Log in

View Full Version : Питане относно свирене в купето.Свири и само на контакт.

monimsl
29-04-2007, 17:12
Интересуваме от какво може да свири в купето.4ува се зад духалките и то дори при даване на контакт без да е запалена.При запалване пак продължава примерно 6-7 мин,после спира-поне за сега.Под капака не се 4ува.Това се слу4ва при спряно парно или климатик.При пускане и въртене на врътките нищо не се променя.Колата е 146 жтд-мисля 4е не е толко от зна4ение.
Ако някой се е зблъсквал със подобно нещо или знае от какво може да е нека да сподели.
Благадарско все пак.

Mury
29-04-2007, 19:13
Клапата външен-вътрешен въздух :wink:

vamfan
29-04-2007, 19:20
това е клапата дето отваря или затваря притока на външния въздух, доста коли го имат този проблем, явно ти е прецакана.( трябва за кратко да ти се включва, за 5-6 минути не е нормално, но не е проблем да се развали и друго) намира се под жабката, но високо горе, може да се види като се свали филтъра за въздуха в купето, дето е под кората на чистачките от същата страна. има подробна тема в форума, потърси с търсачката. по принцип ремонта е доста трудоемък, разглобява се голяма част от таблото. затова си караи така и не се занимаваи. само зимата да ти е отворена( може да си я отваряш пъчно през вупросния филтър) иначе ще ти се изпотяват стъклата, а лятото е добре да е затворена ако пускаш климатика за да не ти вкарва топъл въздух отвън. ами това е в общи линии , дано съм ти помогнал

monimsl
29-04-2007, 20:55
е да не е проблем да карам така ама всеки път като я паля 6-7 минути да свири-бучи,много кофти.
Подлежи ли на ремонт и какви биха могли да бъдат последствията ако не я пипам,ина4е благодаря за инфото за клапата.

vamfan
01-05-2007, 10:59
колега порови се малко с търсачката, има мноооого подробна тема по въпросите които те вълнуват, положи малко усилия деееее

Bobo
01-05-2007, 23:15
А пък според мен ако колата е с новото табло с кръглите духалки проблема дето го изкарахте проблем не е баш в клапата :lol:

ultrashock
01-05-2007, 23:54
Мм странно и при мен го иам този шум, днеска вечерта понеже беше тихо и бях чел темата и се заслушах. Бобо какъв е проблема при таблото с кръглите духалки?

Bobo
02-05-2007, 00:03
Мм странно и при мен го иам този шум, днеска вечерта понеже беше тихо и бях чел темата и се заслушах. Бобо какъв е проблема при таблото с кръглите духалки?

Има там едно вентилаторче дето духа на датчика за вътрешен въздух :wink:

ultrashock
02-05-2007, 00:06
Aaa значи си е нормално да го иам този шум. Мерси

monimsl
09-05-2007, 12:21
Оправи се с праскане с вд-то във духалките.
Ина4е и аз съм с кръглите духалки.
По въпроса със търсенето рових и 4етох,но предпо4етох да не разглабям на първо време таблото(не 4е и това няма да се случи) и затова пробвах със вд-то.
Благодаря за отговорите-за сега темата при мене е решена до кога :!: :!: