View Full Version : Изгнила тръба за подгрева на антифриза
boro2006
04-01-2017, 19:54
Колеги имам голям дерт с тръбата за охладителната течност която минава отпред на блока до келкторите. Цялата се е надупчила вече от ръжда и почна да тече. Някой има ли някаква идея от къде мога да намеря нова (освен поръчка от Фиат Италия) или поне някаква читава. Алфата ми е 1.7 8в.
Furious 155
06-01-2017, 20:28
Това си е голяма болка.
Освен втора употреба, ако намериш читава.
Иначе незнам може ли някой да направи, примерно алуминиева или неръждаема такава тръба.
mimouzunov
07-01-2017, 13:30
Това си е голяма болка.
Иначе незнам може ли някой да направи, примерно алуминиева или неръждаема такава тръба.
По спомени дедо ви Трендю има неръждаема такава тръба...
Furious 155
07-01-2017, 18:19
По спомени дедо ви Трендю има неръждаема такава тръба...
всмисъл за продаване или ?
boro2006
07-01-2017, 20:56
Аз съм задействал един познат да ми я занесе до работата му. Имало някаква работилница до него която правели рамки за колелета и ще пита дали може да ми направи нова по старата. Ще пиша да ви кажа дали ще стане и колко пари ще излезе да може ако някой има дерт да отиде и той там.
всмисъл за продаване или ?
Не на колата е и Мимо ми я прави по старата.
БТВ Тръбите са 2 чешита.
boro2006
23-01-2017, 15:12
Днес си получих новата тръба. Правена е по старата от бащата на приятелката. Евала на човека много добра работа е свършил. Довечера ще кача снимки за любопитните. :) :)
Furious 155
23-01-2017, 16:37
Днес си получих новата тръба. Правена е по старата от бащата на приятелката. Евала на човека много добра работа е свършил. Довечера ще кача снимки за любопитните. :) :)
Чакаме! От какъв материал е?
boro2006
22-02-2017, 16:11
Съжалявам колеги за забавянето, просто годината започна много кофти за мен и не ми беше изобщо до колата. Тръбата не съм сигурен от какъв материал е можеби обикновено желязо. Малко по дебела е от оригиналната.
П.П. Изгнилата тръба е от модела с един извод повече а моята е без него затова и новата е без този извод (за да не се чудите)
Сега я подцинковаш и става вечна...;-)
---------- Post added at 16:56 ---------- Previous post was at 16:51 ----------
Това си е голяма болка.
Добър железар може да ти направи каквато и да е тръба....неръждавейката е малко по специфична за обработка и заваряване на отклоненията....при алуминия също...
boro2006
23-02-2017, 07:57
Ами мислех за поцинковане ама нещо не ми се занимава. Ще видя може и така да я кача.
Ами мислех за поцинковане ама нещо не ми се занимава. Ще видя може и така да я кача.
И така става...пръсни я с някой спрей
boro2006
23-02-2017, 09:18
Тя е боядисана черна ама ще я вапцам пак. Иначе си мисля друго. Дали да не я налея вътре с преобразувател за ръжда на Вюрт. Имам тука на работа доста.
lordliness
23-02-2017, 15:55
Тя е боядисана черна ама ще я вапцам пак. Иначе си мисля друго. Дали да не я налея вътре с преобразувател за ръжда на Вюрт. Имам тука на работа доста.
Този на Вюрт е един от най-добрите, обработвал съм ръжда и е стояла на открито без друга обработка и не ръждясва отново, става като оксидирано.
boro2006
23-02-2017, 17:38
Именно. Не знам какво точно представлява този преобразувател но дори и на метал без ръжда пак прави някаква оксидация понеже бях намазал един спирачен апарат след песъкоструйка с него и след това пробвах да го изжула с шкурка. Е няма падане тва нещо.
boro2006
25-04-2017, 17:35
Малко развитие по темата. Тия дни най после намерих време да я сменя. Оказа се че не пасва за малко. За сметка на това пък намерих през един познат хора дето правят тръби за бойлери май и ми я изработи ха. Утре ще ида до тях да я взема и ще пусна снимки да покажа.
boro2006
26-04-2017, 11:37
Ето я новата тръбичка