PDA

View Full Version : Одобрение на обявите

italfen
15-02-2017, 08:28
Здравейте,
Неделя си публикувах обявата в раздел Продава/Автомобили. Вярвам, че всичко е по шаблон, но не мога да разбера защо вече 3ти ден още обявата не е одобрена. Да уточня, че това не се случва за първи път.
За мен това нещо не е нормално и после не се чудете защо все по-малко хора пишат и посещават този форум...

Надявам се скоро все пак да я одобрят и да има някаква положителна промяна тук!

Kamen666
15-02-2017, 12:04
Здравей,може би сме я пропуснали....
Току що я одобрих.Успех ;)

Zlobich
15-02-2017, 22:16
За да не отварям нова тема,преди около 2 седмици пуснах обява,че продавам нов сгъваен ключ,така и не се появи обявата във форума?

---------------------------------------------------
Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
Пай сее ...

Kamen666
16-02-2017, 14:37
За да не отварям нова тема,преди около 2 седмици пуснах обява,че продавам нов сгъваен ключ,така и не се появи обявата във форума?

Пай сее ...

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=95061

Zlobich
16-02-2017, 19:46
Благодаря,извинявам се. Ползвам тапатоук приложение за форума и не я намира в раздел,теми започнати от мен. Благодаря.

Пай сее ...

wrc
19-02-2017, 20:32
Еми и аз пуснах обява за продажба на авомобил по шаблон преди 8 дена и я няма.

stelt
19-02-2017, 21:41
Еми и аз пуснах обява за продажба на авомобил по шаблон преди 8 дена и я няма.

Е нали я продаде, какво се оплакваш :bouncing_smiley:

wrc
20-02-2017, 18:09
Аз ей така,принципно:devil:

robygas
20-02-2017, 23:26
Съжявам за неудобството, но нямаше как да предупредя, че ме няма 10 дни за да ме замести някой.

italfen
24-04-2017, 07:59
2 дни все още обявата ми чака одобрение в раздел Купува/Продава :)

Kamen666
24-04-2017, 10:54
2 дни все още обявата ми чака одобрение в раздел Купува/Продава :)

Обявата не беше по задължителния шаблон.
Липсваха данни за джантите

italfen
24-04-2017, 11:35
Обявата не беше по задължителния шаблон.
Липсваха данни за джантите

Два дни след като съм публикувал обявата ми пишете, че обявата не е по шаблон, защото нямало данни за джантите, при положение, че ясно съм написал в заглавието, че са 15 цола джанти от 145 QV... това е не сериозно...

Kamen666
25-04-2017, 15:48
Принципно не сме длъжни да даваме обяснения,след като част от задължителните условия за публикуване на обява липсват...правя го защото се познаваме и за да знаеш къде е пропуска в обявата ти.

За джанти:

Размер -Задължително
Брой -
ЕТ и J -Задължително
PCD (между болтово разстояние) -Задължително
Забележка -
За контакти -
Снимки -Задължително РЕАЛНИ
Цена - Задължително

Обявите не отговарящи на това изискване няма да бъдат одобрявани.

Поздрави
Камен

BO
25-04-2017, 16:08
В този ред на мисли защо искате профила на джантата като част от задължителните реквизити на обява?
Лично аз виждам това изкискване като крайно ненужно, като масовия потребител съвсем случайно би улучил "стандартния" профил, поради причината, че се продават масово джанти за леки автомобили.

Бобби
14-09-2017, 00:30
В този ред на мисли защо искате профила на джантата като част от задължителните реквизити на обява?
Лично аз виждам това изкискване като крайно ненужно, като масовия потребител съвсем случайно би улучил "стандартния" профил, поради причината, че се продават масово джанти за леки автомобили.
Тоя въпрос толкова съм го коментирал за една моя обява, че накрая приятел модератор видял стенанията ми....и помогнал без да знам.....станал съм връзкар ебати...:)))

italfen
15-09-2017, 07:16
Отново една седмица и няма кой да ми одобри обявата. Все тая... Вече ги продадох от друго място!

italfen
27-10-2017, 08:36
Вземете си сменете правилата на форума, защото съвсем ще умре.
Вместо да одобрявате обявите когато ви скимне, разрешете публикуването на всички, а вече когато имате време, чистете тези, които не отговят на шаблоните.

