Log in

View Full Version : Боксер 1.6 понякога не държи обороти на празен ход на газ

ivopifeca
10-06-2017, 17:42
Здравейте, понякога след ,като превключа на газ-тръгва и карам,след като спра ,на празен ход не държи обороти ,и гасне.След това въртя много,и не пали-и на газ и бензин.След като изчакам малко,пали веднага на бензин,и след,като превключа на газ си държи перфектно оборотите на празен ход.Идеи?Мерси предварително на отзовалите се:)

mimouzunov
10-06-2017, 19:54
Здравейте, понякога след ,като превключа на газ-тръгва и карам,след като спра ,на празен ход не държи обороти ,и гасне.След това въртя много,и не пали-и на газ и бензин.След като изчакам малко,пали веднага на бензин,и след,като превключа на газ си държи перфектно оборотите на празен ход.Идеи?Мерси предварително на отзовалите се:)

Една от причините за които се сещам веднага е, като минеш на газ сместа да е прекалено богата и да се задавя. Задавена и на бензин ще запали трудно естествено. Но понеже се дави с гориво което "изфирясва" по-лесно след време пали все пак..
На какви градуси прехвърляш бензин/газ....

ivopifeca
11-06-2017, 13:27
Като мине поне 60 градуса.Днес превключих от бензин на газ,спрях без да я гася,работеше все едно прекъсва и след малко угасна.Пак запалих трудно на бензин,карах до пред блока превключих на място на гас-същата работа-тръ,тръ тръ,прехвърлих на бензин за малко,после като превключих на газ работеше перфектно и равно.Карах обикалях квартала-никви ядове.Прехвърлях от газ на бензин и обратно-никви проблеми.Когато не работеше добре първия път на газ беше загряла също до 80 градуса.Преди на карбураторните алфи ми работеше така,когато не беше изгорила още бензина от карбураторите.Но тука нали е инжекция?

ivan dimitrov
11-06-2017, 16:17
Абе инжекция е, ама инжекторите се изключват от едни смотани малки релета, командавани от едно ...... ключе газ/бензин. На ваше място, в момент в който не работи свястно бих развил една свещ, да видя дали не е мокра. Бих погледнал и изпасрителят да не е замръзнал.

BillyBoy`
11-06-2017, 18:19
Това ми звучи повече на дефектен клапан за газта или проблем със изпаритела или и двете.Когато имаш време през деня спри газта от бутилката и след това покараи на бензин,ако няма проблеми работата е ясна.Пиши какво е станало.

ivopifeca
11-06-2017, 20:54
Това ми звучи повече на дефектен клапан за газта или проблем със изпаритела или и двете.Когато имаш време през деня спри газта от бутилката и след това покараи на бензин,ако няма проблеми работата е ясна.Пиши какво е станало.

На бензин работи добре,само на газ го прави,и то първия ,или втория път като премина на газ.Интересното е че след това работи перфектно,тоест,като мина пак на бензин и превключа на газ.Както казахте,дали е възможно да не затваря клапана бензина първоначално и да меша горивата?

ivan dimitrov
11-06-2017, 21:54
Няма клапан за бензина, има реленца които прекъсват инжекторите, намират се в една кутийка която наричат симулатор на инжекторите. Тия реленца обаче се управляват от ключето газ/бензин, в което има и "цифрова" електроника. Вроятноста точно в ключето да е проблемът не е малка. Ако става въпрос за "задавяне" разбира се. Дали се дави се разбира лесно, като се извади свещ, при загасен мотор в момента в който прави мизерията. Да, трябва да се действа бързо.

ivopifeca
12-06-2017, 13:58
Днес ходих на газаджия,но точно тогава когато вече работеше прфектно на газ.Каза ми да отида когато,не работи добре,или да пипна газовия клапан дали е студен,когато го прави.Е, обикалях 2 часа откакто го направи с многократни превключвания газ-бензин-газ-работи като часовник!Сутринта като я запалих и минах на газ,загасна на празен ход,така карах 15 км на газ извън градско,и при натискане на съединителя тръгва да гасне.Минах на бензин пред блока за малко,оттам на газ-и перфектна работа.В следващите 2 часа каране перфектно работи....

