PDA

View Full Version : Откраднати документи!!!

Orm
13-08-2017, 20:39
Колеги, нощеска както съм си спал са влезнали у нас и са взели само апарата за кръвно на баща ми и моите документи, ама всичко що имаше, книжка, личната карта, талона на колата барабар с прегледи и застраховки и картите от банката. Да се чуди човек за какво им е това. Та, звънях в полицията, вместо те да дойдат ми казаха аз да отида при тях. Казаха ми общо взето да пия една студена вода и да ходя да си вадя нови документи. Питах ги дали ще ми дадат някаква бележка или ще пишем ли нещо, отговора беше - докат ти издадем документ ти ще си си извадил нови. Не знам за какво изобщо съществува тази организация. Въпроса ми е знаете ли дали в КАТ ще ми искат лична карта за да ми издадат книжка и нов малък талон и дали ми трябва медицинско? А също и за прегледа че е минат в КАТ, дали могат да ми дадат талон или трябва нов ? И последно, експресната им услуга дали е все още 10 дена или има вариант по бързо да стане?

ecotronic
13-08-2017, 20:48
За съжаление, не си първият случай и поради това вече пътеката е отъпкана.

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=230443

Накратко - независимо от това, какви глупости са ти наговорили в РПУ - то, започни с това удостоверение от полицията затова, че са ти откраднати документите.

Без него нищо не правиш.

Alfa User
13-08-2017, 22:17
В Плд документ за откраднати лични документ издават за един ден ...
Съжалявам за "случката" :)

Orm
13-08-2017, 22:21
Е хубаво де, тоя в районното излъга ли ме? Каза че нямало нужда от такъв документ. Дееби , точно преди отпуската ... Бахти въшливите копелета....

ecotronic
14-08-2017, 10:01
Те изобщо разбраха ли, че са ти откраднали личната карта?

Как без лична карта или без удостоверение от полицията ще идеш в КАТ да искаш дубликат на книжката? То така, ако ставаше, щях аз да ида в КАТ вместо теб.

alfa racer GTA
14-08-2017, 13:50
Те изобщо разбраха ли, че са ти откраднали личната карта?

Как без лична карта или без удостоверение от полицията ще идеш в КАТ да искаш дубликат на книжката? То така, ако ставаше, щях аз да ида в КАТ вместо теб.

Те много добре са разбрали, ама не им се работи- на края на месеца все си взимат заплатата ...

Ако подаде жалба за кражба следва да дойдат, да снемат отпечатъци и т.н.Дежурния да пише доклад по случая ...

След това да отиде да му издадат документ че има заведено досъдебно производство за кражба на **** от еди коя си дата ...

Все БАЧКАНЕ ...

Колко по-лесно(за полицаите) е да го пратят в служба БДС, а пък там да го "хързулнат" по пътечката че "си е изгубил документите" ...

Ще му дадат да пише едно Заявление в което ще има възможност да напише "Загубих ги" при еди какви си обстоятелства или "Унищожих" ги при еди какви си обстоятелства и ...

И в двата случая Той е виновен, съответно му правят АКТ, и следва накзателно постановление и глоба, заради това че е "небрежен" ...

Ако е по престъпление кражба - тогава за ОРМ няма глоба, ама има бачкане за полицията и полицайчетата, които и със бачкане и без бачкане са си взели заплатата на края на месеца...

Що да се гърбят заради Орм-чо, като може да се гърби само той ...????

Orm
14-08-2017, 15:37
Преди малко се прибрах от районното... Решиха да пишат че са ме преджобили, скараха ми се че им създавам работа и казаха че ще ми звъннат аато стане удостоверението.... Това всичко за само някакви си 4 часа чакане

dimitar_vd62
14-08-2017, 18:57
Ем как няма ти се накарат бе, спиш нощно време вместо да стоиш на пост в тъмното.Земи си една тъща те всичко виждат и чуват.

