PDA

View Full Version : Познавате ли собственика на този автомобил?

vertigo
08-01-2017, 02:35
Здравейте, търсих къде да пусна темата и реших че тук е най-правилния раздел. Това ми се случи лятото и видеото го пазех, за да го пратя на КАТ, но знаейки какво ме чака след това (свидетелство, викания, показания и т.н.) се отказах. Та викам си да го споделя и тук. Ако някой го познава, то явно че акъл не може да му се набие на такъв индивид, то поне бих се радвал да му удари един-два шамара. Автомобилът е AR 147 с рег. номер А 3559 . Благодаря. :)
https://www.vbox7.com/play:cce7be8de5

lordliness
08-01-2017, 02:47
Може вече да е умрял под някой тир.

Black Power
08-01-2017, 08:38
За съжаление съм аз колега.Наистина ми се налагаше да карам така,беше на живот и смърт... Tова не ме оправдава,но наистина ми се налагаше да карам така.Никога не бях бързал толкова и никога не съм имал глоби/нарушения. Просто наистина нещата бяха на живот и смърт. Съжалявам отново

lordliness
08-01-2017, 09:06
Няма извинение да застрашаваш живота и здравето на хората.
Разгледай това, може да ти е от полза.
https://www.youtube.com/watch?v=7-cNgVPElYA

Zlobich
08-01-2017, 09:50
В този случай,поздравления за реакцията на vertigo. Намали и се отдръпна,за съжаление понякога под действието на адренали и емоция човек е склонен да подценява ситуациите и да надценява възможностите на автомобила си. Чест ти прави колега,че призна грешката си и се извини. 90% от потребителите на този форум никога няма да направят това което ти си направил именно да се извиниш. Надявам се,че всичко е наред и лошото е зад гърба.

---------------------------------------------------
Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
Пай сее ...

Black Power
08-01-2017, 09:55
На клипа не си вижда,но отпред 2 коли тръгваха да изпреварват като имат видимост.Аз нямах и тръгнах след хюндая и се получи така...Но все пак се разминахме на повече от метър. И не се оправдавам,виновен съм,не трябва да се кара така,но пак казвам беше на живот и смърт,и нямаше как да не бързам. Съжалявам че съм изплашил човека. Няма да се повтори.
Във форума имам познати ,които ако видят темата ще потвърдят ,че карам според правилата,бързам само когато наистина се налага,дори когато карах 250коня 145ца.

Liminat
08-01-2017, 10:10
Разгледай това, може да ти е от полза.
https://www.youtube.com/watch?v=7-cNgVPElYA
Тоя на 1.30 е добър малоумник, ъъъ... избегна удара с колата пред него, за да иде на челен удар.

lordliness
08-01-2017, 10:23
Виждате как коли в които се чувствате сигурни и неуязвими се разрушават за секунди.
На единия от клиповете се вижда как колата влезе с двете гуми на банкета, както колегата от неговия клип и какво се случи.

Scrapera
08-01-2017, 16:41
Браво на човекът с видеорегистратора, за това, че постоянно следи обстановката в огледалата, браво за реакцията!
Огледалата са точно затова, не са само за престрояване и паркиране.
Случвала ми се е напълно идентична ситуация, от която се измъкнах по същият начин - с десните гуми в банкета и последващо тройно разминаване.
За съжаление повечето ми познати не следят ситуацията в огледалата, и не биха могли да реагират адекватно.

Ето го и краш теста на 147-цата.
https://www.youtube.com/watch?v=hsNgIkpVaUM
Прилича на този на Фиат Типо.
Пълна трагедия след челен удар.
Получава 3/5 зведи от EuroNCAP, като третата звезда е благодарение на добрата устойчивост на страничен удар.
Ако не бе тя, оценката и щеше да бъде 2/5 звезди. Пише го в pdf-а.