Бобби
03-11-2017, 00:29
Аз ще изчакам още малко....от няколко дена пускам обяви и те не се появяват....а се старая да спазвам тоя тъп формат ебати....:unsure:

mimouzunov
08-11-2017, 22:52
Да напиша и аз...
Пуснах обява за кола, написах нещо еи така в свободен текст. Чак откакто я "публикувах" се сетих/видях че обявата трябва да е по шаблон.
Веднага си казах, че ще е изтрита или неодобрена и тн...
Изненада обаче, обявата си излезна почти веднага!
Никакви забележки нямам към хората отговорни за обявите...
(даже ми е малко никакво, защото не е по шаблона пък си излезе)

italfen
10-11-2017, 08:44
Да напиша и аз...
Пуснах обява за кола, написах нещо еи така в свободен текст. Чак откакто я "публикувах" се сетих/видях че обявата трябва да е по шаблон.
Веднага си казах, че ще е изтрита или неодобрена и тн...
Изненада обаче, обявата си излезна почти веднага!
Никакви забележки нямам към хората отговорни за обявите...
(даже ми е малко никакво, защото не е по шаблона пък си излезе)

Тук правилата не важат за всички, спазват се на който както му изнася. Естествено като има проблем, най-доброто му разрешение е игнор или заключване на темата.

Ранобудниче
10-11-2017, 20:57
Тук правилата не важат за всички, спазват се на който както му изнася. Естествено като има проблем, най-доброто му разрешение е игнор или заключване на темата.

Моля те, изпрати ми на ЛС някакви данни за обявата, която чакаш да излезе. Ще опитам да проверя.

italfen
11-11-2017, 21:39
Моля те, изпрати ми на ЛС някакви данни за обявата, която чакаш да излезе. Ще опитам да проверя.

Продадох я вече, но все пак благодаря, че се отзовахте!

Бобби
12-11-2017, 14:32
Стига бе...пускам две обяви, че продавам гуми....чакам три дена да се одобрят, след това пак ги пускам, като изпипвам до крайности изискванията, защото си мисля. че грешката е в мен.......ама получавам предупреждение, че съм пуснал общо четири обяви....ай стига бе......то е нормално в другите сайтове за продажби да се извършват по бързо нещата, макар и да не са свързани пряко с алфа....
Ебати, как издребнявате за нищо.....

Ранобудниче
12-11-2017, 19:00
Стига бе...пускам две обяви, че продавам гуми....чакам три дена да се одобрят, след това пак ги пускам, като изпипвам до крайности изискванията, защото си мисля. че грешката е в мен.......ама получавам предупреждение, че съм пуснал общо четири обяви....ай стига бе......то е нормално в другите сайтове за продажби да се извършват по бързо нещата, макар и да не са свързани пряко с алфа....
Ебати, как издребнявате за нищо.....

Моля да спреш да ме кориш за щяло и нещяло.
Ще проверя въпроса, но започва да ми омръзва тоя общ знаменател.

Kamen666
13-11-2017, 12:01
Аз сложих предупреждение на Бобби !
А би трябвало да си направо наказан,понеже твърдиш ,че си от 10 години тук и всичко ти е ясно...
Имаше 4 еднакви обяви пуснати през няколко минути !
Не знам защо е цялото това реване...
Веднъж нямало контрол,после като има контрол,всеки се оплаква...решете какво и как искате да стане.
Поздрави
Камен

Alfa User
13-11-2017, 19:00
Камене, пределно ми е ясно какво казваш ...
Той Боби няма да спре да мрънка... Щот все му се разминава...
Правилата са си правила, прилагаме ги и точка!!!
Ако Управата сметне, че не е редно - да ги промени както й е угодно, за да няма после "ма що не наказАхте тоя или оня" !!!

Бобби
03-12-2017, 19:59
Ако Управата сметне, че не е редно - да ги промени както й е угодно, за да няма после "ма що не наказАхте тоя или оня" !!!
Боби не мрънка....така и не разбра......жалко....

---------- Post added at 17:40 ---------- Previous post was at 17:38 ----------

А би трябвало да си направо наказан,понеже твърдиш ,че си от 10 години тук и всичко ти е ясно...
Веднъж нямало контрол,после като има контрол,всеки се оплаква...решете какво и как искате да стане.
Поздрави
Камен
Или през няколко дена......дай точно пускането на обявите.....

---------- Post added at 17:45 ---------- Previous post was at 17:40 ----------

п.п...яко ви куцат нещата.......особено в обявите....

---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:45 ----------

....това дет го е поснал Камен, не е вярно....

---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:47 ----------

Господин глобален модератор, я ми кажи по коя точка от правилника ще ме накажеш за дублирана обява.....:waving:

---------- Post added at 17:59 ---------- Previous post was at 17:54 ----------

Моля да спреш да ме кориш за щяло и нещяло.
Ще проверя въпроса, но започва да ми омръзва тоя общ знаменател.
Не те коря теб, само ми кажи по коя точка да ме накажат.....тези принципни модератори....

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=613
:shutup:

Бобби
03-12-2017, 20:31
А сложи и една запетайка преди точката.....и кажи за какво ми се разминава....цитирай......аз може и да съм тъп, ама последователен...:)))....а не като теб, да си меня мнението или цвета като хамелеон......мога да цитирам или поствам, ако пожелаеш, но не ми се слиза на такова махленско ниво....
А говорете директно.....а не с недомлъвки.....

Бобби
03-12-2017, 21:37
Поздрави
Камен
Интересно ми е по коя точка от правилника ме наказа с предупреждение....?
Аз бих се защитил дори и с това което си постнал да е вярно с:

2.4 Постовете на форума могат да бъдат редактирани от авторите им. До 5 минути след постване редакциите не се отразяват. След изтичането на 5 min редакциите се отразяват под формата на текст "edited by..." + час на редакцията в края на редактирания пост. Редактиране на постове след "застъпването" им от други такива не е желателно.

Но след някой промени, който не са съобразени с правилника....тоез, след като пуснеш обява в продава тя потъва в тинята на раздела.....и няма как да я коригираш до като не бъде одобрена евентуално, ако ме разбираш...:)
Поздрави....
Бобби
:smoke:

Kamen666
04-12-2017, 09:48
Боби не мрънка....така и не разбра......жалко....

---------- Post added at 17:40 ---------- Previous post was at 17:38 ----------

Или през няколко дена......дай точно пускането на обявите.....

---------- Post added at 17:45 ---------- Previous post was at 17:40 ----------

п.п...яко ви куцат нещата.......особено в обявите....

---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:45 ----------

....това дет го е поснал Камен, не е вярно....

---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:47 ----------

Господин глобален модератор, я ми кажи по коя точка от правилника ще ме накажеш за дублирана обява.....:waving:

---------- Post added at 17:59 ---------- Previous post was at 17:54 ----------

Не те коря теб, само ми кажи по коя точка да ме накажат.....тези принципни модератори....

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=613
:shutup:

Ей голям рев за едно предупреждение...не ми се мисли какво би се случило,ако те бях наказал.... ;)
"Това дет го е постанл Камен" е вярно,за това и съм снимал с телефона да видиш как си пуснал 3 обяви в рамките на 3 минути,а не през няколко дни ,както сам твърдиш...
Жив и здрав бъди,празници идват,предупреждението ще падне по срок... :)
Горе главата

P.S. ето тук: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3102 можеш да си опресниш правилата,както и да се запознаеш със сроковете за одобрение.

ecotronic
04-12-2017, 10:04
Не всеки се сеща да прочете правилата преди да пусне обява.

