачева, Яне, Б.Х. Цветанов и прочие физкултурници да ни грабят.

ivan dimitrov
08-11-2016, 16:20
Ще ме спукате от смях!
Я се огледайте!
Каква дясна политика ви гони?
Колко от вас са едри капиталисти?
Център дясно, ляво, на главата или няколко педи по долу....
Дясната политика ни "предлага" остеритет.
Оказа се, че на власт идват едни хора, дето са банкери. Те си изстискват още по-добре, подписват някакви договори, от които ни става още по-зле, а после тихомълком се прибират на топло в някоя банка и си харчат безумните бонуси от по няколко стотин милиона.
Харпацумян даде златото ни и сега може да ни се усмихва нагло. Кунева ни "просра" с АЕЦ, а после си отиде на топло в една банка, до като отмине бурята, а сега пак си показва хемороидните си джуки.
Разбира се върхът е Барозо, който сега го мотаят по някакво следствие за сбкъсък на интереси и даже го заплашва лишение от 15 000 евра пенсия. :flirt: Бълга го ухапала , в сравнение с бонуса от 185 000 000 евра, които взе, за това , че съсипа Гърция, Португалия, Испания, отчасти Италия... За нас нищо не казвам. Нас ни ебе всеки. Даже вече с отвращение.
А! Забравих Кристалина.
Когато сеизмолозите от цял свят казваха, че земетресението в Перник е 6.1-6.2, тя като комисар точно по тия дела излезе и категорично заяви:
5.9 е, колкото и да е жалко това.
Не се разбра, съжалява, че не се е срутило всичко или....
Това дребно уточнение доведе до факта, че не получихме помощ от ЕС. Границата е 6 по Рихтер.
Е няма лошо. Нали си има апартамент в Ню Йорк и топло местенце в банка....
Дясното управление доведе до никаква регулация. От 1985-та няма никой, който да се грижи, с какви реклами се заливат нашите деца, как са манипулирани и отиквявани.
Няма никаква регулация на потока на капитали и собственост.
Това доведе до изнасяне на цели производства извън националните държави, а от там и на безработица.
Дясната политика предполага още по-голямо свиване на детските, майчинството, болничното лечение, образованието....
Това ли искате!?
Отделен е въпросът, че унас няма ляво или дясно.
Има една мафия.
БСП провежда дясна политика и ни натика в ЕС и НАТО, а дясното е представено от комунистически подлоги.
Ето защо хората искат мажоритарно гласуване, защото по времето на братя Галеви, цяла Дупница си беше отдъхнала от набези на мургавелки, джепчии, и просто маргинали.
Хората предпочитат местният дерибей да въвежда ред и да знае, че ако не се справи ще го порежат, отколкото някакви идиоти като Тетка Цачева, Яне, Б.Х. Цветанов и прочие физкултурници да ни грабят.

А Солунската митница. искаш ли я?

Alex_26
08-11-2016, 16:25
А Солунската митница. искаш ли я?

За една седмица

ecotronic
08-11-2016, 17:34
Преди да бъде иницииран този референдум е трябвало инициаторите му да се консултират с добри експерти в областта на конституционното право.

Ако бяха сторили това, в бюлетината за референдума щеше да има един единствен въпрос:

Желаете ли да бъдат насрочени избори за Велико народно събрание с цел промяна на конституцията в частта и за:

- мажоритарния вот
- редуцирането броя на депутатите
.
.
.
.
- целогодишно лято.......

Но след като не са направили това и са се доверили на чалгаджийските си мозъци, резултатът е налице:

Национален референдум с въпроси, подлежащи на лесна атака от страна на закона.

Накратко - голям шум за нищо.

ivan dimitrov
08-11-2016, 18:10
Преди да бъде иницииран този референдум е трябвало инициаторите му да се консултират с добри експерти в областта на конституционното право.

Ако бяха сторили това, в бюлетината за референдума щеше да има един единствен въпрос:

Желаете ли да бъдат насрочени избори за Велико народно събрание с цел промяна на конституцията в частта и за:

- мажоритарния вот
.
.
.
.

Но след като не са направили това и са се доверили на чалгаджийските си мозъци, резултатът е налице:

Надявам се да не е бил съвсем за нищо шумът. Надеждите ми обаче са едно, съвсем друго е фактът че така проведен, тоя референдум само "изгаря" натрупаната енергия "на вятъра".
Да Еко, ако тоя референдум беше иницииран от отговорни хора, щяха да се консултират със специалисти и нямаще половината въпроси да отпаднат. Не случайно се пошегувах. Както вече писах, аз съм твърдо за пряката демокрация.

ecotronic
08-11-2016, 18:22
Надявам се да не е бил съвсем за нищо шумът. Надеждите ми обаче са едно, съвсем друго е фактът че така проведен, тоя референдум само "изгаря" натрупаната енергия "на вятъра".
Да Еко, ако тоя референдум беше иницииран от отговорни хора, щяха да се консултират със специалисти и нямаще половината въпроси да отпаднат. Не случайно се пошегувах. Както вече писах, аз съм твърдо за пряката демокрация.

М-да. Аз съм сигурен, че ако не беше отпаднал въпросът за редуцирането размерността на парламента, избирателната активност щеше да е над задължителния праг.

ivan dimitrov
08-11-2016, 18:43
М-да. Аз съм сигурен, че ако не беше отпаднал въпросът за редуцирането размерността на парламента, избирателната активност щеше да е над задължителния праг.

Ако и да беше. Дори това не решава проблемът. Дали 250 души ше ползват 30000лв месечно за тоалетна хартия, или 50 души(само) ще ги харчат, щот от напрежение хващат разстройство, за нас няма значение. Верно, така ще е по лесно да "акат в едно гърне", далеч не съм убеден, че ще ни излезе по евтино обаче. Това е като въпросът за субсидиите. 1 лв е по малко от 11 10 пъти, истинският въпрос е - колко пъти 1 е по голямо от 0. Защо трябва да плащам от моя джоб, на някакъв партиен член, чийто възгледи не споделям? Това директно изражда представителната демокрация.

Susscrofa
08-11-2016, 19:57

- мажоритарния вот
.
.
.
.

Ало, ЕКО- умното, въпросите минаха през конституционния съд!!!!
Чудя се тиква ли си само или кух пъпеш?

ivan dimitrov
08-11-2016, 20:09

Всъщност Еко каза че понеже не са законово издържани, част от тях отпаднаха при това сито. Даже даде пример как биха минали.
Но тъжното е че не тия въпроси са най важни в момента(не че не са важни). При полужение че освобождават мутра, прегазила пешеходец на пешеходна пътека, с мотив че пешеходецът е с предимство когато се обозначи като такъв......
И един депутат да е в парламента, и даже да трябва да плаща за престоят си по един лев - все тая.

Susscrofa
08-11-2016, 20:27
Нищо не беше казал, четох.
Не разбирам, какъв е този страх от референдума.
Може ли да стане по-зле от сега?
Отговорът е, НЕ!
Когато се давиш, дори стомаха на кита е вариант за спасение.

ecotronic
08-11-2016, 20:32
Свинята нещо грухти за някакъв страх от референдума, разбрал - неразбрал. Ма нали си е свиня.....:tooth:

Стой си в кочината, свиньо, похапвай си помийка и не се занимавай с чужди за гънката ти дейности. :)

ivan dimitrov
08-11-2016, 21:15
До тук с всякакви тези, доводи и дискусии. Аргументите се изчерпиха.
Взимайте си куклите, дайте си ми парцалките!

Susscrofa
08-11-2016, 21:48
Свинята нещо грухти за някакъв страх от референдума, разбрал - неразбрал. Ма нали си е свиня.....:tooth:

Стой си в кочината, свиньо, похапвай си помийка и не се занимавай с чужди за гънката ти дейности. :)

Кочината е дома ти, и те е страх да го смениш, щот там си цар, а навън пъдар.

---------- Post added at 19:48 ---------- Previous post was at 19:44 ----------

До тук с всякакви тези, доводи и дискусии. Аргументите се изчерпиха.
Взимайте си куклите, дайте си ми парцалките!

Еко-умното никога не е имал аргументи.
Типичен новоизлюпен демократ с комсомолски акъл.