Бобби
08-01-2017, 18:54
Първо ...темата не е за този раздел.....но модератори много....както и у форума така и на пътя....
Второ.... 90 % от форума карат така....
Трето....какво означава на живот и смърт.....????....аз ако бях в такова положение...щях да включа всички възможни светлини. клаксона щях да го залепя с тиксо...тоез да се направя до колкото мога на линейка...да избутвам всички от пътя.......щяха да ме забележат от далеч.....и т.н....има случай когато човек го прави от необходимост....другото е тъп адреналин.....

vertigo
08-01-2017, 21:09
Не очаквах, да го намерим толкова бързо, но радвам се че намерихме виновника. :)
20 секунди след тази ситуация в моето видео, бързия с алфата направи второ такова рисково изпреварване, но този път насреща не идваше малък микробус, както в моя случай, а цял автобус. Как се разминаха не знам...
Безпочвени оправдания от типа '' нямах видимост '' не приемам, защото видимост имаше, а и въпросният бързак беше приел лявата лента за лично негова и отдалеч го видях в огледалото, че си стои там. Не е тръгвал да ме изпреварва от дясна в лява ... вижда се и че след разминаването с мен пак продължава по същия начин.
Не съм се изплашил. Дори и да имаше удар, може би нямаше да бъда засегнат.Въпросът е там, че ако не се бях отдръпнал, очевидно и шофьора с микробуса нямаше да се отдръпне и челния удар с бързака щеше да е неизбежен и просто не виждам как би имало оцелели от такъв удар
Не знам кое е било на живот и смърт, работата която човека е имал, или начина му на шофиране, щото мисля че е второто.
Да отбележа и че това се случва в час пик и трафика беше изключително натоварен.
Та бързака да не се радва толкова, че не съм отделил време да отида до КАТ, а да се радва, че в момента въобще е жив. :D Ако я нямаше цялата тая бюрокрация, до сега да го бяха осъдили.

Не можах да намеря по-подходящ раздел, даже не карам италиански автомобил, въпреки че се точа на 159 и особено Brera(дай боже някой ден..). Просто реших да споделя видеото. Даже не очаквах някой да отговори. :)

Zlobich
08-01-2017, 21:15
Нека модераторите да заключат темата мисля,че се изчерпа, ще стане голяма д....я съвсем скоро.

Пай сее ...

Black Power
09-01-2017, 01:41
Не знам кое е било на живот и смърт, работата която човека е имал, или начина му на шофиране, щото мисля че е второто.

Първо за причината не съм длъжен да давам отговор на когото и да било. Второ това ми е първата грешка за 5 години стаж и над милион (карам почти през цялото денонощие),въпреки ,че предполагам това няма да ВИ интересува,защото ВИЕ вече сте си направили изводите за мен. Трето в кат щяхада да ВИ отсвирят,защото преди години буквално ме избута бмв докато се прибираше в лентата, и от кат ми казаха,че не съм оторизиран да заснемам ПТП.

Всички останали за перфектни и никога не са правили грешки. Признавам си,че съм черната овца на форума и да приключваме с темата.

lordliness
09-01-2017, 06:55
600 км на ден. 30 дни в месеца. Толкова ли?

trustworthy
09-01-2017, 08:05
Темата е преместена. Мисля, че е добре да остане отворена засега, поне докато несе изроди в директен хейт, което е може би въпрос на време. Модераторът на подфорума ще си реши.

Sm0k
09-01-2017, 12:56
Човека си призна и се извини, спокойно можеше да си замълчи. Явно осъзнава грешката. Какво повече очакваш да стане, като го храниш и пренебрежително му пращаш клипчета на които пияни руснаи катастрофират, освен темата да стане поредния кенеф?

