Log in

View Full Version : Въпрос

fifko
06-12-2016, 09:06
Здравейте Колеги ! От 2 седмици съм горд собственик на алфа 166 2.4 JTD. Вчера ми светна една лампичка на таблото ии искам да попитам за мнение какво може да е . Говоря за лампата между тази за фаровете и автомобила.
Благодаря

myato
06-12-2016, 09:44
Здравейте Колеги ! От 2 седмици съм горд собственик на алфа 166 2.4 JTD. Вчера ми светна една лампичка на таблото ии искам да попитам за мнение какво може да е . Говоря за лампата между тази за фаровете и автомобила.
Благодаря

Честито!
Бягай на диагностика, щото това е индикаторът на "инжекциона".

ecotronic
06-12-2016, 10:27
Да направят диагностика и на ербега, че и той свети.

fifko
06-12-2016, 13:31
Честито!
Бягай на диагностика, щото това е индикаторът на "инжекциона".

Не съм много наясно ама инжекциона не е ли само при бензин ? Аз съм дизел ..

ecotronic
06-12-2016, 14:20
"Инжекцион" или "дюза" - все различни популярни наименования на индикацията за регистрирана неизправност от ECU - то.

myato
06-12-2016, 18:20
Не съм много наясно ама инжекциона не е ли само при бензин ? Аз съм дизел ..

Както вече каза колегата, "инжекцион" в случая се ползва като популярно опростяване. Пълното наименование на индикацията е: "Сигнал за неизправност в системата за управление на двигателя". А колкото до инжекцион ли е конкретния дизел - инжекцион е и то с директно впръскване. Нали имаш инжектори.:grin:
Въпросната индикация светва от доста неща и то не непременно свързани с впръскването на горивото, а и с функциониране на турбина, датчици и т.н.
Диагностика му е майката.

fifko
06-12-2016, 20:14
Ами да ще отида, но днес като заредих гориво и лампата изгасна :) Някой идея какво точно се е случило ?

myato
06-12-2016, 22:42
Ами да ще отида, но днес като заредих гориво и лампата изгасна :) Някой идея какво точно се е случило ?

На диагностиката, ще видиш. Другото е врачуване.