BillyBoy`
12-06-2017, 14:05
Смени си газовия клапан ако не е сменян никога,може и изпарителя да е леш.Доколкото си спомням тази кола я беше купувал преди няколко месеца или бъркам ?! Имах подобни проблеми на твоите.

ivopifeca
12-06-2017, 14:32
Да,отскоро я имам.Изпарителя е сменян ноември миналата година,човека от който я купих ми даде и фактура за смяната му.Да взема да го сменя тоя клапан,и ключето освен,де да знам...Но като заработи на газ след поредното прехвърляне,после нема спирка-бачка ,като часовник...Ще я изчакам да изстине хубаво и пак слизам да я паля...

mordohy
12-06-2017, 15:44
Смени си гумичките на клапаните по изпарителя! Струват 1-2 лева.
Проблемът ти е класически!

bobi1997
12-06-2017, 17:41
Колега да не си случайно със спортен филтър? Чувал съм, че боксерите не го обичат много, особено на газ..

Triptih
12-06-2017, 20:08
Послушайте Мордохай!
На моя боксер имах такива проблеми от началото на тази година до преди два дни когато реших проблема.С обикновена газова съм и спортен филтър.Много добре му понася на боксера.На бензин работи добре,но при газта не държеше обороти,точно като при теб-на моменти.Сутрин примерно на 40 градуса я прехвълря на газ и няма празен ход,не поддържам ли газта гасне.Поработи така,изгаса я и после се е управила.
Оказа се скъсана гумичката след дебитомера.Мисля че е плочката на газта му казват.Та тази гумичка е имала цепнатини през който влиза въздух и така до момента в който преди дни се разпадна буквално и не я смених с нова.Сега си държи стабилни обороти на празен ход.

ivopifeca
14-06-2017, 17:07
Мерси за съветите,колегата горе каза-гумички на клапаните на изпарителя?А колегата по долу на плочката...Може ли по подробно да обясните и ако може и снимате точно,къде са?

Triptih
14-06-2017, 19:57
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=54670&page=14
Незнам как е при 145цата,но при моята 33ка е -въздушен филтър,дебитомер,сред него тази гумичка на клапан ли е какво,газаджийте го сложиха,после извития маншон влизащ във всмукателния колектор.

bobi1997
14-06-2017, 23:53
Колега, не съм сигурен за каква гумичка става въпрос след дебитомера, може би имаш кихалка?

При мен, а и предполагам при повечето 145/6 след дебитомера в самата му гофра е набита плочката с два щуцера, в които влизат маркучите за газ от изпарителя. Не съм сигурен дали там има гумички и/или клапанчета...

Triptih
15-06-2017, 08:09
Цялото е обвито от вън с една гумена лента,точно кихалка.

ivopifeca
15-06-2017, 10:25
Не,моята кихалка е кръгла точно отдолу преди въздушния филтър...Не я бях палил 2 дена.Вчера я запалих на бензин и на място я изчаках да загрее до 60 градуса.Прехвърлих от бензин на газ,както съм на място,и просто работеше перфектно и на газ...Карах обикалях,работеше си много добре.Незнам дали не е от газста,оня ден и долях за 10 лева...Знам ли?

ivopifeca
24-06-2017, 22:25
Същата работа,при първо прехвърляне от бензин на газ не работи добре и гасне...прехвърляне пак на бензин,после на газ и работи перфектно...Обикалях газаджии мазаджии,никой не знае...

bobi1997
24-06-2017, 23:35
Колега, а какво става ако прехвърлиш от бензин на газ на определени обороти?

Питам те, защото при мен например, като прехвърлям от бензин на газ като съм на място, ако не подам газ да повиша оборотите до 1500-2000 колата гасне. Но ако прехвърля с достатъчно газ няма проблеми.

