Log in

View Full Version : Монтаж на машинка за централно заключване

lordliness
27-08-2017, 18:39
Задните врати започнаха да се заключват и отключват много мудно и трудно и накрая лявата спря съвсем.
И понеже бравата с моторчето е на сравнително трудно и тясно място и не ми се занимаваше с излишни разглобявания си купих универсални машинки за по 6 лв броя.
Монтажа след като се избере подходящо място е бърз и лесен, мястото на снимките е най-доброто и удобно.
Вратата е отключена и лостчето на моторчето е максимално напред при монтажа. Цветовете на кабелите се виждат на снимката( пинове 5 и 4 ), за ориентир може да послужи и това, че са по- дебели от другите два. Вадят се от снопа, прерязват се и им се запояват букси. Кабелите със зелено ги включих в зеления кабел на моторчето. Но трябва да се пробва дали винаги е така.
Кабелите се обвиват с изолирбанд.
Спицата се огъва по начина който съм показал и излишното се реже.
След това се прави проба и ако всичко е наред се поставя кората.
Ако се наложи следващ ремонт ще е за минути.
160648 160649
160650 160651
160652 160653
160654

mirecyt
14-10-2018, 11:17
Задните врати започнаха да се заключват и отключват много мудно и трудно и накрая лявата спря съвсем.
И понеже бравата с моторчето е на сравнително трудно и тясно място и не ми се занимаваше с излишни разглобявания си купих универсални машинки за по 6 лв броя.
Монтажа след като се избере подходящо място е бърз и лесен, мястото на снимките е най-доброто и удобно.
Вратата е отключена и лостчето на моторчето е максимално напред при монтажа. Цветовете на кабелите се виждат на снимката( пинове 5 и 4 ), за ориентир може да послужи и това, че са по- дебели от другите два. Вадят се от снопа, прерязват се и им се запояват букси. Кабелите със зелено ги включих в зеления кабел на моторчето. Но трябва да се пробва дали винаги е така.
Кабелите се обвиват с изолирбанд.
Спицата се огъва по начина който съм показал и излишното се реже.
След това се прави проба и ако всичко е наред се поставя кората.
Ако се наложи следващ ремонт ще е за минути.
160648 160649
160650 160651
160652 160653
160654

Колега, виждам че вече всичко е разглобено, но как се сваля капака с копчето за ел стъклата?

lordliness
14-10-2018, 11:44
Колега, виждам че вече всичко е разглобено, но как се сваля капака с копчето за ел стъклата?
махаш гумената подложка на дъното и отдолу има два винта, май това само беше

mirecyt
14-10-2018, 12:14
Благодаря, а щипките имат ли си чалъм, че отварям за сефте и не ми се иска да чупя

lordliness
14-10-2018, 13:03
Благодаря, а щипките имат ли си чалъм, че отварям за сефте и не ми се иска да чупя
Някои се чупят, аз си купих. Общо взето дърпаш внимателно и после вадиш нагоре. Ако не излиза си забравил някой винт.