View Full Version : Здравеите колеги!!!
RaggaJungle
06-05-2007, 01:51
Здрасти колеги наи накрая осъществих една от мечтите си, и имено да си къпя Алфа, 1,6i 16v , горе долу си имам представа как да се отнасям към автомобила си но все пак за първи път имам Алфа и ще ви помоля да микажете с какво масло е наи добре да я карам, да бухам ли добавки, какви проблеми горе долу може да ми даде(ако ваобще даеа проблеми :D :D ) и такива работи. Знам че сигурно ви е писнало да обяснявате елементарни работи, но аз здраво съм се филмирал да я изуча тази кола и за това вимоля за съдействие.
МЕРСИИИИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
А и още нещо, до сега не се бях качвал в автомобил дето така да ме накефи :D :D :D
Rado_Kesera
06-05-2007, 02:02
честито колега!!! Вече да ти е мирна главата щом мечтата е на лице. :D като отворисх капака горе в ляво има една червена лепенка там пише маслото с което е предпоръчително да я караш а именно селения 10w40. досега не съм срещал тема в форума за това дали някой е слагал добавки. кажи коя година е и какъв мотор тс или боксер? аз мога да те посъветвам да си пазиш окачването.
RaggaJungle
06-05-2007, 02:11
ами alfa romeo 95-та година, ДВГ 1,6инж. 16 клапана 105 коня мисля че е :D мерси за савета ще го послуша, значи да внимавам за окачването? Слабо място ли и е или викаш просто Българските пъища са в дъното на всичко :?: :D
Честита нова придобивка колега! Много безаварийни!
Щом е 1,6 16V би трябвало да е ТС, но за да не се чудим каква е, колега RaggaJungle, сложи модела на колата в подписа си :D
Иначе маслото е Selenia, но търси 20K for Alfa Romeo.
Пази си картера из наште дупки :wink:
Има мноооого писано за маслото и картерите, само се поразрови с търсачката.
едит: 95-а няма 145 1,6 ТС :roll: да не е боксер? А и 1,6 ТС е 120 коне
RaggaJungle
06-05-2007, 02:29
Алфата е 146 и не е ТС , незнам просто 1,6инж. 16v 105 коня, хей аз ще я взимам в понеделник тогава ще са и готови и документите до сега съм я карал само 2 пъти за проба :D (естествено човек на когото много вярвам я гледа много добре и каза че наистина си заслужава) единственото което не ми хареса като я карах беше че съединителя отделя много горе, и се чудя дали няма да се наложи да го сменям тука до има няма 1 година. мерси на всички за съветите, аз определено ще се поровя тук има страшно много информация за всичко което ми е нужно :D
да ти е честита колега и умната с нея . 100% мотора е боксер щом е 105 кс и е 95г.
само че в такъв случай не е 16в, а 8 и е 103 кс
cvetelin
06-05-2007, 11:16
а честито и м ного безаварийни км.
както каза един колега още се харчат боксерчетата :)
дай някоя снимка да и се порадваме :)
RaggaJungle
06-05-2007, 11:38
мерси колеги за пожеланията и съветите, ще кача снимки разбира се,но първо утре след като я взема ще ходя да я мия и пастирам :D да свети както се казва :D после ще я карам цял ден сигурно хахаха както и да е мисалта ми беше че като я оправа ще я снимам и ще кача снимки да ви я покажа :D :D :D
RaggaJungle
06-05-2007, 11:49
Здравеите пак, имам един въпрос, можете ли да ми кажете защо съединитяла ми отделя много горе? дали ще се наложи да го сменям скоро? :frown:
Нема да се плашиш,караш до като почне да буксува и след това сменяш,по лошо от това да го смениш в комплект не може да стане,а той почти винаги се сменя в комплект.
Нема да се плашиш,караш до като почне да буксува и след това сменяш,по лошо от това да го смениш в комплект не може да стане,а той почти винаги се сменя в комплект.
А колко струва целият комплект?Защото и моя зацепва доста нагоре и скоро може и да започне да буксува? :?:
твоя мисля е 190 комплекта на стамболийски