Ранобудниче
08-11-2016, 21:49
Е що трябва да измествате темата в тая посока?
Отегчително е.

pa4ito
08-11-2016, 22:10
Все си мисля, че референдума имаше резон в електронното гласуване, намаляване субсидията и мажоритарното гласуване.Освен улеснение, щяха да намалеят опашките пред урните и хората нямаха да се отказват заради това от гласуване. С намаляване на субсидията щяха да се отсеят тези, които наистина искат да работят в полза роду, щото и сега имат спонсори. А с мажоритарното гласуване най-малко щеше да се спре един партиец да се появява като кандидат в няколко района...
В крайна сметка, все от някъде трябва да се почне промяната. Иначе по-добре от начало всичко, след 1-2 ядрени бомби...

Bobi_33
08-11-2016, 22:21
А най-добрият въпрос в първоначалния вид на референдума беше да се забрани на хората без средно образование да гласуват. Това щеше да премахне най-лесно манипулируемите гласове. Естествено тоя въпрос нямаше как да го допуснат за гласуване.

546
08-11-2016, 22:35
Сега в парламента ли ще се дръднят по точките в Референдума,каква е процедурата?

nikolaaaay
08-11-2016, 23:44
А най-добрият въпрос в първоначалния вид на референдума беше да се забрани на хората без средно образование да гласуват. Това щеше да премахне най-лесно манипулируемите гласове. Естествено тоя въпрос нямаше как да го допуснат за гласуване.
E, чак пък без средно. Тогава кой ще гласува за партията на прасето.
Не е необходимо да се променя закона, за да се ограничи вота на циганите и пенсионерите. Достатъчно е да се направи бюлетината достатъчно сложна, за да не могат да я прочетат лесно. В Холандия ползват такива бюлетини. От лявата страна пишат кандидатите, но всяка бюлетина е с разбъркани номера на кандидатите. Веднъж е 15, на другата бюлетина е 22. Няма как да им пишат номера със спрей по оградите. Трябва да си намериш кандидата отляво и да оградиш номера му вдясно, после предаваш само десния отрязък. Двата отрязъка имат бар или кю ар код и така комисията само сканира десния отрязък и вота се брои. Има хиляди варианти, за да не се дава на 100 годишни хора или на неграмотни да гласуват и то без изобщо да им се ограничават правата по закон. Просто ще има повече недействителни бюлетини.

---------- Post added at 23:44 ---------- Previous post was at 23:37 ----------

Нищо не беше казал, четох.
Не разбирам, какъв е този страх от референдума.
Може ли да стане по-зле от сега?
Отговорът е, НЕ!
Когато се давиш, дори стомаха на кита е вариант за спасение.
Може, разбира се. Сутринта гледах Илияна Йотова по БНТ и за по-малко от 3 минути ме убеди да гласувам. За простата лелка Цеца, разбира се. ББ може да е нагъл, но тая другарка го бие по наглост отвсякъде. И тия щели да обединяват нацията. Ако бъдат избрани ще изядат повече камъни от Орешарски, вервай ми. Те АБВ и БСП не можаха да обединят, но ще обединяват нацията. Смееееех.
Иначе авиаторчето е попадение. Според мен утроява гласовете на БСП на тия ибори.

Susscrofa
09-11-2016, 07:52
Не е необходимо да се променя закона, за да се ограничи вота на циганите и пенсионерите. Достатъчно е да се направи бюлетината достатъчно сложна, за да не могат да я прочетат лесно. В Холандия ползват такива бюлетини. От лявата страна пишат кандидатите, но всяка бюлетина е с разбъркани номера на кандидатите. Веднъж е 15, на другата бюлетина е 22. Няма как да им пишат номера със спрей по оградите. Трябва да си намериш кандидата отляво и да оградиш номера му вдясно, после предаваш само десния отрязък. Двата отрязъка имат бар или кю ар код и така комисията само сканира десния отрязък и вота се брои. Има хиляди варианти, за да не се дава на 100 годишни хора или на неграмотни да гласуват и то без изобщо да им се ограничават правата по закон. Просто ще има повече недействителни бюлетини.

Може, разбира се. Сутринта гледах Илияна Йотова по БНТ и за по-малко от 3 минути ме убеди да гласувам. За простата лелка Цеца, разбира се. ББ може да е нагъл, но тая другарка го бие по наглост отвсякъде. И тия щели да обединяват нацията. Ако бъдат избрани ще изядат повече камъни от Орешарски, вервай ми. Те АБВ и БСП не можаха да обединят, но ще обединяват нацията. Смееееех.
Иначе авиаторчето е попадение. Според мен утроява гласовете на БСП на тия ибори.

Аз не гласувам и нямам партия, само да те светна. Но ако мога да избирам ще предпочета да съм социалист сред бивши комунисти, пред това да съм "демократ" сред бивши комунисти.
Само кретен и нацист би искал да ограничава възрастни хора да гласуват.

Susscrofa
09-11-2016, 10:26
Понеже съм провокиран от пишещите тук новоизлюпени демократи като НикАлайчо и Еко-умното, а и някои други, бих искал да допълня някои важни неща по-темата.

Демокрацията господа новоизлюпени "демократи" е нещо много просто.

Това е власт на НАРОДА.
Това не е власт на образованите, не е власт на елитите, не е власт на интелектуалците, не е власт на пролетариите, не е власт на номенклатурата, не е и власт на предприемчивите.

В тази връзка всички призиви за ограничаване правото на глас звучат меко казано нелепо. Не просто нелепо, те звучат напълно недемократично.
Всеки човек от народа има своето право на глас независимо от неговия произход, ценз, образование и т.н.
Страхът от народния глас е страх от демократичните ценности, които очевидно много от издигащите лозунги тук за ограничения не притежават.
Никой няма право да ограничава отделните индивиди в едно общество да имат своето право на глас, независимо дали говорим за референдум, народни избранници или президент.
За това разкрийте истинската си същност, а не се представяйте за такива каквито не сте.
:picnic::picnic::picnic:

Alex_26
09-11-2016, 10:58

Йотова е хиена. Но тя няма никаква власт и не мисля, че Радев ще я остави да си върти фустата.

---------- Post added at 10:58 ---------- Previous post was at 10:57 ----------

Аз не гласувам и нямам партия, само да те светна. Но ако мога да избирам ще предпочета да съм социалист сред бивши комунисти, пред това да съм "демократ" сред бивши комунисти.
Само кретен и нацист би искал да ограничава възрастни хора да гласуват.

То тия демократи са и най-големите бояджии, ревльовци, лицемери. Много си прав!

ecotronic
09-11-2016, 12:19

Идеята е много добра. Крайно време е, отивайки да гласуваш да приложиш и минимално необходимите доказателства, че не си овца. Или свиня.

Сега е нормално, овцете и свинете да подскочат, щото ще се почувстват онеправдани :)

Susscrofa
09-11-2016, 13:20
Идеята е много добра. Крайно време е, отивайки да гласуваш да приложиш и минимално необходимите доказателства, че не си овца. Или свиня.

Сега е нормално, овцете и свинете да подскочат, щото ще се почувстват онеправдани :)

Овцете са животни с изключително силно чувство за живот в общност.
Свинята притежава интелект над средния за бозайник.
Проблемът идва от плужеците, кат твоя милост.:picnic:

546
09-11-2016, 19:42
Е бива ли да се обиждате взаимно заради нашите скъпи политици?

Bobi_33
09-11-2016, 19:47
Понеже съм провокиран от пишещите тук новоизлюпени демократи като НикАлайчо и Еко-умното, а и някои други, бих искал да допълня някои важни неща по-темата.

Демокрацията господа новоизлюпени "демократи" е нещо много просто.

Това е власт на НАРОДА.
Това не е власт на образованите, не е власт на елитите, не е власт на интелектуалците, не е власт на пролетариите, не е власт на номенклатурата, не е и власт на предприемчивите.

