Log in

View Full Version : Обслужване в надежден сервиз Бургаска област

flipz
18-09-2017, 16:31
Здравейте колеги, интересувам се от надежден сервиз за обслужване на Alfa в Бургаска/Сливенска област.
Където обслужвах колата преди 5 години, вече не работят.

ReteR
19-09-2017, 09:25
https://www.facebook.com/sprintauto2/

flipz
24-09-2017, 19:49
Благодаря. Ще потърся сервиза :)

flipz
29-09-2017, 16:50
Някой има ли наблюдения за обслужване на алфа ремици/ролки/помпа.
400 лв ми се вижда не малка сума :) като частите ги намирам за 200 лв

dimitar_vd62
30-09-2017, 01:48
200 лв за какво, двата ремъка всички ролки и водната помпа ли.Между 100 и 200 лв е смяната и зацепването, не уточнявам умишлено.Но ако за всички ремъци, ролки, водна помпа и смяна ти искат толкова даже е малко, бих се замислил за качеството на частите.

flipz
25-02-2018, 18:11
Благодаря за инф. вече ще сменям на 159 ..
Купих си частите за 200 лв с отстъпка.
Ремък Dayco, ролки SKF и водна помпа Valeo. - това безплатна доставка
В сервиз, който посещавам ми предложиха 90 лв за смяната, когато се освободи, следващата седмица. Опитни са хората, работят то 20+ години, подемници и тн. не е гаражен, гаранция си дават за ремонтите и касов бон.

S_BANKOV
25-02-2018, 22:34
Аз бих избраал ремък на Конти, ролки на Ровю и помпа на Хепу, ама това е личен избор.

ZaRoo
25-02-2018, 23:12
Ама тъва марки в наше село ги немаме.

lordliness
26-02-2018, 07:28
Аз бих избраал ремък на Конти, ролки на Ровю и помпа на Хепу, ама това е личен избор.

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=147464#p3286507
Аз не бих си сложил това. Може за алфите да са по-хубави, ама едва ли.
Наистина карал е малко с вода, но все пак гледката е потресаваща.
Видял си някакви такива части на някаква кола, били са запазени и казваш, че са хубави. Едва ли имаш дълги и системни наблюдения.
Ремък Gates, ангренажен, на моя кола, над 100 000 км изглежда като нов, няма пукнатини не е лъскав и има надписи.
Не знам дали е хубава марка, но всички са я чували и има добър рейтинг

S_BANKOV
26-02-2018, 09:34
Лорде,имам наблюдение. На бравото ми ангренажа го свалих на 60 хил. км и беше като нов. Алфата е с такава конфигурация. За 30 хил. км. или една година зверско каране. ни ремък ми и просвирил ни ролки са ми завили. Слагаме само такива и нямаме някой да е изревал.
Докато през миналата година ми се случи два пъти за свалям водни помпи на валео с пренъртели турбини.

lordliness
26-02-2018, 09:45
Лорде,имам наблюдение. На бравото ми ангренажа го свалих на 60 хил. км и беше като нов. Алфата е с такава конфигурация. За 30 хил. км. или една година зверско каране. ни ремък ми и просвирил ни ролки са ми завили. Слагаме само такива и нямаме някой да е изревал.
Докато през миналата година ми се случи два пъти за свалям водни помпи на валео с пренъртели турбини.

Ангренажните ремъци не свирят :) кажи нещо за помпата на снимката.

S_BANKOV
26-02-2018, 12:14
Е какво да ти кажа да помпата от снимката.
На теб на какво ти прилича?
Свалил съм доста водни помпи и съм видял разлопани оси и лагери от "котлен камък", видял съм превъртели турбинки. Айде ти кажи що тая помпа с месингова турбина е ръждясала? Да ти кажа ли или и сам знаеш.
Протекла му е системата, не я оправил и да я зареди с антифриз, допълнил е с вода, карал я е така не 3- 4 месеца ами докато е ктанало студено, после не е източил и промил системата ами е шибнал две бутилки концентрат и "воала", помпата се счупи. Ек няма да се счупи като цяло лято я е карал с неизправна система и то с вода. И водната помпа на совалката Индевър да сложат на тая кола пак ще даде фира.
Казах че марките който съм изредил ги препоръчвам като личен избор.
Всеки който кара кола би трябвало да има и глава.

ecotronic
26-02-2018, 12:24
Свалил съм доста водни помпи и съм видял разлопани оси и лагери от "котлен камък", видял съм превъртели турбинки. Айде ти кажи що тая помпа с месингова турбина е ръждясала? Да ти кажа ли или и сам знаеш.
Протекла му е системата, не я оправил и да я зареди с антифриз, допълнил е с вода, карал я е така не 3- 4 месеца ами докато е ктанало студено, после не е източил и промил системата ами е шибнал две бутилки концентрат и "воала", помпата се счупи. Ек няма да се счупи като цяло лято я е карал с неизправна система и то с вода. И водната помпа на совалката Индевър да сложат на тая кола пак ще даде фира.

