View Full Version : Автомивки +|-
Ранобудниче
06-08-2017, 20:21
Понеже съм на тая вълнА и по една или друга причина трябва да повторя упражнението в днешния ден, ще ми е интересно да споделите впечатления и мнения за качеството на работа в посещаваните от вас умивалници за автомобили/мотоциклети. Ще е екстра да допълвате, когато мивката е с удължено работно време или денонощна, както и дали предлага ръчно измиване или само безконтактно (важен въпрос за тези от нас, които търкалят червенушки).
dimitar_vd62
07-08-2017, 00:08
Предполагам ний от Варна да не се обаждаме....че толкуз път за едно миене...иначе моем да предложим и къпане на шофера...... ръчно де:biggrin:
Автомивката в МОЛ България, не струва, тази в МОЛ Ъф София също не струва вземат от 20++лв за комплексно почистване. 2/3 от автомивките които съм ползвал по Т.Каблешков в карето от бул. България до пазара също не си струва да си изхарчи парите човек там.
Тунела на ОМВ на Гешов до бизнес центъ Сердика горе долу го бива.
Автомивка която си вършат съвестно работата, независимо каква е кошата са КИБО в орландовци. Пежото на баща ми не беше чистено цяла зима, момчето дори почисти с четка въздуховодите, нещо което почти никъде не са правили. Взе ми 12лв. Естествено се отблагодарих подобаващо за добре извършената услуга.
Чудя се дали зсщото карам алфа на 18 години ме претуват, или просто толкова си могат?!
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
mirchozo
07-08-2017, 10:13
Аз където и да ходя, винаги случвам на нЕкви писюри. По тая причина, прахосмукачката в гаража и вътре старателно, препарат за прозорци ала бала, съчетано с намазване на кожата, а след това и външно на "левчето" за 3кинта става бижу.
Пс Не ми се свидят 10-12кинта, ама писюри само..., да не говорим де що има копчета и въздуховоди, седялки, всичкото разбутано. 1час ми отнема всичко когато се старая както трябва.
Като бонус, получавам комшийски безплатни съвети и мнения относно италиянското автомобилостроене, надеждноста, визията и подръжката, но най-интересното е че са от хора които никога не са притежавали италиянска машина.
ecotronic
07-08-2017, 21:15
Сам си я мия в Дружба 2 до Кауфланд. Правя го там, защото за разлика от много други места на самообслужване, там има и четка с гореща пяна.
Тъй като и на мен ми писна да се занимавам с глупаци по автомивките си я мия сам. Ходя на GP Auto до "Метални конструкции" зад хотел "Шипка", използват препарати Sonax. Определено не препоръчвам те да почистват, колата, затова пускам си левчетата и си я мия сам, имат и прахосмукачка пак на самообслужване.
sasho_n2
08-08-2017, 11:40
Аз ползвам услугите на "Енигма" на ул. Любляна : http://enigma-protection.com/
Струва си парите, определено. Недостатък е, че трябва да отидеш с предварително записан час, комплексното почистване отнема поне 3 часа, но пък колата излиза перфектна.
Обичайно ползвам техните услуги веджъж на два месеца и веднъж годишно за пастиране, преди зимния сезон.
През останолото време, ходя на мивката на бул Овча купел ( срещу ул. Народно хоро), мисля, че Блясък се казваше - не може да се сравнява с миенето на Енигма, но пък става.
Не препоръчвам мивката до парка на Овча купел - Хаос. След като изпуснаха една от прахосмукачките и ми надраха вратата, без да си признаят, не стъпвам вече ( иначе пък добре мият).
Сам си я мия в Дружба 2 до Кауфланд. Правя го там, защото за разлика от много други места на самообслужване, там има и четка с гореща пяна.
Каква пък е тази четка?
Аз ползвам услугите на "Енигма" на ул. Любляна : http://enigma-protection.com/
Струва си парите, определено. Недостатък е, че трябва да отидеш с предварително записан час, комплексното почистване отнема поне 3 часа, но пък колата излиза перфектна.
Обичайно ползвам техните услуги веджъж на два месеца и веднъж годишно за пастиране, преди зимния сезон.
През останолото време, ходя на мивката на бул Овча купел ( срещу ул. Народно хоро), мисля, че Блясък се казваше - не може да се сравнява с миенето на Енигма, но пък става.
Не препоръчвам мивката до парка на Овча купел - Хаос. След като изпуснаха една от прахосмукачките и ми надраха вратата, без да си признаят, не стъпвам вече ( иначе пък добре мият).
И аз давам един глас за Енигма.
И на "5 минути" в Дружбите имат такива четки с пяна.
Ебати и четките...пълни с кал и пясък......сам не си ли измиеш колата....и да знаеш как....другото е бош лаф....на атомивки съм ги виждал всякакви....тръгва с гъбата от прага към тавана, краде ти дисковете от джоба на вратата и проче.........за безконтактно няма да говорим....след еди колко си пъти, си за пастиране, защото е тръгнала да избелява боята.... или по лошо, ако си металик е тръгнал лака....предозират препаратите, който са си яки химикали, за да успяват да свалят мърсотията без търкане.....и се чудя, защо ние не се къпем безконтактно....:))
---------- Post added at 22:12 ---------- Previous post was at 22:10 ----------
Предполагам ний от Варна да не се обаждаме....че толкуз път за едно миене...иначе моем да предложим и къпане на шофера...... ръчно де:biggrin:
:)))...там е истината Митак.....ръчно....и да знаеш от къде да подхванеш...:))
София - Auto Clean под Фантастико Драгалевци... самообслужването е на ниво, както и ако оставиш да ти я мият. Има два вида безконтактно - с пяна и без.
Варна - Автомивка бул. Сливница до бензиностанция Петрол над циркова площадка.
И от двете съм много доволен.
Аз се мия на 5 минутес в кв. Слатина до ЛИДЛ. За автомивка препоръчвам тази при Булгарплод Слатина в Ресторант "Грило". За там можете да си намерите ваучери в нета, които са комплексно миене + пица за около 20тина лв.
firedragon
11-08-2017, 15:42
Аз се мия на 5 минутес в кв. Слатина до ЛИДЛ. За автомивка препоръчвам тази при Булгарплод Слатина в Ресторант "Грило". За там можете да си намерите ваучери в нета, които са комплексно миене + пица за около 20тина лв.
Аз НЕ препоръчвам тази автомивка. Посредствено миене,даже и доста лошо, имаше останали места по колата, които само бяха напръскани без да бъдат забърсани, вътре салона само беше минат с прахосмукачка и то не много качествено, стъклата естествено както почти навсякъде бяха забърсани с мокра кърпа и след като изсъхнат остават следи и вечер е меко казано неприятно. Става единствено за отбиване на номера,че е измита колата и то ако е използван ваучер, въпреки,че и пиците им не са нещо особено.
Някой колега да си е мил двигателя наскоро и да е останал доволен от автомивката? Скъса се едно маркуче и има една локва нафта, та ще ми се наложи да го мия, ако някой препоръча къде (по принцип за южните квартали, но не е задължително).
Изпратено от моят HTC 10 с помощта на Tapatalk