PDA

View Full Version : Проверка на задължения по СУМПС или ФИШ/АУАН/НП с възможност за извършване на плащане

eproHD
20-08-2017, 17:58
https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index

Всеки може да види какви неизчистени провинения има !

lordliness
20-08-2017, 19:14
Възникна грешка в сървъра, моля обърнете се към администратора.

ecotronic
20-08-2017, 19:46
За тая чудесия слушам от поне 7 години насам.
И все не работи.
И сега пак не работи.

Каквато системата, такава и системата.

lordliness
20-08-2017, 19:50
За тая чудесия слушам от поне 7 години насам.
И все не работи.
И сега пак не работи.

Каквато системата, такава и системата.

Днес е неделя, сигурно почива :)

546
20-08-2017, 21:49
Мен ме изкара чист като сълза преди няколко дни,да не би да не са вкарали всички задължения все още.;)

acho_
21-08-2017, 12:45
Няма ли повече логика да е по номер на МПС + ЕГН на собственика, или подобно? В случая ако те е снимала камера някъде ще излезе ли нещо?

lordliness
21-08-2017, 12:50
Глобата е на собственика на колата, не на колата, би трябвало да излезе всичко.

gocktherock
21-08-2017, 12:58
Meн ме изкара, че имам акт, щото не съм платил фиш от миналата година, въпреки, че си спомням, че го платих още на същия ден тогава. Въпроса ми е след колко време падаше давността на актовете?

Scrapera
21-08-2017, 13:50
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена
професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко
действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След
завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността, административното наказание не се изпълнява,
ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.

Накратко: ако не са си мръднали пръста - две години.
Ако се предприели някакви действия, например, предали са задължението на НАП, но въпреки това са изминали три години - е tutto finito!

Friday
21-08-2017, 14:04
Глобата е на собственика на колата, не на колата, би трябвало да излезе всичко.

А ако собственика на колата няма СУМПС, неможеш да търсиш нищо...

lordliness
21-08-2017, 14:08

Проблема е негов.

acho_
21-08-2017, 17:45
Или ако СУМПС-то е издадено от друга държава на територията на ЕС...

lordliness
21-08-2017, 20:04
Аз мога да ви измисля поне още 10 частни случая. Направено е за стандартни случаи - шофьор с автомобил, документ за правоспособност издаден в РБ.

ecotronic
21-08-2017, 20:30
Сега като са я направили тая система, барем да вземат и застрахователите да я ползват. На примерните водачи да предлагат отстъпки, на хулиганите - тесли.

ivan dimitrov
21-08-2017, 20:52
О, това рано или късно ще стане. Само се съмнявам че ще е по начинът, по който ти го искаш. Това с теслите е много вероятно да се случи скоро. Останалото е ..... абе...няма да стане.

nedko87
21-08-2017, 21:34
Незнам дали работи ама на мен ми пише че съм чист като сълза.

SilverArrow
12-03-2019, 18:10
Не може. Не работи тъпия сайт. Както и ченгесарията и сайта им такъв.

acho_
18-06-2019, 19:56
Вчера отидох да си взема книжката и излезе фиш от декември, който платих на място. Днес реших да проверя какво излиза във въпросния сайт - излиза същия, но с дата 5-ти юни. Като те снимат нещата не се ли случват в реално време? За плащанията ясно - 24 часа по-късно още си стои като неплатен.
Да не говорим, че не дава абсолютно никаква полезна информация като номер на МПС, дата, час, място и т.н., а конкретно в моя случай, на 5-ти юни колата не е мърдала от уикенда, та с тези неверни и непълни данни кой ще има доверие да им плаща през бутафорната онлайн система?
Хубава работа, ама българска. И с 15 години закъснение.

Scrapera
19-06-2019, 01:52
Тия са малоумни, сума ти хора имат платени задължения точно през Сибанк, клон в КАТ, и глобите им стоят неплатени и в сайта, и в таблета на КАТ.
Единият не му се рискува да му вземат при проверка на пътя книжката, и просто не я носи, държи си я вкъщи.
Пишат му всеки път фиш 10лв при проверка и така.
Друг носи платежните и се моли да са човечни.
От как им дадоха тия правомощия да събират книжките на пътя за глупости, стана страшно.

546
19-06-2019, 07:38
Вчера отидох да си взема книжката и излезе фиш от декември, който платих на място. Днес реших да проверя какво излиза във въпросния сайт - излиза същия, но с дата 5-ти юни. Като те снимат нещата не се ли случват в реално време? За плащанията ясно - 24 часа по-късно още си стои като неплатен.
Да не говорим, че не дава абсолютно никаква полезна информация като номер на МПС, дата, час, място и т.н., а конкретно в моя случай, на 5-ти юни колата не е мърдала от уикенда, та с тези неверни и непълни данни кой ще има доверие да им плаща през бутафорната онлайн система?
Хубава работа, ама българска. И с 15 години закъснение.
Пази си квитанциите ,че си платил.
Спрат ли те на пътя и ти напрявят проверка за неплатени глоби ,вероятно и на таблета на катаджията ще пише ,че ги дължиш .

acho_
19-06-2019, 08:46
Така и мисля да направя, благодаря за съвета.
Другото, което ми направи впечатление, е че доста уклончиво ми показаха снимката и отказаха да ми дадат копие, само към съда ги пращали. Т.е. според зависи кой е на смяна, ако не е на кеф може и да не я извади дори на екрана, пък за мен само един хвърчащ лист с дата от преди над половин година и без снимка не е достатъчно да им платя "на сляпо", особено пък ако става въпрос за глоба в по-голям размер. По нормалните страни си получаваш всичко по пощата.

Бобби
03-07-2019, 19:03
Не е така...пощата е заеби...при нас е с препоръчано писмо с обратна разсписка.....и ако знаеш се криеш....тоез не разписваш, освен ако не очакваш голямо наследство...:))).....та и аз така....оня ден ме спират ония с принтера и хоп...електронен фиш от една шибана камера дет я знам, ама ме снимали през нощта...явно съм се отнесъл....и определената снимка е от преди две години и един месец.....и още нещо един километър ме дели от 100 и 400 лв, глоба...а кажи не е ли карък...:))....ще се посъветвам с юрист, но до колкото четох в нета, който не го приемам на сериозно шансовете не са ми големи да отпадне.....