View Full Version : Жабката по средата на таблото
Kovalski
06-05-2017, 20:38
Колеги, някой може ли да снима отворена жабката на таблото. Моята откакто съм взел колата не се отваря и ми се ще да видя какви са механизмите по самата жабка и по капака на жабката, за да мисля вариант да я отворя. Интересува ме ще се налага ли да свалям таблото или има и по-лесен начин. Трябват ми снимки на пантичките и на ключалката.
ПС: Ако някой знае как да я отворя без да троша нищо да не се срамува и да сподели :)
Ето няколко снимки колега.
Няма как да свалиш жабката без да я отвориш,тъй като винтовете които я закрепят са вътре в нея и са 4 на брой.
Пробвай с някаква тънка метална пластинка да избуташ езика който съм ти снимал.
Може да пробваш също да натиснеш капака отгоре, и след това натисни бутона за отварянето,ако има нещо в нея което притиска капака,езичето неможе да се прибере.
Успех!
plamenp59
06-05-2017, 23:45
Ето няколко снимки колега.
Няма как да свалиш жабката без да я отвориш,тъй като винтовете които я закрепят са вътре в нея и са 4 на брой.
Пробвай с някаква тънка метална пластинка да избуташ езика който съм ти снимал.
Може да пробваш също да натиснеш капака отгоре, и след това натисни бутона за отварянето,ако има нещо в нея което притиска капака,езичето неможе да се прибере.
Успех!
С пластина от луфтомер .
Значи може да стане и без пластина, ако е здрав механизма, а той 99% е здрав, просто пружинката е омекнала.
Трябва да натиснеш копчето, като в същото време да повдигнеш останалата част от капака с копчето както е натиснато. Идеята на механизма е след като натиснеш копчето, желязната пластинка (не се вижда на снимките по-горе, тя е под бравичката, снимана от колегата) , която играе роля на пружина да ,,изтреля" нагоре капака. Но като омекне не се получава и трябва да ѝ се помогне.
Натискаш бутона надолу и отваряш с отверка отстрани На двете ми алфи не се отваряха сами и съм подложил пружини от химикал на един от винтовете държащ жабката
Натисни силно бутона за отваряне и много рязко си дръпни ръката. При мен това помага.