Orm
15-08-2017, 00:15
Ем как няма ти се накарат бе, спиш нощно време вместо да стоиш на пост в тъмното.Земи си една тъща те всичко виждат и чуват.

Ма те на всички им се караха, един пред мене са му гепили смартфона от колата , полицая му вика - Ти са знаеш ли какво трябва да се случи заради тоя смартфон, досъдебно производство трябва да отваряме, как може да го оставиш в незаключена кола?!? Значи ти не си го опазил както трябва"
Абе общо взето отиваш в полицията а те ти казват яе сам си си виновен...

lordliness
15-08-2017, 09:19
https://www.blitz.bg/svyat/semeystvo-se-pribra-v-kshchata-si-i-tam-gi-ochakvashe-neochakvana-i-smrazyavashcha-gledka-snimkivideo_news536512.html

ecotronic
15-08-2017, 10:52
Не е проблемът в това, че трябва да образуват досъдебно производство за един телефон. Проблемът е в това, че като го направят и естествено нищо не разкрият в хода на това производство, статистиката им с разкриваемостта на престъпленията отива на кино. И тогава ще възникне и въпроса - защо, аджеба, плащаме данъци за такава служба, след като тя никаква работа не върши.

dansguardian
15-08-2017, 16:15
Не знам защо всеки си мисли, че полицията трябва да е в състояние да разкрие абсолютно всяко престъпление. Има случаи доста, в които нито има свидетели, нито запис от охранителни камери, нито оставени някакви следи на местопрестъплението. Абе с една дума - никакви улики. Е, питам, как тогава полицията ще разкрие престъпление предвид това, което написах?

ecotronic
15-08-2017, 16:28
Не знам защо всеки си мисли, че полицията трябва да е в състояние да разкрие абсолютно всяко престъпление. Има случаи доста, в които нито има свидетели, нито запис от охранителни камери, нито оставени някакви следи на местопрестъплението. Абе с една дума - никакви улики. Е, питам, как тогава полицията ще разкрие престъпление предвид това, което написах?

Ами, като не може, да изкара и истинската статистика за разкриваемостта вместо да разиграва хората заради това.

acho_
17-08-2017, 11:03
И да има запис, срещу съответната сума експертизата не минава, дори да е кристално ясен, не е като да не сме чели за такива случки в новините. Пълна пародия е всичко.

myato
17-08-2017, 11:44

Айде, моля. За смартфон, че и за обикновен GSM не ти трябва нищо друго да го намериш, освен да го засечеш по IMEI.
И това е само елементарен пример.
Иначе, всяко идиотско деяние, има юридическо оправдание.
Ако "трябва" да те нагърчат по поръчка, ще видиш колко са изобретателни.

alfa racer GTA
17-08-2017, 11:48
Ами така я!

Дори гражданите жертви на престъпления трябва сами да ги разкриват, да издирят и установят самоличността на извършителите и да я "съобщават" на разследващите и оперативните работници заедно със събраните доказателства за извършеното престъпление/я...

=============================================

Истината е че улики от едно престъпление винаги остават, но в МВР и разните службички от комунистическо останаха много търтеи-бюрократи, а след комунистическо всяка политическа сила си уреждаше "нейните хора" ... И така МВР се напълни догоре с послушни хора с нисък(послушен) "интелект" които освен за изпълнители за друго не стават.

Разкриването на престъпление и уликите е битка на интелект - от едната страна е интелекта на човекът извършил престъплението, а от другата на разследващият- който от двамата е по-умен и интелигентен той печели ...

Единият не оставя, укрива и заличава уликите от извършеното престъпление, другият търси, намира, събира и разкрива уликите и самоличността на извършителя ...

Ако има нещо в главата ...

Ако няма = това му е нивото, държавата да не го е назначавала на тази позиция = страда народът от такива "разследващи" ...