В тази връзка всички призиви за ограничаване правото на глас звучат меко казано нелепо. Не просто нелепо, те звучат напълно недемократично.
Всеки човек от народа има своето право на глас независимо от неговия произход, ценз, образование и т.н.
Страхът от народния глас е страх от демократичните ценности, които очевидно много от издигащите лозунги тук за ограничения не притежават.
Никой няма право да ограничава отделните индивиди в едно общество да имат своето право на глас, независимо дали говорим за референдум, народни избранници или президент.
За това разкрийте истинската си същност, а не се представяйте за такива каквито не сте.
:picnic::picnic::picnic:

Принципно си прав. Но живеем в България. Знаем как се купуват гласове. И купуването на гласове се случава най-лесно сред по нискообразованите хора. Това е жалката истина. За съжаление вотът на такива хора е решаващ, но е продиктуван от няколко кебапчета, а не от цялостната визия на въпросния индивид върху политичестите му възгледи и обстановка.

Много добре знаеш, че нашата държава е държавата на абсурдите.

546
09-11-2016, 21:21
Принципно си прав. Но живеем в България. Знаем как се купуват гласове. И купуването на гласове се случава най-лесно сред по нискообразованите хора. Това е жалката истина. За съжаление вотът на такива хора е решаващ, но е продиктуван от няколко кебапчета, а не от цялостната визия на въпросния индивид върху политичестите му възгледи и обстановка.

Абсурдното е ,че не се взимат мерки срещу купувачите,а само срещу продавачите. Когато някой дава кинти,винаги ще има и някой скъсан ,натикан в ъгъла на крайната нужда ,готов на всичко за да оцелее маргинал. И после почват проблемите за всички.Да не би бай мангал да управлява след изборите? Май проблема не е при нискообразованите,а при някои от другите.
Бай Мангал зел едни пари да нахрани чаветата и става лош,а политика и партията която представлява ,бръкнал се в черната си касичка са готини. Бах го тоя купувач-политик,той хуманен бе, едва ли не подпомага нуждаещите се .
А най-тъпото което съм чул досега е "всички го правят".

Ранобудниче
09-11-2016, 21:22

Всъщност, за купуването на нискообразовани глас-подаващи са достатъчни шепа грошове и порция кебапчета. Високообразованите, обаче, се пазаруват доста по-скъпо и без шум.

ivan dimitrov
09-11-2016, 21:30
За кого гласува?
За Каракачанов.
А!? Що?
Кака Нела каза че за него ще гласува.
До вчера плю Сидеров, а днеска.....
Че той какво общо има!?
Виц!?
Едва ли!

Бобби
09-11-2016, 21:55
Аз пък гласувах за Марешки, защото е от Варна....то в София, няма такъв, който да е от София...ама това друг въпрос....
Сега в неделя ще направя наказателен вот, за нито един от двамата...защото не може до вчера да викам за ЦСКА. а утре за Левски....

546
09-11-2016, 22:05
Зема да намина,че да има барем един дето да е от Сф.

Bobi_33
09-11-2016, 22:07
Всъщност, за купуването на нискообразовани глас-подаващи са достатъчни шепа грошове и порция кебапчета. Високообразованите, обаче, се пазаруват доста по-скъпо и без шум.

Е, те поне са по-малко. :-)

Alex_26
10-11-2016, 08:13
Аз пък гласувах за Марешки, защото е от Варна....то в София, няма такъв, който да е от София...ама това друг въпрос....
Сега в неделя ще направя наказателен вот, за нито един от двамата...защото не може до вчера да викам за ЦСКА. а утре за Левски....

Еднакво мислим, но май е по-добре за Радев. Искам Москов да си ходи най-вече. И ми писна от пъчене и лъжи. Да сменим станцията, а?

---------- Post added at 08:05 ---------- Previous post was at 08:04 ----------

Земя да намина,че да има барем един дето да е от Сф.

Такива, като теб, в София са бол. Седи си там най-добре

---------- Post added at 08:08 ---------- Previous post was at 08:05 ----------

За кого гласува?
За Каракачанов.
А!? Що?
Кака Нела каза че за него ще гласува.
До вчера плю Сидеров, а днеска.....
Че той какво общо има!?
Виц!?
Едва ли!

Каракачанов е подлога. Лично ми е обещавал и си е оставало само на думи. А доказателствата (http://www.alarmanews.com/%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BC/) с/у Москов са стабилни - част от тях. Разпространете ги

---------- Post added at 08:11 ---------- Previous post was at 08:08 ----------

- мажоритарния вот
.
.
.
.

Много си прав, без за вечното лято де

---------- Post added at 08:13 ---------- Previous post was at 08:11 ----------

Ей, за някои неща екото е прав. Не може да му се отрече. А конституционния съд - кой го назначаваше, а

Бобби
10-11-2016, 08:25
Мислиш едно, а правиш друго...това не е на добре....не виждам как Радев ще махне Москов....колегата 546 е кореняк софиянец, ама живее във Варна....ей сега гледам по тв поредната фуста на Бойко.....пет пъти Лилямчето каза ако....и убеждава колко са добри....не може да разбере, че са се накали ....не мога да разбера бате Гойко, защо се крие зад фусти, а не излезе и да каже, че нещата са зле....постоянно ми говорят за некви магистрали дет след откриването им на втория ден пропадат....а бе просто заеби....

546
10-11-2016, 08:36
Такива, като теб, в София са бол. Седи си там най-добре

Е ти си рядко несхватливо копче,разбра ли за какво си пишем с Боби?
става дума за нашите политици, които поздравявам с това мое любимо парче:gay[1]:
https://www.youtube.com/watch?v=UTL4JN-L3pQ
А освен това такива като мен в София почти нямаш. И според теб аз от къде съм ?
и какво значение има кой от къде е и къде е?
Живот и здраве да си купя некое селско имотче и като се изнеса там да не мислиш ,че ще стана по-различен.
П.С. Сега гледам една съседка си простира чаршафите под терасата ми,в градинката до детската площадка и това ме кефи .
Пожелавам ти да имаш такива съседи.

aav
10-11-2016, 14:40
....не виждам как Радев ще махне Москов....

разбире се директно не може, но тиквата като подаде оставка, Москов е чао. Затова аз съм за Радев

ecotronic
10-11-2016, 15:02
Да заявиш, че ще сдадеш властта, ако твоят кандидат не спечели и в седмицата преди балотажа да признаеш, че си излъчил погрешния кандидат..........това мога да си го обясня само с едно от двете (или взети заедно):

1 - Силно желаеш предсрочни избори.
2 - Не ставаш за политик.

Чалгаджията започна да се излага:

https://www.actualno.com/politics/v-zashtita-na-referenduma-si-slavi-predstavi-ruska-izborna-izmama-za-bylgarska-news_574444.html

Zlobich
10-11-2016, 16:27
Или,ще се окаже договорката вярна. М..ка им ... да си хвърля оставката.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161110/d643ba083b7cd1307d4ad5947de02af9.jpg
Пиринска леска,ще помогне да се отстрани този тумор ...

Пай сее ...

Alex_26
10-11-2016, 20:48
Е ти си рядко несхватливо копче,разбра ли за какво си пишем с Боби?
става дума за нашите политици, които поздравявам с това мое любимо парче:gay[1]:
https://www.youtube.com/watch?v=UTL4JN-L3pQ
А освен това такива като мен в София почти нямаш. И според теб аз от къде съм ?
и какво значение има кой от къде е и къде е?
Живот и здраве да си купя некое селско имотче и като се изнеса там да не мислиш ,че ще стана по-различен.
П.С. Сега гледам една съседка си простира чаршафите под терасата ми,в градинката до детската площадка и това ме кефи .
Пожелавам ти да имаш такива съседи.
Това, че си от София за мен не значи нищо. За мен има граждани, селяни и селяндури. Жалкото е, че селяндурите вземат връх и се нанасят масово в Софето. Теб не те познавам, но имаше едно две изказвания, които ми се сториха доста тъпи и ограничени. Иначе и аз бих живял във Варна, хубаво е, но зимата е гадно. Колкото до комшийката, минал съм по тоя път. Сега си имам семейство, две деца и не ми се занимава с простотии. Всички обещават, че няма да ми се весят на врата и после нема отърване

---------- Post added at 20:48 ---------- Previous post was at 20:39 ----------

Да заявиш, че ще сдадеш властта, ако твоят кандидат не спечели и в седмицата преди балотажа да признаеш, че си излъчил погрешния кандидат..........това мога да си го обясня само с едно от двете (или взети заедно):

1 - Силно желаеш предсрочни избори.
2 - Не ставаш за политик.