Това няма как да е месингова турбинка. Тенекиена може, но не и месингова.

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/opt1519640601w.jpg

alfa racer GTA
26-02-2018, 12:30
Аз прочетох добри мнения за водна помпа GRAFF(за АР 159), вие какво мнение имате за тази марка водни помпи и какви са ви впечатленията(лични и професионални)?

lordliness
26-02-2018, 12:39

Аз ръждясал месинг не съм виждал до сега :), това е долнопробна черна ламарина, не бих си причинил това на колата.
Кажи как е ръждясала "месинговата" турбина все пак, ще е много любопитно щом си открил нещо ново :) Тая турбина ще ръждяса каквито и антифризи да има и с най-добрите антикорозионни добавки.
Помпата която хвалиш е съсипана.

S_BANKOV
26-02-2018, 13:04
Добре, добре добре. Прави сте. Хепу като помпа не става, признавам си. Признавам си и че искам колегата да си сложи скапана помпа. Признавам си че аз чупя помпите на колите, признавам си че аз съм официален предсавител на Хепу да България и имам лична цел всички алфи да са с такава помпа.

lordliness
26-02-2018, 14:34
Добре, добре добре. Прави сте. Хепу като помпа не става, признавам си. Признавам си и че искам колегата да си сложи скапана помпа. Признавам си че аз чупя помпите на колите, признавам си че аз съм официален предсавител на Хепу да България и имам лична цел всички алфи да са с такава помпа.
Няма нужда да се правиш на ощипана мома, попитах дали имаш статистически наблюдени върху тези марки и разбрах, че нямаш за да ги препоръчваш.

eproHD
26-02-2018, 14:53
Аз прочетох добри мнения за водна помпа GRAFF(за АР 159), вие какво мнение имате за тази марка водни помпи и какви са ви впечатленията(лични и професионални)?

Италианска пръдня с желязна перка...
Струваща 17€

ZaRoo
26-02-2018, 21:50
Това се получава от това че Алфата няма антистатик,но тази марка помпа върши тази работа 2 в1.

flipz
28-02-2018, 22:27
Да ви кажа, аз поръчах тези марки поради предишен опит с тях.
На бензиновата ми алфа 145 1.6 ТС втори път карам същата конфигурация.
Първият път ги смених (с тези марки части)след като я бях купил и след 5 години и половина и 60 000км отново заложих на същите марки.
Сега наближава 6-та година и имам 60 000км и отново е за смяна, но понеже си купих 'новата' 159 и все още не съм решил дали ще я задържа.
Примерно бих сложил gates за ремък, но четох, че доста ментета имало от тях и четох за колеги със скъсани такива.
От години ми е в ума, че SKF имат едни от най- добрите лагери и за това заложих на тях, тук във форума съм чел, а и продавачи и техници са ми препоръчвали.
За помпата, нямаше особено голям избор, а Valeo мисля че стават като марка и нея съм изтествал на този етап :)
Т.е. имам 120 000 км за 12 години с Ремък Dayco, ролки SKF и помпи Valeo (метална).

За това сега си закупих същите части, като цената с отстъпка за тях ми е 200лв
Уговорил съм сервиз да ми ги сменят за 90 лв но заради лошото време, нещата се забавиха :)
Другата седмица предполагам ще ги сменим.
Сервиза е добър, ако частите са от тях, дават гаранция и касов бон .. не е гаражен. Вече ще споделя след подмяната.

###

От моята алфа 145, никога не ме е ударил ток .. не знам дали има антистатик.
Удря ме когато докосна вратата на гаража, дори винаги съм подготвен за искрата :D

---------- Post added at 00:27 ---------- Previous post was at 00:13 ----------

Това няма как да е месингова турбинка. Тенекиена може, но не и месингова.

В никакъв случай не е месингова, това дори е много некачествена стомана, вероятно дори без никакво покритие.

optimeon
01-03-2018, 19:09
Открих много полезна информация!

https://images.vexels.com/media/users/3/143635/isolated/lists/3a3c05ba1386525801e6d061155e079c-thank-you-script-message.png

мениджмънт консултинг (https://managementconsulting.bg/),seo Оптимизация (https://optimystica.com/seo-optimizacia-brand-bio-bell-1/),Вход Мениджър мнения (http://everythink.co/cena/domoupravitel-po-porychka/),seo Оптимизация (https://seo-optimizacia.bg/)