View Full Version : Откраднати документи!!!
Колеги, нощеска както съм си спал са влезнали у нас и са взели само апарата за кръвно на баща ми и моите документи, ама всичко що имаше, книжка, личната карта, талона на колата барабар с прегледи и застраховки и картите от банката. Да се чуди човек за какво им е това. Та, звънях в полицията, вместо те да дойдат ми казаха аз да отида при тях. Казаха ми общо взето да пия една студена вода и да ходя да си вадя нови документи. Питах ги дали ще ми дадат някаква бележка или ще пишем ли нещо, отговора беше - докат ти издадем документ ти ще си си извадил нови. Не знам за какво изобщо съществува тази организация. Въпроса ми е знаете ли дали в КАТ ще ми искат лична карта за да ми издадат книжка и нов малък талон и дали ми трябва медицинско? А също и за прегледа че е минат в КАТ, дали могат да ми дадат талон или трябва нов ? И последно, експресната им услуга дали е все още 10 дена или има вариант по бързо да стане?
ecotronic
13-08-2017, 20:48
За съжаление, не си първият случай и поради това вече пътеката е отъпкана.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=230443
Накратко - независимо от това, какви глупости са ти наговорили в РПУ - то, започни с това удостоверение от полицията затова, че са ти откраднати документите.
Без него нищо не правиш.
Alfa User
13-08-2017, 22:17
В Плд документ за откраднати лични документ издават за един ден ...
Съжалявам за "случката" :)
Е хубаво де, тоя в районното излъга ли ме? Каза че нямало нужда от такъв документ. Дееби , точно преди отпуската ... Бахти въшливите копелета....
ecotronic
14-08-2017, 10:01
Те изобщо разбраха ли, че са ти откраднали личната карта?
Как без лична карта или без удостоверение от полицията ще идеш в КАТ да искаш дубликат на книжката? То така, ако ставаше, щях аз да ида в КАТ вместо теб.
alfa racer GTA
14-08-2017, 13:50
Те изобщо разбраха ли, че са ти откраднали личната карта?
Как без лична карта или без удостоверение от полицията ще идеш в КАТ да искаш дубликат на книжката? То така, ако ставаше, щях аз да ида в КАТ вместо теб.
Те много добре са разбрали, ама не им се работи- на края на месеца все си взимат заплатата ...
Ако подаде жалба за кражба следва да дойдат, да снемат отпечатъци и т.н.Дежурния да пише доклад по случая ...
След това да отиде да му издадат документ че има заведено досъдебно производство за кражба на **** от еди коя си дата ...
Все БАЧКАНЕ ...
Колко по-лесно(за полицаите) е да го пратят в служба БДС, а пък там да го "хързулнат" по пътечката че "си е изгубил документите" ...
Ще му дадат да пише едно Заявление в което ще има възможност да напише "Загубих ги" при еди какви си обстоятелства или "Унищожих" ги при еди какви си обстоятелства и ...
И в двата случая Той е виновен, съответно му правят АКТ, и следва накзателно постановление и глоба, заради това че е "небрежен" ...
Ако е по престъпление кражба - тогава за ОРМ няма глоба, ама има бачкане за полицията и полицайчетата, които и със бачкане и без бачкане са си взели заплатата на края на месеца...
Що да се гърбят заради Орм-чо, като може да се гърби само той ...????
Преди малко се прибрах от районното... Решиха да пишат че са ме преджобили, скараха ми се че им създавам работа и казаха че ще ми звъннат аато стане удостоверението.... Това всичко за само някакви си 4 часа чакане
dimitar_vd62
14-08-2017, 18:57
Ем как няма ти се накарат бе, спиш нощно време вместо да стоиш на пост в тъмното.Земи си една тъща те всичко виждат и чуват.
Ем как няма ти се накарат бе, спиш нощно време вместо да стоиш на пост в тъмното.Земи си една тъща те всичко виждат и чуват.
Ма те на всички им се караха, един пред мене са му гепили смартфона от колата , полицая му вика - Ти са знаеш ли какво трябва да се случи заради тоя смартфон, досъдебно производство трябва да отваряме, как може да го оставиш в незаключена кола?!? Значи ти не си го опазил както трябва"
Абе общо взето отиваш в полицията а те ти казват яе сам си си виновен...
lordliness
15-08-2017, 09:19
https://www.blitz.bg/svyat/semeystvo-se-pribra-v-kshchata-si-i-tam-gi-ochakvashe-neochakvana-i-smrazyavashcha-gledka-snimkivideo_news536512.html
ecotronic
15-08-2017, 10:52
Не е проблемът в това, че трябва да образуват досъдебно производство за един телефон. Проблемът е в това, че като го направят и естествено нищо не разкрият в хода на това производство, статистиката им с разкриваемостта на престъпленията отива на кино. И тогава ще възникне и въпроса - защо, аджеба, плащаме данъци за такава служба, след като тя никаква работа не върши.
dansguardian
15-08-2017, 16:15
Не знам защо всеки си мисли, че полицията трябва да е в състояние да разкрие абсолютно всяко престъпление. Има случаи доста, в които нито има свидетели, нито запис от охранителни камери, нито оставени някакви следи на местопрестъплението. Абе с една дума - никакви улики. Е, питам, как тогава полицията ще разкрие престъпление предвид това, което написах?
ecotronic
15-08-2017, 16:28
Не знам защо всеки си мисли, че полицията трябва да е в състояние да разкрие абсолютно всяко престъпление. Има случаи доста, в които нито има свидетели, нито запис от охранителни камери, нито оставени някакви следи на местопрестъплението. Абе с една дума - никакви улики. Е, питам, как тогава полицията ще разкрие престъпление предвид това, което написах?