Чалгаджията започна да се излага:

https://www.actualno.com/politics/v-zashtita-na-referenduma-si-slavi-predstavi-ruska-izborna-izmama-za-bylgarska-news_574444.html

Слави е слаб, с някои силни изяви. Но екипът му не е на ниво. Аз Кулеков не го харесвам
Боко подражава на Тато, ама Тато беше селски хитрец и лавираше яко. А тоя само се пъчи - нови магистрали, които след една година са на нивото на татовите, рушащи се тунели, ....
Само като го погледна сега как се е угоил и какви ги плещи ми е чудно как го търпят толкова проценти. Едно време Божков взимаше 10%. Този, според големите индустриалци дето го призовават да не подава оставка, взима 40%

Йотова е опасна, но мисля, че Радев ще се справи с нея

ivan dimitrov
10-11-2016, 21:16
Т
Йотова е опасна, но мисля, че Радев ще се справи с нея

Като подаде оставка, коже би!? Откак Бате откри тоя способ за справяне с проблемите, нещата вече не са същите.
Значи Радев не се справи с ВВС, но с ВВС, Флотът, Армията ,външната политика и Йотова взети заедно, ще се справи?
Как стигна до тоя извод? Слуша го какво говори, гледаш какво е направил, гледаш кой го е издигнал, лично го познаваш или просто така ти се иска? Ако не е нито едно от изброените - моля просветли ме.

Alex_26
10-11-2016, 21:56
Като подаде оставка, коже би!? Откак Бате откри тоя способ за справяне с проблемите, нещата вече не са същите.
Значи Радев не се справи с ВВС, но с ВВС, Флотът, Армията ,външната политика и Йотова взети заедно, ще се справи?
Как стигна до тоя извод? Слуша го какво говори, гледаш какво е направил, гледаш кой го е издигнал, лично го познаваш или просто така ти се иска? Ако не е нито едно от изброените - моля просветли ме.

Той не може да оправи нищо по принцип. Трябва да си министър председател с абс. мнозинство в парламента за да можеш. Но, военни, служили под негово командване, казват, че бил точен. И там където свършва армията, започва ВВС.
Ти за МАЙКАТА ли ме агитираш? Тя ми е противна заедно с оня, дето я издигна. И за протокола НЕ СЪМ бспар или дори симпатизант. Ако Марешки беше пуснал безинджийницата в Сф овреме, щеше да е доста напред

ivan dimitrov
10-11-2016, 22:11
Той не може да оправи нищо по принцип. Трябва да си министър председател с абс. мнозинство в парламента за да можеш. Но, военни, служили под негово командване, казват, че бил точен. И там където свършва армията, започва ВВС.
Ти за МАЙКАТА ли ме агитираш? Тя ми е противна заедно с оня, дето я издигна. И за протокола НЕ СЪМ бспар или дори симпатизант. Ако Марешки беше пуснал безинджийницата в Сф овреме, щеше да е доста напред

Аз не агитирам. За да избегнем всякакви недоразумения - в бюлетината ми на балотажът ще пише - ПИСНА МИ(и ясно съзнавам че това ще е послание към мен самият).
Просто ми стана интересно - как реши че Рдев ще се справи с Йотова. Не зная дали тя е опасна, но ако трябва да гадая, от това което се вижда, бих предположил че ще се случи обратното. След като съзнаваш че Радев не може да оправи нищо по принцип, не те ли притеснява фактът че Марешки се кандидатира за президент, не за министър-председател?

Susscrofa
10-11-2016, 22:15

Радев не се справи с ВВС - хахаха
А Борисов се справи с МВР кат беше гл. секретар.
Стига бе, пий едно уиски, че тая логика е на сух режим.

Alex_26
10-11-2016, 22:42
Аз не агитирам. За да избегнем всякакви недоразумения - в бюлетината ми на балотажът ще пише - ПИСНА МИ(и ясно съзнавам че това ще е послание към мен самият).
Просто ми стана интересно - как реши че Рдев ще се справи с Йотова. Не зная дали тя е опасна, но ако трябва да гадая, от това което се вижда, бих предположил че ще се случи обратното. След като съзнаваш че Радев не може да оправи нищо по принцип, не те ли притеснява фактът че Марешки се кандидатира за президент, не за министър-председател?
На тези въпроси има отговори от самите те. Потърси ги. Но Радев дали ще се справи с Йотова или не, е без значение. Президентството е само представление.
А колкото до Марешки какво мисля аз - това му беше репетиция. Той без партия мин. предс. не може да стане, освен служебен. Ама няма кой да го избере

ivan dimitrov
10-11-2016, 23:03
Радев не се справи с ВВС - хахаха
А Борисов се справи с МВР кат беше гл. секретар.
Стига бе, пий едно уиски, че тая логика е на сух режим.

Справи ли се Борисов!? А-а-а, може би предполагаш че аз някога, някъде съм написал нещо такова.
Яж тикви, идва хелуин, ще поскъпнат.

На тези въпроси има отговори от самите те. Потърси ги. Но Радев дали ще се справи с Йотова или не, е без значение. Президентството е само представление.
А колкото до Марешки какво мисля аз - това му беше репетиция. Той без партия мин. предс. не може да стане, освен служебен. Ама няма кой да го избере

Нищо не разбрах. Попитах защо мислиш че Радев ще се справи с Йотова. Къде да търся?
Интересно ми е какво ще сътвори Марешки. Ако това което мислиш е вярно, то събитието предстои скоро. Щото това трябва да е генерална репетиция. Тъй де, нали първо се кандидатира за кмет....

aav
10-11-2016, 23:07
....Просто ми стана интересно - как реши че Радев ще се справи с Йотова. ..
Йотова е в лебедовата си песен. Вицето беше запазено за АБВ, но не се разбраха. Корнелия елегантно праща Йотова далече от БСП. Стане ли вице, връщане към БСП няма. Аз ще гласувам за Радев без да притеснения за Йотова.

ivan dimitrov
10-11-2016, 23:29
Йотова е в лебедовата си песен. Вицето беше запазено за АБВ, но не се разбраха. Корнелия елегантно праща Йотова далече от БСП. Стане ли вице, връщане към БСП няма. Аз ще гласувам за Радев без да притеснения за Йотова.

Тоест - Радев е партийният кандидат а Йотова е хавлията, или....? Нищо не разбрах, освен че ще гласуваш за генерала, което не ме интересува. Интересно ми е защо.

aav
10-11-2016, 23:48
... Интересно ми е защо...
Защото част от "важните" ги познавам от първо лице единствено число, включително Б.Б. Радев е от БСП, колкото Плевнелиев от ГЕРБ. Странно е че питаш

Утре ще ви покажа баланса на банката за развитие, да видите как ГЕРБ правят помен с чужда пита. За санирането говоря, ако някой не е разбрал

ivan dimitrov
11-11-2016, 00:07
Защото част от "важните" ги познавам от първо лице единствено число, включително Б.Б. Радев е от БСП, колкото Плевнелиев от ГЕРБ. Странно е че питаш

Утре ще ви покажа баланса на банката за развитие, да видите как ГЕРБ правят помен с чужда пита. За санирането говоря, ако някой не е разбрал

И пак не разбрах. Познаваш лично Радев ли, или той не е в частта от "важните" които познаваш лично?
Радев е непартиен кандидат подкрепен от БСП, а Йотова е партиен кандидат без подкрепа, това ли е ситуацията?
Попитах понеже ми стана интересно, след като сам заяви за кого ще гласуваш.
А балансът на банката за развитие какво общо има..... съвсем не вдянах.

alfa racer GTA
11-11-2016, 04:44
Излишно е да спорите.

Радев вече е Президент!

За протокола - никога досега не съм гласувал за БСП.

Просто нито реформаторите стават, нито Боко.

Лукарски за да угоди на Борисов каза "СДС" няма да издига свой кандидат.Е как ще издига, нали това е сделката - СДС няма да издига кандидат, а ти ще продължиш да крадеш от министерство на икономиката...

В същото време Лукарски и & (РБ) направиха всичко възможно да не издигнат собствен кандидат, а след това да го провалят ...