Поради това би било добре след пускането на обява да се появява съобщение, че обявата ще бъде разгледана и одобрена от модератор и след това - евентуално публикувана. Както е в други сайтове за обяви. В противен случай, при липса на каквато и да е обратна връзка от системата, потребителят би си помислил, че има някакъв технически проблем и би опитал да пусне същата обява няколко пъти, каквото очевидно е направил и Боби - една и съща обява, пусната през 1 - 2 минути.

Бобби
04-12-2017, 17:09
Ей голям рев за едно предупреждение...не ми се мисли какво би се случило,ако те бях наказал.... ;)
"Това дет го е постанл Камен" е вярно,за това и съм снимал с телефона да видиш как си пуснал 3 обяви в рамките на 3 минути,а не през няколко дни ,както сам твърдиш...
Жив и здрав бъди,празници идват,предупреждението ще падне по срок... :)
Горе главата

P.S. ето тук: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3102 можеш да си опресниш правилата,както и да се запознаеш със сроковете за одобрение.
Въпроса е принципен....никакъв рев.....
И ти трябва да си ги опресниш....защото има бая одобрени обяви, който не са по формат и обратно....не случайно преди време пуснах подобна тема......отнасяща се за раздвла, който модерираш.....
Обявите съм ги пуснал по веднъж, може би при опит за редакция да се е получило това натрупване.......след 2-3 дена ги пусмах пак ...интересно, защо не ги снима пак...щеше да стане по голямо натрупването....:waving:

Kamen666
05-12-2017, 10:24
Не ...няма рев ....абсурд !
Само дето в 3 теми се оплакваш от едно предупреждение... :)
Аз одобрявам обяви,който са по шаблон и в който фигурират всички задължителни изисквания.
Това от мен.
Другите "бая" одобрени,нямам идея кой ги е пуснал,но недей упреква мен :)
Заповядай и пресен скрииншот от Кошче,с всички не одобрени обяви от 09 юли 2017 до този момент.
Искам да ми отбележиш ,къде са твоите,който УЖ си пуснал след 2-3 дни...Благодаря ти !

P.S. No more cry please :rockon:

Бобби
06-12-2017, 00:32
Не ...няма рев ....абсурд !
Само дето в 3 теми се оплакваш от едно предупреждение... :)
Аз одобрявам обяви,който са по шаблон и в който фигурират всички задължителни изисквания.
Това от мен.
Другите "бая" одобрени,нямам идея кой ги е пуснал,но недей упреква мен :)
Заповядай и пресен скрииншот от Кошче,с всички не одобрени обяви от 09 юли 2017 до този момент.
Искам да ми отбележиш ,къде са твоите,който УЖ си пуснал след 2-3 дни...Благодаря ти !

P.S. No more cry please :rockon:
Никой не вика бе човече, говорим си спокойно според мен.....но ти ако се напрягаш, това не е мой проблем!...пиши на български послеслова, няма да викам детето да превежда....това също е правило в форума...:))
Явно много си драпал едно време за тоя пост в форума(имам достоверно инфо по тоя въпрос)....но според мен, не си мисли, че си застанал на входа на Солунската митница....;)
Пак според мен това одобряване, моделиране и спазване на дадени формати за обяви в продава е излишно......защото търговеца как си представи стоката, така ще си набере клиенти, всичко е търговски усет...тъпо е да му определяш правила и да не го допускаш на пазара......та това си е просто битак.
Оставете потребителя сам да си управлява обявата, да може да си е изтрие, когато не е актуална и т.н....а не със седмици неактуална обява да виси в раздела...и това със заключването е само трупане на страници......
п.п...той и Глобалният модератор беше недоволен по едно време от раздела ти, макар, че сега ти удари едно рамо в тая тема...:)).....ама не знам мнението му в тая тема ли беше, или в някоя друга......може и да се и заличил...:))...той е леко непостоянен във вижданията си....добро момче е, изключителен фотограф, но за модерато му куцат някой неща....
Поздрави и Весели Празници.....:waving:

