PDA

View Full Version : Шум при движение с нови джанти!!!

JAMAL
03-05-2007, 14:17
Здравейте колеги, преди няколко дни имах късмета да се сдобия с нови джанти барабар с гумите, взех ги от колегата от форума Hristiqn.
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=11289
Вчера при смяната на вулканизатора се получи така, че старите джанти не искаха да излизат и гумаджиите включиха в действие един "симпатичен" чук. Сега с новите егуми ми прави впечатление, че и на празен ход се чува бучащ шум, някак си е по шумно при движение. Та възможно ли е от ниските и широки гуми да има такава ОСЕЗАЕМА разлика или чука е бил твърде голям :frown:

nikola_n
03-05-2007, 15:05
Може би е от гумите, джантите си мисля че ако не опират няма как да шумят.

WhitePower
03-05-2007, 16:16
от гумите е 100%

Speeder
03-05-2007, 16:17
Да не са ти разбили лагерите някакси ?! Малко вероятно,но все пак предполагам :gruebel:

JAMAL
03-05-2007, 16:37
Сервиза е многократно изпитван преди това, така че не мога да кажа, че не си разбират от работата, явно ще да е от гумите и ще трябва по силно да усилвам музиката :roll: Мерси колеги.

me_to_u
03-05-2007, 16:54
Позната история. Гуми вероятно...

Mury
03-05-2007, 18:11
Здравейте колеги, преди няколко дни имах късмета да се сдобия с нови джанти барабар с гумите, взех ги от колегата от форума Hristiqn.
Вчера при смяната на вулканизатора се получи така, че старите джанти не искаха да излизат и гумаджиите включиха в действие един "симпатичен" чук. Сега с новите егуми ми прави впечатление, че и на празен ход се чува бучащ шум, някак си е по шумно при движение. Та възможно ли е от ниските и широки гуми да има такава ОСЕЗАЕМА разлика или чука е бил твърде голям :frown:

Ахаааа значи ти си тоя дет купи джантите :twisted: :twisted: :twisted: майтап бре,най вероятно ти вие от гумите :wink: :wink: нема се плашиш и вземи качи някоя снимка да я видим как и седят :wink:

hristiqn
03-05-2007, 19:16

В движение е възможен шум от гумите , но не са толкова широки ! Виж като модел на самата гима какви характеристики и дават :wink: Иначе добри ли паснаха и как бяха като ги качихте на баланса?

Detron
03-05-2007, 19:18
... Сега с новите егуми ми прави впечатление, че и на празен ход се чува бучащ шум ... :

Това значи ли, че се чува и когато не си в движение?

JAMAL
04-05-2007, 09:05
Скоро ще кача и снимки, а относно баланса са си читави. Derton, като че ли не ти разбрах въпроса, когато съм в спряло положение чувам бучене, само след три часа пътуване и музиката на MAX :lol:

WhitePower
04-05-2007, 10:25
Ахаааа значи ти си тоя дет купи джантите :twisted: :twisted: :twisted: майтап бре,най вероятно ти вие от гумите :wink: :wink: нема се плашиш и вземи качи някоя снимка да я видим как и седят :wink:

аре да го биеме и да му ги вземем
2 за теб и 2 за мен :laser:

JAMAL
04-05-2007, 11:08
Единия ше си ги монтира от ляво, другия от дясно :D

Bobo
05-05-2007, 02:23
Ми не знам ма на снимката в обявата ясно се вижда че гумите имат шахматно износване което неминуемо води до шум точно като на лагер на главина :wink:

JAMAL
07-05-2007, 13:30
Много точно казано Bobo, шума силно наподобява виене от главина, което в първия момент ме стресна впредвид начина на сваляне на джантите - с чук :o

Devoted
07-05-2007, 19:40
и при мене се получава така - на 80 км. трудно може да се седи в купето! Адски дразни! Когато сменях гумите не използваха чук , а крак..! :brickwall: В последствие забелязах и че когато намаляш от скорост нат 100-те усещаш вибрации във волана ... Не може да са дисковете , мамка им, понеже са чисто нови и няма как да се изкривят за 2000 - 2500 км, нали :gruebel: ? Не са слагали и кой знае колко тежест по джантите , а и проверени са - прави са! При смяната на гумите ми казаха , че за да се провери дали има проблем с лагерите на главините , когато е вдигната колата и размурдаш диска не трябва да има луфт - и така си бе , нямаше...Вече не знам какво иска тази кола, освен да ме довърши! :new_Eyecrazy: :death: :cussing:

valjo
07-05-2007, 21:12
...Вече не знам какво иска тази кола, освен да ме довърши! :new_Eyecrazy: :death: :cussing:
това е изконен въпрос за истинския алфист... :))
колко пъти съм си го задавал .... :)
на 4тата година си свикнахме...:) е ся 2 месеца не см дал лев по нея и ме яде отвътре, не е добре тая работа;)

Devoted
08-05-2007, 18:19
:shock: Жестока история! :?

Devoted
09-05-2007, 18:19
проблема не може да е само от гумите - адски шумно е в купето!! :frown: Кофти е че в Бургас няма свестен сервиз за алфа...или ако има не го знам .. ЩЕ ми е от полза ако някой знае ! Отчаяно се нуждая от помощ за решаването на тази криза! :roll: :bowdown: :sickness:

Devoted
09-05-2007, 18:21
проблема не може да е само от гумите - адски шумно е в купето!! :frown: Кофти е че в Бургас няма свестен сервиз за алфа...или ако има не го знам .. ЩЕ ми е от полза ако някой знае ! Отчаяно се нуждая от помощ за решаването на тази криза! :roll: :bowdown: :sickness:

morfius
10-05-2007, 01:23
А проверка за баланс на джантите и гумите преди монтажа правена ли е.
Като я купих шумеше и тресеше около 100-110, само от реглажа на гуми и джанти баланси и сие проблема изчезна.

Devoted
11-05-2007, 19:37
Джантите са проверени - 6 точки са! Но виж реглаж на предницата не е правен :? .. Мерси ..ше пробвам , дано стане! :lol: :lol:

Detron
11-05-2007, 20:44
Миналото лято буквално срязах предна гума и поради финансови затруднения купих спешно две гуми втора употреба. Видимо добри, с добър грайфер, балансира ги човека и нямах никакви ядове и тресене. Сега пак ги сложих след зимните, но при познат и уважаван от мен гумаджия. Той така ги балансира, че направо се подигра с мен. Освен, че ми одра двата калника с хидравличния крик, а и волана ми тресеше над 110 км в час. Отидох при човека, от който купих гумите. Нов баланс и сега пак всичко е нормално и без ядове.
Искам да кажа, че май на някои гумаджийници им се налага да си регулират техниката, че да не побеляват косите на клиентите си.

monimsl
15-08-2007, 13:07
От гумите ще е,понеже преди седмица смених предните си гуми със нови(шарка за дъжд) и веднага щом я подкарах усетих шума който се появява на 40-50.Правих и реглаж предница-беше отворена но шума си го има и ще се кара така.

търтей
15-08-2007, 13:21
това е от изгорели/на вълни гуми и според зависи се получава при разлчна скорост когато се получи резонас
теоретично като се износят равномерно ще се оправи