БОКО беше спокоен, че от РБ няма сериозен кандидат, а и че ги държи "възразани" на синджира на собствените им икономически интереси и най-вече да продължат да са министри и да крадат ...

И си вика "Победата на ГЕРБ е осигурена".

НЯМА НИЩО СИГУРНО, но за умните и интелигентни хора.

За простите хора, всичко е прекалено просто.

Сега дойде време да се плати сметката ...направена от Боко.Ще плаща ГЕРБ ...

И това е напълно логично и правилно.

Просто ГЕРБ тръват надолу.Това е . Ще има малко повече хаос, отколкото трябва, но нищо повече, нищо трагично .

"Трагедията" ще е за сърдиткото Супер Бойко.

Виновни му били избирателите на реформаторите, защото "като видели в деня на първия тур че "Трайчо няма спечели и в късния след обяд гласували за Радев".

Сега ми е интересно и аз като гласувах за Трайчо, а сега като гласувам за Радев какво ще измисли Борисов.

Щял да подава оставка- ох, ОЧАКВАМ я с НЕТЪРПЕНИЕ ...

"Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме" -е Аз не съм прост.

Освен това реформаторите трябва да се изкарат от министерските кресла -особено Лукарски, Кунева и военния министър.Трябва наказание за тях, защото станаха подлоги на Борисов, защото техните партии не предложиха алтернативна дясна политика, защото единственото за което се интересуват е топли министерски местенца за гъзовете си ...

Освен това ми омръзна от "трикаджийски" номерца преди и по време на избори...

546
11-11-2016, 07:39
Я тука става интересно,кой е развалил евентуалната коалиция и какви са били пазарлъците?

Alex_26
11-11-2016, 08:46
Лукарски - потърсете инфо за фирмите на баща му. Аз съм работил там. Мусат и Мусат 2000

Реформаторите са селски хитреци и подлоги, но се нагушиха.

СДС - няма такава партия. Костов съсипа пенсионерите, окраде с Божков какво може и сега си живее живота
Трайчо Трайков за мен е тъпо парче - падна ми в очите, особено след господари на ефира. Па вземи скункса, усмихни се, бъди мъж, а не мухльо. Като Каракачанов, поне достойнство запази.

ВМРО - само приказки. Но националното съзнание е в блатото. А осъзнаване с псевдо войводи в Сидерова комбинация - е, НЕ става

Йотова си е комунистка. Тя ще е там под прикритие. Да снася своевременно информация и да се лензи на чуждоземните дъртаци, да отвлича внимание

Нинова - не е казала нещо съществено досега

Първанов - и така си му е добре. Него отдавна не му пука за нищо и никого

Боко - тоя не мога вече и да го гледам. Па и Москов .... И Лукарси - добре, че майка му ги взе в Германия и баща му действаше със столична община, та успя да го пробута. Иначе гайките ги завиваше с отверка и се чудеше що не става

Търси се КРУМ II като начало

mordohy
11-11-2016, 10:01
Жабокът е много прав. Само не знам, защо си махна аватара.
С Цецо не се заяждайте, защото само един дувар го дели от много сериозно учреждение. Може да има връзки там. Така, че пазете го!
Очаквам Йотова да развали любовната идилия на Радев, защото тя ги умее тия работи, а и друго не и остава.
Ще гласувам против Цачева.
Предпочитам президента да не е педераст.
Не заради друго, ами Тръмп не е.
Ако беше Килъри президент, щях да гласувам за Цецка.
В.В Жириновси един път каза, че с педал трябва да разговаря педал.
Жириновси е шутът, който може да каже това, което Лавров не може.
Самият аз съм рабфаговец, вярно на ВМЕИ, но знам за какви лайна става въпрос.
Пилотите са особена порода.
За тях няма ограничения.
Роб не може да бъде пилот.
Това ми дава някакво извинение!
Да си сипя още една мастика, че нощта беше "Изпълнена със съдържание"

myato
11-11-2016, 11:27
Не ми се ще да го правя, но ще ви помоля да си изплакнете очите от "предизборните" пушилки и да провидите втория план.
Така и така, темата е за "референдума", та да си дойдем на приказката.
Неслучайно, "референдумът" се проведе сега и неслучайно, с тези "въпроси". Както казах напред в темата, а и както вече го провидяха някои "патриоти", кучето е заровено другаде и се нарича "МАЖОритарни" избори. Б.Х. може да е наглец, но не е глупак. Той отлично знаеше, какво го очаква. Президентството не е необходимо на Б.Х. към момента. Там ще се оттегли след време, ако му мине номера и ни сапуниса с мажоритарни избори. Постигайки МАЖОритарна избирателна система, Б.Х. ще може да се оттегли спокойно, с мотива, че е "мъж" и си държи на думата. В това време, Чехлю ще назначи "служебен" кабинет, който ще ни такова мамата, щото ножа е на кокал и няма на къде. После - пълна победа на "здравите сили", до живот.
Тъй че, следете внимателно, какво ще се случва в парламента, веднага след изборите. Момента е ключов. Проспим ли го, после, по-добре да не се събуждаме.

P.S. - Внимавайте, какво си пожелавате. Може и да ви се случи.

Бобби
12-11-2016, 00:43
А бе тука 99% разсъждавате като комунисти, или като бивши такива....плашите се един друг....:tv:

Alex_26
12-11-2016, 08:11
А бе тука 99% разсъждавате като комунисти, или като бивши такива....плашите се един друг....:tv:

Бо, комунизмът е хубаво нещо. Но за съжаление е неприложима идеология поне още няколко епохи. И той е стопер на прогреса сега

lordliness
12-11-2016, 09:00
https://m.vbox7.com/play:1d1554db

ecotronic
12-11-2016, 10:44
1. Ще има ли неподкрепящо квадратче на балотажа?

Да, ще има.
Предвидено е по закон и ще бъде разпечатано върху всяка бюлетина наред с имената на кандидатските двойки, участващи на балотажа.

2. Ще се брои ли вотът за НПН и ще влияе ли на резултата?

Да, ще се брои и ще влияе.
Съгласно Изборния кодекс гласът, отбелязан в бюлетината с квадратчето „Не подкрепям никого“, е действителен и е част от общият брой действителни гласове (чл. 332, ал. 1, т. 7 и чл. 334, ал. 3 от ИК). Следователно в крайния резултат ще се отразят процентите за НПН също както и за всяка от двойките, съразмерени спрямо общия брой действителни гласове.

3. Ще има ли смисъл НПН, вместо да отида за риба или изобщо да задраскам бюлетината?

Да, ще има смисъл.
Ако пуснеш глас за НПН, ти казваш няколко неща едновременно: 1. че си гражданин, който съзнава и желае да реализира правото си да избира; 2. готов си да поемеш отговорност за управлението на държавата; 3. не даваш властта си на никоя от двойките на балотажа.
Ако не отидеш да гласуваш или направиш бюлетината си недействителна, просто не си в сметките, които други ще сглобят вместо теб, защото резултатите ще се изчисляват на база постъпили действителни гласове. Така оставяш кандидатите да съберат вот, който ще се съразмери САМО спрямо гласувалите, не и спрямо твоята воля, сиреч отваряш възможността да излязат с по-висок процент спрямо този, който биха имали, ако ти кажеш НПН.
Ако искаш да им кажеш, че не им даваш властта си, можеш да го направиш единствено чрез квадратчето „Не подкрепям никого“, защото то ще се брои. Следователно, колкото повече действителни неподкрепящи гласове, толкова по-ниска степен на легитимност ще има победителят.

4. Ще има ли смисъл НПН, при положение че в крайна сметка ще има определен победител?