Не очаквах, да го намерим толкова бързо, но радвам се че намерихме виновника...Даже не очаквах някой да отговори. :)
Добре де, не си дал видеото на КАТ, не приемаш извинения, няма разбиране, тогава какво точно очакваш да постигнеш или понеже не очакваше отговор сега не знаеш как да реагираш на извинението? ;) Не оправдавам човека, ситауцията е крайно рискова и аз бих се изнервил, ама при положение, че човека се извини не виждам какво повече може да се направи. Btw, тия неофициални записи нямат никаква тежест, нито пред съда, нито пред КАТ, даже и акт не могат да му напишат на основание на тоя запис, дори и да искат, така че ситуацията, макар и крайно неприятна е квото било било.

Са очаквам да има още реагирали все едно никога не са грешили нито на пътя, нито в живота.

lordliness
09-01-2017, 13:04
Това не е грешка, а умишлено действие.

ecotronic
09-01-2017, 13:12
Признат грях не е грях.

Вярвам, чe така, както колегата има доблестта да си признае постъпката, ще спази и обещанието си.

lordliness
09-01-2017, 13:21
Дали ако убие някой ваш близък ще разсъждавате така? Ей така сбъркал веднъж и убил някой.

ecotronic
09-01-2017, 13:28
Дали ако убие някой ваш близък ще разсъждавате така? Ей така сбъркал веднъж и убил някой.

Никой никого и нищо не оневинява.

Но понеже времето тече само в една посока, освен да се задоволим с обещанието на колегата, друго много не ни остава.

pyle
09-01-2017, 13:36

:blah: :blah: :blah: :blah: :blah:

Закълни се, че никога през шофьорския си стаж не си надвишил ограничението на скоростта с 1км/ч в каквито и да било условия!!!!!!!!!!!

Black Power
09-01-2017, 13:42

Знаеш ли колко е лесно на този път да се прибереш от лява в дясна лента ? Знаеш ли колко често изпреварваш една кола,всички се събират на 1м един от друг,застават по средата на платното и се дебнат като котараци. И какво може да направи човек,тръгнал да изпревари 1 мпс,понеже има 200-300м разстояние, но пред него всички се събрат на метър и му се налага да изпревари 2 или 3 коли за да има възможност да се прибере ? Това е отсечката Ахелой-Поморие която минавах по 4-5 пъти на ден.

Чакам да ми отговориш какво правиш ако ти се случи това нещо.

Sm0k
09-01-2017, 13:45
1. 600 км на ден. 30 дни в месеца. Толкова ли?...
2. Това не е грешка, а умишлено действие...
3. Дали ако убие някой ваш близък ще разсъждавате така? Ей така сбъркал веднъж и убил някой.
1. Смяташ, че не е възможно ли? Да не ти казвам колко КМ правя на година с личната си кола за лични цели, работйки на стол по 10 часа на ден, в което време не карам, че няма да ми повярваш сигурно ;)
2. Това е действие предприето на базата на грешна преценка за ситуацията. Което е непредпазливост, дори и според закона.
3. Като разпънем на кръст в интернет човек който не познаваме и който признава, че действията му не са ОК, ще променим ли нещо за хората загубили близък в инцидент, да не дава господ?

lordliness
09-01-2017, 13:48
Аз не вярвам в случайности, ако си обърнал внимание се интересува от драг, ф1...

Sm0k
09-01-2017, 13:49
Аз не вярвам в случайности, ако си обърнал внимание се интересува от драг, ф1...

На мен ли говориш, че последните четири мнения са все към теб?

lordliness
09-01-2017, 13:55
На мен ли говориш, че последните четири мнения са все към теб?

На теб какъв ти е проблема, дори не съм те забелязал.
Докато има хора, които карат безразсъдно и такива които ги защитават ще умират хора по пътищата.

Black Power
09-01-2017, 13:55
И хобито ми е да карам на състезателни писти. Проблем ? Крал съм и кола на писта която вдига 320. Проблем ? Знаеш ли колко акта имам ? Щети кажа,само един шофиране без колан в Долно Езерово. Знаеш ли колко снимки за превишена скорост имам ? Пак ще ти кажа 0.

Знаеш ли колко човека от форума имат актове за превишена скорост и катастрофи ?

