Log in

View Full Version : Скърцане при отваряне и затваряне вратата на багажника при 500L

Ivicha_GTA
01-08-2017, 20:48
Моля за някакви съвети? При отваряне и затваряне на задната врата на багажника се получава едно такова монотонно скърцане. Двете телескопични оси, които представляват механизма на отваряне и затваряне на задната врата на багажника мисля, че са причината. Те се удължават тоест разгъват при отваряне и се прибират тоест сгъват при затваряне точно тогава при движението на този механизъм се чува скърцането. Пипнах ги с пръст при отворено положение на вратата на багажника, когато са разгънати и забелязах, че въобще не се изцапах от тях със смазка независимо, че се отбеляза пръста ми по тях от допира, но после като ги затворих и отворих пак отпечатъка от пръста ми по тях изчезна. Честно казано мисля, че са сухи и за това механизма на отваряне и затваряне скърца. Може от ниските температури през зимата да са изсъхнали. Смазка по тях няма и грам. Дайте някакви съвети с какъв спрей против скърцане, някаква смазка или машинно масло, с които да мога да намажа тези телескопични оси и да изчезне това скърцане?