Log in

View Full Version : Ангренажен ремък

frantic
03-05-2007, 10:27
Здравейте, вече навъртях 500 км с Алфата ми, като съм сменил само маслото. Въпросът ми е за ангренажния ремък, кога се сменя, трябва ли да го сменя сега и кога се сменя по принцип ? Колата ми е на 83 000 км, не знам дали и кога е сменен. Има ли някакъв начин да се провери дали рвмъкът е изхабен :?: Благодаря !

tonov
03-05-2007, 10:48
АНГРЕНАЖЕН ремък колега :D
Щом не си сигурен дали е сменян, смени го да си вържеш гащите. За твоя мотор са 2 ремъка и 2 ролки. Желателно е да смениш и ролките. Спецовете препоръчват смяна на 40-50К км. Има писано доста по въпроса.

frantic
03-05-2007, 11:40
:D xa xa xa , мерси за поправката колега, личи си кой кара кола от скоро :) А какво ще стане ми се скъса тоя ремък ? Случва ли се често и какво трявба да се направи ако се случи ? Дано на никой не се случва !

Nasko_77
03-05-2007, 12:21
:D xa xa xa , мерси за поправката колега, личи си кой кара кола от скоро :) А какво ще стане ми се скъса тоя ремък ? Случва ли се често и какво трявба да се направи ако се случи ? Дано на никой не се случва ! Ами ако се скъса ще стане Италиянска салата в двигателя :priest: А ти ще направиш така... :shock: Сменяй го колега. Недей рискува :wink:

Lisan
04-05-2007, 00:22
:D xa xa xa , мерси за поправката колега, личи си кой кара кола от скоро :) А какво ще стане ми се скъса тоя ремък ? Случва ли се често и какво трявба да се направи ако се случи ? Дано на никой не се случва ! Ами ако се скъса ще стане Италиянска салата в двигателя :priest: А ти ще направиш така... :shock: Сменяй го колега. Недей рискува :wink: :lol: Ако скъса ремака няма да стане нищо сериозно,ще изкриви 2 клапана и толкоз но по добре е да си ги смени.

Nasko_77
04-05-2007, 08:27
:D xa xa xa , мерси за поправката колега, личи си кой кара кола от скоро :) А какво ще стане ми се скъса тоя ремък ? Случва ли се често и какво трявба да се направи ако се случи ? Дано на никой не се случва ! Ами ако се скъса ще стане Италиянска салата в двигателя :priest: А ти ще направиш така... :shock: Сменяй го колега. Недей рискува :wink: :lol: Ако скъса ремака няма да стане нищо сериозно,ще изкриви 2 клапана и толкоз но по добре е да си ги смени. Ооо Лисане, Ти с ново кадро бе. И подмладен :lol:

Lisan
04-05-2007, 08:34
ЩО подмладен бре,тая снимка ми е от преди 1 месец :roll:

Nasko_77
04-05-2007, 08:43
ЩО подмладен бре,тая снимка ми е от преди 1 месец :roll: Не знам. На оная старата дето се плезеше, изглеждаше по-голям. Може би щото беше по-неясна.

charmario
04-05-2007, 10:18
Сменяй го, колега. Не може с точност да се каже колко ти е стар и кога е сменян. При мен видяха, че е с оригиналния надпис на Алфа Ромео върху него, което означаваше, че откак е дошла от Италия - не е сменян. Вярно, че ще имаш солен вкус в устата като ти покажат сметката накрая, но по-добре със сол в устата, отколкото с болки в главата.

Lisan
04-05-2007, 12:17
Що солен,не е толко скъпо и разбира се давам цени; ремаци 2.14лв;ролки 2. 28лв. или 5лв на брой набиване на паразитни ролки които струват- некви по 9лв за брой или СКФ ПО 34лв за брой;евентоално се сменят ако течат и семерингите на валовете 2.6лв;труд 70лв.,ако е с клима 80лв.

oggo
04-05-2007, 12:41
Що солен,не е толко скъпо и разбира се давам цени; ремаци 2.14лв;ролки 2. 28лв. или 5лв на брой набиване на паразитни ролки които струват- некви по 9лв за брой или СКФ ПО 34лв за брой;евентоално се сменят ако течат и семерингите на валовете 2.6лв;труд 70лв.,ако е с клима 80лв.

Да бе да! Шегуваш се ... незнам за кви ремъци и за кви ролки говориш ..... :D

pr_00f
04-05-2007, 12:59
Говори си човека за боксер, ама кой ли да чете ?

Speeder
04-05-2007, 14:44
Като каза семеринги та се сетих да те питам нещо. Има две капачки на разпределителните валове от задната страна на двигателя(не от страната на ремъците) и от там леко ми овлажнява с масло. Та има ли някакви уплатнения на тези капачки или има семеринг на вала?
Пробвах да отвъртя болтчетата, но запъват и ме е страх да не ги скъсам. Имаш ли някакво решение на проблема? Съвет? :idea:

Mury
04-05-2007, 17:03
Като каза семеринги та се сетих да те питам нещо. Има две капачки на разпределителните валове от задната страна на двигателя(не от страната на ремъците) и от там леко ми овлажнява с масло. Та има ли някакви уплатнения на тези капачки или има семеринг на вала?
Пробвах да отвъртя болтчетата, но запъват и ме е страх да не ги скъсам. Имаш ли някакво решение на проблема? Съвет? :idea:

Имат гумени пръстенчета за уплътнение-сваляш ги и отиваш в магазина за такива работи и си купуваш по 1-2 лв. са :wink: :wink: аз ги сменях на мойта старата но не помня точно цени :wink: :wink:

Lisan
04-05-2007, 18:40
Пробвах да отвъртя болтчетата, но запъват и ме е страх да не ги скъсам. Имаш ли някакво решение на проблема? Съвет? :idea: :oops: Има опръстени,единия вариант е сваляш капаците и миеш хубаво или слагаш нови опръстени и мажеш със силикон.Другия вариант е режеш гарнитури и пак мажеш с силикон и нема ядове.

Speeder
05-05-2007, 01:22
Ей мерси много хора!!! :th_up: При следвашата смяна на масло ще го оправя! И все пак във вашата практика има ли случаи на скъсани болтове(шпилки) за капаците, че нещо ме е страх да напъна :?

13-05-2007, 17:08
:D xa xa xa , мерси за поправката колега, личи си кой кара кола от скоро :) А какво ще стане ми се скъса тоя ремък ? Случва ли се често и какво трявба да се направи ако се случи ? Дано на никой не се случва ! Ами ако се скъса ще стане Италиянска салата в двигателя :priest: А ти ще направиш така... :shock: Сменяй го колега. Недей рискува :wink: :lol: Ако скъса ремака няма да стане нищо сериозно,ще изкриви 2 клапана и толкоз но по добре е да си ги смени.
Малко повечко ще са от два, ама не е болка за умиране :)

Lisan
14-05-2007, 00:25
Малко повечко ще са от два, ама не е болка за умиране :) :lol:Точно два клапана криви,недей да спориш без да знаеш. :shock:

JORDANGT
14-05-2007, 19:00
Малко повечко ще са от два, ама не е болка за умиране :)[/quote]

Всички чакаме верният отговор от тебе(KaiHansen) :roll: Някой хора от Пловдив(те си знаят кои) се изказват малко на изуст,не се присъединявай към тях :!:

Bobo
15-05-2007, 22:23
Мааа ми някой от вас ако иска да ми даде да му скъсам ремъка да видиме дали ше са само 2 :lol:

Lisan
15-05-2007, 22:31
Мааа ми някой от вас ако иска да ми даде да му скъсам ремъка да видиме дали ше са само 2 :lol: :shock: Явно не си виждал боксер с скъсан ремак,нема кво да ми ги късаш,криват САМО два клапана

Bobo
15-05-2007, 22:34
Мааа ми някой от вас ако иска да ми даде да му скъсам ремъка да видиме дали ше са само 2 :lol: :shock: Явно не си виждал боксер с скъсан ремак,нема кво да ми ги късаш,криват САМО два клапана

Не си ти тоя дето ше ми каже кво съм виждал ясно ?
И още една дума с големи букви и ше те ... :idea:

Lisan
15-05-2007, 22:38

И още една дума с големи букви и ше те ... :idea: :roll: И кво? :lol:

Bobo
15-05-2007, 22:44

БАН ти кво си помисли :rotfl:

Ако можеше да четеш на английски щех да ти пусна малко линкчета ма нъц :roll:

Lisan
15-05-2007, 22:55
:lol: :lol:

Ако можеше да четеш на английски щех да ти пусна малко линкчета ма нъц :roll: :roll: :lol: Дали знам английски ти не можеш да знаеш,както обикновено искаш да се направиш на най знаещия и се направиш на интересен.Като ме бамнеш ти ще станеш за смях,защото ще е без повод. Продължавам да твърдя че боксер 8кл. криви два клапана при скъсване на ремак. :wink:

Bobo
15-05-2007, 23:04

[quote="Bobo":3878552f]Мааа ми някой от вас ако иска да ми даде да му скъсам ремъка да видиме дали ше са само 2 :lol: :shock: Явно не си виждал боксер с скъсан ремак,нема кво да ми ги късаш,криват САМО два клапана

Ако можеше да четеш на английски щех да ти пусна малко линкчета ма нъц :roll: :roll: :lol: Дали знам английски ти не можеш да знаеш,както обикновено искаш да се направиш на най знаещия и се направиш на интересен.Като ме бамнеш ти ще станеш за смях,защото ще е без повод. Продължавам да твърдя че боксер 8кл. криви два клапана при скъсване на ремак. :wink:[/quote:3878552f]

Тц не се правя на знаещ ма мноо мразя хора дет преебават други хора така че си трай и си твърди квот си искаш аз пък ти казвам че не си прав :idea:

Lisan
16-05-2007, 00:05

[quote="Lisan":3k3wrhn4][quote="Bobo":3k3wrhn4]Мааа ми някой от вас ако иска да ми даде да му скъсам ремъка да видиме дали ше са само 2 :lol: :shock: Явно не си виждал боксер с скъсан ремак,нема кво да ми ги късаш,криват САМО два клапана

Ако можеше да четеш на английски щех да ти пусна малко линкчета ма нъц :roll: :roll: :lol: Дали знам английски ти не можеш да знаеш,както обикновено искаш да се направиш на най знаещия и се направиш на интересен.Като ме бамнеш ти ще станеш за смях,защото ще е без повод. Продължавам да твърдя че боксер 8кл. криви два клапана при скъсване на ремак. :wink:[/quote:3k3wrhn4]

Тц не се правя на знаещ ма мноо мразя хора дет преебават други хора така че си трай и си твърди квот си искаш аз пък ти казвам че не си прав :idea:[/quote:3k3wrhn4] :lol: Хора дето преебават други хора,нема такива глупости!! Ние ще спорим или ще си разправяме семейни историйки :?: Нямам на идея кой какво ти е говорил,но винаги има две страни и две версии,а никога не се знае коя е вярната.Дай да си имаме уважението и без лични нападки. :wink:

Bobo
16-05-2007, 00:11
Хубу аре без лични нападки а сега ми кажи как единия вал натиска два клапана и ги удря а другия не - ако приемем че само единия вал е обездвижен съм съгласен ма обикновенно се обездвижват и двата, а на всичкото отгоре има и разни инерционни сили дето действат на мотора по-това време които пък зависят от оборотите скоростта и натоваренността на автомобила :wink: И определено съм виждал и 4 криви на 8 клапанов мотор в комбинация на едната глава 4 :shock: И на двете по 2 :wink: Има много физични закони по които се обесняват тези неща и това че в 90% от случейте се кривят 2 клапана не значи че човека във форума който стои отсреща и ти не познаваш че е късметлия и ше изкриви 2 клапана :wink:

Lisan
16-05-2007, 00:27
Когато се скъса един ремак втория не се къса и дори колата продължава да върви на два цилиндъра,на скъсания ремак има не 90% а близо 100% два криви клапана. Това ти го твърдя от опит, правил съм доста боксери с такава диагноза и винаги резултата е два клапана.При 16в нещата са други там вече става мазало.

Bobo
16-05-2007, 00:30
Когато се скъса един ремак втория не се къса и дори колата продължава да върви на два цилиндъра,на скъсания ремак има не 90% а близо 100% два криви клапана. Това ти го твърдя от опит, правил съм доста боксери с такава диагноза и винаги резултата е два клапана.При 16в нещата са други там вече става мазало.

Нещо не разбра 90% е че са два клапана а останалите до 100% са за 4 клапана и двата дето аз съм ги виждал единия ремък беше "захапал" другия :wink:

Lisan
16-05-2007, 00:36
И двамата твърдиме едно и също,а спориме вече няколко часа.МИР- ставали :?:

Bobo
16-05-2007, 00:37
Мир да е :wink:

Lisan
16-05-2007, 00:38
ОК