И не ми отговори на въпроса,защото там е причината за инцидента,но разбира се човека не го спомена.

"И какво може да направи човек,тръгнал да изпревари 1 мпс,понеже има 200-300м разстояние, но пред него всички се събрат на метър и му се налага да изпревари 2 или 3 коли за да има възможност да се прибере " на НАЙ НАТОВАРЕНИЯТ път през лятото в Бургаска област със средно 5 катастрофи на ден.

И понеже повдигна въпросите за километрите ще ти кажа ,че не всеки може да си намери работа във офис, и на някои хора им се налага да шофират по цял ден.

Sm0k
09-01-2017, 14:22
Докато има хора, които карат безразсъдно... ще умират хора по пътищата.

Аз нямам проблем. Проблема е в агресията. Т.нар. джигити, които застрашават другите и т.нар. моралисти, които ги поучават имат един и същ проблем - агресията. Само, че едните са активно агресивни, а другите пасивно агресивни. Едните с нищо не са по-добри от другите. Ама това явно няма смисъл да го коментираме ;)
Гледам F1 и всякакъв моторен спорт от около 25 години. Това прави ли ме автоматично джигит рецидивист? За 15 години шофьорски стаж имам един фиш за каране на фарове за мъгла. Нямам актове, не съм подкупвал полицаи никога. Във форум на Алфа Ромео не е най-голямата изненада да има хора, които се кефят на моторен спорт.

Хора ще загиват по пътищата и след като спре да има хора, които карат безрасъдно, никой не е застрахован, дори и най-примерния.

lordliness
09-01-2017, 14:50
Това че нямате официални нарушения не означава че не правите, просто не са ви хванали.
Аз обичам шофьорчета на счупени алфи които се мислят за голяма работа и че са се качили на кой знае какво.

Black Power
09-01-2017, 15:16
Това че нямате официални нарушения не означава че не правите, просто не са ви хванали.
Аз обичам шофьорчета на счупени алфи които се мислят за голяма работа и че са се качили на кой знае какво.

Лорде не се размотавай,а ми отговори на въпроса:duel:

И след като се изчерпа с подигравките с мен, се подиграваш на колата ми ?

lordliness
09-01-2017, 16:06
Чакам да ми отговориш какво правиш ако ти се случи това нещо.
Ако някой ме избута така като теб най- вероятно ще отнесе шамарите и ще остане без документи.
Ако питаш за ситуацията в която правиш това- няма как да ми се случи, просто мисля десет хода напред.
До болка са ми познати тарикатчета, които се мислят за големи спортисти зад волана.
Кажи сега кога успяваш да спиш и да ядеш и каква ти е средната скорост при тези милион км. за 5 години.
Предполагам че правиш курсове до най- близката планета.

Black Power
09-01-2017, 16:10
Ако питаш за ситуацията в която правиш това- няма как да ми се случи, просто мисля десет хода напред.

Eвала за което. Надявам се някой ден и аз да бъда безгрешен като теб и да не избивам хората по пътищата .:heavy_cry:

Sm0k
09-01-2017, 16:15

Бе не всички Алфи са счупени. Всички правим нарушения, ама който е пълен джигит за толкова години все някъде го хващат.
Брат, просто ти казвам, че е тъпо, от човешка гледна точка, да нападаш човек, в момент в който се извинява, дори и да се съмняваш в искреността му.

И това при все, че автора на темата е достатъчно злопаметен шест месеца да пази клипа, след което специално да се регистрира във форум на който не е потребител, за да помоли някой друг, вместо него, да набие два шамара на другия. И след като човека си призна и се извини, като е толкова ербап-моралист, вместо да се пробва лично да му набие двата шамара, взе да мънка че не приемал извинения.

