Log in

View Full Version : Достоен заместник на 159ката / джип

mirchozo
16-02-2017, 09:49
Той въпроса е ясен. Май има един мераклия за моята 159ка, та обмислям заместника да е шосейка джип, който да понавървява и да става за ходене до морето за риба (там влизам и със 159ката така че офроуд не е основната цел). Бюджета ще е около 12000лв. Предимства и недостатъци на следните няколко модела :

VW Toareg (3.0tdi)
Volvo Xc90
Hynday SantaFe
Chevrolet Captiva
Toyota Raw 4

undy
16-02-2017, 10:02
Волвото мисля е най-добрия избор.....като изключим състоянието на определените екземпляри,които ще се разглеждат при покупката.

mirchozo
16-02-2017, 10:09
Волвото мисля е най-добрия избор.....като изключим състоянието на определените екземпляри,които ще се разглеждат при покупката.

Обоснови се защо. Кои са му предисмтвата, гледам е предимно с 2.4 моторите, имат ли някакви скрити жокери тия жипки ?

thecleaner
16-02-2017, 10:17
Обоснови се защо. Кои са му предисмтвата, гледам е предимно с 2.4 моторите, имат ли някакви скрити жокери тия жипки ?

Имат коооолкото искаш скрити жокери. Рейките са им масово разбити. Рециклиране рейка 350 самата рейка, свалянето е неприятно. Тампони двигатели масово са тотал. Оргинални от Мото Пфое 900 лв. За да се сменят аз свалям моста. Скорости Айсин, при проблем 1500-3500лв. Доста често Халдекса им е проблемен, абе скъпо си е за подръжка. Има и здрави разбира се, на Пинко бившия например е в добра кондиция и е кеф да го караш. С две думи как уцелиш, мое да се кефиш а може и да ревеш.

Корейските са по прости като цяло и затова са и по здрави. Освен това и поддръжка им е по евтина. Но не е и Волво разбира се. WV не коментирам, като цяло имам негативно отношение към марката. Рав 4 3 то поколение е в тия пари, там също не е много евтино: пример съединител и маховик са около 2к. лв

П.С. Аз карам ТуШкан първо поколение, грозен и квадратен, бензинов с ръчна кутия, гори стабилно, но за една година нищоооооо не се строшило, ама найстина нищо.

BO
16-02-2017, 10:41
От тия никоя не става, спрямо изискването ти.
Ако искаш безпроблемно - РАВ4. Но пък спряло и пластмасово.
Я с още малко бюджет загледай Х3 и ще може да си покриеш всички изисквания.

undy
16-02-2017, 10:43

Ами на мен лично най-ми харесва Волвото,като визия,возия и усещане.Имам трима познати,които в момента са притежатели на такива и хората са много доволни.Карал съм едното и ми хареса много.И трите са дизели 2.4.Никакви сериозни проблеми не е имал никой от тях.Вярно ,че се карат по хубави пътища и хубаво гориво,но никакви механични проблеми до момента.

Вече за подробности колегите ще допълнят,дали си заслужава или не.

Orm
16-02-2017, 12:15
Nissan Murano ?

digitalundgrd
16-02-2017, 12:16
Имам трима познати,които в момента са притежатели на такива и хората са много доволни.Карал съм едното и ми хареса много.И трите са дизели 2.4.Никакви сериозни проблеми не е имал никой от тях.Вярно ,че се карат по хубави пътища и хубаво гориво,но никакви механични проблеми до момента.

И сигурно и тримата са си ги изкарвали те от магазина, а не като тия който Мирчозо ще гледа по бг моргите :pimp:

Иначе от споменатите наистина като здравина и непретенциозност ще е Хуйдая Сантафе.

mirchozo
16-02-2017, 13:03
Нисан Мурано дизел под 20000лв невидях, а бензина нещо не ми допада като джип вариант. Освен това съм карал Нисан Патфайндър с автоматичната кутия и горе долу същия мотор, та не съм очарован особенно.

Това Санта фе що за птица е с тоя мотор, Каптивата и те май са с такъв ?

alfa racer GTA
16-02-2017, 13:43
Според мен Санта Фе или Рав4.
На мен лично ми харесва Тойота ленд круизър.

=====================================

Имам познат с Каптива.Дизел 2.0 литра.Взе я на 70 000 км от първи купувач от България.ДОфтор - ама много му станали колите.
Нямаше проблеми с нея освен че "горела много" - под 12 не падала.
Попитах го защо така, каза че е постоянно зацепена 4х4 ...
Продаде я и си купи хлопел инсигниа дизел.