Да, ще има смисъл, при това какъв!
Вярно е, че процедурата по избора ще приключи с решение на ЦИК, с което ще обяви окончателните резултати. Но така също е вярно, че с решението на ЦИК победителят не встъпва в длъжност и не става автоматично президент. За да стори това, той ще трябва да положи клетва в срока по чл. 345 от ИК – три дни преди изтичането на пълномощията на действащия президент, и ще встъпи в длъжност от деня на изтичане на пълномощията на действащия президент.
Следователно, в периода от обявяване на резултатите от ЦИК до деня на полагане на клетва ще е оповестена и известна реалната подкрепа, която кандидатът, обявен за победител, е събрал. Така, ако се окаже, че сборът от неподкрепилите гласове заедно с гласовете за другия кандидат са доволно повече от тези за обявения за победител, то ще му е невъзможно да положи клетва като „обединител на нацията“. Дори и да го направи, властта му ще е крехка, защото ще е с ниска представителност.
Отделен е въпросът, че при това положение ще има и отворена врата за оспорване на резултата, тъй като съгласно чл. 93, ал. 4, изр. второ от конституцията: „Избран е кандидатът, получил повече гласове“, но липсва уточнение да са „повече от другия кандидат“. При положение че изчисленията се правят на база действителни гласове, то логичното систематично тълкуване на текста ще е избраният да е получил „повече от действителните гласове“. Нали разбираш, че ако гласуваш с НПН, намаляваш шансовете гласовете за избрания да са повече от половината действителни гласове.

Следователно не просто има смисъл от НПН. То е реален способ да влияеш на избора.

http://terminal3.bg/ne-podkrepam-nikogo-antisistemnoto-reshenie/

Ранобудниче
12-11-2016, 12:22
Прасчо и Алекс, не се разсейвайте. Занимавате ме с глупости в събота - бива ли да търкам и в почивен ден? Всеки е свободен да чете, каквото иска.

lordliness
12-11-2016, 12:36
Прасчо и Алекс, не се разсейвайте. Занимавате ме с глупости в събота - бива ли да търкам и в почивен ден? Всеки е свободен да чете, каквото иска.

Благодаря!
Що се отнася за четене, чета всичко, на няколко езика.

aav
12-11-2016, 12:52
...

Следователно не просто има смисъл от НПН. То е реален способ да влияеш на избора.

На практика няма никакъв смисъл: Пример: общ брой право на глас: 100ч.

Кандидат А: гласували:1
Кандидат Б: гласували:0
НПН гласували: можеш да си избереш число м/у 0 и 99
Резултат на ЦИК: А печели с 100%

ivan dimitrov
12-11-2016, 12:58
1. Ще има ли неподкрепящо квадратче на балотажа?

Да, ще има.
Предвидено е по закон и ще бъде разпечатано върху всяка бюлетина наред с имената на кандидатските двойки, участващи на балотажа.

2. Ще се брои ли вотът за НПН и ще влияе ли на резултата?

Да, ще се брои и ще влияе.
Съгласно Изборния кодекс гласът, отбелязан в бюлетината с квадратчето „Не подкрепям никого“, е действителен и е част от общият брой действителни гласове (чл. 332, ал. 1, т. 7 и чл. 334, ал. 3 от ИК). Следователно в крайния резултат ще се отразят процентите за НПН също както и за всяка от двойките, съразмерени спрямо общия брой действителни гласове.

3. Ще има ли смисъл НПН, вместо да отида за риба или изобщо да задраскам бюлетината?

Да, ще има смисъл.
Ако пуснеш глас за НПН, ти казваш няколко неща едновременно: 1. че си гражданин, който съзнава и желае да реализира правото си да избира; 2. готов си да поемеш отговорност за управлението на държавата; 3. не даваш властта си на никоя от двойките на балотажа.
Ако не отидеш да гласуваш или направиш бюлетината си недействителна, просто не си в сметките, които други ще сглобят вместо теб, защото резултатите ще се изчисляват на база постъпили действителни гласове. Така оставяш кандидатите да съберат вот, който ще се съразмери САМО спрямо гласувалите, не и спрямо твоята воля, сиреч отваряш възможността да излязат с по-висок процент спрямо този, който биха имали, ако ти кажеш НПН.
Ако искаш да им кажеш, че не им даваш властта си, можеш да го направиш единствено чрез квадратчето „Не подкрепям никого“, защото то ще се брои. Следователно, колкото повече действителни неподкрепящи гласове, толкова по-ниска степен на легитимност ще има победителят.

4. Ще има ли смисъл НПН, при положение че в крайна сметка ще има определен победител?

Да, ще има смисъл, при това какъв!
Вярно е, че процедурата по избора ще приключи с решение на ЦИК, с което ще обяви окончателните резултати. Но така също е вярно, че с решението на ЦИК победителят не встъпва в длъжност и не става автоматично президент. За да стори това, той ще трябва да положи клетва в срока по чл. 345 от ИК – три дни преди изтичането на пълномощията на действащия президент, и ще встъпи в длъжност от деня на изтичане на пълномощията на действащия президент.
Следователно, в периода от обявяване на резултатите от ЦИК до деня на полагане на клетва ще е оповестена и известна реалната подкрепа, която кандидатът, обявен за победител, е събрал. Така, ако се окаже, че сборът от неподкрепилите гласове заедно с гласовете за другия кандидат са доволно повече от тези за обявения за победител, то ще му е невъзможно да положи клетва като „обединител на нацията“. Дори и да го направи, властта му ще е крехка, защото ще е с ниска представителност.
Отделен е въпросът, че при това положение ще има и отворена врата за оспорване на резултата, тъй като съгласно чл. 93, ал. 4, изр. второ от конституцията: „Избран е кандидатът, получил повече гласове“, но липсва уточнение да са „повече от другия кандидат“. При положение че изчисленията се правят на база действителни гласове, то логичното систематично тълкуване на текста ще е избраният да е получил „повече от действителните гласове“. Нали разбираш, че ако гласуваш с НПН, намаляваш шансовете гласовете за избрания да са повече от половината действителни гласове.

http://terminal3.bg/ne-podkrepam-nikogo-antisistemnoto-reshenie/

Какво се случва, ако резултатът от балотажа бъде приет за недействителен? Нови избори, или нов балотаж?

ecotronic
12-11-2016, 14:09
Едва ли ще има юридическо основание за касиране на балотажа.

По-скоро е въпрос на морал.

Как би се чувствал "спечелилият", ако събере 25 % подкрепа и има едни 40% "не подкрепям никого".

Аз не бих станал президент при такъв баланс на вота.

Все пак - това, че ще я има тази графа в бюлетината е добре. Можеше и да я няма. И тогава такива, като мен, които не искат да подкрепят нито един от кандидатите, нямаше да могат да изразят желанието си.

Alex_26
12-11-2016, 14:25
Момчета, много сте прави. Но аз искам Боко да си ходи. И колкото да не ми се иска, ще гласувам за Радев. То и без това президентството ни е само представителна институция. А само като я видя и Цачева ..... :rotfl:

ecotronic
12-11-2016, 14:30
Момчета, много сте прави. Но аз искам Боко да си ходи. И колкото да не ми се иска, ще гласувам за Радев. То и без това президентството ни е само представителна институция. А само като я видя и Цачева ..... :rotfl:

Боко ще си иде за няколко месеца. Със следващите избори пак ще дойде. Практически така ще рестартира мандата си. И той, според мен, точно това цели.

tsvety
12-11-2016, 14:31

И аз съм на това мнение. Искам да видя оставката и затова избора ми е ясен. А и ако не нещо друго , то поне Радев е доста по-представителен от МАЙКАТА на нацията.:rotfl::rotfl::rotfl:

ivan dimitrov
12-11-2016, 16:49

Как би се чувствал "спечелилият", ако събере 25 % подкрепа и има едни 40% "не подкрепям никого".

Все пак - това, че ще я има тази графа в бюлетината е добре. Можеше и да я няма. И тогава такива, като мен, които не искат да подкрепят нито един от кандидатите, нямаше да могат да изразят желанието си.

Тая графа е задължителна, след като вотът е "задължителен". Това не променя фактът че тя има стойност само за статистиката, при настоящият закон. Мажоритарен вот в два тура, в български вариянт.
И аз мисля че Батман си търси оставката, още от преди началото на кампанията. Даже си мисля че дори лелката да спечели, пак ще подаде оставка, "щото хората така искат".

Zlobich
12-11-2016, 17:43
Аз пък няма да ида да гласувам. Еднакво зле и абсурдни са ми и двамата. Не съм изпускал избори,но този път няма да ида. Аман ...

Пай сее ...

Susscrofa
12-11-2016, 17:51

Ти сериозно ли за морал говориш?
хаха
След ония слъзлив дебат, моралът е мираж.

