View Full Version : Шум при движение с нови джанти!!!
Здравейте колеги, преди няколко дни имах късмета да се сдобия с нови джанти барабар с гумите, взех ги от колегата от форума Hristiqn.
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=11289
Вчера при смяната на вулканизатора се получи така, че старите джанти не искаха да излизат и гумаджиите включиха в действие един "симпатичен" чук. Сега с новите егуми ми прави впечатление, че и на празен ход се чува бучащ шум, някак си е по шумно при движение. Та възможно ли е от ниските и широки гуми да има такава ОСЕЗАЕМА разлика или чука е бил твърде голям :frown:
nikola_n
03-05-2007, 15:05
Може би е от гумите, джантите си мисля че ако не опират няма как да шумят.
WhitePower
03-05-2007, 16:16
от гумите е 100%
Да не са ти разбили лагерите някакси ?! Малко вероятно,но все пак предполагам :gruebel:
Сервиза е многократно изпитван преди това, така че не мога да кажа, че не си разбират от работата, явно ще да е от гумите и ще трябва по силно да усилвам музиката :roll: Мерси колеги.
Позната история. Гуми вероятно...
Здравейте колеги, преди няколко дни имах късмета да се сдобия с нови джанти барабар с гумите, взех ги от колегата от форума Hristiqn.
Вчера при смяната на вулканизатора се получи така, че старите джанти не искаха да излизат и гумаджиите включиха в действие един "симпатичен" чук. Сега с новите егуми ми прави впечатление, че и на празен ход се чува бучащ шум, някак си е по шумно при движение. Та възможно ли е от ниските и широки гуми да има такава ОСЕЗАЕМА разлика или чука е бил твърде голям :frown:
Ахаааа значи ти си тоя дет купи джантите :twisted: :twisted: :twisted: майтап бре,най вероятно ти вие от гумите :wink: :wink: нема се плашиш и вземи качи някоя снимка да я видим как и седят :wink:
hristiqn
03-05-2007, 19:16
В движение е възможен шум от гумите , но не са толкова широки ! Виж като модел на самата гима какви характеристики и дават :wink: Иначе добри ли паснаха и как бяха като ги качихте на баланса?
... Сега с новите егуми ми прави впечатление, че и на празен ход се чува бучащ шум ... :
Това значи ли, че се чува и когато не си в движение?
Скоро ще кача и снимки, а относно баланса са си читави. Derton, като че ли не ти разбрах въпроса, когато съм в спряло положение чувам бучене, само след три часа пътуване и музиката на MAX :lol:
WhitePower
04-05-2007, 10:25
Ахаааа значи ти си тоя дет купи джантите :twisted: :twisted: :twisted: майтап бре,най вероятно ти вие от гумите :wink: :wink: нема се плашиш и вземи качи някоя снимка да я видим как и седят :wink:
аре да го биеме и да му ги вземем
2 за теб и 2 за мен :laser:
Единия ше си ги монтира от ляво, другия от дясно :D
Ми не знам ма на снимката в обявата ясно се вижда че гумите имат шахматно износване което неминуемо води до шум точно като на лагер на главина :wink:
Много точно казано Bobo, шума силно наподобява виене от главина, което в първия момент ме стресна впредвид начина на сваляне на джантите - с чук :o
и при мене се получава така - на 80 км. трудно може да се седи в купето! Адски дразни! Когато сменях гумите не използваха чук , а крак..! :brickwall: В последствие забелязах и че когато намаляш от скорост нат 100-те усещаш вибрации във волана ... Не може да са дисковете , мамка им, понеже са чисто нови и няма как да се изкривят за 2000 - 2500 км, нали :gruebel: ? Не са слагали и кой знае колко тежест по джантите , а и проверени са - прави са! При смяната на гумите ми казаха , че за да се провери дали има проблем с лагерите на главините , когато е вдигната колата и размурдаш диска не трябва да има луфт - и така си бе , нямаше...Вече не знам какво иска тази кола, освен да ме довърши! :new_Eyecrazy: :death: :cussing:
...Вече не знам какво иска тази кола, освен да ме довърши! :new_Eyecrazy: :death: :cussing:
това е изконен въпрос за истинския алфист... :))
колко пъти съм си го задавал .... :)
на 4тата година си свикнахме...:) е ся 2 месеца не см дал лев по нея и ме яде отвътре, не е добре тая работа;)
:shock: Жестока история! :?
проблема не може да е само от гумите - адски шумно е в купето!! :frown: Кофти е че в Бургас няма свестен сервиз за алфа...или ако има не го знам .. ЩЕ ми е от полза ако някой знае ! Отчаяно се нуждая от помощ за решаването на тази криза! :roll: :bowdown: :sickness:
проблема не може да е само от гумите - адски шумно е в купето!! :frown: Кофти е че в Бургас няма свестен сервиз за алфа...или ако има не го знам .. ЩЕ ми е от полза ако някой знае ! Отчаяно се нуждая от помощ за решаването на тази криза! :roll: :bowdown: :sickness:
А проверка за баланс на джантите и гумите преди монтажа правена ли е.
Като я купих шумеше и тресеше около 100-110, само от реглажа на гуми и джанти баланси и сие проблема изчезна.
Джантите са проверени - 6 точки са! Но виж реглаж на предницата не е правен :? .. Мерси ..ше пробвам , дано стане! :lol: :lol:
Миналото лято буквално срязах предна гума и поради финансови затруднения купих спешно две гуми втора употреба. Видимо добри, с добър грайфер, балансира ги човека и нямах никакви ядове и тресене. Сега пак ги сложих след зимните, но при познат и уважаван от мен гумаджия. Той така ги балансира, че направо се подигра с мен. Освен, че ми одра двата калника с хидравличния крик, а и волана ми тресеше над 110 км в час. Отидох при човека, от който купих гумите. Нов баланс и сега пак всичко е нормално и без ядове.
Искам да кажа, че май на някои гумаджийници им се налага да си регулират техниката, че да не побеляват косите на клиентите си.
От гумите ще е,понеже преди седмица смених предните си гуми със нови(шарка за дъжд) и веднага щом я подкарах усетих шума който се появява на 40-50.Правих и реглаж предница-беше отворена но шума си го има и ще се кара така.
това е от изгорели/на вълни гуми и според зависи се получава при разлчна скорост когато се получи резонас
теоретично като се износят равномерно ще се оправи