PDA

View Full Version : Алфа 155 ТС проблем

JAX
06-05-2007, 10:54
Здравейте на всички фенове на култовата марка :) Нов съм във форума и виждам, че има много полезни съвети. Имам проблем с моята 155-ца с токовете. Купих си нов акумулатор, понеже стария здаде багажа и от тогава големи проблеми. За една седмица ми се изтощава. Ходих на доста сервизи и никой не можа да намери как и защо се изтощава акумулатора. Сам установих, че не е от него. Като махна клемата на масата няма проблеми, но ако не го направя след 3-4 дена без да съм я изкарвал от гаража вече тря се зарежда. Ако някой е имал подобем проблем и е намерил решение на въпроса ще съм много благодарен да ми помогне със съвет.

valjo
06-05-2007, 11:00
замасява ти някъде.... иди на спец по тоците.... примерно може да се пробващ с Бобо ...:)

JAX
06-05-2007, 11:29
Ходих на спецове. Всички ми казват едно и също-няма консумация и аз виждам до 0.05 мА. Кой е Бобо и от къде е?

poznai
06-05-2007, 12:07
същия хуй и при мен :)
ма бобо ми е далеч, а кат се има на предвид че не се оправям из софията, става още по-далеч :D

tonov
06-05-2007, 12:57
Карайте си по-често колите колеги :lol:
иначе, мое проверите дали ви гаснат плафоните в багажника. А тая консумация 0,05А е мизерна, само от нея не може да скапе акумулатора за 3-4 дни. С кво и как я мерите?

Alexanderbb
06-05-2007, 16:30
Може и алармата ти да мизерничи обаче найстина от 0.05А няма как да пада.

JAX
06-05-2007, 18:42
Значи алармата съм я махнал по този повод. Не е от алармата. И плафона на багажника съм пробвал-махнах крушката. Проблема си е на лице... :!: Незнам какво да направя...Не съм от София и не ми се ходи само за това в София не е чак болка за умиране (само дето постоянно махам клемата).

radko_88
06-05-2007, 18:59
от къде си?

JAX
06-05-2007, 20:01
от Дулово съм, обл. Силистра. Около Варна има италиянки сервиз, но не смятам само за това да ходя и до там. В Дулово и Силистра обиколих сервизи и разбирачи-няма резултат...

Mury
06-05-2007, 20:45
А тая консумация 0,05А е мизерна, само от нея не може да скапе акумулатора за 3-4 дни. С кво и как я мерите?

Не е баш така на мойта старата кола е падал точно от плафона в багажника след 4-5 часа отвворен багажник и врата :wink: :wink:

JAX
06-05-2007, 21:34
Ясно, че може да бадне от плафона. Това съм го игнорирал (няма крушка вече). Не това е причината. Явно ще си караме така алфетката, то аз и без това не я изкарвам често, да си седи без клема... Ще взема да я продам накрая. Нещо 166-цата ми е легнала на сърцето :)

Petronii
07-05-2007, 10:50
Същите проблеми. Цлед няколко дни батерията капваше на цяло. Прочетох подобните неща във форума но ненамерих решение. Кво се оказа? Ами включвателя на стоп светлините, който се намира над самия спирачен педал съвсем леко се допира до бутончето и след време, като се отпусне възвратната пружина бутончето дава контакт. Стоп светлините се включват "сами".

JAX
08-05-2007, 09:19
За съжеление не съм забелязъл да ми светят стоп светлините (да са се включили сами). Възможно е като идея, но нали трябва да се вижда като светят?!?

Petronii
09-05-2007, 08:50
И аз така си мислех, ама НЕ! Ставаш от седалката, щракваш алармата и вкъщи. Два дни не сядаш в колата и после - мамка му. Искам да ти кажа, че не ми е направило впечатлени дали светят или не светят. Съсед също не ми се е обаждал. Просто съсвсем случайно го забелязах.

aav
09-05-2007, 12:37
проверяваш генератор зарежда ли, не ли.
за начало вечер махаш всички бушони, ако е наред
махаш половината бушони, ако не става, махаш другата половина, докато установиш кой е бушона съответно веригата.

Z:)m
09-05-2007, 13:20
И аз така си мислех, ама НЕ! Ставаш от седалката, щракваш алармата и вкъщи. Два дни не сядаш в колата и после - мамка му. Искам да ти кажа, че не ми е направило впечатлени дали светят или не светят. Съсед също не ми се е обаждал. Просто съсвсем случайно го забелязах.
...хммм....
При мен, след включване на алармата, ако нещо светне (стоп, плафон в багажника или др.) алармата почва да пищи... При вас не е ли така?

JAX
09-05-2007, 13:29
За плафона в купето, багажника и предния капак да, но за стоповете не съм сигурен, зависи как са я вързали алармата. Аз моята я спрях да пробвам дали не е от нея. Оказа се, че не е. Проблема си остана. Махам си клемата на масата за сега...

kris11
12-05-2007, 22:31
При мен се е скапал акумулатора в алармата и ми правеше тези проблеми. Затова алармата я спрях.
То и няма мераклии да крадат Алфи / има други марки/