БлитЗ е четиво точно за джедаи като Лорд Минчев.

Alex_26
12-11-2016, 20:03
Това утре е наказателен вот с/у тикви, кратуни, продажници, ...
Така, че - Радев

Zlobich
12-11-2016, 20:27
Стога бе,кого наказваш? Боко? Себе си наказваш. Моля те недей така да разсъждаваш. По-добре си стой в къщи.

Пай сее ...

Alex_26
12-11-2016, 21:04
Стога бе,кого наказваш? Боко? Себе си наказваш. Моля те недей така да разсъждаваш. По-добре си стой в къщи.

Пай сее ...

Виж, аз искам само главата на продажника Москов. А и тия гербери много се навириха, начело с оная дунда, дето прави скапаните магистрали

Ранобудниче
12-11-2016, 21:44
Ти сериозно ли за морал говориш?
хаха
След ония слъзлив дебат, моралът е мираж.

БлитЗ е четиво точно за джедаи като Лорд Минчев.

Тънка червена линия.
Не я настъпвай, моля.

Zlobich
12-11-2016, 21:49
Виж, аз искам само главата на продажника Москов. А и тия гербери много се навириха, начело с оная дунда, дето прави скапаните магистрали
Сигурно си прав,но пак ти казвам,че наказваш себе си,не БОКО.

Пай сее ...

Alex_26
12-11-2016, 21:57
Сигурно си прав,но пак ти казвам,че наказваш себе си,не БОКО.

Пай сее ...

Аз отдавна съм наказан, ти също. Видя как работи ГЕРБ, изпита го на гърба си. Помисли за малкия и нека първо махнем самозабравилия се, а после ще е по-лесно стига да се самоосъзнаем. Лошото е, че много се мислят за много умни, ама ....

П.П. Ранобудниче, изпий едно кафе да се разсъниш. Прасето (както го наричате) пише доста смислени неща. Но явно не го разбирате, особено някои

Zlobich
12-11-2016, 22:24
Но,Радев не е по-различен от Цецка. Това се опитвам да ти кажа. Цецка Радева както колега писа в друга тема не е моя президент,така,че пас. Статуктвото няма да се промени като дадеш гласа си заРумен Цачев. Та,е.ал съм им м....та. Изтърках един чифт маратонки по протестите,некви тъпи ченгета се мъчиха да ме бият в нощта на белия автобус. А можеби трябваше с баща ми и брат ми да постъпим като тях,когато някакъв с по-висок чин вкара отряд от невоъръжени в тълпата. Не ни стана ясно къде ръгнаха,но този който ги командваше се спъна и падна. Тълпата щеше да го линчува. Баща ми му подаде ръка и му помогна да се върне зад огражденията. Да,бях там с идеята не да се бия с милицията,а да не позволим на изметта в народното да си тръгне.
Еднакви са,няма по-добри.
Иии малкия ще направя всичко възможно да се махне от тази държава. Като тинейджър можех да остана в Англия да уча и живея,ама аз не та не. България. На ми сега България. Обичам много България,но нищо не ме задържа тук. Наречете ме родоотстъпник,но ги искам прави до стената,да имам калашник и чийт за безкрайни патрони,и да кося ли кося ...
Пай сее ...

Alex_26
12-11-2016, 22:31
Гласувай с НЕ, пак е нещо. А Радев така или иначе е новия президент. Но все пак искам да съм сигурен, че няма да има изненади

mordohy
12-11-2016, 22:44
А пък на мене ми е станало Виното. В края на месеца отивам да го отточа.
Дреме ми на Долуподписаният!

Ранобудниче
12-11-2016, 22:48
Аз отдавна съм наказан, ти също. Видя как работи ГЕРБ, изпита го на гърба си. Помисли за малкия и нека първо махнем самозабравилия се, а после ще е по-лесно стига да се самоосъзнаем. Лошото е, че много се мислят за много умни, ама ....

П.П. Ранобудниче, изпий едно кафе да се разсъниш. Прасето (както го наричате) пише доста смислени неща. Но явно не го разбирате, особено някои

Душко, преди да ме учиш да разбирам прасето, си спомни, че още пише тук (както и ти, между впрочем) :)
Той със сигурност ще разбере какво му казвам.

Бобби
12-11-2016, 22:48
Тънка червена линия.
Не я настъпвай, моля.
То в тая тема всичко е тънка червена линия, прасето е социалдемократ, макар че у нас такива няма...остави го да марширува...

Bobo Markov
12-11-2016, 23:13
Добър Вечър :)

---------- Post added at 23:13 ---------- Previous post was at 23:11 ----------

давай насам и не се кахъри, иначе тази тема е куку :)

Zlobich
13-11-2016, 02:41
Дааа,бива ли така да биеш тъпана за червеното вино? Нещо сухо не си ли овесил на просторЯ за винцето зимъска?

Пай сее ...

Alex_26
13-11-2016, 11:21
Душко, преди да ме учиш да разбирам прасето, си спомни, че още пише тук (както и ти, между впрочем) :)

Симпатяго, нямам против никой нищо. Мразя заяжданията, обидите и т.н. Но както много пъти съм ти казвал и на ЛС, тук има една личност, за която е по-важно провокирането на някои, и аз съм м/у тях. Вече съм го игнорирал, но като гледам цитатите на постовете му, не е човек, който изразява мнение. А направо провокира. И ако го насметеш - писка има ли модератор

Съжалявам за отклонението, но темата според мен е важна за всички ни, които мислим за бъдещето

Alex_26
13-11-2016, 12:04

Иве, трябва да проверя дали няма още нещо за 33 в мазето. Май имаше перка с мотор за радиатор. А аз взех, че ти дадох всичко. Колко сбърках
:small_cry:

Susscrofa
13-11-2016, 12:59
Но,Радев не е по-различен от Цецка. Това се опитвам да ти кажа. Цецка Радева както колега писа в друга тема не е моя президент,така,че пас. Статуктвото няма да се промени като дадеш гласа си заРумен Цачев. Та,е.ал съм им м....та. Изтърках един чифт маратонки по протестите,некви тъпи ченгета се мъчиха да ме бият в нощта на белия автобус. А можеби трябваше с баща ми и брат ми да постъпим като тях,когато някакъв с по-висок чин вкара отряд от невоъръжени в тълпата. Не ни стана ясно къде ръгнаха,но този който ги командваше се спъна и падна. Тълпата щеше да го линчува. Баща ми му подаде ръка и му помогна да се върне зад огражденията. Да,бях там с идеята не да се бия с милицията,а да не позволим на изметта в народното да си тръгне.
Еднакви са,няма по-добри.
Иии малкия ще направя всичко възможно да се махне от тази държава. Като тинейджър можех да остана в Англия да уча и живея,ама аз не та не. България. На ми сега България. Обичам много България,но нищо не ме задържа тук. Наречете ме родоотстъпник,но ги искам прави до стената,да имам калашник и чийт за безкрайни патрони,и да кося ли кося ...
Пай сее ...

Когато кочината е уютна за някой, дай да си я пазим такава. Елементарно манипулираш.
По-зле от това не може да стане, защо се опитваш да обезцениш опита на някой да го промени.
Внушението, че всички са маскари работи в полза на силните на деня.
Та не се Аби толкова да сееш апатия към изборите.

---------- Post added at 10:59 ---------- Previous post was at 10:43 ----------

Незнаех, че пиша тук благодарение на някой.
Трябва да се чувствам длъжен, или може би признателен на някой.
Това няма как да стане, щот аз не завися от участието ми тук.

Ранобудниче
13-11-2016, 13:20
Незнаех, че пиша тук благодарение на някой.
Трябва да се чувствам длъжен, или може би признателен на някой.
Това няма как да стане, щот аз не завися от участието ми тук.

:)
Интересни съждения, ама презентирането им пред мен е пълна загуба на време ;)

След малко отивам да упражня правото си на глас.

Zlobich
13-11-2016, 19:12
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161113/89ce8624e2deedc853168a9c05e62373.jpg
Да се знае!!!

Пай сее ...

Alex_26
13-11-2016, 20:23
Да се знае!!!

Пай сее ...

Кире, Бойко трябва да си ходи! А Радев е по-добре от Цачева. Да го беше поканило Бойко, де!