Няма "не може" и "няма" има само "не мога", "не ми е по възможностите" , тоест "не ставам за тази работа, ама искам заплатата защото друго не мога да правя и не ставам за друго"...

myato
17-08-2017, 11:54
Ами така я!

Дори гражданите жертви на престъпления трябва сами да ги разкриват, да издирят и установят самоличността на извършителите и да я "съобщават" на разследващите и оперативните работници ...

=============================================

Истината е че улики от едно престъпление винаги остават, но в МВР и разните службички от комунистически останаха много търтеи, а след комунистическо всяка политическа сила си уреждаше "нейните хора" ... И така МВР се напълни догоре с послушни хора с нисък(послушен) "интелект" които освен за изпълнители за друго не стават.

Разкриването на престъпление и уликите е битка на интелект - от едната страна е интелекта на човекът извършил престъплението, а от другата на разследващият- който от двамата е по-умни и интелигентен той печели ...

Единият не оставя, укрива и заличава уликите от извършеното престъпление, другият търси, намира, събира и разкрива уликите и самоличността на извършителя ...

Ама само ако има нещо в главата ...

Ако няма това му е нивото, държавата да не го е назначавала на тази позиция = страда народът от такива "разследващи" ...

Няма "не може" и "няма" има само "не мога", "не ми по възможностите" ...

Баш тия, "кумунистическите" си вършеха работата, ма от тях камък върху камък не остана. Вече сме "демократични".

alfa racer GTA
17-08-2017, 15:29
Техните унуци са на власт бре.
Камък върху/след камък = дядо-син/дъщеря- внук/внучка ...

Едно и също тесто са.

Разликата е че ония бяха една част идеалисти, една част простаци и трета част дребни мародери- подкупи за 2-5 до 10 лева...

Сегашните не си играят "палките" и други такива ... а някои играят и с наркобанди, трафиканти ...

Orm
18-08-2017, 01:07

Ами да се бяха опитали поне.... Никой не казва че трябва разкриваемоста да е 120%, ама поне някой да си беше вдигнал задника да дойде до нас, пък после да ми обясняват че няма смисъл и няма следи. Всмисъл полицията е предварително обречена.

dimitar_vd62
18-08-2017, 18:56
То па у нас като дойдоха им трябваха 19 години да ми изпратят известие че "делото се прекратява поради неизвестен извършител" - в тоя смисъл....19 години са го търсили търсили не са стояли със скръстени ръце........

Alexanderbb
20-08-2017, 12:16
Имаш ли работа с МВР и чакаш ли от тях да направят нещо, задължително си водиш със себе си адвокат.

Liminat
20-08-2017, 15:57
Опънали са всичко за да търсят някъде написани кодове за банковите карти. Досега трябваше все някой да ги е намерил, обикновено ги подхвърлят някъде и все някой ги намира, и си ги получаваш, в повечето случаи до седмица.

Бобби
20-08-2017, 22:16
То па у нас като дойдоха им трябваха 19 години да ми изпратят известие че "делото се прекратява поради неизвестен извършител" - в тоя смисъл....19 години са го търсили търсили не са стояли със скръстени ръце........
Добре е че си го доживял....аз още чакам известие за Ланчиата...ама нанайси......:icon_frown:

pa4ito
22-08-2017, 17:46

Същата работа работа и при мен навремето за откраднати международни паспорти, телевизор, видео и компютър. Монитора им бил тежък. Дойдоха, взеха отпечатъци и след 10 години получих същото известие...

kinggod
23-03-2018, 10:32
Имаш ли работа с МВР и чакаш ли от тях да направят нещо, задължително си водиш със себе си адвокат.

Това е много вярно. За подобни случки си правят каквото искат. Трябва да ти издадат документ, че си без лична карта. Преди години, бяха откраднали якето на брат ми в една дискотека и в полицията искаха да го глобяват, защото си бил изгубил личната карта. Спомням си че след доста разправии до глоба не се стигна.