PDA

View Full Version : Колата е нестабилна отзад

Alexandra
24-12-2016, 14:28
От известно време ми прави впечатление, че при преминаване през неравност, задницата някак си играе. понякога ми се струва, че задните колелета седят разкрачени, а друг път, че са ОК. Гумите не са изядени. Преди около 2 години смених почти всичко - биелети, тампони на стабилизиращата щанга, тампоните на носачите и онази скърцащата втулка. Не съм сменила само онези малките кривите носачи. Та си мисля дали не са заминали пак тези скърцащите втулки, въпреки, че няма скърцане?

thecleaner
24-12-2016, 14:29
От известно време ми прави впечатление, че при преминаване през неравност, задницата някак си играе. понякога ми се струва, че задните колелета седят разкрачени, а друг път, че са ОК. Гумите не са изядени. Преди около 2 години смених почти всичко - биелети, тампони на стабилизиращата щанга, тампоните на носачите и онази скърцащата втулка. Не съм сменила само онези малките кривите носачи. Та си мисля дали не са заминали пак тези скърцащите втулки, въпреки, че няма скърцане?

Точно така, задния мост пак е за правене ;)

Alexandra
24-12-2016, 14:31
Задният мост кое по-точно - тези втулки ли?

thecleaner
24-12-2016, 14:33
Задният мост кое по-точно - тези втулки ли?

Най често те се предават, помниш ли кой беше производителят им ?

Alexandra
24-12-2016, 14:35
Поръчах ги от AXM-AUTO. Не помня, но помня, че бяха цифра. Та ако ги сменям през две години идея ли е да сложа полиуретанови такива?

thecleaner
24-12-2016, 14:38
Поръчах ги от AXM-AUTO. Не помня, но помня, че бяха цифра. Та ако ги сменям през две години идея ли е да сложа полиуретанови такива?

Не. Така наречените скърцащи втулки от моите наблюдения издържат по-продължително на LEMFÖRDER , останите мрът почти веднага.

Alexandra
24-12-2016, 14:46
Писна ми вече от ментета... Значи те играят роля за регулиране на вертикалният наклон? Ми те ги помня, че бяха подобни като тези на задните носачи, но по малки, едни такива като шарнири ама с дупка :D :D :D

---------- Post added at 14:46 ---------- Previous post was at 14:40 ----------

Това е тази бъзикня нали?

http://www.axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=51&modif=488&cat=95&subcat=128&prod=7639&numenkl=1&show=1

thecleaner
24-12-2016, 14:56
Писна ми вече от ментета... Значи те играят роля за регулиране на вертикалният наклон? Ми те ги помня, че бяха подобни като тези на задните носачи, но по малки, едни такива като шарнири ама с дупка :D :D :D

---------- Post added at 14:46 ---------- Previous post was at 14:40 ----------

Това е тази бъзикня нали?

http://www.axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=51&modif=488&cat=95&subcat=128&prod=7639&numenkl=1&show=1

Да,но ФАСТ са боклуци ;)

Alexandra
24-12-2016, 14:59
И май всичко се разглобява заради тях нали?
А този другият носач той играе ли някаква роля? Защото още след ремонта и след стенда пак ми се струваше, че нещо не е както трябва и я карах на още два стенда.

thecleaner
24-12-2016, 15:05
И май всичко се разглобява заради тях нали?
А този другият носач той играе ли някаква роля? Защото още след ремонта и след стенда пак ми се струваше, че нещо не е както трябва и я карах на още два стенда.

Играе роля и той, трябва да се провери, и да доста разглобяване е.

Alexandra
24-12-2016, 15:07
Оффф след празниците пак на ремонт баси! Много мерси за инфото.
А долните те не играят за разкрачването нали?

thecleaner
24-12-2016, 15:13
Оффф след празниците пак на ремонт баси! Много мерси за инфото.
А долните те не играят за разкрачването нали?

Всичко играе роля, но не се филмирай, най-вероятно си само за втулки шенкели ;)

Alexandra
24-12-2016, 15:14
Мерси и весели празници!