Kamen666
06-12-2017, 09:45
Никой не вика бе човече, говорим си спокойно според мен.....но ти ако се напрягаш, това не е мой проблем!...пиши на български послеслова, няма да викам детето да превежда....това също е правило в форума...:))
Явно много си драпал едно време за тоя пост в форума(имам достоверно инфо по тоя въпрос)....но според мен, не си мисли, че си застанал на входа на Солунската митница....;)
Пак според мен това одобряване, моделиране и спазване на дадени формати за обяви в продава е излишно......защото търговеца как си представи стоката, така ще си набере клиенти, всичко е търговски усет...тъпо е да му определяш правила и да не го допускаш на пазара......та това си е просто битак.
Оставете потребителя сам да си управлява обявата, да може да си е изтрие, когато не е актуална и т.н....а не със седмици неактуална обява да виси в раздела...и това със заключването е само трупане на страници......
п.п...той и Глобалният модератор беше недоволен по едно време от раздела ти, макар, че сега ти удари едно рамо в тая тема...:)).....ама не знам мнението му в тая тема ли беше, или в някоя друга......може и да се и заличил...:))...той е леко непостоянен във вижданията си....добро момче е, изключителен фотограф, но за модерато му куцат някой неща....
Поздрави и Весели Празници.....:waving:

Имаше и стабилни подкупи на две,три места за да ме назначат (плащам като арабин) ...
Не ти ли споделиха и за тях от достоверното инфо,или са пропуснали ? :)
Винаги ми е било мечта,още от малък,да бъда модератор в раздел купува/продава.
Дори не харесвам и Алфите ,но си купих по принуда (две дори,че и фиат взех...),за да мога да пробия във форума и един ден да се издигна като модератор.
Така,че моля те,не заставяй на пътя между мен и мечтите ми.
Благодаря ! :)
:boost:

Бобби
06-12-2017, 12:19
Имаше и стабилни подкупи на две,три места за да ме назначат (плащам като арабин) ...
Не ти ли споделиха и за тях от достоверното инфо,или са пропуснали ? :)
Винаги ми е било мечта,още от малък,да бъда модератор в раздел купува/продава.
Дори не харесвам и Алфите ,но си купих по принуда (две дори,че и фиат взех...),за да мога да пробия във форума и един ден да се издигна като модератор.
Така,че моля те,не заставяй на пътя между мен и мечтите ми.
Благодаря ! :)
:boost:
Извинявай, че се намесих в личното ти пространство.....хубаво е човек да следва мечтите си..
Но по самата тема нищо не каза, не съм я пуснал аз, само си давам мнението , явно има и други недоволни потребители, интересно защо само на мен обърна внимание, приемам го като лично, за което Благодаря.....;)

Kamen666
07-12-2017, 11:27
Извинявай, че се намесих в личното ти пространство.....хубаво е човек да следва мечтите си..
Но по самата тема нищо не каза, не съм я пуснал аз, само си давам мнението , явно има и други недоволни потребители, интересно защо само на мен обърна внимание, приемам го като лично, за което Благодаря.....;)

И тук не си прав,ако почнеш от началото на темата да почетеш,може би ще забележиш,че винаги отговарям на потребителите,за неща които засягат раздела който модерирам.
Нямаше как да пропусна и теб,особено като се оплака на няколко места в целия форум,заради едно безобидно предупреждение :)

italfen
22-02-2018, 15:42
4 дена обявата ми чака одобрение... нещо не редно има ли?

Trenkata
11-05-2018, 15:49
И аз да попитам,вчера сутрин пуснах обява в раздел продава,още не е одобрена или друг е проблема?

robygas
11-05-2018, 16:59
Би трябвало да виждаш, че е изтрита със забележка- НЯМА СНИМКИ.