Ами, като не може, да изкара и истинската статистика за разкриваемостта вместо да разиграва хората заради това.
И да има запис, срещу съответната сума експертизата не минава, дори да е кристално ясен, не е като да не сме чели за такива случки в новините. Пълна пародия е всичко.
Айде, моля. За смартфон, че и за обикновен GSM не ти трябва нищо друго да го намериш, освен да го засечеш по IMEI.
И това е само елементарен пример.
Иначе, всяко идиотско деяние, има юридическо оправдание.
Ако "трябва" да те нагърчат по поръчка, ще видиш колко са изобретателни.
alfa racer GTA
17-08-2017, 11:48
Ами така я!
Дори гражданите жертви на престъпления трябва сами да ги разкриват, да издирят и установят самоличността на извършителите и да я "съобщават" на разследващите и оперативните работници заедно със събраните доказателства за извършеното престъпление/я...
=============================================
Истината е че улики от едно престъпление винаги остават, но в МВР и разните службички от комунистическо останаха много търтеи-бюрократи, а след комунистическо всяка политическа сила си уреждаше "нейните хора" ... И така МВР се напълни догоре с послушни хора с нисък(послушен) "интелект" които освен за изпълнители за друго не стават.
Разкриването на престъпление и уликите е битка на интелект - от едната страна е интелекта на човекът извършил престъплението, а от другата на разследващият- който от двамата е по-умен и интелигентен той печели ...
Единият не оставя, укрива и заличава уликите от извършеното престъпление, другият търси, намира, събира и разкрива уликите и самоличността на извършителя ...
Ако има нещо в главата ...
Ако няма = това му е нивото, държавата да не го е назначавала на тази позиция = страда народът от такива "разследващи" ...
Няма "не може" и "няма" има само "не мога", "не ми е по възможностите" , тоест "не ставам за тази работа, ама искам заплатата защото друго не мога да правя и не ставам за друго"...
Ами така я!
Дори гражданите жертви на престъпления трябва сами да ги разкриват, да издирят и установят самоличността на извършителите и да я "съобщават" на разследващите и оперативните работници ...
=============================================
Истината е че улики от едно престъпление винаги остават, но в МВР и разните службички от комунистически останаха много търтеи, а след комунистическо всяка политическа сила си уреждаше "нейните хора" ... И така МВР се напълни догоре с послушни хора с нисък(послушен) "интелект" които освен за изпълнители за друго не стават.
Разкриването на престъпление и уликите е битка на интелект - от едната страна е интелекта на човекът извършил престъплението, а от другата на разследващият- който от двамата е по-умни и интелигентен той печели ...
Единият не оставя, укрива и заличава уликите от извършеното престъпление, другият търси, намира, събира и разкрива уликите и самоличността на извършителя ...
Ама само ако има нещо в главата ...
Ако няма това му е нивото, държавата да не го е назначавала на тази позиция = страда народът от такива "разследващи" ...
Няма "не може" и "няма" има само "не мога", "не ми по възможностите" ...
Баш тия, "кумунистическите" си вършеха работата, ма от тях камък върху камък не остана. Вече сме "демократични".
alfa racer GTA
17-08-2017, 15:29
Техните унуци са на власт бре.
Камък върху/след камък = дядо-син/дъщеря- внук/внучка ...
Едно и също тесто са.
Разликата е че ония бяха една част идеалисти, една част простаци и трета част дребни мародери- подкупи за 2-5 до 10 лева...
Сегашните не си играят "палките" и други такива ... а някои играят и с наркобанди, трафиканти ...
Ами да се бяха опитали поне.... Никой не казва че трябва разкриваемоста да е 120%, ама поне някой да си беше вдигнал задника да дойде до нас, пък после да ми обясняват че няма смисъл и няма следи. Всмисъл полицията е предварително обречена.
dimitar_vd62
18-08-2017, 18:56
То па у нас като дойдоха им трябваха 19 години да ми изпратят известие че "делото се прекратява поради неизвестен извършител" - в тоя смисъл....19 години са го търсили търсили не са стояли със скръстени ръце........
Alexanderbb
20-08-2017, 12:16
Имаш ли работа с МВР и чакаш ли от тях да направят нещо, задължително си водиш със себе си адвокат.
Опънали са всичко за да търсят някъде написани кодове за банковите карти. Досега трябваше все някой да ги е намерил, обикновено ги подхвърлят някъде и все някой ги намира, и си ги получаваш, в повечето случаи до седмица.
То па у нас като дойдоха им трябваха 19 години да ми изпратят известие че "делото се прекратява поради неизвестен извършител" - в тоя смисъл....19 години са го търсили търсили не са стояли със скръстени ръце........
Добре е че си го доживял....аз още чакам известие за Ланчиата...ама нанайси......:icon_frown:
Същата работа работа и при мен навремето за откраднати международни паспорти, телевизор, видео и компютър. Монитора им бил тежък. Дойдоха, взеха отпечатъци и след 10 години получих същото известие...
Имаш ли работа с МВР и чакаш ли от тях да направят нещо, задължително си водиш със себе си адвокат.
Това е много вярно. За подобни случки си правят каквото искат. Трябва да ти издадат документ, че си без лична карта. Преди години, бяха откраднали якето на брат ми в една дискотека и в полицията искаха да го глобяват, защото си бил изгубил личната карта. Спомням си че след доста разправии до глоба не се стигна.