Темата е пълен смях, ама вие си продължавайте да се забавлявате :)

lordliness
09-01-2017, 16:17
Eвала за което. Надявам се някой ден и аз да бъда безгрешен като теб и да не избивам хората по пътищата .:heavy_cry:
Никога не трябва да забравяш, че в момента в който седнеш в колата с единия крак си в гроба, а с другия в затвора.
Не застрашавай живота на хората и твоя, той е всичко което имаме.

vertigo
09-01-2017, 16:49
Нещо сте в грешка, аз не търся извинение от въпросния индивид. Но и не приемам очевидни лъжи. Направил съм каквото е възможно да се избегне много тежко ПТП. Повтарям, че във въпросната ситуация очевидно действията му бяха УМИШЛЕНИ, тоест нямаше "грешка". ПОВТАРЯМ, че 20 секунди по-късно, направи по абсолютно същия начин предпоставка за ПТП и то с насреща идващ автобус и пак се размина буквално на косъм със сигурна смърт и отново имаше прекрасна видимост. В случая няма грешка, има умишлен опит за самоубийство (и евентуално убийство към насрещнодвижещите се) Искам и да отбележа че точно преди да ме изпревари, на тази отсечка има съвсем лек ляв завой, чрез който пред движещите се в моето платно им се отваря ясна гледка към пътя и ЯСНО се виждаше, че е невъзможно да се изпреварва. Бих предположил, че се състезаваха с Хюндая, който ме изпревари преди него. Извинения за опит за убийство не приемам, а и не съм искал. Не ми е било това целта.
Не съм дошъл тук да се заяждам. Надявам се само човекът да си е взел поука и да не повтаря такива опасни действия. Колкото и да се "извинява" и да "съжалява", после като седне пак зад волана и не си е взел поука, то няма никакво значение. :) Всичко друго са плоски оправдания за пред съвеста. :)
А видеото за пред КАТ е доказателство със съответните свидетели (аз и пътниците в автомобила ми), но се завежда дело, което ще се проточи незнайно дълго и не си заслужава средствата и времето което ще ми отнеме.

lordliness
09-01-2017, 16:58
:blah: :blah: :blah: :blah: :blah:

Закълни се, че никога през шофьорския си стаж не си надвишил ограничението на скоростта с 1км/ч в каквито и да било условия!!!!!!!!!!!
Никъде не става дума за превишена скорост, а за опасно шофиране, за което не винаги е необходима висока скорост.

Sm0k
09-01-2017, 17:19
Ако някой го познава, то явно че акъл не може да му се набие на такъв индивид, то поне бих се радвал да му удари един-два шамара... Нещо сте в грешка, аз не търся извинение от въпросния индивид. Но и не приемам очевидни лъжи. [/url]
Не каза, като няма да завеждаш дело и не искаш извинение, каква тогава ти е целта - очевидно човека осъзнава опасността на ситуацията и ако е способен да си вземе бележка за шест месеца сигурно си я е взел.
И що даде задна за двата шамара? :D

Black Power
09-01-2017, 17:35
Не каза, като няма да завеждаш дело и не искаш извинение, каква тогава ти е целта - очевидно човека осъзнава опасността на ситуацията и ако е способен да си вземе бележка за шест месеца сигурно си я е взел.
И що даде задна за двата шамара? :D

От присъстващите тук,само лорда би се пробвал,за другите съм човек и половина :gayfight:

Sm0k
09-01-2017, 17:39
От присъстващите тук,само лорда би се пробвал,за другите съм човек и половина :gayfight:

Лорда е терминатор - с едната ръка им бие шамарите, с другата им прибира документите ;)

Black Power
09-01-2017, 17:41
Лорда е терминатор - с едната ръка им бие шамарите, с другата им прибира документите ;)

За габарити става въпрос.

ecotronic
09-01-2017, 17:42
Какви шамари, какви документи....?

След като колегата вече си призна, извини се и обеща.......

Но явно това не е достатъчно.....

Дали не би искал да дойде на някоя сбирка, да го позамеряме с камъни? :)

Black Power
09-01-2017, 17:44
На последната сбирка щях да бъда прегазен от жена с фиат браво на майсторското в Сливен,така че камъните са добре дошли.