И друг познат имам с опел Антара.Дизел.Беше го купил чисто нов. След изтичане на гаранцията "хвърли" двигател.Продаде го така с блокирал двигател.Купи си един мерцедес МЛ класа.

---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:43 ----------

Употребяван.

thecleaner
16-02-2017, 13:52
Нисан Мурано дизел под 20000лв невидях, а бензина нещо не ми допада като джип вариант. Освен това съм карал Нисан Патфайндър с автоматичната кутия и горе долу същия мотор, та не съм очарован особенно.

Това Санта фе що за птица е с тоя мотор, Каптивата и те май са с такъв ?

А така да си дойдем на думата, хубав джип под 15-16 к е мнооого труден за намиране, според изискванията ти.

DiStefano
16-02-2017, 15:06
От до тук изброените нито едно не е баш джип. Всичко е ЕсЮВи. Но както и да е .. Също така отново от всички изброени до тук автоматите са им пълна трагедия... това разбира се ако се гледа за такъв. И аз горещо препоръчвам Мерцедес МЛ .. дори за подобна сума или малко отгоре има доста читави 55 AMG екземпляри, които не са кой знае колко по-скъпи за обслужване сравнено със стандартните W163.

dhtj
16-02-2017, 17:08
CR-V сте пропуснали.

Bobi_33
16-02-2017, 19:46
Волво XC 90 въобще не е особено здраво. Имат освен всичко другои проблемни раздатки, трошат се. Слава Богу, в Мото Пфое има налични, на цена над 3000 лв.
А ако имаш късмет, се прпеебава само муфата, тя е някакви си 300 лв. Случват им се неща, които не е нормално да се случват на никоя кола.

Това на снимката е скършен преден амортисьор. Случва се при обикновено спиране на светофар, като въпросния екземпляр се ползва като градски офроудър, който превзема тротоали, нищо повече.

mirchozo
16-02-2017, 21:54
Баси, то няма един СУВ като хората, мислих че Волвото е някаква стока, па то се оказа че е най-зле.
Да взема да си купя едно HRV за зимата и за чукарите, бензиново, хем да топли и за градски офроуд.

Пс Днеска гледах въздушно окачване за 159, някой да е правил подобна щуротия ?

Bobi_33
16-02-2017, 21:59
Баси, то няма един СУВ като хората, мислих че Волвото е някаква стока, па то се оказа че е най-зле.
Да взема да си купя едно HRV за зимата и за чукарите, бензиново, хем да топли и за градски офроуд.

Пс Днеска гледах въздушно окачване за 159, някой да е правил подобна щуротия ?

Като цяло Хондите са относително здрави, защото са опростени. По-скъп, престижен и сложен СУВ - повече проблеми и скъпи ремонти. Това е.
1-во и 2-ро поколение Honda CRV e здрава машинка, особено ако попаднеш на читав екземпляр. HRV-то също е здраво и безпроблемно.

Alexanderbb
18-02-2017, 13:56
12 хилки са доста малко за читава кола. За такива пари ще са на години и доста търкаляни.
И аз се замислям за смяна и гледах Honda CR-V и Mazda CX-7 (17 - 20000). Хондата е по-хубава но много я крадели напоследък

Bobi_33
18-02-2017, 16:40
12 хилки са доста малко за читава кола. За такива пари ще са на години и доста търкаляни.
И аз се замислям за смяна и гледах Honda CR-V и Mazda CX-7 (17 - 20000). Хондата е по-хубава но много я крадели напоследък

Мазда CX7 според мен не става. Един приятел имаше такава. От почти нова я имаше, на 30 000 баша, като я взе. На 50 000 хвърли турбина, при условие, че всички консумативи се сменяха. Беше 2.3 260 коня, вървеше като за 150. Той понеже имаше 166-ца преди тая Мазда, направо не се събираше в кожата си, че си продаде Алфата и си взе тоя дарак за доста пари.

Alexanderbb
18-02-2017, 19:28
Мазда CX7 според мен не става. Един приятел имаше такава. От почти нова я имаше, на 30 000 баша, като я взе. На 50 000 хвърли турбина, при условие, че всички консумативи се сменяха. Беше 2.3 260 коня, вървеше като за 150. Той понеже имаше 166-ца преди тая Мазда, направо не се събираше в кожата си, че си продаде Алфата и си взе тоя дарак за доста пари.

Не говоря за 2.3 бензин а за 2.2 дизел 175 коня. Добре си върви и единствените оплаквания които съм срещал за нея са за AdBlue системата. Нещо което у нас в повечето случаи се шунтира