Alexandra
10-03-2017, 19:44
Днес ми прегледаха задницата в един сервиз и според тях проблема с нестабилността отзад идвал от тампоните на моста. Та аз съм малко с предубеждение към сервизите в БГ като цяло и да питам дали е възможно наистина да е от тях? Казаха ми, че всичко друго било бетон!

thecleaner
10-03-2017, 19:58
Днес ми прегледаха задницата в един сервиз и според тях проблема с нестабилността отзад идвал от тампоните на моста. Та аз съм малко с предубеждение към сервизите в БГ като цяло и да питам дали е възможно наистина да е от тях? Казаха ми, че всичко друго било бетон!

Ако си ходила във форумен сервиз, е правилна диагнозата, ако не е неправилна.

Росен Желев
12-03-2017, 14:51
Задницата несе от неправилен реглаж, ако всичко друго е здраво.

to_lose_HEART
14-03-2017, 13:06
Днес минах стенд тъй като сменях отпред десен кормилен накрайник, момчето пипа и отзад тъй като имаше нужда според програмата. Но ето че и при мен се появи това сеене на задницата при преминаване през неравност. Как трябва да се извърши този реглаж някой може ли да даде данни

Tasho
14-03-2017, 18:33
Преди няколко години сменях разни неща отзад и отпред. Отзад тампони на носачите и разни скърцащи втулки, биелети и тампони на стаб щангата. Отпред рециклаж на шарнири и тампони и др. такива. Още като тръгнах ми направи впечатление, че колата играе отзад. Веднага стенд, но промяна нямаше. За две години минах през няколко стенда в Пловдив и все си е тая, а зимата е ужас. Не яде гуми, не е разкрачена, но е кенеф. Когато купих колата ми правеше впечатление, че задницата е леко отворена поне визуално, гуми не ядеше и беше стабилна. Карал съм я тогава на стенд за да видя каква е тази история, но ми казваха, че няма проблеми. Сега гумите са изправени, обаче колата е нестабилна. Някой ако може да каже съвестен стенд, но и съвестен стендажия в Пловдив и региона да свирка, че вече съм се отказал да се занимавам. То ми умръзна по 25-30 лв и накрая нищо!

Boby
14-03-2017, 21:37
След толкова реглажи и щом още е нестабилна задницата явно има нещо разбито.

to_lose_HEART
16-03-2017, 15:52
За моята мога да кажа на 100% че няма нищо разбито лично съм проверявал и разглобявал всичко включително и магарето да коригирам страничния наклон. Освен да я направя разкрачена сякаш ще е по добре но дали няма да износва гумите от вътрешната страна

mitkomeg
16-03-2017, 17:48
За моята мога да кажа на 100% че няма нищо разбито лично съм проверявал и разглобявал всичко включително и магарето да коригирам страничния наклон. Освен да я направя разкрачена сякаш ще е по добре но дали няма да износва гумите от вътрешната страна

Ще ги износва сигурен бъди. Аз преди да си сменя скърцащите втулки всеки сезон хвърлях гумите отзад на конци, че и на едната и теловете бяха изпилени и гумата просто изпусна.

Linkestis
16-03-2017, 21:41
Не всеки и не всяка програма може да направи правилният реглаж на заден мост на 166.
Във форума съм качвал абсолютно правилните стойности на задницата.Който иска да ги потърси.

Boby
21-03-2017, 12:54
Мойте ги правя с тези данни и не съм имал проблем никога.

Kovalski
22-04-2017, 19:02
Иасд

karamfilovangel
23-04-2017, 16:54
проверете амортисьорите при мен беше така но след смяната им с други втора употреба от другата ми кола всичко се оправи

PEPI-2ALFA
22-06-2017, 00:48
И при мен имаше проблем, на ляв завой на 2 пъти за малко да ме изхвърли от пътя. Сменихме втулките на шенкела - дясната видимо доста голям луфт, лявата по-малко. Днес бях на реглаж, момчето оправи задницата и остави предницата, както си беше. Ето резултата. На голямата снимка отгоре е преди реглажа, долу - след. Какво мислите, добре ли е?

to_lose_HEART
29-06-2017, 19:50
Смених гумите и всичко си дойде на мястото, бяха доста стари и износени. До последно ги карах, даже като минех само върху капак на шахта и зверски дърпаше настрани Сега всичко е точно, стендът си е бил правилен