BO
09-01-2017, 17:47
... Бих предположил, че се състезаваха с Хюндая, който ме изпревари преди него. ...
Това е очевидно и точно това е правил колегата в случая.
Адреналина го е ударил в главата и в такъв момент много хора правят глупости, за което съжаляват в последствие.

lordliness
09-01-2017, 17:52
А бе, вие да не сте яли лютеница? :)

Black Power
09-01-2017, 17:56
Това е очевидно и точно това е правил колегата в случая.
Адреналина го е ударил в главата и в такъв момент много хора правят глупости, за което съжаляват в последствие.

Никога не се състезавам на пътя поради семейни причини,и ти гарантирам ,че не ме хваща адреналина в главата на прав път с 240коня 147ца.

Zlobich
09-01-2017, 18:08
Някой ще каже ли наздраве в крайна сметка?

Пай сее ...

ecotronic
09-01-2017, 18:22
Наздраве за проявата на етика на пътя (и не само). Когато я проявяваш или когато я проявяват спрямо теб, и в двата случая носи удоволствие.

Така че, наздраве!

:cheers:

Zlobich
09-01-2017, 18:25
На кого да се оплача,че жълтите павета са лед в момента?

Пай сее ...

Black Power
09-01-2017, 18:50
На кого да се оплача,че жълтите павета са лед в момента?

Пай сее ...

Aз пък се оплаках на лукойл-а до с. Братово,че 40л тяхна нафта замръзна на -3 градуса,и ми казаха да си гледам работата:bash:

Susscrofa
09-01-2017, 20:37
Никога не се състезавам на пътя поради семейни причини,и ти гарантирам ,че не ме хваща адреналина в главата на прав път с 240коня 147ца.

Баш си си типичен рацер или както там ги наричат, гонкаджии или другите тъпаци дрифтаджии. Все глупаци.
Виж се само колко пъти натърти за многото коне.:rotfl:
Прозрачно.
По-добре да беше спрял след първия си пост.

---------- Post added at 18:37 ---------- Previous post was at 18:34 ----------

Нещо сте в грешка, аз не търся извинение от въпросния индивид. Но и не приемам очевидни лъжи. Направил съм каквото е възможно да се избегне много тежко ПТП. Повтарям, че във въпросната ситуация очевидно действията му бяха УМИШЛЕНИ, тоест нямаше "грешка". ПОВТАРЯМ, че 20 секунди по-късно, направи по абсолютно същия начин предпоставка за ПТП и то с насреща идващ автобус и пак се размина буквално на косъм със сигурна смърт и отново имаше прекрасна видимост. В случая няма грешка, има умишлен опит за самоубийство (и евентуално убийство към насрещнодвижещите се) Искам и да отбележа че точно преди да ме изпревари, на тази отсечка има съвсем лек ляв завой, чрез който пред движещите се в моето платно им се отваря ясна гледка към пътя и ЯСНО се виждаше, че е невъзможно да се изпреварва. Бих предположил, че се състезаваха с Хюндая, който ме изпревари преди него. Извинения за опит за убийство не приемам, а и не съм искал. Не ми е било това целта.
Не съм дошъл тук да се заяждам. Надявам се само човекът да си е взел поука и да не повтаря такива опасни действия. Колкото и да се "извинява" и да "съжалява", после като седне пак зад волана и не си е взел поука, то няма никакво значение. :) Всичко друго са плоски оправдания за пред съвеста. :)
А видеото за пред КАТ е доказателство със съответните свидетели (аз и пътниците в автомобила ми), но се завежда дело, което ще се проточи незнайно дълго и не си заслужава средствата и времето което ще ми отнеме.

Поздрави за поста.
Ама тук има много гонкаджии, ще те хапят.
:rotfl:

Ранобудниче
09-01-2017, 22:21
Достатъчно.