Trenkata
11-05-2018, 19:45
Нищо невиждам,но приемам забележката,ще снимам и отново ще я кача.

Trenkata
24-05-2018, 17:16
Пак ли съм объркал нещо,че обявата за джатни не я виждам още?

robygas
24-05-2018, 23:13
Пак ли съм объркал нещо,че обявата за джатни не я виждам още?

В тоя вид няма и да я видиш.

Пише:
"Продавам 4 броя алуминиеви джанти от 166-ца 2.0 турбо"

Това според теб отговаря ли на изискванията за обявите в раздела?

italfen
31-08-2018, 15:11
Здравейте,
имам отново една чакаща обява :)

pace
24-01-2019, 18:36
Колко време трябва да ''отлежи'' обявата при така наречените модератори за да бъде одобрена...трагедия!

italfen
04-04-2019, 17:54
3-4 или 5 дни вече... все още ми я няма обявата....

ecotronic
13-11-2019, 10:02
Пуснах обява в раздел продава/разни преди около седмица но не се е появила. Да не би да съм пропуснал нещо?

ivan dimitrov
15-11-2019, 14:18
Да не би да съм пропуснал нещо?
Да я пуснеш и другаде!??
Когато правилата са "прекомерни" - никой не ги спазва. Аз не бих пуснал обява, ако трябва да ставам фотограф. Това е и причината да не пускам обяви. Все пак - ако няма правила, има анархия(а тя е утопия, никого не ползва правилно).
Кое/какво е правилно!?
Да!!

ecotronic
15-11-2019, 14:51
Пускал съм и други обяви тук и досега не съм имал проблеми.

Trenkata
23-11-2019, 18:26
Какво става с одобрението на обявите,искате снимки,а снимки неможе да се качват.Искате и малкото читави хора във форума да изгоните.То бива безхаберие,но това минава всичко.

markoff
23-11-2019, 18:51
Какво става с одобрението на обявите,искате снимки,а снимки неможе да се качват.Искате и малкото читави хора във форума да изгоните.То бива безхаберие,но това минава всичко.
Здравей, колега,
Съвременните телефони правят снимките с големина на файла над 5МБ... за да качиш снимка, трябва да намалиш големината на всяка една под 2МБ (поне при моите опити стана)
Повечето адекватни сайтове го правят това автоматично... но както знаеш когато си Алфист обичаш да ти е трудно...
:)

ecotronic
23-11-2019, 20:37
Последната ми обява, за което писах по-горе, беше публикувана, за което благодаря на модератора (Robygas).

Доколкото разбрах, с въвеждането на "новия облик" на форума е пропаднало автоматичното известяване на модератора при публикуване на обява. Поради това, тя може да остане незабелязана, съответно - неодобрена.

Може би, пускайки обявата, ако пуснете и ЛС на съответния модератор, нещата ще стават по-бързо.

robygas
23-11-2019, 23:16

В обявите трябва да има снимки. Ако правилата са "безхаберие" - здраве!
Намаляване размера на снимките, линкове към външни сайтове, има начини.

Trenkata
24-11-2019, 08:24
Това се казва излишно усложняване на нещата,нямам цял ден за да намалявам размер на снимки,камоли да ги качвам във външи сайтове.Здраве да е.Между другото коригирайте си обясненията на изискването за качване на снимки,там пише друго.
Поздрави.

acho_
24-11-2019, 10:28
Ето, става за секунди:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.simplemobilephotoresizer

Trenkata
24-11-2019, 10:36
Благодаря,сега ще пробвам.

Trenkata
09-12-2019, 08:38
Обявата която пуснах вчера преди обед не я виждам още,пак ли не е по шаблон или е друг проблема?

nicks1
09-11-2022, 16:45
Публикувах обява в раздел "Продава" на 07.11, но още не я виждам. Да няма някакъв проблем?