Чакам оставка за да се махне Москов най-вече

Zlobich
13-11-2016, 20:39
Държа да кажа,че не подкрепям никой. Тежко ни и горко.

Пай сее ...

Alex_26
13-11-2016, 21:06
Държа да кажа,че не подкрепям никой. Тежко ни и горко.

Пай сее ...

Гледай оптимистично. Как е бебокът?

546
13-11-2016, 21:14
Бе мислех да гласувам за Бойко,но само заради Цветко се въздържах,а сега да видим кво ще става.

thecleaner
13-11-2016, 21:17
Аз чакам оставка ;)

546
13-11-2016, 21:19
Само да не поканят Москов и в следващия кабинет,че тогава нямаме полезен ход.

Бобби
13-11-2016, 21:24
Ае,честито на автора на темата.....от тема за референдум премина за президент....а честито...дано разбере тънкият ми хумор....https://www.youtube.com/watch?v=wqDAKXIZqr0

Alex_26
13-11-2016, 21:41
Ае,честито на автора на темата.....от тема за референдум премина за президент....а честито...дано разбере тънкият ми хумор....https://www.youtube.com/watch?v=wqDAKXIZqr0

Бо, разбирам те. Но референдумът е в основата на всичко. И като го гледам тоя как плаче .... Може ли да има секции без листата за референдума?????
Дано Радев е достоен президент.

Надявам се да се приемат точките на референдума - най-вече за 120 мизерници

---------- Post added at 21:38 ---------- Previous post was at 21:38 ----------

Оле, не думай!!!!!

---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:38 ----------

Бе мислех да гласувам за Бойко,но само заради Цветко се въздържах,а сега да видим кво ще става.

Благодаря! Надявам се сега Марешки да направи партия. Той поне е ново лице и прави поне нещо за нас. Но не построи ли бензиностанцията, .....

Намалил контрабандата - смешник! Пълен и то! Хванат един тир и докато се пъчат 10 минават необезпокоявани

Бобби
13-11-2016, 21:41
Разиграва се театър, който не разбираме..:gruebel:....и се оказва, че сме само зрители...:smoke:

Ранобудниче
13-11-2016, 21:46
Бо, разбирам те. Но референдумът е в основата на всичко. И като го гледам тоя как плаче .... Може ли да има секции без листата за референдума?????
Дано Радев е достоен президент.

Надявам се да се приемат точките на референдума - най-вече за 120 мизерници

---------- Post added at 21:38 ---------- Previous post was at 21:38 ----------

Оле, не думай!!!!!

---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:38 ----------

Благодаря! Надявам се сега Марешки да направи партия. Той поне е ново лице и прави поне нещо за нас. Но не построи ли бензиностанцията, .....

Намалил контрабандата - смешник! Пълен и то! Хванат един тир и докато се пъчат 10 минават необезпокоявани

Марешки.. Совите не са това, което са.
Твърде му се радвате на тоя талант. Дано да не ви се налага да му сърбате резултатите от бизнес попарата.

546
13-11-2016, 21:47
Разиграва се театър, който не разбираме..:gruebel:....и се оказва, че сме само зрители...:smoke:
Кво има да му разбираме,тия досегашните дето се сменяха от соца насам бих ги пратил в Сибир,резултатите от тяхната политика са меко казано патогенни.Уж във всяка партия има по няколко свестни,а пък решенията им са абсолютно неадекватни и в общи линии си тъпчем на място и никой не го ебе за това,че е няма ли развитие реално изоставаме все повече и повече.

aav
13-11-2016, 21:54

Москов е най-долен от всички най-долни боклуци. Човек скопен в главата.

546
13-11-2016, 21:56
Нямам впредвид лично него,а някой негов клонинг

Zlobich
13-11-2016, 21:59
Нека нека,ако да ни е както казват по Сандански.
Заслужаваме си всичко. ПРОСТ НАРОД,ПРОСТИ УПРАВНИЦИ. Кой ни е виновен? Да,ние сме си виновни. Никога не сме единни,защото,ако този народ имаше малко от малко в главата,щяхме да сме ги измели досега.

Пай сее ...

Бобби
13-11-2016, 22:19
Нека нека,ако да ни е както казват по Сандански.
Заслужаваме си всичко. ПРОСТ НАРОД,ПРОСТИ УПРАВНИЦИ. Кой ни е виновен? Да,ние сме си виновни. Никога не сме единни,защото,ако този народ имаше малко от малко в главата,щяхме да сме ги измели досега.

Пай сее ...
Е как да бъдем единни....то историята ни го показва....200 години византиско робство(присъствие) 500 турско.....45....комунисти....след това криво разбрана демокрация....Е намаляваме процеса, ама много бавно се развиваме...Ще се оправим....някой ден...:)))

Zlobich
13-11-2016, 22:20
Жалко,че няма да сме живи да го видим.

Пай сее ...

Бобби
13-11-2016, 22:35
Жалко,че няма да сме живи да го видим.

Пай сее ...
Сорри...:)))

lordliness
13-11-2016, 22:39
https://youtu.be/cemOZTlnpaw

Бобби
13-11-2016, 22:40
https://youtu.be/cemOZTlnpaw
Майна то нема армия, какви ги пускаш...:))

lordliness
13-11-2016, 22:42
Майна то нема армия, какви ги пускаш...:))

Бяха се строили одеве.

Бобби
13-11-2016, 22:44
Бяха се строили одеве.
Ай стига бе....ебати, отиваме на война....:gruebel:

lordliness
13-11-2016, 22:47
Строиха се за последен път, отиват си, уволняват се. За добро или за лошо.

Бобби
13-11-2016, 22:52
Сториха се за последен път, отиват си, уволняват се. За добро или за лошо.
Гледай сега откъде тръгна всичко...от там на нататък всичко е хумор...защото тия младите са гола вода с историята.....https://www.youtube.com/watch?v=H9jrLR1WyOk

lordliness
13-11-2016, 22:56
Не, всичко почна от тук :)
https://youtu.be/O8-n6H2Bewc

Бобби
13-11-2016, 23:26
Аха...има истина една, тя е само, само цска, ама къде ни е армията....:))
:biker:...п.п..тук не идва дума за спортен клуб, ако ме разбирате...

---------- Post added at 21:22 ---------- Previous post was at 21:15 ----------

Е това е БГ народа...https://www.youtube.com/watch?v=NLWPsFUbD4g

---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:22 ----------

Ще крадем, докато сме живи...то ни е заложено.... в историята ...

Susscrofa
13-11-2016, 23:48
Алоу, леко с революциите, че такива кат лорд Минчев първи ще заровят глава въФ майчината фуста.
Ай наспете се сега и се радвайте, че президентът не е избран ни от леви, ни от десни, ни от ДПС ни от БСП, ни от пенсионери, ни от млади, ни от вишисти, ни от основИСТИ.
Времето ще покаже колко е читав.

Бобби
14-11-2016, 00:18
Алоу, леко с революциите, че такива кат лорд Минчев първи ще заровят глава въФ майчината фуста.
Ай наспете се сега и се радвайте, че президентът не е избран ни от леви, ни от десни, ни от ДПС ни от БСП, ни от пенсионери, ни от млади, ни от вишисти, ни от основИСТИ.
Времето е наше, но ни вреди в последно време....ае, да не ти показвам цитати от времето на Иван Костов....:gruebel:

546
14-11-2016, 00:26
Ти да не си му повервал за нещо на генерала,са като се почне,ша има да ни Оправлява. Цецка и половина е той.

Zlobich
14-11-2016, 01:50
Повярвал е,че как. Ужас,ще видим каква е договорката в следващите дни.

Пай сее ...

Susscrofa
14-11-2016, 12:00
Ако внимателно сте чели всичко, което пиша нямаше с лека ръка да ми приписвате пристрастност към който и да било.

Но ми се струва, че зад констатацията, че някой се е провалил преди още да е започнал се крие голяма доза политически пристрастия та дори и политическа принадлежност.

Та по-лекичко с черните сценарии за бъдещето.

Аз лично не съм оптимист, но само времето ще покаже, кой, кога, къде и защо.

Alex_26
14-11-2016, 12:26
Да видим сега какво решение ще вземат относно референдума. И ще гласуват ли за ВНС