Веднага ли угасва или просто не работи стабилно и в някакъв момент гасне?

ivopifeca
25-06-2017, 13:53
Точно!Като прехвърлям и я държа на по високи обороти за неколко секунди,и отпускам плавно педала,като чели няма проблеми.Но като прехвърла на газ и пусна веднага педала не работи стабилно,или работи все едно прекъсва и меша бензин и газ,както при карбураторните ми алфи,когато не съм изгорил бензина в камерите на карбураторите.

---------- Post added at 10:53 ---------- Previous post was at 10:36 ----------

Точно!Като прехвърлям и я държа на по високи обороти за неколко секунди,и отпускам плавно педала,като чели няма проблеми.Но като прехвърла на газ и пусна веднага педала не работи стабилно,или работи все едно прекъсва и меша бензин и газ,както при карбураторните ми алфи,когато не съм изгорил бензина в камерите на карбураторите.

При движение,като прехвърлям на газ,на свободна ми гасне,или не работи стабилно.Само на място,като изфорсирам и задържа педала,нема проблем...

bobi1997
27-06-2017, 09:06
При мене ако прехвърля без да подам газ няма нестабилна работа ами направо си гасне. Не мога да ти кажа дали това е някакъв проблем или така си е нормално за обикновената газова при този мотор, но мога да ти кажа как аз процедирам и нямам проблеми:

Ако прехвърлям на място - подавам газ до към 2к оборота и си прехвърлям с копчето.

Ако прехвърлям в движение - първо никога на свободна (или трябва да повишиш обротите, щото тва си е като на място), но най-добре на скорост (за предпочитане от 2-ра нагоре) при около 2к оборота и въобще не се усещат сътресения или промяна на работата...

Но все пак може и да си зависи от това как е монтирана газовата, там някви емулатори и такива глупости не знам не ги разбирам...

ivopifeca
01-07-2017, 15:37
На място,чакам да загрее до 50 града,подавам газ до 4000 об.,и превключвам на газ,като държа оборотите за малко,отпускам плавно,и никъв проблем!Явно е,като при тебе колега:)

bobi1997
01-07-2017, 17:07
Еми ето готов си :afro:

ivan dimitrov
01-07-2017, 17:17
Това при обикновена газова е нормално.От газ на бензин може да се "прехвърля" в почти всички режими, без да се отрази осезаемо на работата на двигателят. От бензин на газ обаче - не е така. Когато прехвърлим от бензин на газ, е необходимо време течната газ да навлезе в изпаритгелят, да се изпари, да запълни всмукателният тракт,смесвайки се с въздухът и чак тогава да влезе по цилиндрите. Няма как да оставим двигателят без гориво за секунда, без това да се усети, ако е натоварен или на минимални обороти. Подаваме газ, маховикът натрупва кинетична енергия, превключваме, отнемайки газта.....
Или като е на скорост, отнемайки газта превключваме, като оставяме инерцията да си свърши работата.

bobi1997
01-07-2017, 17:54
Ясно колега, сега вече наблюдението ми има и логично обяснение мерси :)

ivopifeca
05-08-2017, 14:29
Беше същата работа,понякога не работи добре,понякога,като заработи и пее ....Смених изпарителя,и сега всичко е как требе:)

mordohy
07-08-2017, 16:54
Беше същата работа,понякога не работи добре,понякога,като заработи и пее ....Смених изпарителя,и сега всичко е как требе:)

Значи все пак се оказаха гумичките на клапаните на изпарителя!:chair:

Струват около лев-два, но могат да ти вгорчат живота.:rtfm:

BillyBoy`
07-08-2017, 22:19
Беше същата работа,понякога не работи добре,понякога,като заработи и пее ....Смених изпарителя,и сега всичко е как требе:)Преди месец кажи речи ти бях казал къде ти е проблема ама на :) реши да се мъчеш толкова време :pp:

ivopifeca
11-08-2017, 14:13
Все пак мерси,колеги.